Vjeruj mi ja ni jednu djevojku nisam upoznao skoro ni na jedan od gore navedenih nacina, vecina je bila totalno spontana bez obzira na mjesto ili vrijemeorbita12 wrote: ↑19/04/2022 14:14Ne znam zašto ljudi misle da je tako lako naći curu , pogotovo u 30-tim, možda je nekima naći curu isto ko čarape promjeniti ali vjeruj da mnogima nije . Na to da li će neko naći curu ovisi više faktora od toga da li je osoba sramežljiva ili ne , od toga kakav mu je općenito socijalni život , ima li drugova, kakav posao radi jer nije isto raditi sa hrpom mudonja i negdje gdje žene čine veći dio kolektiva , zatim u manjim sredinama je teže naći nekoga. Ima tu dosta faktora koji utiču na to , ali svakako da se šansa za naći nekog smanjuje sa godinamaSamprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 13:58
Ma ja mislim da on mozda malo vise izbirljiv, jbte da si sakat nasao bi curu u 30im![]()
Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Samprotivsviju
#351 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
Sydnor
#352 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa eto iz jednog sam od tih većih gradova i nevjerovatno je teško i nikako mi ne uspijeva.manuchao91 wrote: ↑19/04/2022 15:16 Opet je vama iz Sarajeva,Banja Luke,Mostara,Zenice,Tuzle lakše naći partnera nego npr u mom mjestu opština 45 k st.
Više imate sadržaja kafića,barova,restorana,muzeja,pozoripta,kina,sportskih dešavanja,parkova,ulica,teretana .Jednostavno imate izbora kad živite u gradfu 100 000 + stanovnika
Zamislite samo kakav je život samcu od 35 godina sa bosanskih sela.Ili ženi bez partnera 30+ a živi na selendri.
Ja ih takvih znam po jednom selu .Prelijepe djevojke ,pametne,kućanice okrenute porodici ,nisu seljanke ali nema ponude nigdje ne izlaze samo životare po selima i to e to,.
Nema se koga upoznati
Te djevojke da žele udale bi se. Uvijek mogu online nekog upoznati, znači potreban je samo minimum dobre volje. Kod nas tako već nije, moraju se zvijezde poklopit.
-
Zoooka
#353 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Bukvalno. Nek napravi facebook/instagram i eto joj 10 poruka u inbox sto se muskarcu ne desava. Cak i djevojke slabijeg izgleda imaju vece sanse, nego muskarci koji izgledaju bolje.Sydnor wrote: ↑19/04/2022 15:45Pa eto iz jednog sam od tih većih gradova i nevjerovatno je teško i nikako mi ne uspijeva.manuchao91 wrote: ↑19/04/2022 15:16 Opet je vama iz Sarajeva,Banja Luke,Mostara,Zenice,Tuzle lakše naći partnera nego npr u mom mjestu opština 45 k st.
Više imate sadržaja kafića,barova,restorana,muzeja,pozoripta,kina,sportskih dešavanja,parkova,ulica,teretana .Jednostavno imate izbora kad živite u gradfu 100 000 + stanovnika
Zamislite samo kakav je život samcu od 35 godina sa bosanskih sela.Ili ženi bez partnera 30+ a živi na selendri.
Ja ih takvih znam po jednom selu .Prelijepe djevojke ,pametne,kućanice okrenute porodici ,nisu seljanke ali nema ponude nigdje ne izlaze samo životare po selima i to e to,.
Nema se koga upoznati
Te djevojke da žele udale bi se. Uvijek mogu online nekog upoznati, znači potreban je samo minimum dobre volje. Kod nas tako već nije, moraju se zvijezde poklopit.
- manuchao91
#354 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
druže ja sam do prije par godina imao 3 kafića u kojima sam mogao izaći normalno..Danas imam samo jedan lokal u koji zalazim..Ima njih podosta al ne vidim se u tim ostalim.Sydnor wrote: ↑19/04/2022 15:45Pa eto iz jednog sam od tih većih gradova i nevjerovatno je teško i nikako mi ne uspijeva.manuchao91 wrote: ↑19/04/2022 15:16 Opet je vama iz Sarajeva,Banja Luke,Mostara,Zenice,Tuzle lakše naći partnera nego npr u mom mjestu opština 45 k st.
Nema se koga upoznati
Kuglane nemam,bilijar klub nemam,pozorišta i bioskopa nemam.A opet sam se oženio u 28 godini...Samo si sebi umislio u glavu da ti je nemoguće naći nekoga ili si jednostavno "težak" čovjek koji ne zna prepoznati priliku pravu kad se ukaže.
Pa imal kakva svirka tom tvom mjestu ,imal kakvo dešavanje .Nije valjda da samo sjediš i kuci ko duduk kakav i kukaš po cijeli dan.
-
orbita12
#355 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Gledaj nisu svakom uslovi isti , nekad se mora potrefiti dosta stvari , kao što gore napisa jedan forumaš nije isto nekom momku ili curi koji žive na nekom selu daleko od društvenih zbivanja . Meni su najgluplji savjeti , učlani se u neko planinarsko društvo , upisi ples , pa eto ti kursevi plesa i ne postoje u manjim gradovima a mislim da je svakako glupo raditi nešto što ti se ne sviđa samo da bi možda eventualno upoznao nekog , a i primjetit će se brzo da tu nisi došao zbog plesa što na kraju ispadne očajno .Samprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 15:31Vjeruj mi ja ni jednu djevojku nisam upoznao skoro ni na jedan od gore navedenih nacina, vecina je bila totalno spontana bez obzira na mjesto ili vrijemeU nocnim izlascima nisam bas cesto prilazio jer obicno sam bio pjan pa bi valjao vjerovatno gluposti, a muzika je obicno previse glasna da bi uopste mogao imati normalan razgovor sa nekim...za drustvene mreze nisam niakd gajio pretjerane simpatije
Pored nečije ličnosti, stava i ponašanja , potrebne su i okolnosti da se potrefe a svakako da se one povećavaju u većem gradu nego li u nekoj selendri
-
Samprotivsviju
#356 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
I na takvim mjestima ti ljudi su manjina, u suprotnom ne bi ih ni spominjli u ovom kontekstu. Sto znaci da treba vise stvari da se potrefi da ispadne tako nego uobicajeno.orbita12 wrote: ↑19/04/2022 15:59Gledaj nisu svakom uslovi isti , nekad se mora potrefiti dosta stvari , kao što gore napisa jedan forumaš nije isto nekom momku ili curi koji žive na nekom selu daleko od društvenih zbivanja . Meni su najgluplji savjeti , učlani se u neko planinarsko društvo , upisi ples , pa eto ti kursevi plesa i ne postoje u manjim gradovima a mislim da je svakako glupo raditi nešto što ti se ne sviđa samo da bi možda eventualno upoznao nekog , a i primjetit će se brzo da tu nisi došao zbog plesa što na kraju ispadne očajno .Samprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 15:31
Vjeruj mi ja ni jednu djevojku nisam upoznao skoro ni na jedan od gore navedenih nacina, vecina je bila totalno spontana bez obzira na mjesto ili vrijemeU nocnim izlascima nisam bas cesto prilazio jer obicno sam bio pjan pa bi valjao vjerovatno gluposti, a muzika je obicno previse glasna da bi uopste mogao imati normalan razgovor sa nekim...za drustvene mreze nisam niakd gajio pretjerane simpatije
Pored nečije ličnosti, stava i ponašanja , potrebne su i okolnosti da se potrefe a svakako da se one povećavaju u većem gradu nego li u nekoj selendri
Drustvena zbivanja? Problem je sto muskarci traze povod da bi se nesto desilo, ako imas namjeru ne treba ti povod, stvoriti ces ga sam.
U slucaju Syndora, kaze da je imao vezu od 2 godine...kako je nju upoznao?
- nepass1
#357 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ma brate evo ja idem na cross fit, upoznao sta znam 30-40 treba. Sa svakom mozes normalno pricati. I ako ne komuniciras komuniciraju one stobom. Ono neces treci dolazak reci pravo si mi simpaticna hajmo na kafu. Ali polako se mozes upoznati, pa mozda sta bude vise. Dodje i njih da nesta zbari kao sto dodje muskaraca da sta pokupe. Dok ima i nas koji hoce samo da budu fit
@Sydnor
@Sydnor
- Ramzess Veliki
#358 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Otvori profil i javi joj se 100 napaljenih tipova koji bi da zigu bez obaveze, od cega ih je pola u braku, ona druga polovica salju poruke iz kladionice tipa daj mala nije ti zlatna. I da izaberu?
- selenofil
#359 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Upravo. Tesko da se tu sta moze probrati.Ramzess Veliki wrote: ↑19/04/2022 17:04Otvori profil i javi joj se 100 napaljenih tipova koji bi da zigu bez obaveze, od cega ih je pola u braku, ona druga polovica salju poruke iz kladionice tipa daj mala nije ti zlatna. I da izaberu?![]()
- auspuhc
#360 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moze se pronaci normalnih medju debilima. Iz onog sta ja vidim same su zene koje su previse probirljive.selenofil wrote: ↑19/04/2022 17:06Upravo. Tesko da se tu sta moze probrati.Ramzess Veliki wrote: ↑19/04/2022 17:04
Otvori profil i javi joj se 100 napaljenih tipova koji bi da zigu bez obaveze, od cega ih je pola u braku, ona druga polovica salju poruke iz kladionice tipa daj mala nije ti zlatna. I da izaberu?![]()
Ne zele prosjecnog muskarca vec nesto tipa ovog.

- selenofil
#361 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nisam probirljiva. Ali mora neki minimum zadovoljiti da bih uopste prihvatila zahtjev. Seljake, one sa trenerkom i bubreg torbicama, znatno starije i one sa autima na naslovnom slikama zaobilazim. I do sada nisam pogrijesila. Nisam imala losih iskustva sa ovim drugim, koje sam prihvatala. Momci na mjestu.
- selenofil
#362 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
selenofil wrote: ↑19/04/2022 17:45
Nisam probirljiva. Ali mora neki minimum zadovoljiti da bih uopste prihvatila zahtjev. Seljake, one sa trenerkom i bubreg torbicama, znatno starije i one sa autima na naslovnom slikama zaobilazim. I do sada nisam pogrijesila. Nisam imala losih iskustva sa ovim drugim, koje sam prihvatala. Momci na mjestu. I ne, nijedan nije izgledao kao ovaj sa slike.![]()
- auspuhc
#363 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Eto vidis da ima normalnih. Ja sam znao pokusati spojiti samce. I nikada sa muske strane nije doslo do odbijanja na prvu zbog izgleda. Dok je sa zenske uvijek bilo a nije mi to to. Sto bi u prijevodu znacilo nije dovoljno lijep.
Mnogo ste vise povrsne i zato trpite posljedice.
Mnogo ste vise povrsne i zato trpite posljedice.
- selenofil
#364 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nisam ni rekla da nema.auspuhc wrote: ↑19/04/2022 17:53 Eto vidis da ima normalnih. Ja sam znao pokusati spojiti samce. I nikada sa muske strane nije doslo do odbijanja na prvu zbog izgleda. Dok je sa zenske uvijek bilo a nije mi to to. Sto bi u prijevodu znacilo nije dovoljno lijep.![]()
Mnogo ste vise povrsne i zato trpite posljedice.![]()
A dobro, te djevojke ocigledno tripuju da su nesto vise, neko ih ubijedio.
Ja ne trpim hB nista. Nije da ciljam na likove koji izgledaju kao Beckham.
Ali nije da mi ne bi dobro dosao
-
Sydnor
#365 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Možda si jednostavno privlačniji tip insana nego ja jer skonto sam da sam na prvu jako težak i pomalo šutljiv. Ono, introvert klasični jebiga. Ja nisam tip čovjeka koji će se nekom svidjet na prvu, a bogami ni na drugu.manuchao91 wrote: ↑19/04/2022 15:58
druže ja sam do prije par godina imao 3 kafića u kojima sam mogao izaći normalno..Danas imam samo jedan lokal u koji zalazim..Ima njih podosta al ne vidim se u tim ostalim.
Kuglane nemam,bilijar klub nemam,pozorišta i bioskopa nemam.A opet sam se oženio u 28 godini...Samo si sebi umislio u glavu da ti je nemoguće naći nekoga ili si jednostavno "težak" čovjek koji ne zna prepoznati priliku pravu kad se ukaže.
Pa imal kakva svirka tom tvom mjestu ,imal kakvo dešavanje .Nije valjda da samo sjediš i kuci ko duduk kakav i kukaš po cijeli dan.
Ne znam zaista, ima u vezi mene nekih stvari koje su odbojne i dodaj na sve to neiskustvo i jebiga.
Ne znam fizički kako stojim, da li sam privlačan djevojkama ili ne.
- auspuhc
#366 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Dobro ove su imale dvadesetak tada. Ti ono rece da si oko trideset.selenofil wrote: ↑19/04/2022 17:56Nisam ni rekla da nema.auspuhc wrote: ↑19/04/2022 17:53 Eto vidis da ima normalnih. Ja sam znao pokusati spojiti samce. I nikada sa muske strane nije doslo do odbijanja na prvu zbog izgleda. Dok je sa zenske uvijek bilo a nije mi to to. Sto bi u prijevodu znacilo nije dovoljno lijep.![]()
A dobro, te djevojke ocigledno tripuju da su nesto vise, neko ih ubijedio.
Ja ne trpim hB nista. Nije da ciljam na likove koji izgledaju kao Beckham.
Ali nije da mi ne bi dobro dosao![]()
Mijenjaju se pravila vremenom.
-
Sydnor
#367 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pisao sam već, splet nevjerovatnih okolnosti. Long story short, nekako me je primijetila, prva se javila i započela neku priču u tom pravcu. Meni bilo nevjerovatno pomalo jer je toliko lijepa i zgodna, ja iskren kakav sam rekao da nisam nikad bio u vezi nit imam iskustva no nije joj smetalo. Mislio sam da me samo loži ali eto pozvala me vani, upoznali se, kliknuli i to je to.Samprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 16:11 U slucaju Syndora, kaze da je imao vezu od 2 godine...kako je nju upoznao?![]()
- ZyzzSar
#368 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ako mogu da biraju, onda ima smisla da su izbirljiveauspuhc wrote: ↑19/04/2022 17:53 Eto vidis da ima normalnih. Ja sam znao pokusati spojiti samce. I nikada sa muske strane nije doslo do odbijanja na prvu zbog izgleda. Dok je sa zenske uvijek bilo a nije mi to to. Sto bi u prijevodu znacilo nije dovoljno lijep.![]()
ali ako su godinama slobodne, ne mogu nikog (odgovarajuceg) naci onda je malo cudno
djevojke u bosni su generalno mnogo manje spontane nego u hrvatskoj, srbiji....kao da su stava da jedna kafa i upoznavanje predstavljaju nesto vise nego sto to zapravo jeste
- auspuhc
-
Sydnor
#370 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Trebo bih se prvo malo dotjerati pa onda taj crossfit. Ima li nešto gdje žene voze biciklanepass1 wrote: ↑19/04/2022 16:36 Ma brate evo ja idem na cross fit, upoznao sta znam 30-40 treba. Sa svakom mozes normalno pricati. I ako ne komuniciras komuniciraju one stobom. Ono neces treci dolazak reci pravo si mi simpaticna hajmo na kafu. Ali polako se mozes upoznati, pa mozda sta bude vise. Dodje i njih da nesta zbari kao sto dodje muskaraca da sta pokupe. Dok ima i nas koji hoce samo da budu fit![]()
@Sydnor
- selenofil
#371 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zaboravio si spomenuti da je starija od tebe bila 10 godina. U tome je kvakaSydnor wrote: ↑19/04/2022 18:11Pisao sam već, splet nevjerovatnih okolnosti. Long story short, nekako me je primijetila, prva se javila i započela neku priču u tom pravcu. Meni bilo nevjerovatno pomalo jer je toliko lijepa i zgodna, ja iskren kakav sam rekao da nisam nikad bio u vezi nit imam iskustva no nije joj smetalo. Mislio sam da me samo loži ali eto pozvala me vani, upoznali se, kliknuli i to je to.Samprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 16:11 U slucaju Syndora, kaze da je imao vezu od 2 godine...kako je nju upoznao?![]()
-
Sydnor
#372 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Manje malo, ali tu negdje.
-
Sydnor
#373 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
- auspuhc
#374 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zene vole da lazu da im izgled nije bitan. Ja bas mislim da dobar izgled vise koristi muskarcu nego zeni. Zenama isto dodje bile ljepotice ili prosjecne.ZyzzSar wrote: ↑19/04/2022 18:12ako mogu da biraju, onda ima smisla da su izbirljiveauspuhc wrote: ↑19/04/2022 17:53 Eto vidis da ima normalnih. Ja sam znao pokusati spojiti samce. I nikada sa muske strane nije doslo do odbijanja na prvu zbog izgleda. Dok je sa zenske uvijek bilo a nije mi to to. Sto bi u prijevodu znacilo nije dovoljno lijep.![]()
ali ako su godinama slobodne, ne mogu nikog (odgovarajuceg) naci onda je malo cudno
djevojke u bosni su generalno mnogo manje spontane nego u hrvatskoj, srbiji....kao da su stava da jedna kafa i upoznavanje predstavljaju nesto vise nego sto to zapravo jeste
- selenofil