Dijete rata
Fascinantno je koliko Srbi mogu jaukati zbog specijalne akcije NATO pakta, što bi da je Beograd gorio stotinu onoga što je prošlo Sarajevo ili Vukovar
U doba mita i korupcije mala je vjerovatnoca da ce ostati bez hrane, vode, pa cak i municije. Za pravi iznos sigurno ce se naci kakva ruska civija koja ce naci nacin da im to sve dostavi kroz neki od nepoznatih tunela..
Hm pa nije da nije ... 1941 i 1944... sravnjen sa zemljom.JohnnyS wrote: ↑21/04/2022 09:34 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... itaj_jos_m
Dijete rata
Fascinantno je koliko Srbi mogu jaukati zbog specijalne akcije NATO pakta, što bi da je Beograd gorio stotinu onoga što je prošlo Sarajevo ili Vukovar
Par zanimljivosti
Sovjetske zalihe su ogromne, ali nisu beskonačne.
Vjerovatno im i ne treba ni blizu toliko, znaju da ne bi ni mogli dobiti ni 20 % toga, ali traže što više da bi dobili što više.lajkujMe wrote: ↑21/04/2022 10:26 Ja sam pomalo sokiran iskren da budem, ne znam jel ova lista genuine ali brate puno.
Ovo su veoma ozbiljne kolicine oruzanja nece dobiti ni 5% ovoga.
Za ovo bi citav NATO i EU morale izvoditi ogromne novce i da namjenska industrija u tim zemljama radi na 500% kapaciteta.
Za sverc je mnogo teze nego recimo u slucju BiH.laik1981 wrote: ↑21/04/2022 09:38U doba mita i korupcije mala je vjerovatnoca da ce ostati bez hrane, vode, pa cak i municije. Za pravi iznos sigurno ce se naci kakva ruska civija koja ce naci nacin da im to sve dostavi kroz neki od nepoznatih tunela..
A, s druge strane, ako je ta brigada koja je u Azovstalu ozbiljna i spremna kako su se predstavljali onda ne sumnjam da su oni u toj utvrdi obezbijedili zaliha bar za pola godine..
Jedan veliki mit koji je pocetak invazije brutalno potvrdio.. Mozda su imali nekad jaku obavjestajnu sluzbu.. Sad je to vjerovatno skupina korumpiranih profitera koji bi mater prodali za pravi iznos.. Nema te vojske koja nema pojedince koji su spremni uraditi sve za profit..Kikibombona wrote: ↑21/04/2022 10:38
Za sverc je mnogo teze nego recimo u slucju BiH.
Rusija ima jaku obavjestajnu sluzbu, sigurno generali i visoki oficiri sumnjaju jedni na druge, cak i obicne vojnike. Glava ode dok kazes keks. To po jedan.
Druga stvar su Putinovi rokovi, koji su vec probijeni. Kako ce oficir odrzavati Azovstal ako je pod pritiskom sa rokovima? I tu se radi o ogromnim kolicinama hrane i municije, nemoguce je uvesti u grad neprimjetno.
I treca stvar, ko ce isplatiti pare? U toj mrezi opskrbe bi moralo biti dosta ljudi, koji bi imali kontakt sa Kijevom, sto bi tesko promaklo ruskim sluzbama.
...
Ukrajinski marinci su vec ostali bez hrane i municije u Ilicu i luci, niko im nije dostavio.
...
I ja sam misljenja da Azov ima vece kolicine hrane i municije, vjerovatno za nekoliko mjeseci. Najveci problem su ranjenici, a oni sami kazu da ih imaju preko 500. To je bas uzasan i nerjesiv problem.
Sam zapad je forsirao pricu kako se u Ukrajini brane demokratija, te evropske i slobodarske vrijednosti.. Ako vec idu sa tom pricom onda neka se tako i ponasaju u praksi.. Sve sto Ukrajini treba, trebaju im i dati.. Ako nisu u stanju onda mozda ni snaga NATO-a nije na nivou kako se prezentuje..toska wrote: ↑21/04/2022 10:41 Ukrajinci su puni iznenađenja pa i sa ovim zahtjevima za oružje.
od početka se ponašaju dosta samouvjereno i pomalo drsko prema zapadu, nemaju pardona za bilo šta sem pune podrške, sve ono o čemu smo mi mogli sanjati.
razlog je možda dijelom u logici, borimo se sa Rusima-onda to i platite
llull wrote: ↑21/04/2022 08:10Evo sad gledam i slusam njegovu izjavu i njegove rijeci ako ga ne bude 12 sati to znaci da ga je SBU pokupila. Po tviteru se cak targetiraju novinari koji su ucestvovali u njegovom lociranju.zilog wrote: ↑21/04/2022 07:27
Snimao se on i u Kijevu, na samom pocetku agresije, kada su orci nadirali iz Bjelorusije, Tada je pricao da je nacisticki ukrajinski rezim podjelio oruzje hiljadama kriminalaca. Pa mu se nista nije desilo i pored tih "hiljada naoruzanih kriminalaca", nego je samo izbacen iz hotela.
Ako vec spekulises da su mu Ukrajinci nesto ucinili, spekulisi i da je naivno presao kod Rusa, koji ce ga otkopati u nekom oZlobodjenom harkivskom, ili donbaskom selu...![]()
Trebali su ga deportovati, ovaj lik ima USA drzavljanstvo, valjda ne bude najgore.

Da su Ukrainci klapnuli ko sto je bilo planirano, skoro sve zemlje istoka Evrope su se prepale i mislile bi evo, slijedeci smo. Ne pomaze se Ukraini radi Ukraine.toska wrote: ↑21/04/2022 10:41 Ukrajinci su puni iznenađenja pa i sa ovim zahtjevima za oružje.
od početka se ponašaju dosta samouvjereno i pomalo drsko prema zapadu, nemaju pardona za bilo šta sem pune podrške, sve ono o čemu smo mi mogli sanjati.
razlog je možda dijelom u logici, borimo se sa Rusima-onda to i platite