Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ali_G wrote: ↑19/04/2022 09:44
Sve te preglede mozes obaviti na teret ZZO. Drugo je sto ti ne zelis da cekas, setas gore-dole. To je sasvim ok, al sve te preglede ti pokriva ZZO
Ma znam da pokriva. Ali je izgleda i tebi i Sebiji problem sto ja hocu da svoj novac potrosim na nacin koji ja zelim i da odem ljekaru kojem ja vjerujem, uz najmanju mogucu peglanciju i najhitnijem mogucem tajmingu.
Ja ovdje jedini ne trazim da mi neko drugi placa moje potrebe, a svi hoce da trose moje pare kako je njima ceif.
Da ne daj Bože sletiš s ceste i završiš nekoliko dana u intenzivnoj, sve to para što si uplatio pa da pomnožiš s deset nije pola troškova liječenja. E pa računaj kako bi bilo s privatnim zdravstvom. Svi zagovaraju daj mi da sam plaćam svoje dok su relativno zdravi. Problem je što je jako malo starih, a zdravih
Nemaju reagense za bruku nekih analiza vec mjesecima.. Za analizu stolice na H. pylori nemaju reagense vec 5 mjeseci.. Magnet cekas 6 mjeseci.. Osudjeni smo na privatnike.. Ko nema da ih plati njemu je zivot lutrija..
al je zato uvazena direktorica uvela red na kosevu....to je ta sda ako nemas para umri...
A sistem treba unaprijediti izmijeniti. ti imas logican zahtjev, al vecina je u fazonu jebo zzo daj da ja placam al tawilu pa ce eto on dobrica da mi za 2stoje mjesecno omoguci sve zivo. I nema nigdje na svijetu da se preventivni pregledi ne cekaju.
I sto jonny kaze, lako je praviti racunice na preventivi. Kad zaglavis operacione sale, lezanja u bolnici, svakodnevnih nalaza, anestezije…
Plus sto uplata raste ako imas hronicna stanja. Pa od druga zena ima problem sa stitnom i uniqa joj podize policu jer treba cesce raditi kontrole
Sve te preglede mozes obaviti na teret ZZO. Drugo je sto ti ne zelis da cekas, setas gore-dole. To je sasvim ok, al sve te preglede ti pokriva ZZO
Cuo sam skoro za slucaj mlade osobe, jedva zivu glavu izvukao zbog debila od nasih doktora koji nisu zbali dijagnosticirati bolest i pustili ga da umire, sreca pa roditelji imali dovoljno novca da ga odvedu u tursku gdje su mu spasili zivot, jos ih cudno gledali sto je tako zapostavljen, nisu mogli vjerovati da je lezao u nekoj klinici i toliko zapusten.
Da ne govorim o tome kako sam mogao izgubiti i djevojku i dijete zbog nemara i bezobrazluka doktora kod poroda.
Nije samo stvar cekanja, vec uopste mogucnosti da prezivis kod Sebijinih doktora.
Cuo sam skoro za slucaj mlade osobe, jedva zivu glavu izvukao zbog debila od nasih doktora koji nisu zbali dijagnosticirati bolest i pustili ga da umire, sreca pa roditelji imali dovoljno novca da ga odvedu u tursku gdje su mu spasili zivot, jos ih cudno gledali sto je tako zapostavljen, nisu mogli vjerovati da je lezao u nekoj klinici i toliko zapusten.
Da ne govorim o tome kako sam mogao izgubiti i djevojku i dijete zbog nemara i bezobrazluka doktora kod poroda.
Nije samo stvar cekanja, vec uopste mogucnosti da prezivis kod Sebijinih doktora.
Ja da nisam prije godinu i po otisao privatno internisti, bio bi rahmetlija po ovim uhljebljenim govnima.
Šta se ovo ovaj Čelik ovoliko uzdigao, gledam ovu sjednicu nevjerovatna bahatost i nekultura. Kakav seljačina
Svim i svačim se služe da opstruiraju i uspore rad skupštine..
Ja da nisam prije godinu i po otisao privatno internisti, bio bi rahmetlija po ovim uhljebljenim govnima.
Vjerujem, puno je takvih slucajeva. Dobro je sto neki mogu privatno, neki nemaju od cega i ne prezive sebijine doktore.
Ma znam da pokriva. Ali je izgleda i tebi i Sebiji problem sto ja hocu da svoj novac potrosim na nacin koji ja zelim i da odem ljekaru kojem ja vjerujem, uz najmanju mogucu peglanciju i najhitnijem mogucem tajmingu.
Ja ovdje jedini ne trazim da mi neko drugi placa moje potrebe, a svi hoce da trose moje pare kako je njima ceif.
Da ne daj Bože sletiš s ceste i završiš nekoliko dana u intenzivnoj, sve to para što si uplatio pa da pomnožiš s deset nije pola troškova liječenja. E pa računaj kako bi bilo s privatnim zdravstvom. Svi zagovaraju daj mi da sam plaćam svoje dok su relativno zdravi. Problem je što je jako malo starih, a zdravih
Samo, kada bi svi za svoje pare birali šta i kod koga, kod nekih doktora i klinika bi opet bila višemjesečna lista čekanja zato što bi svi htjeli kod njih, ne drugima. A potražnja diže cijene, pa bi onaj koji danas očekuje vrhunsku uslugu za 150 ostao bez nje jer bi tada osiguranje koje ti omogućava baš tog doktora i baš tu kliniku koštalo ne 150 nego 450 ili 1.500.
A da poguraš da dođeš ranije jer hoćeš baš tu bi išlo sa desetine hiljada i stotine hiljada u koverti, ne u stotine i hiljade kao sada.
A za sve postoji osiguranje, pa i za taj slučaj već imam u okviru police AO dodatak za povrede i sebe i putnika.
U uređenim zemljama postoje fondovi solidarnosti koji se pune iz raznih izvora i postoje vlastite polise.
Vi bi svi ovdje da vam neko drugi placa racune i da neko drugi misli za vas.
Ma on to sa 150KM plati sve
I za tebe isti odgovor kao gore.
150 maraka je zamisljen iznos. Moze biti veci, manji, ovisno od onoga sta covjek misli da mu treba.
Ali ces onda sam za sebe razmisljati, planirati, trositi i povlaciti konsekvence.
A za sve postoji osiguranje, pa i za taj slučaj već imam u okviru police AO dodatak za povrede i sebe i putnika.
U uređenim zemljama postoje fondovi solidarnosti koji se pune iz raznih izvora i postoje vlastite polise.
Ok, u pravu si
Ja ne znam o cemu mi pricamo ovdje kada ne zelite da se pomaknete iz ove crne komedije.
U svijetu postoji heibet modela koji funkcionisu, uzmite jedan koji je dobar za nas.
Ne moze biti da ja punim fond kao zdrav, a onda kad se razbolim nemam potreban nivo njege.
Ja ne znam o cemu mi pricamo ovdje kada ne zelite da se pomaknete iz ove crne komedije.
U svijetu postoji heibet modela koji funkcionisu, uzmite jedan koji je dobar za nas.
Ne moze biti da ja punim fond kao zdrav, a onda kad se razbolim nemam potreban nivo njege.
De mi primjer modaliteta koji pomaže? Pitanje javnog zdravstva je goruće pitanje u cijelom svijetu, jer su ljudi sve stariji i sve bolesniji sa sve većim troškovima. Ja se slažem da je problem kojeg treba hitno riješiti što ne dobiješ uslugu koju si koliko toliko platio, ali to se sigurno ne rješava privatizacijom zdravstva.
De mi primjer modaliteta koji pomaže? Pitanje javnog zdravstva je goruće pitanje u cijelom svijetu, jer su ljudi sve stariji i sve bolesniji sa sve većim troškovima. Ja se slažem da je problem kojeg treba hitno riješiti što ne dobiješ uslugu koju si koliko toliko platio, ali to se sigurno ne rješava privatizacijom zdravstva.
Ne stavljaj mi riječi u usta.
Ne govrim o privatizaciji, već o pravu da trošim novac koji uplaćujem tamo gdje ja hoću i kad ja hoću.
Ako uplatim 3600 godisnje, daj mi cenzus neki koji imam pravo potrošiti u privatnim klinikama, recimo 50% uplaćenog u toj godini.
Daj da idem zubaru kojem ja hoću, internisti kojem ja hoću.
Login77777 wrote: ↑19/04/2022 12:40
Sta dozvoljavaju ovim dodinim koalicionim partnerima iz sdO i df da prave cirkus od skupstine.
Prijedlog za obracanje bez potpisa i pecata…
oni mumini zabrinuti za protestante pa da se obrate
Login77777 wrote: ↑19/04/2022 12:40
Sta dozvoljavaju ovim dodinim koalicionim partnerima iz sdO i df da prave cirkus od skupstine.
Prijedlog za obracanje bez potpisa i pecata…
oni mumini zabrinuti za protestante pa da se obrate