Da mi je znati zašto ukrajina ne ruši pruge sjeverno od Kharkiva jer rusima glavna logistika ide prugom! Ne razumijem. Može li neko pojasniti.
Ukrajina
- Gandalf
#78952 Re: Ukrajina
Nisam siguran koliko je i jedna od ovih mapa vjerodostojna, ukrajincima bi odgovaralo da orke opet razvuku na što je moguće dužem frontu i da ponovo počnu upadati diverzantski iza njihovih linija. Taj vid djelovanja se do sada pokazao kao uspješan.
-
Mrljavi
#78953 Re: Ukrajina
To se ovdje ne moze desiti, mala teritorija, a Rusi imaju dobre pocetne pozicije i sasvim dovoljno ljudi. Moraju ih Ukrajinci frontalno zaustaviti.
- Gandalf
#78954 Re: Ukrajina
Je li moguće dejstvovanje Bajraktara, potonućem onog broda koji je bio krcat PVO, trebalo bi da se nebo malo rasteretilo iznad Ukrajine, bar na tom priobalnom dijelu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#78955 Re: Ukrajina
Urajinci nemaju na nisanu helikoptera i aviona pa daj sta das, ruse im dronove... koja bijeda su ovi rusi pa to nije normalno i oni sebe nazivaju super silom i nekim ekonomskim divom.
- pici
#78956 Re: Ukrajina
opet im zarobljavaju oklope i vozikaju se u njima... ovo se ne moze pobijediti i osvojiti, prosto nemoguce.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#78957 Re: Ukrajina
https://www.klix.ba/vijesti/ovo-je-najm ... /220420081
Jedna (ne)ljudska strana agresije.
Nadaš mu se, brineš se hoće li se rodit zdravo, odgajaš ga, školuješ i na kraju ga odvedu tamo negdje da ubija vršnjake i njihove familije zbog ciljeva koje i ne razumije, a u interesu ljudi koje ni vidio nije.
Prošle godine sam poznaniku koji je već odavno u politici rekao: Ako zapuca prvo ću tebe roknut, pa ću onda serbez po šumi ganjati četnike".
Sad me zaobilazi kao da sam radioaktivan i svugdje me blokirao.
Ljudi ne cijene iskrenost.
Do tad su mu puna usta "nastavaka" bila, a djeca mu vani.
Da djeca političara idu u rovove u ratu bi se šampitama i krempitama gađali.
Jedna (ne)ljudska strana agresije.
Nadaš mu se, brineš se hoće li se rodit zdravo, odgajaš ga, školuješ i na kraju ga odvedu tamo negdje da ubija vršnjake i njihove familije zbog ciljeva koje i ne razumije, a u interesu ljudi koje ni vidio nije.
Prošle godine sam poznaniku koji je već odavno u politici rekao: Ako zapuca prvo ću tebe roknut, pa ću onda serbez po šumi ganjati četnike".
Sad me zaobilazi kao da sam radioaktivan i svugdje me blokirao.
Ljudi ne cijene iskrenost.
Do tad su mu puna usta "nastavaka" bila, a djeca mu vani.
Da djeca političara idu u rovove u ratu bi se šampitama i krempitama gađali.
- Kikibombona
#78958 Re: Ukrajina
Posljednji poziv za pomoc heroja iz Marijupolja
- Kikibombona
#78961 Re: Ukrajina
Kompletan prevod poruke marinaca iz Marijupolja
-
lajkujMe
#78962 Re: Ukrajina
Ne znam, jedini na svijetu koji bi mogli izvuci branioce je Turska i Amerika.
Trebali bi probati izvrsiti pritisak na Ruse da dozvole evakuaciju.
I njima bi dobro doslo jer bi uzeli Marijupolj napokon a ne bi morali ko zecevi ginuti u tunelima Azovstala
Trebali bi probati izvrsiti pritisak na Ruse da dozvole evakuaciju.
I njima bi dobro doslo jer bi uzeli Marijupolj napokon a ne bi morali ko zecevi ginuti u tunelima Azovstala
-
lajkujMe
#78963 Re: Ukrajina
Zanimljivo, u Aleksandrivki nadomak Kersona, Ukrajinci su bili okruzeni od Ruske armije.
I to 21 dan.
To se tek sad saznalo uspjeli su sinoc uz zastitu noci i tesku artiljerijsku paljbu da se probiju nazad do svojih linija.
Sto znaci da je grad predat Rusima na zalost.
I to 21 dan.
To se tek sad saznalo uspjeli su sinoc uz zastitu noci i tesku artiljerijsku paljbu da se probiju nazad do svojih linija.
-
lajkujMe
#78964 Re: Ukrajina
Google prevod:
U regiji Harkov, SBU je razotkrio tajno skladište sa municijom i komponentama za vojnu opremu u vrijednosti od 200 miliona dolara.
Tokom pretresa, SBU je zaplijenila i predala Ministarstvu odbrane:
60 kompletnih tenk motora
Veliki broj rezervnih dijelova i komponenti za oklopna vozila.
U odvojenim prostorijama otkriveno je 26 vođenih projektila vazduh-vazduh.
SBU je utvrdila da je oprema u ovom skladištu ranije ukradena iz vojnih arsenala. A uoči invazije, vlasnici skladišta su namjeravali da sarađuju sa okupatorskim snagama i obezbede opremu za potrebe neprijatelja.
Pravi rat
-
lajkujMe
#78965 Re: Ukrajina
Cisti Putin kucu
- apsidejzi
#78966 Re: Ukrajina
Haj razmisli malo prije nego kliknes "Submit". Jel moguce da si ti prvi skontao ovaj problem? kako bi ti rijesio ovaj problem? Postoji li mogucnost da se neko drugi dosjetio istog problema znajuci da rat traje od 2014-e i da su pet mjeseci prije napada dobili informacije o napadu? Kako su se mogli pripremiti za to? Hm... Sto li su izdrzali evo vec 2 mjeseca? Samo malo ukljuci mozak i sve ce ti se samo kazati.
- pici
#78967 Re: Ukrajina
Poslije Mariupolja sljedeci na redu za unistenje je Harkiv.Grad ubijaju postepeno i neselektivno, ona, razvucite im pamet.Ruski fasisti i nacisti.
- janje_
#78968 Re: Ukrajina
i ja sam ovo negdje procito.. s druge strane, zadnjih dana je aktuelna karta bila ova (koja izgleda nema veze sa realnoscu, ili je mozda neka druga oleksandrivka u pitanju, ima ih masala u ukrajini):lajkujMe wrote: ↑20/04/2022 15:19 Zanimljivo, u Aleksandrivki nadomak Kersona, Ukrajinci su bili okruzeni od Ruske armije.
I to 21 dan.
- drndalo
#78969 Re: Ukrajina
Evo i nastavak...lajkujMe wrote: ↑20/04/2022 15:25U regiji Harkov, SBU je razotkrio tajno skladište sa municijom i komponentama za vojnu opremu u vrijednosti od 200 miliona dolara.
Tokom pretresa, SBU je zaplijenila i predala Ministarstvu odbrane:
60 kompletnih tenk motora
Veliki broj rezervnih dijelova i komponenti za oklopna vozila.
U odvojenim prostorijama otkriveno je 26 vođenih projektila vazduh-vazduh.
SBU je utvrdila da je oprema u ovom skladištu ranije ukradena iz vojnih arsenala. A uoči invazije, vlasnici skladišta su namjeravali da sarađuju sa okupatorskim snagama i obezbede opremu za potrebe neprijatelja.
Pravi rat
- Kikibombona
#78970 Re: Ukrajina
Vidim po medijima da su Rusi zainteresovani za ukljucivanje Zulijana Asanza u razmjenu.
Ako bi se takav dil napravio, bila bi to dupla pobjeda, spasili bi zivot herojima i herojskom novinaru.
A jedna i druga strana bi mogla proglasiti pobjedu, zapad jer je spasio najvece heroje rata, a Rusi Asanza.
Ne znam koliko je moguce ali bi bilo dobro...
- pici
#78971 Re: Ukrajina
A jesu im ukrajinci slozili vaspitno popravnu...
"Moskva“ sada pripada Ukrajini
Prema svim međunarodnim konvencijama, brod postaje vlasništvo zemlje u čije vode je potonuo, a vodeći brod ruske flote nalazi se na samo 50 milja od ukrajinske obale. Naučnici već planiraju ekspediciju na potopljeni ponos ruske flote.
- kamberovica polje
#78972 Re: Ukrajina
pici wrote: ↑20/04/2022 16:10A jesu im ukrajinci slozili vaspitno popravnu...
Prema svim međunarodnim konvencijama, brod postaje vlasništvo zemlje u čije vode je potonuo, a vodeći brod ruske flote nalazi se na samo 50 milja od ukrajinske obale. Naučnici već planiraju ekspediciju na potopljeni ponos ruske flote.
Al ih jebu u nezdrav mozak.
-
lajkujMe
#78973 Re: Ukrajina
+500 branioca u Azovstalu.Marinci i "Azov" spasili su pola hiljade boraca iz luke Mariupolj Pripadnici 36. zasebne brigade marinaca, zajedno sa ostalim jedinicama Oružanih snaga i Nacionalne garde, uspješno su izveli zajedničku specijalnu operaciju evakuacije graničara i policajaca u pogon Azovstal.Pravi rat
Ali to znaci da je citav Marijupolj definitivno pod Ruskom kontrolom.
Sad me zanima sta ce Rusi uraditi pogotovo ako ne uspiju pjesadijom unistiti branioce, sta ako ne budu mogli avio bombama da ih isjeraju?
Foab i Moab....
Sta li onda
-
zenit dozic
#78974 Re: Ukrajina
Pa valjda cekat dok ne umru od gladi.lajkujMe wrote: ↑20/04/2022 16:19+500 branioca u Azovstalu.Marinci i "Azov" spasili su pola hiljade boraca iz luke Mariupolj Pripadnici 36. zasebne brigade marinaca, zajedno sa ostalim jedinicama Oružanih snaga i Nacionalne garde, uspješno su izveli zajedničku specijalnu operaciju evakuacije graničara i policajaca u pogon Azovstal.Pravi rat
Ali to znaci da je citav Marijupolj definitivno pod Ruskom kontrolom.
Sad me zanima sta ce Rusi uraditi pogotovo ako ne uspiju pjesadijom unistiti branioce, sta ako ne budu mogli avio bombama da ih isjeraju?
Foab i Moab....
Sta li onda
- Gandalf
#78975 Re: Ukrajina
Zar 50 milja od obale nisu međunarodne vode. Mada ništa to ne znači rusima, nikakvi međunarodni dogovori niti međunarodno pravo, sve je to šuplja rusima, oni ne smiju dopustiti da drugi vide šta je bilo na tom brodu. Bilo bi smijeha ako se otkrije da su im raznorazni sistemi na brodu bili neke plastične maketepici wrote: ↑20/04/2022 16:10A jesu im ukrajinci slozili vaspitno popravnu...