Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dale cooper

#401 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by dale cooper »

Sydnor wrote: 19/04/2022 18:53
no_sikiriki wrote: 19/04/2022 18:49
Ja sam osoba koja čita tvoje ne-ljubavne jadikovke mjesecima.
A ti si?
Je li te slučajno tjeram da čitaš?
Ako ti se ne sviđaju postovi i staviš me na foe. Već dugo imaš taj neki pristup da si jedina pametna i da jedina imaš rješenje, a sve što si ikad napisala je bio generic savjet sa yahooa.

Ja sam neko ko se smije ovdje potpisat imenom i prezimenom za razliku od svih vas i neko sam ko nastupa sa 100procentnom iskrenošću i bez ikakvih kalkulacija što se ne može reći za tebe i čopor kojem pripadaš. Nebitno uostalom.
Ne znam na šta je kolegica mislila, ali ima jedna stvar sa kojom će se vjerovatno složiti većina forumaša/forumašica, bili na tvojoj strani ili ne.
Mirišeš na očaj, to toliko izvire iz svakog tvog posta da se može osjetiti i napisano ovako na forumskoj stranici, a uživo je vjerovatno još i
gore. I totalno je neprivlačno. Bilo kome. I potencijalnom partneru ili možda samo prijatelju ili prijateljici. Ima likova koji humorom znaju
premostiti i okrenuti na zajebanciju svoje nedostatke i manjak sreće u ljubavnom životu. Ali ti si totalno ozbiljan i onda to ovako kada neko
pročita izgleda skroz loše i očajno.
Sydnor

#402 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

@dale cooper
Pa ja uopšte ne krijem da sva ta situacija djeluje jako loše po mene i po moju psihu. Naravno da jesam očajan, zar je to nešto toliko loše i grozno? Nisam jedini, a vjeruj da bi se mnogi osjećali očajno da imaju taj isti problem.
Ramzess Veliki

#403 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Ramzess Veliki »

Sydnor wrote: 19/04/2022 18:57
Ramzess Veliki wrote: 19/04/2022 18:51 Meni je planina dosta otkad su me vukovi umalo pojeli. :|
Nedavno su ovdje gdje ja živim imale prodaju nekih rukotvorina i slastica. Ja kupio nekakvih kolača. Bude ih svugdje, zaprati ih malo i ako si iole ekstrovertan i društven možeš otići kad budu imali taj neki sajamčić.
Ma poberem ja zenske u prolazu, nije to meni problem, nego mi se jede pita. Pratit cu kad bude sajam jufki pa da napadnem i osvojim. :lol:
no_sikiriki

#404 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by no_sikiriki »

dale cooper wrote: 19/04/2022 19:03
Sydnor wrote: 19/04/2022 18:53

Je li te slučajno tjeram da čitaš?
Ako ti se ne sviđaju postovi i staviš me na foe. Već dugo imaš taj neki pristup da si jedina pametna i da jedina imaš rješenje, a sve što si ikad napisala je bio generic savjet sa yahooa.

Ja sam neko ko se smije ovdje potpisat imenom i prezimenom za razliku od svih vas i neko sam ko nastupa sa 100procentnom iskrenošću i bez ikakvih kalkulacija što se ne može reći za tebe i čopor kojem pripadaš. Nebitno uostalom.
Ne znam na šta je kolegica mislila, ali ima jedna stvar sa kojom će se vjerovatno složiti većina forumaša/forumašica, bili na tvojoj strani ili ne.
Mirišeš na očaj, to toliko izvire iz svakog tvog posta da se može osjetiti i napisano ovako na forumskoj stranici, a uživo je vjerovatno još i
gore. I totalno je neprivlačno. Bilo kome. I potencijalnom partneru ili možda samo prijatelju ili prijateljici. Ima likova koji humorom znaju
premostiti i okrenuti na zajebanciju svoje nedostatke i manjak sreće u ljubavnom životu. Ali ti si totalno ozbiljan i onda to ovako kada neko
pročita izgleda skroz loše i očajno.
Upravo na to sam mislila i to je već prežvakano milion puta.
Nisam mu nikad davala savjet da se učlani u neko društvo ili mijenja odjeću, nego da prestane sa takvom pričom i poradi na samopouzdanju.
Vjerujem da si mu i ti i još hrpa ljudi rekli istu stvar u zadnjih pola godine. Ali čovjeku više godi da se žali, nego da išta promijeni.
dale cooper

#405 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by dale cooper »

Sydnor wrote: 19/04/2022 19:07 @dale cooper
Pa ja uopšte ne krijem da sva ta situacija djeluje jako loše po mene i po moju psihu. Naravno da jesam očajan, zar je to nešto toliko loše i grozno? Nisam jedini, a vjeruj da bi se mnogi osjećali očajno da imaju taj isti problem.
Da, ali ti si totalno samoabzorbiran u taj svoj očaj, toliko da ti ni jedan savjet koji ti ovdje neko postavi ne može pomoći. Ne može
pomoći zato što si ti sasvim uvjeren da ti ništa ne može pomoći. A to jeste loše i grozno. Mislim da u ovom momentu trebaš ozbiljno
razmisliti o stručnoj pomoći, nekome ko će ti pomoći da prevladaš to loše mišljenje o sebi i o pogledima na veze sa ljudima.
Sydnor

#406 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Ne treba mi stručna pomoć, treba mi samo neka djevojka da mi pokaže da vrijedim. To je sve.
dale cooper

#407 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by dale cooper »

Sydnor wrote: 19/04/2022 19:15 Ne treba mi stručna pomoć, treba mi samo neka djevojka da mi pokaže da vrijedim. To je sve.
Ne funkcioniše to tako. Ti imaš dublji problem. To ne može riješiti druga osoba, možeš samo ti. Ponoviće ti se stvari iz prethodne veze.
b_i_s

#408 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by b_i_s »

Drž' se ti @nepass1, djeluje mi kao odličan wingman :evil:
Sydnor

#409 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Mislim da neće, ali ok. Vjeruj mi koliko god da si psihički jak i pozitivan, poslije 3 godine konstantnog neuspjeha djelovat ćeš vjerovatno i očajno i depresivno. Pomislit ćeš Bože pa jesam li ja debil ili šta? Poredit ćeš se s nekim i zapitat pa ćeš prije ili kasnije pomislit da si manje vrijedan.

Pokušaj zamisliti da radiš nešto 3 godine bez ikakvog uspjeha, nešto što svima oko tebe ide od ruke.

Kako bi se osjećao?
nepass1

#410 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

Sydnor wrote: 19/04/2022 18:59
nepass1 wrote: 19/04/2022 18:52

Ja prvi put otisao zamalo nije reanimacija bila., Dva dana sve stojeci radio na poslu, sjedem nmg da ustanem od upale. A sad pocetnicAma sugeriram kako pravilno da odrade vjezbu
I evo bezveze primjer sinoc jedna pridje uhvati me za ruku pa jao nepass sto si se to obrijao, ne mogu da te poznam. Bezveze udjes u pricu.
Ili sad posto se spremam za utrku, bile neke vjezbe za noge i nisam radio sa tegovima, dobacuje jedna e kolega tvoje se ne pika gdje su tegovi, radis na suho pihihi hihihi.
Hocu reci dosta lakse udjes u pricu a dalje je do tebe.
Smijem se kladit da si baš tip čovjeka kojeg žene gotive. Imao sam jarana, nevjerovatno kako je taj plijenio pažnju.

Izguglao sam ovaj crossfit, djeluje zanimljivo.
Ma jasta sam, evo slomise se oko mene :lol:
no_sikiriki

#411 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by no_sikiriki »

Sydnor wrote: 19/04/2022 19:15 Ne treba mi stručna pomoć, treba mi samo neka djevojka da mi pokaže da vrijedim. To je sve.
Sa ovom rečenicom si potvrdio da ti je potrebna stručna pomoć.
To nije nikakva uvreda niti sramota, kako ti gledaš na to, nego iskren savjet, bez ikakvih loših namjera.
Ali ne brini, neću dalje komentarisati tvoje postove.
dale cooper

#412 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by dale cooper »

Sydnor wrote: 19/04/2022 19:21 Mislim da neće, ali ok. Vjeruj mi koliko god da si psihički jak i pozitivan, poslije 3 godine konstantnog neuspjeha djelovat ćeš vjerovatno i očajno i depresivno. Pomislit ćeš Bože pa jesam li ja debil ili šta? Poredit ćeš se s nekim i zapitat pa ćeš prije ili kasnije pomislit da si manje vrijedan.

Pokušaj zamisliti da radiš nešto 3 godine bez ikakvog uspjeha, nešto što svima oko tebe ide od ruke.

Kako bi se osjećao?
Nisam ni ja u stalnoj vezi niti sam oženjen. I ne fali mi ništa. Ali ja sam komforan u svojoj koži i volim svoj život. Ti misliš da je
rješenje svih tvojih problema i validacije tebe kao osobe koja ima vrijednost...žena. Ako se ti sam ne osjećaš vrijedan nego
čekaš potvrdu od druge osobe da jesi, kako će onda taj neko drugi to prepoznati u tebi?
nepass1

#413 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

b_i_s wrote: 19/04/2022 19:21 Drž' se ti @nepass1, djeluje mi kao odličan wingman :evil:
I ja sam povuceniji tip, nisam zajebant na prvu itd ali ono sto kazu prilika cini lopova, jbg ako nemas priliku upoznati nemas priliku ni pokupiti.
A ne bi mi ni zena dala da budem wingman :lol:
vjeshalica

#414 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by vjeshalica »

A sta ti nudis osim zestoke depresije i frustracije? Jedno veliko nista. Pokazi ti da vrijedis.
b_i_s

#415 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by b_i_s »

nepass1 wrote: 19/04/2022 19:28 I ja sam povuceniji tip, nisam zajebant na prvu itd ali ono sto kazu prilika cini lopova, jbg ako nemas priliku upoznati nemas priliku ni pokupiti.
A ne bi mi ni zena dala da budem wingman :lol:
Šta žena? Ja nisam spominjao ženu uopšte :mrgreen:
Sydnor

#416 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

dale cooper wrote: 19/04/2022 19:27 Nisam ni ja u stalnoj vezi niti sam oženjen. I ne fali mi ništa. Ali ja sam komforan u svojoj koži i volim svoj život. Ti misliš da je
rješenje svih tvojih problema i validacije tebe kao osobe koja ima vrijednost...žena. Ako se ti sam ne osjećaš vrijedan nego
čekaš potvrdu od druge osobe da jesi, kako će onda taj neko drugi to prepoznati u tebi?
Mislim da me nisi shvatio najbolje. Nedavno sam baš napisao da sam zadovoljan životom, da nisam depresivac, poprilično se ugodno osjećam u svojoj koži ali sam jako emotivan tip i potrebna mi je partnerska ljubav. Kada je nema stagniram, kada je ima najbolja sam verzija sebe. Jednostavno takav sam, ljubav i pažnja partnera su mi motor pokretač. Kad ne ide na tom polju, uzalud sve ostalo.
vjeshalica wrote: 19/04/2022 19:32
A sta ti nudis osim zestoke depresije i frustracije? Jedno veliko nista. Pokazi ti da vrijedis.
Nije mi jasno kako možeš ovako nešto napisat, a uopšte me ni ne poznaješ nit išta. Nudim mnogo toga ali jednostavno nemam sreće da naletim na pravu osobu.
ZyzzSar

#417 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by ZyzzSar »

auspuhc wrote: 19/04/2022 18:19
Zene vole da lazu da im izgled nije bitan. Ja bas mislim da dobar izgled vise koristi muskarcu nego zeni. Zenama isto dodje bile ljepotice ili prosjecne. :D
Image
istina ili ne :D ?
vjeshalica

#418 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by vjeshalica »

Sydnor wrote: 19/04/2022 20:05
vjeshalica wrote: 19/04/2022 19:32
Nije mi jasno kako možeš ovako nešto napisat, a uopšte me ni ne poznaješ nit išta. Nudim mnogo toga ali jednostavno nemam sreće da naletim na pravu osobu.
Stvarno sam hala.
Prezentiras se kao raspali ocajnik, i sta hoces da ti bilo ko ovdje kaze? Ti bi malo da neko suze roni,pa da skakuce za tobom,a ti ko depresivna mrtva kobila. Izvini al tako zvucis. Mozda nudis mnogo toga,to ne sporim,niti umanjujem,ali ti to ne forsiras,ti hoces da neko leti za tobom a dotad gađas ljude oko sebe deprom i besciljnoscu.
dale cooper

#419 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by dale cooper »

Sydnor wrote: 19/04/2022 20:05
dale cooper wrote: 19/04/2022 19:27 Nisam ni ja u stalnoj vezi niti sam oženjen. I ne fali mi ništa. Ali ja sam komforan u svojoj koži i volim svoj život. Ti misliš da je
Mislim da me nisi shvatio najbolje. Nedavno sam baš napisao da sam zadovoljan životom, da nisam depresivac, poprilično se ugodno osjećam u svojoj koži ali sam jako emotivan tip i potrebna mi je partnerska ljubav. Kada je nema stagniram, kada je ima najbolja sam verzija sebe. Jednostavno takav sam, ljubav i pažnja partnera su mi motor pokretač. Kad ne ide na tom polju, uzalud sve ostalo.
Što znači da ne uživaš u životu...ne istinski. Konstantno ti treba pažnja, validacija i odobravanje druge (ženske) osobe da bi se stvarno
osjetio vrijednim. A ono što ti ja govorim je da moraš biti prvo dovoljan, voljen i vrijedan sam sebi pa tek onda drugima.
nepass1

#420 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

ZyzzSar wrote: 19/04/2022 20:34
auspuhc wrote: 19/04/2022 18:19
Zene vole da lazu da im izgled nije bitan. Ja bas mislim da dobar izgled vise koristi muskarcu nego zeni. Zenama isto dodje bile ljepotice ili prosjecne. :D
Image
istina ili ne :D ?
Istina nego sta
Bloo
Globalna šefica

#421 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Bloo »

dale cooper wrote: 19/04/2022 19:27 Ti misliš da je
rješenje svih tvojih problema i validacije tebe kao osobe koja ima vrijednost...žena
Zna se ko je..David Bowie. :mrgreen:
iceman ze

#422 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by iceman ze »

mali savjet, idite u klubove npr plesne, kud itd gdje su zene u vecini, ne samo da cete imati veci izbor, vec cete i steci samopouzdanje, kako, pa jednostavno 5:1, nakon par mjeseci, imacete sve vjestine koje vam trebaju, sretno... :lol:
Haris.ba

#423 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Haris.ba »

iceman ze wrote: 19/04/2022 23:37 mali savjet, idite u klubove npr plesne, kud itd gdje su zene u vecini, ne samo da cete imati veci izbor, vec cete i steci samopouzdanje, kako, pa jednostavno 5:1, nakon par mjeseci, imacete sve vjestine koje vam trebaju, sretno... :lol:
Moja prijateljica isla. I nasla momka. Poslije dvije godine skontala da je gej. :run:
Samprotivsviju

#424 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Samprotivsviju »

Haris.ba wrote: 19/04/2022 23:40
iceman ze wrote: 19/04/2022 23:37 mali savjet, idite u klubove npr plesne, kud itd gdje su zene u vecini, ne samo da cete imati veci izbor, vec cete i steci samopouzdanje, kako, pa jednostavno 5:1, nakon par mjeseci, imacete sve vjestine koje vam trebaju, sretno... :lol:
Moja prijateljica isla. I nasla momka. Poslije dvije godine skontala da je gej. :run:
2 godine joj trebalo da skonta da je lik gej :-)
Haris.ba

#425 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Haris.ba »

Samprotivsviju wrote: 19/04/2022 23:45
Haris.ba wrote: 19/04/2022 23:40

2 godine joj trebalo da skonta da je lik gej :-)
Ljubav je slijepa nije dzabane izreka.
Post Reply