exliberal-ex wrote: ↑22/04/2022 22:37
konektovan wrote: ↑22/04/2022 17:00
Još jedan lelemudan koji med kupi na zapadu, a svršava na rusiju..dzaba mu pišeš..
Ovaj lelemudan nije na socijali uostalom taj isti zapad me odmah pokupio I odveo iz.sarajeva jer su me kao binasr okvalifikovali kao izbjeglicu iz muslimanskog.dijela...al to nije tema .
Neko spomenu Nato...ok nato hoce da se prosiri medjutim kad pitas sta bi bila reakcija USA da njima sutra npr Venezuela sa rusijom dodje u.mexico...poravnali bi cijeli Mexico jer je to njihov nacionalni interes al to nevazi za ostale?
Ja nisam ljubitelj rusije, sve I jedan rus kojed sam upoznao su ostavili dojam seljacine sto u sustini I jesu al to opet neznaci da je krivica samo na njima.
Kazete nema putin pravo da napada, on je zlocinac...a onda se covjek zapata.kako nije bus, Blair I ostali ..kako to da je ok da oni napadaju I unistavaju druge.drzave.sa punim imunitetom dok za druge neka druga.pravila.vaze?
Ja da sam ukrajinac, mene bi bio strah od zapadne pomoci. Taj isti zapad je samo u zadnjih 20 godina sjebao.irak, milion ljudi pobio, unistio generacije I otisao kao da nista nije bilo, odjebali su kurde koji su se za njih borili I ostavili ih u sendvicu izmedju asada I turaka koji samo cekaju priliku.da ih pobiju, svoje "demokratske borce" su sami izbombardovali I pobili kad nisu uspjeli pobjedit asada, niko nespominje kako su unistili mosul i pobili hiljade civila.namjerno...oprali su milijarde po afganistanu gdje.su ubili dronovima hiljade nevinih ljudu po.svadbama, sahranama..cak I.kad su se povlacili.svojeg prevodioca su ubili.sa.cijelom.familijom I to su objavili da je bio terorista..kad su ih novinari raskrinkali prvo.su rekli da nije istina a onda su konacno priznali kao ops...sorry..
Jel ko.odgovarao.za to?..nespominjem.libiju, Sudan I druge.drzave gdje mrtvo hladno ignorisu masovna ubistva ali i umiranje ljudi od.gladi I to je sve u ime demokratije?
..kako to onda objasnjavate?..kako objasnjavate da mimo.eu ,.sjeverne amerime I.australije ostatak.svijeta odbija da se prikloni zapadu I njihovim sankcijama..jel se iko upitao zasto su skoro sve.muslanske drzave neutralne?
Nego jedno pitanje, koji je razlog vase mrznje prema rusiji? Vise je taj isti.zapad jebavao I jos uvijek jebe bosnjake nego.sto.su to rusi...nemojte spominjat dobrovoljce jer su dobrovoljci.dolazili na.sve.strane....cak I sa.zapada ali su se.vecinom borili na.hrvatskoj.strani ...pitam se fakat.koji je.razlog.te vase mrznje?
Procitaj majkickin tweet prvog dana agresije i kolobuhov inzervju za face, pa ces vidjeti zasto smo na strani ukrajine.
Mi nismo rodjeni zli, i ne mrzimo ruse, al ako rade protiv moje drzave obda ne mogu da ih volim, i zelim im da izgube rat.
Malo si l8cimjeran ko i arapi u svedskoj, mrze svede a socijalu deru pa eto ako i ti ne volis zapad pa braco dragi eto rusija, sirija, kina, s . Koreja, ima jos svijeta.
Muslimanske drzave su neutralne i kad je u pitanju izrael i palestina sto im je na sramotu, a da ih je briga za jednu ukrajinu, tako da ti to pitanje ne pije vode.
A oni sto su rodjeni zli i sto rekose da su genocidan narod , eh pa oni bi se trebali zapitati zasto mrze ukre i sve sto je nerusko, hm nesto me podsjeti na ono sve nesrpsko, mada je pravednije reci sve necetnicko.
Evo, ovi tvoji kazu da je samo 1 mornar poginuo a da je 27 nestalo s moskve.