Ukrajina

rimano

#78626 Re: Ukrajina

Post by rimano »

Prethodna slika unistenog tenka je prikazana u narednom videu, ako je povezano eto onda ukrajinaca nakon akcije. Naravno opet posadi nista, samo su polozili ambleme i krenuli kuci
hatemondays

#78627 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

emigrazione wrote: 18/04/2022 23:13 Sve se ovo moglo i moralo izbjeci, ali sad je prekasno i ide karanje uzduz i poprijeko, proci ce neuporedivo gore od naroda Jugoslavije i opet nikada nece ni u NATO ni u EU, ovo sto ostane od njih i njihove drzave zavidjet ce BIH ovakva kakva je...
Kako ti covjece ne dosadi vise , ponavljati istu pricu. U slucaju pada Ukrajine sta ti mislis da je to kraj, to je pocetak jos veceg sranja tako da niko na ovoj planeti nije siguran. Budi oprezan sta zelis dok ljudi ginu za svoj komad zemlje, vjerujem da je 39-ta ti bi navijao za Svabe iz neke Francuske a onda kad djavo dodje na vrata onda valja jesti vanago. Nadam se da imas familiju u Bosni (obicni na sve 3 strane se tresu i imaju razloga za to), pomisli na njih da ovo zlo moze doci brze nego sto mislis na pragove tvojih, mojih i njihovih. Narodi Jugoslavije su manje vise prosli neokrznuti ne racunajuci Bosnu, Kosovo i srpski dio zivlja u Hrvatskoj. I eto neki su u EU i Nato-u, dok drugi nisu u tom drustvu zasluzeno, neki ce biti primljeni bez obzira koliko pjenio ovdje. Sto se tice karanja isti ovaj NATO je ga pristavio tim tvojim igracima (sifra barka Moskva je samo pocetak) , znam bolno je ali vadjenje ce biti jos bolnije ali tada tebe nece biti ovdje valja u rupu onda i papati svoju kasu.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#78628 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

hatemondays wrote: 19/04/2022 00:09
emigrazione wrote: 18/04/2022 23:13 Sve se ovo moglo i moralo izbjeci, ali sad je prekasno i ide karanje uzduz i poprijeko, proci ce neuporedivo gore od naroda Jugoslavije i opet nikada nece ni u NATO ni u EU, ovo sto ostane od njih i njihove drzave zavidjet ce BIH ovakva kakva je...
Kako ti covjece ne dosadi vise , ponavljati istu pricu. U slucaju pada Ukrajine sta ti mislis da je to kraj, to je pocetak jos veceg sranja tako da niko na ovoj planeti nije siguran. Budi oprezan sta zelis dok ljudi ginu za svoj komad zemlje, vjerujem da je 39-ta ti bi navijao za Svabe iz neke Francuske a onda kad djavo dodje na vrata onda valja jesti vanago. Nadam se da imas familiju u Bosni (obicni na sve 3 strane se tresu i imaju razloga za to), pomisli na njih da ovo zlo moze doci brze nego sto mislis na pragove tvojih, mojih i njihovih. Narodi Jugoslavije su manje vise prosli neokrznuti ne racunajuci Bosnu, Kosovo i srpski dio zivlja u Hrvatskoj. I eto neki su u EU i Nato-u, dok drugi nisu u tom drustvu zasluzeno, neki ce biti primljeni bez obzira koliko pjenio ovdje. Sto se tice karanja isti ovaj NATO je ga pristavio tim tvojim igracima (sifra barka Moskva je samo pocetak) , znam bolno je ali vadjenje ce biti jos bolnije ali tada tebe nece biti ovdje valja u rupu onda i papati svoju kasu.
Ne vrijedi. FOE samo
drug_profi

#78629 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Mene samo strah kurve evrope. Makaron se puno mota, oruzje za ofanzivu se ne daje, niti prodaje.
Zakljucak: EU i NATO zele nahraniti vuka, ali ga i malo pripitomiti.

Epilog: Ukrajina gubi Donbas, Krim i Hersonsku oblast. Zauzvrat dobija mir, rusko obecanje, NATO obecanje i maglovitu buducnost. Ostaje kao tampon između Rusa i NATO.
Jer pravde nema na ovom svijetu.
dek

#78630 Re: Ukrajina

Post by dek »

corolla02 wrote: 18/04/2022 23:59 Interview Navlakusa :mrgreen:

Ko je ovaj ćelo sad.
Inače ova ispitivanja su mi fuj, sasvim je jasno da će reći sve šta se od njega očekuje i da je pod prisilom. I ja bih isto postupio.
Kao i svaki zarobljenik bilo gdje i bilo kad.
Freamon Lester

#78631 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

"Ko nas bre zavadi" "zli zapad..." i slicni sendvicari. Zasto se trudite sa njima raspravljati?
drndalo

#78632 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

furlan wrote: 18/04/2022 22:24 Nije mi samo jasno o kakvim gasnim turbinama govori prethodni forumas, jer ne vjerujum da je ovaj brod na gas. To je jos uvijek nedovoljno razvijena stvar da bi bila u vojnoj uptrebi, narocito zbog velike mogucnosti eksplozije.
Gasna turbina kao vrsta motora ne mora raditi na gas... Ideja je u visestrukom sabijanju zraka visestrukim stepenima kompresije koje odavljaju diskovi s lopaticama. To stvara uslove da kada se ubrizga dovoljno goriva, dolazi do velike snage...

P.S. Tenk Abrams takodjer ima motor na ovom principu, za razliku od vecine drugih tenkova...
quoter

#78633 Re: Ukrajina

Post by quoter »

I ti zaista misliš da vjernici ne mogu biti neljudi što pljačkaju, ubijaju, kolju? A izgleda da nisi ni svjestan svoje izjave. Eto, samo vjernici mogu biti dobri i merhametli, samo vjernici ne kradu djeci telefone. Kakvih sam krkana i šupaka doživio, bilo u ratu ili miru, a mnogi su bili vjernici, to se ne bi moglo pobrojati do Kijameta i Armagedona.
Znači, moral i čovječnost ne polazi i ne dolazi od religije i vjere. Ljudskost i dobrota je mnogo starija, iskonska.

Tako je u svim ratovima, pa i u ovom u Ukrajini. Neljudi (bilo vjernici ili ne) čine zločine, a ljudi, bilo kojeg uvjerenja, pokušavaju biti manje životinje od ovih prvih. Tako je uvijek bilo.

Ne, ne mislim. Mislim šta im se dešava u životima pa su takvi kakvi su, zli. Je li ih možda babo mariso šlaufom dok su bili mali pa sada otimaju curicama mobitele.
hatemondays

#78634 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 19/04/2022 00:18 Mene samo strah kurve evrope. Makaron se puno mota, oruzje za ofanzivu se ne daje, niti prodaje.
Zakljucak: EU i NATO zele nahraniti vuka, ali ga i malo pripitomiti.

Epilog: Ukrajina gubi Donbas, Krim i Hersonsku oblast. Zauzvrat dobija mir, rusko obecanje, NATO obecanje i maglovitu buducnost. Ostaje kao tampon između Rusa i NATO.
Jer pravde nema na ovom svijetu.
Nema vise nazad , mozda i dobija sta u Ukrajini ali patuljak mora nestati, inace nista od tog filma. Nije Zapad vise naivan, doslo se do praga, pogotovo ove pogranicne drzave nece pustiti ovo lako. Rusi trebaju ukloniti ovog diktatora i mozda i nesto bude od njih inace ce im Zapad poceti razvlaciti pamet u bilo kojoj bivsoj SSSR drzavi a to ce biti kraj Rusije koju sada znamo, nema vise nazad. Oni vise ne mogu nista dobiti ovdje se samo prica o kom se gubitku radi. U principu za normalne gradjane Rusije mozda je ovo i najbolja opcija jer prethodni reset u kome su dobili spijuna nad spijunima za predsjednika i nije bila neka pljacka. Zato sad placaju cijenu ali nek se oni o tome brinu. Slava Ukrajini i njenim hrabrim braniocima!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#78635 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

dek wrote: 19/04/2022 00:23
corolla02 wrote: 18/04/2022 23:59 Interview Navlakusa :mrgreen:

Ko je ovaj ćelo sad.
Inače ova ispitivanja su mi fuj, sasvim je jasno da će reći sve šta se od njega očekuje i da je pod prisilom. I ja bih isto postupio.
Kao i svaki zarobljenik bilo gdje i bilo kad.
ovaj radi na RT odavno, englez je
Seawolf

#78636 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

furlan wrote: 18/04/2022 22:24 ....
Nije mi samo jasno o kakvim gasnim turbinama govori prethodni forumas, jer ne vjerujum da je ovaj brod na gas. To je jos uvijek nedovoljno razvijena stvar da bi bila u vojnoj uptrebi, narocito zbog velike mogucnosti eksplozije.
https://www.dieselduck.info/machine/01% ... urbine.htm
Nespin

#78637 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:24, edited 1 time in total.
Seawolf

#78638 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

drndalo wrote: 19/04/2022 00:31
furlan wrote: 18/04/2022 22:24 Nije mi samo jasno o kakvim gasnim turbinama govori prethodni forumas, jer ne vjerujum da je ovaj brod na gas. To je jos uvijek nedovoljno razvijena stvar da bi bila u vojnoj uptrebi, narocito zbog velike mogucnosti eksplozije.
Gasna turbina kao vrsta motora ne mora raditi na gas... Ideja je u visestrukom sabijanju zraka visestrukim stepenima kompresije koje odavljaju diskovi s lopaticama. To stvara uslove da kada se ubrizga dovoljno goriva, dolazi do velike snage...

P.S. Tenk Abrams takodjer ima motor na ovom principu, za razliku od vecine drugih tenkova...
I tenk T-80.

I veliki broj teških lokomotiva na sjevernoameričkom kontinentu.

I svi helikopteri na svijetu, sem onih najmanjih.
General War

#78639 Re: Ukrajina

Post by General War »

Svaka cast Azovu i ostalim u Marpulju, drze se bas vojnicki...jbt, ovaj bataljon je vredniji nego necija divizija.
jao_situacije

#78640 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

jest možda neki offtopic i stari video, ali ako mogu kikijeve ponjave i nebuloze može i ovo :mrgreen: :mrgreen:
obavezno par puta mjesečno pustim ove eksperte iz srbije da se malo nasmijem i oraspoložim

inače nije fulio ništa, situacija u crnom moru se resetovala u jednom trenutku, samo ne kako oni zamišljaju :mrgreen:

General War

#78641 Re: Ukrajina

Post by General War »

jao_situacije wrote: 19/04/2022 01:51 jest možda neki offtopic i stari video, ali ako mogu kikijeve ponjave i nebuloze može i ovo :mrgreen: :mrgreen:
obavezno par puta mjesečno pustim ove eksperte iz srbije da se malo nasmijem i oraspoložim

inače nije fulio ništa, situacija u crnom moru se resetovala u jednom trenutku, samo ne kako oni zamišljaju :mrgreen:

Dobro a sta ti je ovdje nebuloza?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#78642 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Da nema krvi.
HarTar

#78643 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

General War wrote: 19/04/2022 02:06
jao_situacije wrote: 19/04/2022 01:51 jest možda neki offtopic i stari video, ali ako mogu kikijeve ponjave i nebuloze može i ovo :mrgreen: :mrgreen:

Nebuloza je da je mogao da resetuje situaciju u Crnom.moru :lol: :lol: :lol:
Last edited by HarTar on 19/04/2022 02:27, edited 1 time in total.
jao_situacije

#78644 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

General War wrote: 19/04/2022 02:06

ja nisam rekao da je nebuloza, nego da je smiješno
ali eto može se reći i da je nivo glorificiranja ruskog smeća od strane srba nebulozan
zilog

#78645 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Takoe...
Mi se, jadni, ovdje zamajavamo nekom slobodom, da bi je potom predali Vatikanu, Masonima, dubokoj drzavi, EU i ostalim kapitalistima... :roll:
Umjesto da nam bude rahat, pod komsijskom, prekodrinskom, ruskom, a Boga mi i kineksom cizmom... :mrgreen:
Naravno, da se denacifikujemo prije toga. Najbolje medjusobno... :lol:

Ima li jos nekih sugestija?
loudness

#78646 Re: Ukrajina

Post by loudness »

dr_arsla wrote: 19/04/2022 03:41

Ala ga je resetovao, svaka mu čast! :D
Ispehirali im Srbi svi tehniku :lol:
Da da to je to...........

Image
Image
Image
Image
Image
Image

nema više !
Last edited by loudness on 19/04/2022 04:28, edited 1 time in total.
karanana

#78647 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Koji je ovo? Je li jos jedan?
exliberal-ex

#78648 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Cime je ovaj brod pogodjen, ukrajina nema zapadnog protivbrodskog ourzja ispravite me ako grijesim znaci da su potopili ruski brod ruskom raketom ,ispade tako?

Najvjerodosniji komentar koji sam cuo je da nisu mislili da ce ispalit pa im je protivbrodska zastita bill offline....dok su skontali kasno marko na kosovo...

Nego procitah maloprije kako njemacka privedna komora zajedno sa njemackom radnicom union poziva vladu da prestane sa novim sankcijama ( nisam siguran ali su pozivali i na ukidanje postojecih ili samo novih) sto pokazuje koliko su veliku ulozi u ovom sukobu.
Englezi sad gledaju kako da izvrse razmjenu ovih uhvacenih za onog putinovog havera a da ostanu "cistog " obraza.
Awakened

#78649 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

exliberal-ex wrote: 19/04/2022 04:42 Cime je ovaj brod pogodjen, ukrajina nema zapadnog protivbrodskog ourzja ispravite me ako grijesim znaci da su potopili ruski brod ruskom raketom ,ispade tako?

Najvjerodosniji komentar koji sam cuo je da nisu mislili da ce ispalit pa im je protivbrodska zastita bill offline....dok su skontali kasno marko na kosovo...

Nego procitah maloprije kako njemacka privedna komora zajedno sa njemackom radnicom union poziva vladu da prestane sa novim sankcijama ( nisam siguran ali su pozivali i na ukidanje postojecih ili samo novih) sto pokazuje koliko su veliku ulozi u ovom sukobu.
Englezi sad gledaju kako da izvrse razmjenu ovih uhvacenih za onog putinovog havera a da ostanu "cistog " obraza.
Gdje to procita, moze link?
jeza u ledja

#78650 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 19/04/2022 04:42 Cime je ovaj brod pogodjen, ukrajina nema zapadnog protivbrodskog ourzja ispravite me ako grijesim znaci da su potopili ruski brod ruskom raketom ,ispade tako?

Ja sam cuo da ih je NATO potopio. Konkretno nekakvi Kanadjani. :?
Post Reply