Policijska kontrola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#151 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 21/04/2022 11:08
Ateista wrote: 21/04/2022 11:05 Neka je pokrenuta istraga, nadam se da je zestoko kaznjen za to.
Za sta da ga kazne?
Ne znam ima li kod nas to zakonski definisano, ali cuo sam da u evropi kaznjavaju snimanje nesreca.
Licno mi je to toliko odvratno iz vise razloga, prvo zbog privatnosti povrijedjenih ljudi jako je ruzno slikati to i objavljivati, drugo zbog toga sto bi prva logicna reakcija bila pogledati mozes li pomoci nekom a ne slikati i snimati.
Pored toga, to mahalanje i snimanje pravi guzvu, koliko puta bude neki udes i vidim da pored toga sto je jedna traka zatvorena, jos vise haos pravi sto vecina vozaca dobro uspori da promahala sta se desilo i neko da slika.
Ateista

#152 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

NediM17 wrote: 21/04/2022 11:17 Davno se vodila rasprava o ovome, snimatelj je idiot ali nista mu se nije desilo.
A rezultati obdukcije nisu nikad objavljeni iako je receno da ce biti radjena.
Tako da ta romansirana objava njegovog jarana na fejsbuku o tome da mu je pozlilo od secera je ni'dje veze (o mrtvima sve najbolje).
Onako moze voziti samo neko ko je p'jan, jer ona voznja je trajala i trajala dok se nije tragicno zavrsila. :(
Ne znam detalje, ali i meni po snimku ovo vise vuce na alkohol, opet necu nista tvrditi jer ne znam
Meni je ok snimanje ovoga dok svera, iako vjerovatno nije to motiv, moze sluziti kao dokaz u slucaju nesrece koja se mogla pretpostaviti zbog nacina voznje, ali sve poslije toga je bespotrebno.
vjeshalica

#153 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

NediM17 wrote: 21/04/2022 11:17 Davno se vodila rasprava o ovome, snimatelj je idiot ali nista mu se nije desilo.
Tako da ta romansirana objava njegovog jarana na fejsbuku o tome da mu je pozlilo od secera je ni'dje veze (o mrtvima sve najbolje).
Onako moze voziti samo neko ko je p'jan, jer ona voznja je trajala i trajala dok se nije tragicno zavrsila. :(
Hoces da kazes da dijabeticar ne moze vrludati po cesti kad mu pozli? ili samo hoces svoju verziju da promeces? I hoces reci da je dijabeticar alkoholicar,ako uopce znas da dijabeticari ne smiju konzumirati alkohol?
Nisi svjestan jer i ne znas i nisi imao priliku da imas dijabeticara ako nista u poznanstvu, na 4x dnevno inzulinu. Samo palamundaris po temama.
vjeshalica

#154 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

Ateista wrote: 21/04/2022 12:05
Ne znam detalje, ali i meni po snimku ovo vise vuce na alkohol, opet necu nista tvrditi jer ne znam
Meni je ok snimanje ovoga dok svera, iako vjerovatno nije to motiv, moze sluziti kao dokaz u slucaju nesrece koja se mogla pretpostaviti zbog nacina voznje, ali sve poslije toga je bespotrebno.
Tebi svakako ide sve kako tebi odgovara
Ateista

#155 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 21/04/2022 13:38
Ateista wrote: 21/04/2022 12:05
Tebi svakako ide sve kako tebi odgovara
I ti bas moras biti svakom loncu poklopac. :-)
Jugoslavija u srcu

#156 Re: Policijska kontrola

Post by Jugoslavija u srcu »

Primijetio sam da gomila ljudi po Sarajevu idu 20-30 km/h jer u isto vrijeme pišu poruke na telefonima.

Nikad nisam vidio policiju da ih zaustavi zbog toga, a užasno je iritantno i protuzakonito.

S drotovima sam imao samo jedno loše iskustvo, tražili su mi mito na granici bez ikakvog razloga. Nisam dao i rekao sam da ću ih prijaviti unutašnjoj kontroli, što sam i uradio. Pustili su me misleći da neću.

Ostali su svi bili ljubazni. Glupo je kurčiti se jer pitanja koja postavljaju su neobavezna, možeš odgovoriti šta god hoćeš, oni će to odmah zaboraviti.
mali jomu

#157 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

vjeshalica wrote: 21/04/2022 09:17
Tebe nije zanimalo da potrazis pravi razlog sto se ovo desilo pa si poletio da nekoga optuzis da je cugao.
Pokojni Milenko nije cugao,vozio je raskopljenu ormarcinu u Hyundaiu,bio je dijabeticar kojem je pozlilo.
A protiv seljackoglavog Muhameda iz Tesnja koji je snimao dogadjaj je pokrenuta istraga.
Bar se malo udostoji da ne budes nazor pametan.
Pogotovo ne na danasnjem vremenu.
Sram te bilo

Po meni cista cuga... sram te bilo.
mali jomu

#158 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ateista wrote: 21/04/2022 11:05

Neka je pokrenuta istraga, nadam se da je zestoko kaznjen za to.

Jasta je...
mali jomu

#159 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

A ako nije pod cugom... meni isto kao da jeste, zato ga je i snimao.
mali jomu

#160 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ateista wrote: 21/04/2022 12:04

Ne znam ima li kod nas to zakonski definisano, ali cuo sam da u evropi kaznjavaju snimanje nesreca.
Licno mi je to toliko odvratno iz vise razloga, prvo zbog privatnosti povrijedjenih ljudi jako je ruzno slikati to i objavljivati, drugo zbog toga sto bi prva logicna reakcija bila pogledati mozes li pomoci nekom a ne slikati i snimati.
Pored toga, to mahalanje i snimanje pravi guzvu, koliko puta bude neki udes i vidim da pored toga sto je jedna traka zatvorena, jos vise haos pravi sto vecina vozaca dobro uspori da promahala sta se desilo i neko da slika.

I ja sam za to... ali je snimio jer je konto da je pod cugom, ali... treba se prvo ici probat pomoc.
mali jomu

#161 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Izgleda da vi samo cekate da neko ne namjerno fulne negdje da se istresete na njega, ko vas jebe.
mali jomu

#162 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

vjeshalica wrote: 21/04/2022 13:38 Hoces da kazes da dijabeticar ne moze vrludati po cesti kad mu pozli? ili samo hoces svoju verziju da promeces? I hoces reci da je dijabeticar alkoholicar,ako uopce znas da dijabeticari ne smiju konzumirati alkohol?
Nisi svjestan jer i ne znas i nisi imao priliku da imas dijabeticara ako nista u poznanstvu, na 4x dnevno inzulinu. Samo palamundaris po temama.
Moze svako vozit... moze svako i nastradat, a i ne mora, saobracaj ko saobracaj.

Neznate nista drugo nego se istresat... eto vas ko da vas stalno zaustavljaju i kaznjavaju, ljecite se.
mali jomu

#163 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Meni 100% da je pod cugom, dugo voznja traje, kod dijabetisa i tako to... brzo se desi.
mali jomu

#164 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

mali jomu wrote: 20/04/2022 17:00

PO MENI CISTA CUGA... 100% (folirate)

Zajebano, pogino covjek.
Milenkov buraz

#165 Re: Policijska kontrola

Post by Milenkov buraz »

Gimli sin Gloinov wrote: 15/04/2022 11:00 Nigdje ne mogu da nadjem neki definitivni postupak postupanja sa policijskim sluzbenicima dok oni vrse "rutinsku kontrolu". Zanimaju me prava i obaveze policije i civila. Nikad nisam imao problem sa policijom, medjutim svaki put me iznerviraju pitanjima tipa gdje radis, sta si po struci, gdje si krenuo itd. Da li oni imaju pravo da to pitaju i da li sam ja obavezan da odgovaram na ta i slicna pitanja? Koji odgovor da dam policiji ukoliko ne zelim da dajem svoje licne podatke? Ukratko, na koja pitanja moram da odgovaram, na koja ne moram i kako da ne odgovorim bez konfrontacije.
Probaj kao u Americi onu foru da šutiš i ne odgovaraš na pitanja, možda te puste. :D "I You Have the Right to Remain Silent"
Ateista

#166 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

mali jomu wrote: 22/04/2022 04:43
Ateista wrote: 21/04/2022 12:04

I ja sam za to... ali je snimio jer je konto da je pod cugom, ali... treba se prvo ici probat pomoc.
Zato i kazem da mi je ok snimanne vijuganja po cesti i samu nesrecu, ali da izadje pa snima umjesto pokusa pomoci je dno dna.
Gimli sin Gloinov

#167 Re: Policijska kontrola

Post by Gimli sin Gloinov »

Milenkov buraz wrote: 22/04/2022 08:01
Gimli sin Gloinov wrote: 15/04/2022 11:00 Nigdje ne mogu da nadjem neki definitivni postupak postupanja sa policijskim sluzbenicima dok oni vrse "rutinsku kontrolu". Zanimaju me prava i obaveze policije i civila. Nikad nisam imao problem sa policijom, medjutim svaki put me iznerviraju pitanjima tipa gdje radis, sta si po struci, gdje si krenuo itd. Da li oni imaju pravo da to pitaju i da li sam ja obavezan da odgovaram na ta i slicna pitanja? Koji odgovor da dam policiji ukoliko ne zelim da dajem svoje licne podatke? Ukratko, na koja pitanja moram da odgovaram, na koja ne moram i kako da ne odgovorim bez konfrontacije.
Probaj kao u Americi onu foru da šutiš i ne odgovaraš na pitanja, možda te puste. :D "I You Have the Right to Remain Silent"
Dobio sam zvanicni odgovor, ako nekog zanima buduci da je ova tema otisla u nekom drugom pravcu.
Mogu te pitati sta god hoce, moras odgovoriti. Imas pravo da nadleznom mup.u podneses zahtjev da ti dostave informacije o tome za sta su se ti podaci koriste.
LP
Ateista

#168 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

Gimli sin Gloinov wrote: 22/04/2022 08:12

Dobio sam zvanicni odgovor, ako nekog zanima buduci da je ova tema otisla u nekom drugom pravcu.
Mogu te pitati sta god hoce, moras odgovoriti. Imas pravo da nadleznom mup.u podneses zahtjev da ti dostave informacije o tome za sta su se ti podaci koriste.
LP
Da li ima razlike kad je u pitanju saobracajna policija u odnosu na kriminalnu recimo?
Ako imaju pravo da pitaju, sta ako ne odgovoris ili ako das pogresan odgovor na pitanja tipa gdje radis?
Ako znas odgovor naravno.
Gimli sin Gloinov

#169 Re: Policijska kontrola

Post by Gimli sin Gloinov »

Ateista wrote: 22/04/2022 08:34

LP
Da li ima razlike kad je u pitanju saobracajna policija u odnosu na kriminalnu recimo?
Ako imaju pravo da pitaju, sta ako ne odgovoris ili ako das pogresan odgovor na pitanja tipa gdje radis?
ja sam morao izvlacit iz redova ovo sto sam napisao, al moze te pitati sta hoce jer uvijek moze izmislit razlog sto te to pita i zakonski je osiguran. tako da vjerujem da se odnosi na sve policijske sluzbenike koje oni nazivaju "kontrolor podataka"
Sta ako ne odgovoris, ne znam.Ako das pogresan odgovor-ne znam. Velika je vjerovatnoca da to niko u drzavi ne zna jer smo uredjeni ko sesti razred osnovne i ono sto je praksa u sluzbama postaje nepisani zakon
vjeshalica

#170 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

LP
Kakva kriminalna? :lol:
Hoces da saopstis sirim narodnim masama da saobracajci se samo bave saobracajom pa ih kriminal ne zanima i interes nece usmjeriti prema tome prilikom kontrole? :lol:
De bolan nadji nekog ispod prosjecnog studenta kriminalistike sarajevske da ti objasni koliko nisi svjestan gluposti koje pises.
Milenkov buraz

#171 Re: Policijska kontrola

Post by Milenkov buraz »

LP
Ma znam, zezam se samo
Ateista

#172 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

Gimli sin Gloinov wrote: 22/04/2022 08:37

ja sam morao izvlacit iz redova ovo sto sam napisao, al moze te pitati sta hoce jer uvijek moze izmislit razlog sto te to pita i zakonski je osiguran. tako da vjerujem da se odnosi na sve policijske sluzbenike koje oni nazivaju "kontrolor podataka"
Sta ako ne odgovoris, ne znam.Ako das pogresan odgovor-ne znam. Velika je vjerovatnoca da to niko u drzavi ne zna jer smo uredjeni ko sesti razred osnovne i ono sto je praksa u sluzbama postaje nepisani zakon
:thumbup: Hvala na informacijama. Sto kazes, vjerovatno to niko ne zna, ni sama policija cesto ne zna kako treba zakone, ili zna ali nekad ignorise.
Ateista

#173 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 22/04/2022 08:47

Kakva kriminalna? :lol:
Hoces da saopstis sirim narodnim masama da saobracajci se samo bave saobracajom pa ih kriminal ne zanima i interes nece usmjeriti prema tome prilikom kontrole? :lol:
De bolan nadji nekog ispod prosjecnog studenta kriminalistike sarajevske da ti objasni koliko nisi svjestan gluposti koje pises.
Ti bi stvarno trebala malo poraditi na kulturi komunikacije...
Nigdje nista ne tvrdim, pitam sasvim logicne stvari. Imas policiju koja dobije zadatak da ganja saobracajne prekrsaje i one koji dobiju da rade na nekom kriminalu ili necem trecem. Znam da policija ima svoja ogranicenja, na primjer podrucje na kojem rade po kantonima, pa onda ima federalna ili sipa kad je potrebno djelovati u vise podrucja, sigurno da ima i nekih ogranicenja ko sta radi, nisam drot i ne znam detalje, zato i pitam.
Ti pretpostavljam onako mahalski sve znas kao i za lance, a nista argumenti... :-)
vjeshalica

#174 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

Ateista wrote: 22/04/2022 10:31 Ti pretpostavljam onako mahalski sve znas kao i za lance, a nista argumenti... :-)
Nije ti to mahalska. Tamo na temi oko lanaca si zatucen sopstvenim neznanjem. I koji argument uopce hoces? Da te saobracajna kontrola nema pravo nista pitati vec samo postupati po saobracaju?Nadji kakvog najzadnjeg policajca koji je tek poceo raditi pa ga upitaj kako se radi da ne pises svoje bravure. Za pocetak procitaj zakon o policijskim sluzbenicima,tamo ti sve pise.
Ateista

#175 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 22/04/2022 10:37
Ateista wrote: 22/04/2022 10:31 Ti pretpostavljam onako mahalski sve znas kao i za lance, a nista argumenti... :-)
Nije ti to mahalska. Tamo na temi oko lanaca si zatucen sopstvenim neznanjem. I koji argument uopce hoces? Da te saobracajna kontrola nema pravo nista pitati vec samo postupati po saobracaju?Nadji kakvog najzadnjeg policajca koji je tek poceo raditi pa ga upitaj kako se radi da ne pises svoje bravure. Za pocetak procitaj zakon o policijskim sluzbenicima,tamo ti sve pise.
Za lance si se prosula i ne znas priznati da si lupila, cak si i sama postavila clan iz pravilnika koji te demantuje crno na bijelo. :-)

Ne citas kako treba, ili samo hoces da kontriras - nigdje ja nisam tvrdio nista, samo postavljam logicna pitanja jer nisam drot i ne znam detalje. Ti tvrdis stvari sa sigurnoscu pa ocekujem da imas konkretan argument za to, ako imas ja cu ga uvaziti.
Post Reply