Kasno. Sada ocekujemo dodatnu dozu suicidnih postova. Kidam na lijevo...
Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sydnor
#327 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Jer je ne zanimam i jer je već 2 godine sa drugim.
Nope. Nema razloga za suicidom, svakako ćemo svi umrijet.
-
Samprotivsviju
#328 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nista brate, teratana, steroidi, masa...nabavi kakvu yamahu ili kawasaki, adidas trenerka donji dio, majica za S ili M, maxice obavezne, zlatni lanac oko vrata...tetoviraj njeno ime na ruci i kakav tribal na drugu...obavezno kad ih vidis dok si na motoru, stani gledaj u nju i malo turiraj
- Ateista
#329 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Znam da nije direktno vezano za temu, ali kad si vec pomenuo povisicu koju su drugi dobili a ti nisi, na zalost zivimo u takvom sistemu da nije toliko bitno koliko i kako radis vec koliko se dobro znas prodati, koliko si dobar sa sefom ili direktorom, koliko im se uvlacis u guzicu, neki generalni utisak i slicno.Sydnor wrote: ↑17/04/2022 09:12Ja sa BiH repkom, ali ne ide nikako![]()
Ma pazi, nisam ja depresivac nego malo naginjem ka nihilizmu plus sam zaista jako emotivan i svaka nepravda se dosta odrazi na mene. Npr zadnjih dana sam totalno neraspoložen jer su kolege dobile povećanje plate, dok samo jedan još radnik i ja nismo iako radimo dosta teže i zahtjevnije poslove od njih. Sad me to izjeda nekoliko dana već. I govore mi roditelji da moram naviknut se na to sve inače ću mlad obolit ali ne mogu pa ne mogu.
Što se tiče ljubavne strane, bio sam u lijepoj vezi 2 godine(završila je uglavnom mojom krivicom jer nisam znao iskomunicirat svoja osjećanja) i nedostaje mi taj osjećaj da sam voljen, da sam nekom bitan, da neko želi da se vidi sa mnom i provodi vrijeme, da ima ko da me sasluša, utješi, bude tu za mene. Naravno i obrnuto sve sa moje strane, ništa ne tražim što isto ne nudim zauzvrat.
U međuvremenu svi drugovi i drugarice su ili vjereni ili su već napravili taj korak u životu (ženidba/udaja) a ja 3 godine ne mogu čak ni do kafe dogurat. Emotivac sam kojem je potrebna partnerska ljubav i tek tad zasjam u svom punom sjaju. Kad osjetim podršku, ljubav i osjećaj pripadnosti.
Kako toga nema, ja stagniram i propadam.
To mi je čak više ljudi reklo, da sam potpuno drugačiji i najbolja verzija sebe kad imam nekog. A vjeruj da to nisu glupi ljudi, čak štaviše. Jako zrele i pametne osobe su to primijetile i razmišljao sam o tome i to zaista jest istina.
Sad kako ulaziš u godine i nakon toliko neuspjeha, počinje čovjek i gubit nadu.
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.
- Ramzess Veliki
#330 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Bolje da ne pocinjem ... 
- Ramzess Veliki
#331 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Hairli se rijesio zene a vi ga nagovarate da je vrati ...Samprotivsviju wrote: ↑17/04/2022 11:58Nista brate, teratana, steroidi, masa...nabavi kakvu yamahu ili kawasaki, adidas trenerka donji dio, majica za S ili M, maxice obavezne, zlatni lanac oko vrata...tetoviraj njeno ime na ruci i kakav tribal na drugu...obavezno kad ih vidis dok si na motoru, stani gledaj u nju i malo turiraj![]()
ostaviti ce je on sam
![]()
-
mali_balon
#332 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ma skupo to ba....samo boemski zivot...kafana meza cuga lagane droge I kurve......uzivaj u zivotuSamprotivsviju wrote: ↑17/04/2022 11:58Nista brate, teratana, steroidi, masa...nabavi kakvu yamahu ili kawasaki, adidas trenerka donji dio, majica za S ili M, maxice obavezne, zlatni lanac oko vrata...tetoviraj njeno ime na ruci i kakav tribal na drugu...obavezno kad ih vidis dok si na motoru, stani gledaj u nju i malo turiraj![]()
ostaviti ce je on sam
![]()
-
Sydnor
#333 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Imaju sad dvije moje plateAteista wrote: ↑18/04/2022 09:41
Znam da nije direktno vezano za temu, ali kad si vec pomenuo povisicu koju su drugi dobili a ti nisi, na zalost zivimo u takvom sistemu da nije toliko bitno koliko i kako radis vec koliko se dobro znas prodati, koliko si dobar sa sefom ili direktorom, koliko im se uvlacis u guzicu, neki generalni utisak i slicno.
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.
Da mi bježi 300 maraka pa hajd, ali ja zarađujem 900, a oni sad imaju 1800. Jebem te Bosno
- Ateista
#334 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Puno je, sto jest jest. Nadam se da neces zamjeriti na iskrenosti, ali mislim da je to sve dio istog problema koji imas sa zenama, zatvorenost, strah od komunikacije i borbe za sebe, nekako mi se cini da kad bi uspio da poradis na sigurnosti u sebe da bi se i poslovni i ljubavni zivot mogao poboljsati, i jedno i drugo trazi otvorenost i borbu.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 14:25Imaju sad dvije moje plateAteista wrote: ↑18/04/2022 09:41
Znam da nije direktno vezano za temu, ali kad si vec pomenuo povisicu koju su drugi dobili a ti nisi, na zalost zivimo u takvom sistemu da nije toliko bitno koliko i kako radis vec koliko se dobro znas prodati, koliko si dobar sa sefom ili direktorom, koliko im se uvlacis u guzicu, neki generalni utisak i slicno.
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.nevjerovatno koliko mi bježe, a malte ne isti posao radimo, moj je čak i teži i odgovorniji samo ja radim prvu smjenu, a oni su u smjenama te imaju noćnog rada.
Da mi bježi 300 maraka pa hajd, ali ja zarađujem 900, a oni sad imaju 1800. Jebem te Bosno![]()
-
Zoooka
#335 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ne daj se druze. Iz ovih par postova se da zakljuciti da si dobar insan, a to kod nas nazalost ne prolazi.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 14:25Imaju sad dvije moje plateAteista wrote: ↑18/04/2022 09:41
Jako je bitno i kakav utisak ostavljas u smislu koliko te neko moze handriti a da to trpis, jer skoro svaki poslodavac gleda da iz svakog izvuce sto vise za sto manje para, dol god misli da moze drzace nelog na istim uslovima i davati mu zahtjevne poslove, ako za nekog procijeni da mu je manji prag tolerancije prije ce mu poboljsati uslove.nevjerovatno koliko mi bježe, a malte ne isti posao radimo, moj je čak i teži i odgovorniji samo ja radim prvu smjenu, a oni su u smjenama te imaju noćnog rada.
Da mi bježi 300 maraka pa hajd, ali ja zarađujem 900, a oni sad imaju 1800. Jebem te Bosno![]()
- auspuhc
#336 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
To sto radis za 900 i zivis sa roditeljima je razlog mnogim zenama da te otpisu. Izvini sto sam direktan ali tako je.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 14:25Imaju sad dvije moje plateAteista wrote: ↑18/04/2022 09:41
Mogao si tako sa 20, pa i 25. Sada ti vec zene gledaju da se sto bolje uvale, hocu reci udaju.
-
Sydnor
#337 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Najiskrenije, ne postoji ništa šta ja tu mogu uraditi jer je splet nekih okolnosti takav. Još trojica kolega i ja se vodimo pod tim rješenjem, a oni pod drugim. Njih je tražila i htjela zaposlit jedna državna firma jer je deficitarna struka, a nas nije. Od nas četvorice jedini ja imam "školu" tj stručno zvanje kao ovih 30-ak što su dobili povišicu. I sad pošto sam u departmentu svoje firme već četvrtu godinu i prve 3 godine sam trpio i radio NK posao nadao sam se da ću dobiti unaprijeđenje i dobio sam ali ne toliko bolje, jest da mi je sad posao malo lakši ali imam toliko više odgovornosti i posla a plata veća samo za nekih 60-70 maraka. I sad se dešava da nedostaje jedan radnik i oni dovode iz drugog departmenta čovjeka koji ima isto zvanje kao i ja, a mene zadržavaju gdje jesam i govori mi polako, stepenicu po stepenicu. Te stepenice postoje izgleda samo za mene jer su svi ostali direktno tu zaposleni. I sad da odem, da se žalim samo mi prekine aneks ugovora i vrati me na NK radno mjesto sa krampom i lopatom.Ateista wrote: ↑18/04/2022 15:07
Puno je, sto jest jest. Nadam se da neces zamjeriti na iskrenosti, ali mislim da je to sve dio istog problema koji imas sa zenama, zatvorenost, strah od komunikacije i borbe za sebe, nekako mi se cini da kad bi uspio da poradis na sigurnosti u sebe da bi se i poslovni i ljubavni zivot mogao poboljsati, i jedno i drugo trazi otvorenost i borbu.
Ne mogu opisat riječima koliko me ova nepravda u zadnjih 7 dana ubila, osjećam se ko obični klaun i debil.
Hvala na podršci. I mislim da si upravu, bolje bit najveći debil i đubre nego pokušat da budeš dobar insan.
@auspuhc
Primljeno k znanju
-
Zoooka
#338 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Mnogo puta mi se desila ta vrsta nepravde od fakulteta pa do posla, iako sve manje i manje na poslu jer sam promijenio pristup znacajno.
Znam iz iskustva, i ja sam ko i ti, zato me i ne ide u poljima u kojim zelim da me ide, samo sto bih rekao da sam ja dosta depresivniji za razliku od tebe.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 15:34Najiskrenije, ne postoji ništa šta ja tu mogu uraditi jer je splet nekih okolnosti takav. Još trojica kolega i ja se vodimo pod tim rješenjem, a oni pod drugim. Njih je tražila i htjela zaposlit jedna državna firma jer je deficitarna struka, a nas nije. Od nas četvorice jedini ja imam "školu" tj stručno zvanje kao ovih 30-ak što su dobili povišicu. I sad pošto sam u departmentu svoje firme već četvrtu godinu i prve 3 godine sam trpio i radio NK posao nadao sam se da ću dobiti unaprijeđenje i dobio sam ali ne toliko bolje, jest da mi je sad posao malo lakši ali imam toliko više odgovornosti i posla a plata veća samo za nekih 60-70 maraka. I sad se dešava da nedostaje jedan radnik i oni dovode iz drugog departmenta čovjeka koji ima isto zvanje kao i ja, a mene zadržavaju gdje jesam i govori mi polako, stepenicu po stepenicu. Te stepenice postoje izgleda samo za mene jer su svi ostali direktno tu zaposleni. I sad da odem, da se žalim samo mi prekine aneks ugovora i vrati me na NK radno mjesto sa krampom i lopatom.Ateista wrote: ↑18/04/2022 15:07
Puno je, sto jest jest. Nadam se da neces zamjeriti na iskrenosti, ali mislim da je to sve dio istog problema koji imas sa zenama, zatvorenost, strah od komunikacije i borbe za sebe, nekako mi se cini da kad bi uspio da poradis na sigurnosti u sebe da bi se i poslovni i ljubavni zivot mogao poboljsati, i jedno i drugo trazi otvorenost i borbu.
Ne mogu opisat riječima koliko me ova nepravda u zadnjih 7 dana ubila, osjećam se ko obični klaun i debil.
Hvala na podršci. I mislim da si upravu, bolje bit najveći debil i đubre nego pokušat da budeš dobar insan.
@auspuhc
Primljeno k znanju![]()
- auspuhc
#339 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ako su razlozi depresije bolest, gubitak drage osobe ili nesto slicno tome. Opravdano je.
Ako si depresivan jer te ne ide sa zenama onda je to glupost. Zene su pokvarena i zla bica koja gledaju svoj interes. Neki dan bas sam bio na vjencanju poznanice. Izabrala bezveznog tipa, deset godina starijeg, ali sa dobrim poslom i primanjima. Znaci ako ti je cilj da budes pozeljan kod njih radi na tome da materijalno odlicno stojis.
-
Zoooka
#340 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Jedan vid bolesti je u pitanju iz cega proizilazi nedostatak samopouzdanja sto mi smeta za uspjeh u ljubavnom zivotu.auspuhc wrote: ↑18/04/2022 18:14Ako su razlozi depresije bolest, gubitak drage osobe ili nesto slicno tome. Opravdano je.
Ako si depresivan jer te ne ide sa zenama onda je to glupost. Zene su pokvarena i zla bica koja gledaju svoj interes. Neki dan bas sam bio na vjencanju poznanice. Izabrala bezveznog tipa, deset godina starijeg, ali sa dobrim poslom i primanjima. Znaci ako ti je cilj da budes pozeljan kod njih radi na tome da materijalno odlicno stojis.
-
Mariella
#341 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
A on nju izabrao jer je dobra u dusi, nije iz nikakvog licnog interesaauspuhc wrote: ↑18/04/2022 18:14Ako su razlozi depresije bolest, gubitak drage osobe ili nesto slicno tome. Opravdano je.
- ZyzzSar
- Dozer
#343 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa, ako ti je pozicija odgovornija od njihove, samim tim te i teze zamijeniti. Fino kod dise i kazes - pasa moj, ovako dalje ne ide. Moj posao je to i to, njihov to i to,ai oni imaju duplo vise plate od mene. Prilagodi.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 14:25Imaju sad dvije moje plateAteista wrote: ↑18/04/2022 09:41
-
Sydnor
#344 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Problem je što sam tek prije 3 mjeseca prebačen na ovo mjesto pa ne mogu nikog uslovljavat, makar ne još.Dozer wrote: ↑19/04/2022 10:59Pa, ako ti je pozicija odgovornija od njihove, samim tim te i teze zamijeniti. Fino kod dise i kazes - pasa moj, ovako dalje ne ide. Moj posao je to i to, njihov to i to,ai oni imaju duplo vise plate od mene. Prilagodi.Sydnor wrote: ↑18/04/2022 14:25
Imaju sad dvije moje platenevjerovatno koliko mi bježe, a malte ne isti posao radimo, moj je čak i teži i odgovorniji samo ja radim prvu smjenu, a oni su u smjenama te imaju noćnog rada.
- Dozer
#345 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nema tu uslovljavanja. Ako si stari radnik u firmi nebitno je sto si prebacen na novu poziciju, pogotovo ako je odgovornija od prethodne.
Nego...sta cemo s ovim ljubavnim nesretnikom
Nego...sta cemo s ovim ljubavnim nesretnikom
-
Samprotivsviju
-
orbita12
#347 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ne znam zašto ljudi misle da je tako lako naći curu , pogotovo u 30-tim, možda je nekima naći curu isto ko čarape promjeniti ali vjeruj da mnogima nije . Na to da li će neko naći curu ovisi više faktora od toga da li je osoba sramežljiva ili ne , od toga kakav mu je općenito socijalni život , ima li drugova, kakav posao radi jer nije isto raditi sa hrpom mudonja i negdje gdje žene čine veći dio kolektiva , zatim u manjim sredinama je teže naći nekoga. Ima tu dosta faktora koji utiču na to , ali svakako da se šansa za naći nekog smanjuje sa godinamaSamprotivsviju wrote: ↑19/04/2022 13:58Ma ja mislim da on mozda malo vise izbirljiv, jbte da si sakat nasao bi curu u 30im![]()
- Dozer
#348 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Svake godine imaju svoje parove.
Logicno, neko s 40 - 50 sigurno nece traziti mladicu od 20-25 (iako se i to desava), nego ce traziti nesto iznad 30-40. To je najcesce neka raspustenica (debilan naziv za razvedene zene, ali ne mora biti.
Logicno, neko s 40 - 50 sigurno nece traziti mladicu od 20-25 (iako se i to desava), nego ce traziti nesto iznad 30-40. To je najcesce neka raspustenica (debilan naziv za razvedene zene, ali ne mora biti.
- auspuhc
#349 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Dobro je Sydnor napisao. Ako ne nadje do 35 ne treba dalje traziti. Sta ce mu neka raspustenica starka.
- manuchao91
#350 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Opet je vama iz Sarajeva,Banja Luke,Mostara,Zenice,Tuzle lakše naći partnera nego npr u mom mjestu opština 45 k st.
Više imate sadržaja kafića,barova,restorana,muzeja,pozoripta,kina,sportskih dešavanja,parkova,ulica,teretana .Jednostavno imate izbora kad živite u gradfu 100 000 + stanovnika
Zamislite samo kakav je život samcu od 35 godina sa bosanskih sela.Ili ženi bez partnera 30+ a živi na selendri.
Ja ih takvih znam po jednom selu .Prelijepe djevojke ,pametne,kućanice okrenute porodici ,nisu seljanke ali nema ponude nigdje ne izlaze samo životare po selima i to e to,.
Nema se koga upoznati
Više imate sadržaja kafića,barova,restorana,muzeja,pozoripta,kina,sportskih dešavanja,parkova,ulica,teretana .Jednostavno imate izbora kad živite u gradfu 100 000 + stanovnika
Zamislite samo kakav je život samcu od 35 godina sa bosanskih sela.Ili ženi bez partnera 30+ a živi na selendri.
Ja ih takvih znam po jednom selu .Prelijepe djevojke ,pametne,kućanice okrenute porodici ,nisu seljanke ali nema ponude nigdje ne izlaze samo životare po selima i to e to,.
Nema se koga upoznati