Ukrajina

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#78526 Re: Ukrajina

Post by PreWiBa »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:03
TomANDJerry wrote: 18/04/2022 18:51Cak je i gore ... da gledaju samo pare, nebi gasili nuklearke -- a uvozili ruski plin.

Realno je da korupcija --- mozda i veleizdaja --- na najvisem nivou tamo postoji ...
Njihova dva zadnja kancelara su moralno/vanjsko-politicko dno ... i ne realno je sada ocekivati zaokret u roku od 24h.

Ono sto meni smeta jesu njihovi mediji koji sve više i više brane Njemacku, to je prvi put od WW2 ja mislim da Njemacki mediji staju na stranu potike -- i to jedanput kada bi trebali svaki dan da se sapiru od sramote koju su im donijeli Merkel i njen strateški partner Putin.
Odluku o gasenju nuklearki su donijeli nakon katastrofe u Fokusimi. Jbg, to su Svabe, uce na tudjim greskama ili problemima. Isto tako, sada su donijeli odluku o prosirenju sklonista za slucaj nuklearnog napada, iako je malo izvjestan, ali Svabo ozbiljno shvata 1% mogucnosti.

...

Jeftin ruski plin je pomogao njemackoj industriji da ubije boga u evropskoj konkurenciji, NAROCITO rivalskoj Britaniji i Francusku, te da dodatno uveca njemacku ekonomsku prevlast na evropskom kontinentu.

...

Sada su tu nove okolnosti i oni ce traziti nova rjesenja, vodeci se prvenstveno svojim interesima. Mi smo previse glup narod da bi sumnjali u odluke Njemacke.
Kao neko ko je rođen, odrastao, školovao se i živi u Njemačkoj, kažem ti: Ne budi toliki švaboljubac.
TomANDJerry

#78527 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:03
TomANDJerry wrote: 18/04/2022 18:51Cak je i gore ... da gledaju samo pare, nebi gasili nuklearke -- a uvozili ruski plin.

Realno je da korupcija --- mozda i veleizdaja --- na najvisem nivou tamo postoji ...
Njihova dva zadnja kancelara su moralno/vanjsko-politicko dno ... i ne realno je sada ocekivati zaokret u roku od 24h.

Ono sto meni smeta jesu njihovi mediji koji sve više i više brane Njemacku, to je prvi put od WW2 ja mislim da Njemacki mediji staju na stranu potike -- i to jedanput kada bi trebali svaki dan da se sapiru od sramote koju su im donijeli Merkel i njen strateški partner Putin.
Odluku o gasenju nuklearki su donijeli nakon katastrofe u Fokusimi. Jbg, to su Svabe, uce na tudjim greskama ili problemima. Isto tako, sada su donijeli odluku o prosirenju sklonista za slucaj nuklearnog napada, iako je malo izvjestan, ali Svabo ozbiljno shvata 1% mogucnosti.

...

Jeftin ruski plin je pomogao njemackoj industriji da ubije boga u evropskoj konkurenciji, NAROCITO rivalskoj Britaniji i Francusku, te da dodatno uveca njemacku ekonomsku prevlast na evropskom kontinentu.

...

Sada su tu nove okolnosti i oni ce traziti nova rjesenja, vodeci se prvenstveno svojim interesima. Mi smo previse glup narod da bi sumnjali u odluke Njemacke.
Uciti na tudjim greškama je OK --- ja se bojim da oni ne uce na svojim greškama.

I ne sumnjamo samo mi u odluke Njemacke, mnogi su ih upozoravali -- cak je i idiot Trump pred UN-om prozivao Njemacku zbog strateske energetske ovisnosti o Rusiji (dok su mu se za to vrijeme bukvalno smijali predstavnici Njemacke, evo snimak)

Ako je cak i taj klaun vidio opasnost --- onda
pepermint

#78528 Re: Ukrajina

Post by pepermint »

Sto je babi milo to joj se i snilo🤗

Slava herojima Ukraine💛💙
GandalfSivi

#78529 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:07
karanana wrote: 18/04/2022 19:59 da, ne bi rekao da je na 15-16 sekundi ciza nego je refleksija okvira od slike. ali da je pod substancom, vjerovatno jeste. mozda vodka.
Meni se ucinilo da jeste, a vidim i drugima na tviteru. Ali moguce da je refleksija, svakako sam laik za fotografiju i video.
Svaka ti cast, vazda uspijes da istrolas temu sa nekom gluposcu. Nevjerovatno.

Usput budi receno, morao bi leci na stol da povuce cizu od tamo, ali hajde, nasao Kiki razlog da trola…
Last edited by GandalfSivi on 18/04/2022 20:15, edited 1 time in total.
Kikibombona

#78530 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

sehohari wrote: 18/04/2022 20:07Kao neko ko je rođen, odrastao, školovao se i živi u Njemačkoj, kažem ti: Ne budi toliki švaboljubac.
Citav je niz zemalja koje cijenim vise od Njemacke:

Skandinavci
Japan
Kanada
Svicarska
Australija
it'd

Njemacka je jedva u top 10, ako bi pravio listu. Ali da su jaki nema sumnje. Velika je ludost da su od totalno porazene, ponizene i okupirane zemlje (niko nikad nije tako porazene i ponizen), za tako kratak period, ekonomski ubili boga u pobjednickoj Britaniji i Francuskoj. Jebena japija.
trambusek88

#78531 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

quoter wrote: 18/04/2022 16:05
Iz rubrike vjerovali ili ne

Image
Kad nakon onog "Ukrajina napala Rusiju" pomisliš da te ništa više ne može iznenaditi.
GandalfSivi

#78532 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Kazu Ruje da su unistili 2337 ukrajinska tenka :lol: :lol: :lol:
lajkujMe

#78533 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ofanziva Rusa!
Probili su se do Zarichne blizu usca.
Ogromna prijetnja okruzivanja Ukrajinskih snaga na Sjeveru.

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#78534 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:15
sehohari wrote: 18/04/2022 20:07Kao neko ko je rođen, odrastao, školovao se i živi u Njemačkoj, kažem ti: Ne budi toliki švaboljubac.

Skandinavci
Japan
Kanada
Svicarska
Australija
it'd

Njemacka je jedva u top 10, ako bi pravio listu. Ali da su jaki nema sumnje. Velika je ludost da su od totalno porazene, ponizene i okupirane zemlje (niko nikad nije tako porazene i ponizen), za tako kratak period, ekonomski ubili boga u pobjednickoj Britaniji i Francuskoj. Jebena japija.
Kiki troleru drži se teme :D.
Awakened

#78535 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:07
karanana wrote: 18/04/2022 19:59 da, ne bi rekao da je na 15-16 sekundi ciza nego je refleksija okvira od slike. ali da je pod substancom, vjerovatno jeste. mozda vodka.
Meni se ucinilo da jeste, a vidim i drugima na tviteru. Ali moguce da je refleksija, svakako sam laik za fotografiju i video.
Daleko si ti od laika... :lol:
Nadzornik

#78536 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Strasno... :D

18+
Spoiler
Show
Kikibombona

#78537 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Komadant marinaca u Marijupolju. Podsjecam, on se ranije sa grupom marinaca, uspio probiti do zeljezare Azovstal iz sjevernih dijelova grada koji su ubrzo pali pod kontrolu Rusa

karanana

#78538 Re: Ukrajina

Post by karanana »

smijesna moralizirajuca videa iz i oko kijeva a rashisti fino tamo krecu da zaokruze onaj dzep a nisu ni punom parom jos krenuli.
treba izvuci te vojnike ako se ne moze nista iz harkova uraditi da se izbije klin gore kod izuma a ne da imamo jos jedan mariupol sa 20 hiljada vojnika koji ce biti okruzeni i primorani na predaju ili pogibiju.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#78539 Re: Ukrajina

Post by PreWiBa »

Kikibombona wrote: 18/04/2022 20:15

Skandinavci
Japan
Kanada
Svicarska
Australija
it'd

Postoji razlika između respekta prema jednoj naciji i slijepom podržavanju kursa politike jedne zemlje (što obični Srbi rade kada je Rusija u pitanju).

Nijemci vazda gledaju svoj ekonomski interes, ali i to zna na duge razine biti štetno. Da sada Ukrajina ne bi imala prije svega VB i SAD iza sebe (kao i zemlje srednje evrope), Rusi bi se već grupisali na poljskoj granici i postali ogroman politički faktor evropi, koji bi kad-tad tražio i ekonomske povlastice od ostatka kontinenta.

Švicarskoj zamjeram što kao društvo kaskaju nekih 10-20 godina za ostalom evropom, Japancima što su žešći nacionalisti - a i njihova ekonomija se zapravo od balona krajem 90-ih još uvijek nije vratila na svoje stare staze slave.
Last edited by PreWiBa on 18/04/2022 20:38, edited 1 time in total.
Kyuss

#78540 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

RUSKE zračne snage izvele su zračne napade na logistički centar ukrajinske vojske u blizini grada Lavova i uništile velike količine stranog oružja koje je tamo uskladišteno, reklo je rusko ministarstvo obrane, izvijestila je ruska novinska agencija TASS
I to sve u onoj automehanicarskoj radioni?
Nadzornik

#78541 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Zarobljeni Ukrajinski vojnici idu na veceru.
Branis svoju zemlju na svom pragu od agresora i na kraju se taj isti agresor ophodi sa tobom kao najvecim kriminalcom... :(

lajkujMe

#78542 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Za Marinca, tesko mi je pomisliti koliko se taj covjek nada ofanzivi, jos se nada to ga drzi u zivotu i borbi.
Nadam se stvarno da ce Ukrajinci nesto uspjeti uraditi za njih.
Jos jedna Srebrenica na spisima historije, minimalno 20.000 mrtvih civila broj vjerovatno mnogo veci, mnogo djece, stotine hiljada deportiranih protiv svoje volje u Rusiju.
Borci koji se bore sa nadmocnim neprijateljom, bez dovoljno municije i teskih oruzanja da ih porazis bez dovoljno ljudstva.
Okruzeni sa svih strana, ako Ukrajinci nesto ne urade bice pokolj. Niko drugi ne moze.

:(

Zato se nadam da ce Ukrajinci poraziti ovu odvratnu Rusku vojsku, koljaca i kradljivaca, silovatelja. Ukrajinci drzite se oduprite se i jbt im sve po spisku za ove grozote nema oprosta.
Bosanac sa dna kace

#78543 Re: Ukrajina

Post by Bosanac sa dna kace »

Nadzornik wrote: 18/04/2022 20:41 Zarobljeni Ukrajinski vojnici idu na veceru.
Branis svoju zemlju na svom pragu od agresora i na kraju se taj isti agresor ophodi sa tobom kao najvecim kriminalcom... :(
Spoiler
Show
hoces rec' da ih bolje hrane nego svoje vojnike?
jos ne vjerujem da su ovo ukrajinski vojnici dok neko sa ukrajinske strane ne potvrdi...porodica, mediji, Crveni krst...
Last edited by Bosanac sa dna kace on 18/04/2022 20:48, edited 1 time in total.
Kikibombona

#78544 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote: 18/04/2022 20:27 Ofanziva Rusa!
Probili su se do Zarichne blizu usca.
Ogromna prijetnja okruzivanja Ukrajinskih snaga na Sjeveru.

Image
Izgleda da se Rusi vracaju svojoj staroj (zlocinackim) taktici: poravnaj sve sa zemljom i udji u prazan prostor
"There are only the remnants of infrastructure," he said, with 35 settlements without power; 21 completely and 14 partially and 37 were without gas. There is no water supply in the towns of Rubizhne and Popasna, he said. Russian forces are on the edge of both towns.

"Popasna is shelled massively," Haidai said. "In Zolote, shells hit a five-story building, several people were killed, several people were injured."

Haidai also spoke about the Ukrainian troops' retreat from the town of Kreminna in the Luhansk region Monday amid intense shelling.

"There was a battle at night; our troops retreated to positions that helped them defend themselves," he said.

"For a long time, our troops held the line of defense in Kreminna," Haidai said. "Freshly mobilized soldiers were thrown at them, reconnaissance was carried out, there were many attempts to attack....The enemy fired from GRAD, aircraft, mortars, artillery, and tanks. It no longer made sense to stay there. Our defenders would simply die, and there would be no use. That's why our defenders moved away from Kreminna."
"Our defenders, first of all, act so as not to harm the citizens. The enemy, on the other hand, strikes at everything in its path," he said. "They no longer tried to make breakthroughs, attacks, but began to level everything to the ground."
O'zone
Globalni moderator

#78545 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

Ne znam jel bilo preskočio sam nešto zadnjih strana.

Azov čisti ruse u Mariopolju

Novosti

#78546 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Volynska Oblast, Lviv, Lvivska Oblast, Zakarpattia Oblast, Ivano-Frankivsk, Ivano-Frankivska Oblast, Rivne, Rivnenska Oblast, Zhytomyr, Zhytomyrska Oblast, Vinnytska Oblast, Kyiv Oblast, Chernihivska Oblast, Cherkaska Oblast, Kirovohradska Oblast, Odeska Oblast, Zaporizka Oblast(21:20). Red Alert: aerial threat. Sirens sounding. Take cover now!
GandalfSivi

#78547 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

O'zone wrote: 18/04/2022 20:50
Spoiler
Show

Jedva da je bilo, nismo ni postenih 30 postova posvetili ovome :D
O'zone
Globalni moderator

#78548 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

GandalfSivi wrote: 18/04/2022 20:57
O'zone wrote: 18/04/2022 20:50
Spoiler
Show

Jedva da je bilo, nismo ni postenih 30 postova posvetili ovome :D
a

E jbga.... sorry 😔
drug_profi

#78549 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Avonmusk wrote: 18/04/2022 17:12 Hahaha, 1500 mrtvih rusa samo,jes ako smo zaboravili jednu nulu, i to im je minimum, ja vjerujem da ih je i vise zijanilo, pa eno su ih ostavili po transejima oko kijeva bruka, pa sama kolona kod buce im je odnijela 100 ljudi.
ne zaboravi da za svaki tenk i svaki BVP koji su postali kabriolet (a skoro svaki je) odlazi nekoliko poginulih od kojih nema prepoznatljivih ostataka.
Novosti

#78550 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Nisam vjerovao da će Orci napredovati poslje Kijeva
Post Reply