Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
irac300

#326 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by irac300 »

Capajebo wrote: 17/04/2022 11:13 Šuti, ne spominji mu :twisted:
Kasno. Sada ocekujemo dodatnu dozu suicidnih postova. Kidam na lijevo... :run:
Sydnor

#327 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Samprotivsviju wrote: 17/04/2022 11:06
Pa sto se ne pokusas pomiriti sa doticnom?
Jer je ne zanimam i jer je već 2 godine sa drugim. :D
irac300 wrote: 17/04/2022 11:18 Kasno. Sada ocekujemo dodatnu dozu suicidnih postova. Kidam na lijevo... :run:
Nope. Nema razloga za suicidom, svakako ćemo svi umrijet.
Samprotivsviju

#328 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Samprotivsviju »

Sydnor wrote: 17/04/2022 11:21
Samprotivsviju wrote: 17/04/2022 11:06
Pa sto se ne pokusas pomiriti sa doticnom?

Nista brate, teratana, steroidi, masa...nabavi kakvu yamahu ili kawasaki, adidas trenerka donji dio, majica za S ili M, maxice obavezne, zlatni lanac oko vrata...tetoviraj njeno ime na ruci i kakav tribal na drugu...obavezno kad ih vidis dok si na motoru, stani gledaj u nju i malo turiraj :D :skoljka: ostaviti ce je on sam :skoljka:
Ateista

#329 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Ateista »

Sydnor wrote: 17/04/2022 09:12
Capajebo wrote: 17/04/2022 08:53
Trenutno se puca sa Mallorcom :oops:
Daj ba, pusti se depresivne priče. Nemaš ništa od toga, a samo sebi raspoloženje kvariš. Udri brigu na veselje, pa šta god Bog da. :thumbup:

Otkud znaš, možda bi bio jos pet puta nesretniji da se oženiš protiv neke.
Ja sa BiH repkom, ali ne ide nikako :D
Ma pazi, nisam ja depresivac nego malo naginjem ka nihilizmu plus sam zaista jako emotivan i svaka nepravda se dosta odrazi na mene. Npr zadnjih dana sam totalno neraspoložen jer su kolege dobile povećanje plate, dok samo jedan još radnik i ja nismo iako radimo dosta teže i zahtjevnije poslove od njih. Sad me to izjeda nekoliko dana već. I govore mi roditelji da moram naviknut se na to sve inače ću mlad obolit ali ne mogu pa ne mogu.

Što se tiče ljubavne strane, bio sam u lijepoj vezi 2 godine(završila je uglavnom mojom krivicom jer nisam znao iskomunicirat svoja osjećanja) i nedostaje mi taj osjećaj da sam voljen, da sam nekom bitan, da neko želi da se vidi sa mnom i provodi vrijeme, da ima ko da me sasluša, utješi, bude tu za mene. Naravno i obrnuto sve sa moje strane, ništa ne tražim što isto ne nudim zauzvrat.

U međuvremenu svi drugovi i drugarice su ili vjereni ili su već napravili taj korak u životu (ženidba/udaja) a ja 3 godine ne mogu čak ni do kafe dogurat. Emotivac sam kojem je potrebna partnerska ljubav i tek tad zasjam u svom punom sjaju. Kad osjetim podršku, ljubav i osjećaj pripadnosti.

Kako toga nema, ja stagniram i propadam.

To mi je čak više ljudi reklo, da sam potpuno drugačiji i najbolja verzija sebe kad imam nekog. A vjeruj da to nisu glupi ljudi, čak štaviše. Jako zrele i pametne osobe su to primijetile i razmišljao sam o tome i to zaista jest istina.

Sad kako ulaziš u godine i nakon toliko neuspjeha, počinje čovjek i gubit nadu.
Znam da nije direktno vezano za temu, ali kad si vec pomenuo povisicu koju su drugi dobili a ti nisi, na zalost zivimo u takvom sistemu da nije toliko bitno koliko i kako radis vec koliko se dobro znas prodati, koliko si dobar sa sefom ili direktorom, koliko im se uvlacis u guzicu, neki generalni utisak i slicno.
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.
Ramzess Veliki

#330 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Ramzess Veliki »

Bolje da ne pocinjem ... :run:
Ramzess Veliki

#331 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Ramzess Veliki »

Samprotivsviju wrote: 17/04/2022 11:58

Nista brate, teratana, steroidi, masa...nabavi kakvu yamahu ili kawasaki, adidas trenerka donji dio, majica za S ili M, maxice obavezne, zlatni lanac oko vrata...tetoviraj njeno ime na ruci i kakav tribal na drugu...obavezno kad ih vidis dok si na motoru, stani gledaj u nju i malo turiraj :D :skoljka: ostaviti ce je on sam :skoljka:
Hairli se rijesio zene a vi ga nagovarate da je vrati ... :sad:
mali_balon

#332 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by mali_balon »

Samprotivsviju wrote: 17/04/2022 11:58

ma skupo to ba....samo boemski zivot...kafana meza cuga lagane droge I kurve......uzivaj u zivotu
Sydnor

#333 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Ateista wrote: 18/04/2022 09:41
Znam da nije direktno vezano za temu, ali kad si vec pomenuo povisicu koju su drugi dobili a ti nisi, na zalost zivimo u takvom sistemu da nije toliko bitno koliko i kako radis vec koliko se dobro znas prodati, koliko si dobar sa sefom ili direktorom, koliko im se uvlacis u guzicu, neki generalni utisak i slicno.
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.
Imaju sad dvije moje plate :lol: nevjerovatno koliko mi bježe, a malte ne isti posao radimo, moj je čak i teži i odgovorniji samo ja radim prvu smjenu, a oni su u smjenama te imaju noćnog rada.

Da mi bježi 300 maraka pa hajd, ali ja zarađujem 900, a oni sad imaju 1800. Jebem te Bosno :lol:
Ateista

#334 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Ateista »

Sydnor wrote: 18/04/2022 14:25
Imaju sad dvije moje plate :lol: nevjerovatno koliko mi bježe, a malte ne isti posao radimo, moj je čak i teži i odgovorniji samo ja radim prvu smjenu, a oni su u smjenama te imaju noćnog rada.

Da mi bježi 300 maraka pa hajd, ali ja zarađujem 900, a oni sad imaju 1800. Jebem te Bosno :lol:
Puno je, sto jest jest. Nadam se da neces zamjeriti na iskrenosti, ali mislim da je to sve dio istog problema koji imas sa zenama, zatvorenost, strah od komunikacije i borbe za sebe, nekako mi se cini da kad bi uspio da poradis na sigurnosti u sebe da bi se i poslovni i ljubavni zivot mogao poboljsati, i jedno i drugo trazi otvorenost i borbu.
Zoooka

#335 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Zoooka »

Ne daj se druze. Iz ovih par postova se da zakljuciti da si dobar insan, a to kod nas nazalost ne prolazi.
auspuhc

#336 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by auspuhc »

To sto radis za 900 i zivis sa roditeljima je razlog mnogim zenama da te otpisu. Izvini sto sam direktan ali tako je.

Mogao si tako sa 20, pa i 25. Sada ti vec zene gledaju da se sto bolje uvale, hocu reci udaju. :D
Sydnor

#337 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Ateista wrote: 18/04/2022 15:07
Puno je, sto jest jest. Nadam se da neces zamjeriti na iskrenosti, ali mislim da je to sve dio istog problema koji imas sa zenama, zatvorenost, strah od komunikacije i borbe za sebe, nekako mi se cini da kad bi uspio da poradis na sigurnosti u sebe da bi se i poslovni i ljubavni zivot mogao poboljsati, i jedno i drugo trazi otvorenost i borbu.
Najiskrenije, ne postoji ništa šta ja tu mogu uraditi jer je splet nekih okolnosti takav. Još trojica kolega i ja se vodimo pod tim rješenjem, a oni pod drugim. Njih je tražila i htjela zaposlit jedna državna firma jer je deficitarna struka, a nas nije. Od nas četvorice jedini ja imam "školu" tj stručno zvanje kao ovih 30-ak što su dobili povišicu. I sad pošto sam u departmentu svoje firme već četvrtu godinu i prve 3 godine sam trpio i radio NK posao nadao sam se da ću dobiti unaprijeđenje i dobio sam ali ne toliko bolje, jest da mi je sad posao malo lakši ali imam toliko više odgovornosti i posla a plata veća samo za nekih 60-70 maraka. I sad se dešava da nedostaje jedan radnik i oni dovode iz drugog departmenta čovjeka koji ima isto zvanje kao i ja, a mene zadržavaju gdje jesam i govori mi polako, stepenicu po stepenicu. Te stepenice postoje izgleda samo za mene jer su svi ostali direktno tu zaposleni. I sad da odem, da se žalim samo mi prekine aneks ugovora i vrati me na NK radno mjesto sa krampom i lopatom.

Ne mogu opisat riječima koliko me ova nepravda u zadnjih 7 dana ubila, osjećam se ko obični klaun i debil.
Zoooka wrote: 18/04/2022 15:12 Ne daj se druze. Iz ovih par postova se da zakljuciti da si dobar insan, a to kod nas nazalost ne prolazi.
Hvala na podršci. I mislim da si upravu, bolje bit najveći debil i đubre nego pokušat da budeš dobar insan.

@auspuhc
Primljeno k znanju :thumbup:
Zoooka

#338 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Zoooka »

Mnogo puta mi se desila ta vrsta nepravde od fakulteta pa do posla, iako sve manje i manje na poslu jer sam promijenio pristup znacajno.
Sydnor wrote: 18/04/2022 15:34
Ateista wrote: 18/04/2022 15:07
Najiskrenije, ne postoji ništa šta ja tu mogu uraditi jer je splet nekih okolnosti takav. Još trojica kolega i ja se vodimo pod tim rješenjem, a oni pod drugim. Njih je tražila i htjela zaposlit jedna državna firma jer je deficitarna struka, a nas nije. Od nas četvorice jedini ja imam "školu" tj stručno zvanje kao ovih 30-ak što su dobili povišicu. I sad pošto sam u departmentu svoje firme već četvrtu godinu i prve 3 godine sam trpio i radio NK posao nadao sam se da ću dobiti unaprijeđenje i dobio sam ali ne toliko bolje, jest da mi je sad posao malo lakši ali imam toliko više odgovornosti i posla a plata veća samo za nekih 60-70 maraka. I sad se dešava da nedostaje jedan radnik i oni dovode iz drugog departmenta čovjeka koji ima isto zvanje kao i ja, a mene zadržavaju gdje jesam i govori mi polako, stepenicu po stepenicu. Te stepenice postoje izgleda samo za mene jer su svi ostali direktno tu zaposleni. I sad da odem, da se žalim samo mi prekine aneks ugovora i vrati me na NK radno mjesto sa krampom i lopatom.

Ne mogu opisat riječima koliko me ova nepravda u zadnjih 7 dana ubila, osjećam se ko obični klaun i debil.
Zoooka wrote: 18/04/2022 15:12 Ne daj se druze. Iz ovih par postova se da zakljuciti da si dobar insan, a to kod nas nazalost ne prolazi.
Hvala na podršci. I mislim da si upravu, bolje bit najveći debil i đubre nego pokušat da budeš dobar insan.

@auspuhc
Primljeno k znanju :thumbup:
Znam iz iskustva, i ja sam ko i ti, zato me i ne ide u poljima u kojim zelim da me ide, samo sto bih rekao da sam ja dosta depresivniji za razliku od tebe.
auspuhc

#339 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by auspuhc »

Zoooka wrote: 18/04/2022 16:09 Znam iz iskustva, i ja sam ko i ti, zato me i ne ide u poljima u kojim zelim da me ide, samo sto bih rekao da sam ja dosta depresivniji za razliku od tebe.
Ako su razlozi depresije bolest, gubitak drage osobe ili nesto slicno tome. Opravdano je.
Ako si depresivan jer te ne ide sa zenama onda je to glupost. Zene su pokvarena i zla bica koja gledaju svoj interes. Neki dan bas sam bio na vjencanju poznanice. Izabrala bezveznog tipa, deset godina starijeg, ali sa dobrim poslom i primanjima. Znaci ako ti je cilj da budes pozeljan kod njih radi na tome da materijalno odlicno stojis.
Zoooka

#340 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Zoooka »

auspuhc wrote: 18/04/2022 18:14
Zoooka wrote: 18/04/2022 16:09 Znam iz iskustva, i ja sam ko i ti, zato me i ne ide u poljima u kojim zelim da me ide, samo sto bih rekao da sam ja dosta depresivniji za razliku od tebe.
Ako su razlozi depresije bolest, gubitak drage osobe ili nesto slicno tome. Opravdano je.
Ako si depresivan jer te ne ide sa zenama onda je to glupost. Zene su pokvarena i zla bica koja gledaju svoj interes. Neki dan bas sam bio na vjencanju poznanice. Izabrala bezveznog tipa, deset godina starijeg, ali sa dobrim poslom i primanjima. Znaci ako ti je cilj da budes pozeljan kod njih radi na tome da materijalno odlicno stojis.
Jedan vid bolesti je u pitanju iz cega proizilazi nedostatak samopouzdanja sto mi smeta za uspjeh u ljubavnom zivotu.
Mariella

#341 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Mariella »

auspuhc wrote: 18/04/2022 18:14
A on nju izabrao jer je dobra u dusi, nije iz nikakvog licnog interesa
ZyzzSar

#342 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by ZyzzSar »

Image
Dozer

#343 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Dozer »

Pa, ako ti je pozicija odgovornija od njihove, samim tim te i teze zamijeniti. Fino kod dise i kazes - pasa moj, ovako dalje ne ide. Moj posao je to i to, njihov to i to,ai oni imaju duplo vise plate od mene. Prilagodi.
Sydnor

#344 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Dozer wrote: 19/04/2022 10:59

Pa, ako ti je pozicija odgovornija od njihove, samim tim te i teze zamijeniti. Fino kod dise i kazes - pasa moj, ovako dalje ne ide. Moj posao je to i to, njihov to i to,ai oni imaju duplo vise plate od mene. Prilagodi.
Problem je što sam tek prije 3 mjeseca prebačen na ovo mjesto pa ne mogu nikog uslovljavat, makar ne još.
Dozer

#345 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Dozer »

Nema tu uslovljavanja. Ako si stari radnik u firmi nebitno je sto si prebacen na novu poziciju, pogotovo ako je odgovornija od prethodne.

Nego...sta cemo s ovim ljubavnim nesretnikom :)
Samprotivsviju

#346 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Samprotivsviju »

Dozer wrote: 19/04/2022 11:21
Ma ja mislim da on mozda malo vise izbirljiv, jbte da si sakat nasao bi curu u 30im :roll:
orbita12

#347 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by orbita12 »

Samprotivsviju wrote: 19/04/2022 13:58
Dozer wrote: 19/04/2022 11:21
Ma ja mislim da on mozda malo vise izbirljiv, jbte da si sakat nasao bi curu u 30im :roll:
Ne znam zašto ljudi misle da je tako lako naći curu , pogotovo u 30-tim, možda je nekima naći curu isto ko čarape promjeniti ali vjeruj da mnogima nije . Na to da li će neko naći curu ovisi više faktora od toga da li je osoba sramežljiva ili ne , od toga kakav mu je općenito socijalni život , ima li drugova, kakav posao radi jer nije isto raditi sa hrpom mudonja i negdje gdje žene čine veći dio kolektiva , zatim u manjim sredinama je teže naći nekoga. Ima tu dosta faktora koji utiču na to , ali svakako da se šansa za naći nekog smanjuje sa godinama
Dozer

#348 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Dozer »

Svake godine imaju svoje parove.

Logicno, neko s 40 - 50 sigurno nece traziti mladicu od 20-25 (iako se i to desava), nego ce traziti nesto iznad 30-40. To je najcesce neka raspustenica (debilan naziv za razvedene zene, ali ne mora biti.
auspuhc

#349 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by auspuhc »

Dozer wrote: 19/04/2022 15:09 Svake godine imaju svoje parove.

Logicno, neko s 40 - 50 sigurno nece traziti mladicu od 20-25 (iako se i to desava), nego ce traziti nesto iznad 30-40. To je najcesce neka raspustenica (debilan naziv za razvedene zene, ali ne mora biti.
Dobro je Sydnor napisao. Ako ne nadje do 35 ne treba dalje traziti. Sta ce mu neka raspustenica starka.
manuchao91

#350 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by manuchao91 »

Opet je vama iz Sarajeva,Banja Luke,Mostara,Zenice,Tuzle lakše naći partnera nego npr u mom mjestu opština 45 k st.
Više imate sadržaja kafića,barova,restorana,muzeja,pozoripta,kina,sportskih dešavanja,parkova,ulica,teretana .Jednostavno imate izbora kad živite u gradfu 100 000 + stanovnika

Zamislite samo kakav je život samcu od 35 godina sa bosanskih sela.Ili ženi bez partnera 30+ a živi na selendri.
Ja ih takvih znam po jednom selu .Prelijepe djevojke ,pametne,kućanice okrenute porodici ,nisu seljanke ali nema ponude nigdje ne izlaze samo životare po selima i to e to,.
Nema se koga upoznati
Post Reply