Vulkanizer u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nino90

#51 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by nino90 »

shlauf wrote:Kad se ide preko Vraca prema Lukavici i dodje na raskršće gdje je prvi semafor ide se 50-tak metara naprijed i sa desne strane je autopraonica sa 3-4 box-a. On se nalazi odmah pored autopraonice.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
je li ti mrsko na google earth oznaciti tacno gdje je ?
iceman ze

#52 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by iceman ze »

VUK vulkanizer u Lukavici,

Bio sam jutros, uradili su mi brzo, dijagonalnu rokadu guma, zamjenili ventil, bio je neispravan, stalno se guma izduvavala, sve ukupno 10 KM. Koriste moment kljuc, ljubazni su, mada je radnja malo neugledna, sto mi je manje bitno.
O'zone
Globalni moderator

#53 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by O'zone »

Da ne bih otvarao novu temu bolje da osvježim ovu.

Rasjekao sam gumu sa vanjske strane u dužini od cca 3 cm (kamen) znači nije na gaznom dijelu nego na vanjskom bočnom e sad pošto su gume nove (1 sezona) a da se nebih morao zavaljivati za kupovinu nove/ih ko može odraditi dobro krpljenje? Radi li Makbel to ili neko drugi?
Bakir1

#54 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by Bakir1 »

tu popravka nema, nazalost, sem ako ti auto ne sluzi kao skuter po gradu :D
drndalo

#55 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by drndalo »

Dabogda... Ja ne znam da se ta bocna strana moze srediti.
O'zone
Globalni moderator

#56 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by O'zone »

Samo da dodam guma nije ispustila zrak znači čitava je samo je onako poduboko zarezana vozim ja na njoj evo već dva dana i nekih 180 kilometara.
goran16v

#57 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by goran16v »

O'zone wrote:Samo da dodam guma nije ispustila zrak znači čitava je samo je onako poduboko zarezana vozim ja na njoj evo već dva dana i nekih 180 kilometara.
Nesto se moze krpiti, nesto ne moze, zavisi kakvo je ostecenje, mada sve to nije najbolje rjesenje. Mozda da odletis u Makbel da ti oni to pogledaju, ako nista znace ko radi?
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by O'zone »

goran16v wrote:
O'zone wrote:Samo da dodam guma nije ispustila zrak znači čitava je samo je onako poduboko zarezana vozim ja na njoj evo već dva dana i nekih 180 kilometara.
Nesto se moze krpiti, nesto ne moze, zavisi kakvo je ostecenje, mada sve to nije najbolje rjesenje. Mozda da odletis u Makbel da ti oni to pogledaju, ako nista znace ko radi?
To mi i jeste u planu otići do njih ali rekoh da probam uštediti malo vremena pa da vidim da neko ovdje nije već radio negdje nešto tako. Juče mi jedan vulkanizer reče "nije to ništa samo nek ti neko peglom tu stavi zakrpu" e sad koliko je to moguće i isplativo :?
530i

#59 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by 530i »

Može se staviti zakrpa, ali vjeruj mi ne drži. Odnosno, drži do prvog većeg opterećenja bočnog zida gume pa onda pušta...bilo da uletiš u rupu neku, silazak ili penjanje negdje i slično...ako pušta zrak i pravi probleme jedini je lijek druga/nova guma...nažalost.
O'zone
Globalni moderator

#60 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by O'zone »

530i wrote:Može se staviti zakrpa, ali vjeruj mi ne drži. Odnosno, drži do prvog većeg opterećenja bočnog zida gume pa onda pušta...bilo da uletiš u rupu neku, silazak ili penjanje negdje i slično...ako pušta zrak i pravi probleme jedini je lijek druga/nova guma...nažalost.
Ne pušta zrak ali kontam ako postavim zakrpu da bi mogla ojačati ovu poderotinu da se ne širi
goran16v

#61 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by goran16v »

O'zone wrote:
goran16v wrote:
To mi i jeste u planu otići do njih ali rekoh da probam uštediti malo vremena pa da vidim da neko ovdje nije već radio negdje nešto tako. Juče mi jedan vulkanizer reče "nije to ništa samo nek ti neko peglom tu stavi zakrpu" e sad koliko je to moguće i isplativo :?
Ja sam jednom to radio nije to pustalo, ali mi je sam majstor rekao da to nije dugotrano rjesenje nego pita od govana!
ajdin_nine

#62 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by ajdin_nine »

Da vas pita, a da ne pocinjem novu temu. posto je da mi skinu 4 gume na jednim felgama i da mi stave druge cetriri gume na drugim felgama? i da mi preporucite nekog u sarajevu
na svoju ruku

#63 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by na svoju ruku »

iceman ze wrote:VUK vulkanizer u Lukavici,

Bio sam jutros, uradili su mi brzo, dijagonalnu rokadu guma, zamjenili ventil, bio je neispravan, stalno se guma izduvavala, sve ukupno 10 KM. Koriste moment kljuc, ljubazni su, mada je radnja malo neugledna, sto mi je manje bitno.
Pozdrav svima, ovaj VUK? Je li se to nalazi pravo od rasksnice (Vraca - Ist Sarajevo) prema Lukavici ili se prati put kao da cu prema recimo TUS marketu?

Koliko daleko i na kojoj je strani od raskrsnice?

Hvala!
Mrvice_ba

#64 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by Mrvice_ba »

ajdin_nine wrote: 28/09/2013 14:40 Da vas pita, a da ne pocinjem novu temu. posto je da mi skinu 4 gume na jednim felgama i da mi stave druge cetriri gume na drugim felgama? i da mi preporucite nekog u sarajevu
Ponovo bi trebalo, Novo Sarajevo lokacija.
semirsar

#65 Re: Vulkanizer u Sarajevu

Post by semirsar »

Mrvice_ba wrote: 17/04/2022 16:10
ajdin_nine wrote: 28/09/2013 14:40 Da vas pita, a da ne pocinjem novu temu. posto je da mi skinu 4 gume na jednim felgama i da mi stave druge cetriri gume na drugim felgama? i da mi preporucite nekog u sarajevu
Ponovo bi trebalo, Novo Sarajevo lokacija.
ne valja ti lokacija, kad si bas zapeo... ja u zadnje dvije godine a i ubuduce samo jednom vozim, a zamisli, ni meni ne odgovara lokacija :mrgreen:
Post Reply