Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Juka Jebach
#38251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos jedna G klasa unistena u sudaru u Vitezu kazu u komentarima da je i prije sudara brze vozio Vitezom. Ovi u Vitezu izgleda samo G klase vozaju
- ZoomZoomKiwi
#38252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

M-17 i to na dijelu gdje je označen plavim znakom kao put rezervisan za saobraćaj motornih vozila.
Znak za ograničenje od 80km/h je tek 3km kasnije.
Unatoč svemu, umjesto da idemo 100km/h, mi se vozimo sporije nego po zeničkom GGM-u…
Nerviraju me neradnici nehljebi kojima se nigdje ne žuri pa onda zajebavaju sve ostale. Nervira me što nemamo autoputeve pa da me ovakve stvari ne dotiču. Nervira me što ljudi sa strahom od vožnje prođu sve testove i onda voze kao da je sve što se nalazi na cesti i oko nje tu da ih ubije. Nervira me što su željeznice dovedene do propasti pa ti takvi nemaju alternative nego sjest za volan. Mnogo još toga me nervira.
Al’ eto, stisni taj gas jebem mu majku neće ništa otpast…
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#38253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta je to? 55km/h?
Uzas...
Uzas...
- ZoomZoomKiwi
#38254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da da, na dijelu puta gdje se može ići 100…
- Optimist
#38255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I gdje realno vozis 110-120.
- Ateista
#38256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Realno se na vecini magistrala moze ici 110-120, ne naravno cijelom duzinom ali gdje nije ostra krivina moze se bez problema. Moze i vise ba nekima, kanjon prema mostaru se moze i po 150, ali eto ako govorimo o nekoj laganijoj voznji, 110-120 bi bila mjera za dosta dionica za prosjecna danasnja vozila.
- drug_profi
#38257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I taj ce doci ovdje i kazati da ne krsi nikakav zakon.
Ne krsis, da jebem ja i tebe debilnog i retardirani zakon i onog specijalca koji ga je takvog napisao
Ne krsis, da jebem ja i tebe debilnog i retardirani zakon i onog specijalca koji ga je takvog napisao
-
Naslovnica
#38258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Realno, najugodnije se osjećam kada se na M17 vozim 80-90 km/h.
Isto tako i prema jugu.
Sve preko toga mi nije za ove profile saobraćajnica i saobraćaj općenito u našoj državi, bez obzira koliko auto bilo dobro.
Jednostavno, ne osjećam se ugodno vozeći 110 kanjonom Neretve.
Vjerovatno je i do mene, kako godine prolaze preferiram smireniju i opušteniju vožnju, sa što manje nervoze i potencijalnih incidentnih situacija.
Najbolje mi je kada počne jurcanje od Podorašca prema Bradini, isto kao da svi polude.
A ja se uhvatim desne i prst u uho.
Na kraju ih sve sustignem (i prestignem) na naplatnim.
Još ja sa tagom a oni čekaju ispred naplatnih, premium do premiuma.

Isto tako i prema jugu.
Sve preko toga mi nije za ove profile saobraćajnica i saobraćaj općenito u našoj državi, bez obzira koliko auto bilo dobro.
Vjerovatno je i do mene, kako godine prolaze preferiram smireniju i opušteniju vožnju, sa što manje nervoze i potencijalnih incidentnih situacija.
Najbolje mi je kada počne jurcanje od Podorašca prema Bradini, isto kao da svi polude.
-
tindbe
#38259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preloša je i preprometna magistrala da se vozi preko 100km/h.
Recimo situacija - šleper vozi 60-70 i ja moram preko stoje nabit da bih ga prešao na jednom od rijetkih i kratkih pravaca.
I da mi neko ide 110-120 u susret, to je već belaj.
Ograničenje i +10 ili +15 je sasvim ok na M-17, al' džaba kad se nađe hadalj da vozi -15 i više, pa iza napravi kolonu nervoznih vozača.
Govorim o dijelu puta Zenica - Doboj, koji je vjerovatno i najfrekventniji.
Recimo situacija - šleper vozi 60-70 i ja moram preko stoje nabit da bih ga prešao na jednom od rijetkih i kratkih pravaca.
Ograničenje i +10 ili +15 je sasvim ok na M-17, al' džaba kad se nađe hadalj da vozi -15 i više, pa iza napravi kolonu nervoznih vozača.
- Optimist
#38260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dionica Biljesevo-Lasva-Drivusa, ogranicenje je 100 i komotno se citavom dionicom moze voziti 110-120.
Put rezervisan za saobracaj motornih vozila, ravno, sa dosta pravaca te isprekidanom linijom.
Put rezervisan za saobracaj motornih vozila, ravno, sa dosta pravaca te isprekidanom linijom.
-
mali_balon
#38261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo iza slepera oni tejerau 80 90 taman penzionerska voznja jer nije cesta za brze a svakih 500m imas ukljucenje na magistralu, traktora, pjesaka.....
vozis iza selpera I ne sikiras se hoce li te kamikaza iz suprotnog smjera ubiti
ima.mjesta gdje mozes nagazit ali kakve koristi opet stignes nekog ko guzelja.....ne isplati se jbga
vozis iza selpera I ne sikiras se hoce li te kamikaza iz suprotnog smjera ubiti
ima.mjesta gdje mozes nagazit ali kakve koristi opet stignes nekog ko guzelja.....ne isplati se jbga
- Optimist
#38262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na toj dionici je svakako ogranicenje 80.tindbe wrote: ↑18/04/2022 13:35 Preloša je i preprometna magistrala da se vozi preko 100km/h.
- drug_profi
#38263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da se po magistrali vozi 80+ do max 90 bilo bi pjesma.
Problem je sto retardirani zakon trazi od P vozaca da voze -10 od ogranicenja (kao da bitno mijenja stvar za njegovo snalazenje dal ide 70 ili 80), i sto ima heibet nekakvih raskrsca gdje su ogranicenja 50-60.
I naravno uvijek je bilo lakse staviti znak ogranicenja ili zabrane, nego rijesiti usko grlo.
Problem je sto retardirani zakon trazi od P vozaca da voze -10 od ogranicenja (kao da bitno mijenja stvar za njegovo snalazenje dal ide 70 ili 80), i sto ima heibet nekakvih raskrsca gdje su ogranicenja 50-60.
I naravno uvijek je bilo lakse staviti znak ogranicenja ili zabrane, nego rijesiti usko grlo.
- hopi
#38264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A to kada se otvore te dvije trake je baš ludilo isto da smo na trkama nekimNaslovnica wrote: ↑18/04/2022 13:20 Realno, najugodnije se osjećam kada se na M17 vozim 80-90 km/h.
Isto tako i prema jugu.
Najbolje mi je kada počne jurcanje od Podorašca prema Bradini, isto kao da svi polude.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a prošlo ljeto jedna čudna siutacija baš tu, ja se odmah prestrojio u desnu i idem normala prema gore, i naletimo na neku gužvu. I stanem je iza jednog čiče, ispred njega sve prazna traka nema auta. On se poravnao sa nekim u lijevoj traci lijevoj i vozi istom brzinom kao on, a nama iza ne da da ga zaobiđemo, sve nešto se gradi švera ne da mi da ga zaobiđemo. Po meni bespotrebno, ja sam htio izaći pitati ga da prestane s tim ali nisam bio sam u autu pa eto nisam radi suputnika.
- ZoomZoomKiwi
#38265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne ulazeći u to koliko su na nekim mjestima ograničenja apsurdna (kako mala tako i velika), nije mi problem kad neko vozi do 5 ispod ograničenja, konstantno.
Problem su ovi što su u nekakvom neobjašnjivom strahu pa se dešavaju situacije da na pravcu kad nema nikog ide tik do ograničenja, a onda kad neko naiđe iz suprotnog smjera ili naiđe na laganu krivinu koči kao da je došao pred zid pa spusti i do 20 ispod ograničenja.
Ili ovi što voze tako oko ograničenja, onda naiđu na tunel u kojem je ograničenje 70km/h, uspore na 50, jer valjda ne vide il' im svjetla nisu dobro podešena, ne znam.
To mi nikad neće biti jasno...
Kad bi svi vozili po ograničenju tačno, gdje bi nam kraj bio...
Ova situacija koju sam jutros doživio, da se na dijelu u dužini od 5km vozimo 55km/h konstantno, čak 45km/h ispod ograničenja, a nigdje kamiona na vidiku, je na granici budalaštine, i ja bih takvima koji to prouzrokuju trajno oduzimao vozačku.
Ovdje neznanje nije opravdanje jer valjda je položio vozački ispit. Nije ni strah opravdanje, jer onda nemoj ni voziti brate, ko te to natjerao puškom da sjedneš za volan.
Baš me ispizde ovakve situacije...
Problem su ovi što su u nekakvom neobjašnjivom strahu pa se dešavaju situacije da na pravcu kad nema nikog ide tik do ograničenja, a onda kad neko naiđe iz suprotnog smjera ili naiđe na laganu krivinu koči kao da je došao pred zid pa spusti i do 20 ispod ograničenja.
Ili ovi što voze tako oko ograničenja, onda naiđu na tunel u kojem je ograničenje 70km/h, uspore na 50, jer valjda ne vide il' im svjetla nisu dobro podešena, ne znam.
Ova situacija koju sam jutros doživio, da se na dijelu u dužini od 5km vozimo 55km/h konstantno, čak 45km/h ispod ograničenja, a nigdje kamiona na vidiku, je na granici budalaštine, i ja bih takvima koji to prouzrokuju trajno oduzimao vozačku.
Ovdje neznanje nije opravdanje jer valjda je položio vozački ispit. Nije ni strah opravdanje, jer onda nemoj ni voziti brate, ko te to natjerao puškom da sjedneš za volan.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 18/04/2022 14:04, edited 1 time in total.
- Ateista
#38266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam recimo primijetio da puno vozila prije toga pegla 50-60, a kad dodju dvije trake skoro svi ubrzaju, ukljucujuci i one koji su prije toga peglali, samo mi otezaju preticanje i onda kad se vrati na jednu traku nastave guslati...hopi wrote: ↑18/04/2022 13:55A to kada se otvore te dvije trake je baš ludilo isto da smo na trkama nekimNaslovnica wrote: ↑18/04/2022 13:20 Realno, najugodnije se osjećam kada se na M17 vozim 80-90 km/h.
Isto tako i prema jugu.
Najbolje mi je kada počne jurcanje od Podorašca prema Bradini, isto kao da svi polude.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a prošlo ljeto jedna čudna siutacija baš tu, ja se odmah prestrojio u desnu i idem normala prema gore, i naletimo na neku gužvu. I stanem je iza jednog čiče, ispred njega sve prazna traka nema auta. On se poravnao sa nekim u lijevoj traci lijevoj i vozi istom brzinom kao on, a nama iza ne da da ga zaobiđemo, sve nešto se gradi švera ne da mi da ga zaobiđemo. Po meni bespotrebno, ja sam htio izaći pitati ga da prestane s tim ali nisam bio sam u autu pa eto nisam radi suputnika.
Pa ako guslas, guslaj i tu da te lakse obidjem.
- ZoomZoomKiwi
#38267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
^^ ovoAteista wrote: ↑18/04/2022 14:03
Ja sam recimo primijetio da puno vozila prije toga pegla 50-60, a kad dodju dvije trake skoro svi ubrzaju, ukljucujuci i one koji su prije toga peglali, samo mi otezaju preticanje i onda kad se vrati na jednu traku nastave guslati...![]()
Pa ako guslas, guslaj i tu da te lakse obidjem.
Znači odmah oduzet pravo na upravljanje bilo čim što ima makar jedan točak, doživotno...
- Ateista
#38268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko puta mi se desilo da vidim kamion da je napravio kolonu, ali tek kad malo pridjem vidim da ispred kamiona ima u stvari auto koji pravi kolonu i usporava i kamion.EFD22 wrote: ↑18/04/2022 14:02 Ne ulazeći u to koliko su na nekim mjestima ograničenja apsurdna (kako mala tako i velika), nije mi problem kad neko vozi do 5 ispod ograničenja, konstantno.
Ova situacija koju sam jutros doživio, da se na dijelu u dužini od 5km vozimo 55km/h konstantno, čak 45km/h ispod ograničenja, a nigdje kamiona na vidiku, jer na granici budalaštine, i ja bih takvima koji to prouzrokuju trajno oduzimao vozačku.
-
kakaljin
#38269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U tim situacijama se iskoristi treca trakahopi wrote: ↑18/04/2022 13:55A to kada se otvore te dvije trake je baš ludilo isto da smo na trkama nekimNaslovnica wrote: ↑18/04/2022 13:20 Realno, najugodnije se osjećam kada se na M17 vozim 80-90 km/h.
Isto tako i prema jugu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti su mi najgori kad se nece skloniti iz lijeve trake u desnu da propsuti brze vozace, niko njega ne tjera da vozi beze vec da pusti ostale da voze normalno
- hopi
#38270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisi skontao šta sam htio reći
taj čiča je blokrao nas u desnoj traci da ne možemo proći, da bi se lijeva traka i desna kretale istom brzinom
taj čiča je blokrao nas u desnoj traci da ne možemo proći, da bi se lijeva traka i desna kretale istom brzinom
-
kakaljin
#38271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
PA ne smeta ti taj u desnoj vec taj u lijevoj koji vozi kao taj cica brzinom i nedozvoljava vama ostalima da vozite brze i da ih prodjete. Ili ne dozvoljava i tom u lijevoj da se prestroji u desnu da vas propusti e to je vec nesto drugo i onda pravi veliki problem svima, ali i za to ima lijek
- hopi
#38272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam vozio desnom trakom, i odjednom gužva u lijevoj traci, stoje auta. Ja usporio, nastavio voziti desnom trakom nailazim na auto koje isto stoji u desnoj. Ispred njega prazna cesta nema auta. Gužva u lijevoj, stoji se i mi zajedno s njima stojimo jer taj ispred mene se pomjeri kada se i auto u lijevoj pomjeri. A ne možeš ga zaobići, blokira me, ne da.
-
kakaljin
#38273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad shvatam, pa onda izadjes i kazes mu da se pomjeri da se prodje, na fin i kulturan nacin, samo prvi puthopi wrote: ↑18/04/2022 20:15ja sam vozio desnom trakom, i odjednom gužva u lijevoj traci, stoje auta. Ja usporio, nastavio voziti desnom trakom nailazim na auto koje isto stoji u desnoj. Ispred njega prazna cesta nema auta. Gužva u lijevoj, stoji se i mi zajedno s njima stojimo jer taj ispred mene se pomjeri kada se i auto u lijevoj pomjeri. A ne možeš ga zaobići, blokira me, ne da.
- hopi
#38274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sam i htio, ali kako nisam bio sam u autu zamoljen sam da to ne činim.
-
kakaljin