Ma kamere(glavni senzor) su u pet deka meni sve u ovom rangu, pa čak ni flagshipe ne smatram nešto specijalno puno boljim, barem kad pričamo o slikama na dnevnoj svjetlosti, što se noćne fotografije tiče na ovom modelu su baš poboljšali noćni mod da zasad pravi bolje slike nego ijedan Gcam koji sam probao, video snimanje je takodjer bolje na ovom telefonu, sviđa mi se to što ima stabilizaciju i pri snimanju videa 1080p60fps, makro kamera mi takodjer djeluje malo bolje (a i trebalo bi da jeste jer je 5mpx na ovom modelu) ugl sveukupno gledano ima bolji sistem kamerapreselio na ahiret wrote: ↑16/04/2022 18:26Ma to oni u merkatoru,pretjeruju sa cijenom...THEC wrote: ↑16/04/2022 17:45
Ova cijena za Mi Note Lite je pretjerana, pa prije godinu i po kad sam ga ja uzeo ova cijena je bila, a realno u poređenju sa Mi 11 Lite NE je lošiji u svemu osim baterije i realno ne vrijedi ovoliko, a polovni se kreću od oko 350-400, tako da mislim da je to ipak na kraju ispalo sasvim ok, i btw baš kod ovog lika tj u ovoj radnji (drugi link) sam i uzeo Mi 11 Lite NE i nije radnja u Novom gradu nego u Lukavici al haj blizu je Dobrinje![]()
I kad smo kod Mi Note 10 Lite prije možda dva, tri mjeseca, neka radnja u Merkatoru, bezveze onako razgledam i ugledam stoje im 3 komada tog telefona, 6/64 verzija, kad cijena 1299 KMkasnije su malo cijenu spustili al mislim da je i dalje blizu milje
![]()
jesi li siguran da mu je kamera bolja nego na mi note 10 lite?sto se tice ekrana novija tehnologija tu mora da je bolji kao i vise memorije.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
THEC
#18701 Re: Xiaomi mobiteli
Last edited by THEC on 16/04/2022 20:35, edited 1 time in total.
-
Dzafer
#18702 Re: Xiaomi mobiteli
Probao sam test sa CIT menu i ne radi, zeleni indikator za kameru u ćošku "svijetli" ali je kamera i dalje unresponsive.zippoo87 wrote: ↑16/04/2022 15:58Vidi ima li xiaomi kakve kodove za testiranje hardwarea,kao samsung sto ima *#0*# i sve istestiras odmah.
Meni i dalje vice da je hardware,moguce da se konektor otkacio ili olabavio pa gubi kontakt.
Odnesi ga na servis,neka otvore i pogledaju.
Samo reci kada ga otvore,da ga lijepo ponovo zalijepe,da nema supljina.
Okay, znači Mobis za servis.
Hvala svima na odgovorima!
-
zippoo87
#18703 Re: Xiaomi mobiteli
Ili se nekako sama otkacila,otkacio se konekor ili je otisla u vjecna lovista.Dzafer wrote: ↑16/04/2022 20:24Probao sam test sa CIT menu i ne radi, zeleni indikator za kameru u ćošku "svijetli" ali je kamera i dalje unresponsive.zippoo87 wrote: ↑16/04/2022 15:58
Vidi ima li xiaomi kakve kodove za testiranje hardwarea,kao samsung sto ima *#0*# i sve istestiras odmah.
Meni i dalje vice da je hardware,moguce da se konektor otkacio ili olabavio pa gubi kontakt.
Odnesi ga na servis,neka otvore i pogledaju.
Samo reci kada ga otvore,da ga lijepo ponovo zalijepe,da nema supljina.
Okay, znači Mobis za servis.
Hvala svima na odgovorima!![]()
Servis ti ne gine...ja sam mijenjao kamere na vise telefona (ne ja,nego serviser) i ovaj moj serviser to odradi vrhunski a maksimalno sam platio 50 KM kameru sa zamjenom.
-
Tabijat
#18704 Re: Xiaomi mobiteli
Težak, debeo, zakrivljeni ekran. Kabast. Mimo toga, ništa.
Vidjela sam na sajmu Xiaomi 12, e to je taman veličina. Ali opet zakrivljeni ekran :/, a bogami i puno para. Ovo, 6-7 stoja mi je taman.
Ima finih telefona, a sad me ovaj moj nauči da je ipak veličina presudna
- preselio na ahiret
#18705 Re: Xiaomi mobiteli
Ha ja ko o cemu zene o veliciniTabijat wrote: ↑17/04/2022 12:32Težak, debeo, zakrivljeni ekran. Kabast. Mimo toga, ništa.
Vidjela sam na sajmu Xiaomi 12, e to je taman veličina. Ali opet zakrivljeni ekran :/, a bogami i puno para. Ovo, 6-7 stoja mi je taman.
Ima finih telefona, a sad me ovaj moj nauči da je ipak veličina presudna![]()
trebala si kad si uzimala dobro vidjet kako ti lezi u ruci
- Laplace
#18706 Re: Xiaomi mobiteli
Muža ili telefon?preselio na ahiret wrote: ↑17/04/2022 12:39Ha ja ko o cemu zene o veliciniTabijat wrote: ↑17/04/2022 12:32
Težak, debeo, zakrivljeni ekran. Kabast. Mimo toga, ništa.
Ima finih telefona, a sad me ovaj moj nauči da je ipak veličina presudna![]()
trebala si kad si uzimala dobro vidjet kako ti lezi u ruci![]()
[Odoh da se samobanujem.]
-
nlt
#18707 Re: Xiaomi mobiteli
Prodajem xiaomi redmi note 11 verziju sa 128gb
Kupljen u bh telecomu prije nekih mjesec dana, dao bih ga za 350 KM koliko je i najjeftiniji na olx-u
Kupljen u bh telecomu prije nekih mjesec dana, dao bih ga za 350 KM koliko je i najjeftiniji na olx-u
-
citroen xm
#18708 Re: Xiaomi mobiteli
Zar je toliko razočarenje
- selenofil
-
nlt
#18710 Re: Xiaomi mobiteli
Kvaka je što mi treba neki mobitel sa jačom kamerom. A to će vjerovatno biti nešto od 500-600 KM
A za sve što bi moglo poći naopako tu je ovlašteni servis
Usput koji xiaomi nudi najbolju kameru do nekih 600 KM?
A za sve što bi moglo poći naopako tu je ovlašteni servis
Usput koji xiaomi nudi najbolju kameru do nekih 600 KM?
-
zippoo87
#18711 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi 11T ima dobru kameru za taj cjenovni rang.
Po danu su slike dobre...po noci nisam ni testirao ali ne vjerujem da su pretjerano dobre,mada ima nocni mod
Ali on na olxu starta negdje od 650 KM za nov.
- preselio na ahiret
#18712 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.pling.com/p/1757949/Broly_the_Legend wrote: ↑19/03/2022 14:07 Crdroid, msm xtended i evolutionx su moja rotacija mada najvise sam na evox. Nedavno mi se desilo da nisam mogao dobit hitnu na crdroidu, prvi put na custom romu, pisao sam tamo na forumu. Ja radim u hitnoj i imam par ljudi koji na miui ne mogu dobit hitnu. Dobiju neku sekretaricu koju ne mozes zaobic nikako. Na evox nikad tih problema. Do cega je ne znam, jel gapps ili firmware nisam siguran.
Probaj ovaj pa javi utiske.
- Broly_the_Legend
#18713 Re: Xiaomi mobiteli
Installiram danas pa cu vidjet kakav je.
-
zippoo87
#18714 Re: Xiaomi mobiteli
Da prijavim kvar za koji prvi put cujem na xiaomiju.
Danas sam imao priliku vidjeti xiaomi mi 11 lite,kojem je prestala raditi tipka za paljenje,koja je ujedno i senzor otiska prsta.
Na pritisak ne reaguje nikako i ne moze upaliti display ni ugasiti telefon.
Popravak je 30ak KM,tj zamjena tipke
Danas sam imao priliku vidjeti xiaomi mi 11 lite,kojem je prestala raditi tipka za paljenje,koja je ujedno i senzor otiska prsta.
-
zrakomlat
#18715 Re: Xiaomi mobiteli
Imam u porodici taj telefon i taj kvar. Garancija je preko bht, telefon kupljen prije pola godine. Pretpostavljam da se to u garanciji zamjeni. Jel šta komplikovano, može li se rizikovat pa odnijeti lokalcima nekim ili je bolje u ovlašteni pa ih čekat mjesec i po...zippoo87 wrote: ↑18/04/2022 16:04 Da prijavim kvar za koji prvi put cujem na xiaomiju.
-
zippoo87
#18716 Re: Xiaomi mobiteli
Nije komplikovano ali moras platiti...meni je u servisu rekao 30 KM da kosta.zrakomlat wrote: ↑18/04/2022 19:18Imam u porodici taj telefon i taj kvar. Garancija je preko bht, telefon kupljen prije pola godine. Pretpostavljam da se to u garanciji zamjeni. Jel šta komplikovano, može li se rizikovat pa odnijeti lokalcima nekim ili je bolje u ovlašteni pa ih čekat mjesec i po...zippoo87 wrote: ↑18/04/2022 16:04 Da prijavim kvar za koji prvi put cujem na xiaomiju.
Preko garancije ti je besplatno ali zakonski rok je ovaj koji si naveo...45 dana pa izgavaj sta ti je bolje.
Nego sam ovo napisao da prijavim kvar...iskreno prvi put cujem da je na nekom Xiaomi modelu prestala raditi tipka za paljenje a i sam koristim Xiaomi modele preko 4 godine i nisam imao nijedan hardwareski kvar nikada
-
zrakomlat
#18717 Re: Xiaomi mobiteli
Ma nije problem 30 maraka, jeftinije nego čekati 45 dana, posebno što se to vjerovatno može brzo promjeniti.zippoo87 wrote: ↑18/04/2022 19:23Nije komplikovano ali moras platiti...meni je u servisu rekao 30 KM da kosta.zrakomlat wrote: ↑18/04/2022 19:18
Imam u porodici taj telefon i taj kvar. Garancija je preko bht, telefon kupljen prije pola godine. Pretpostavljam da se to u garanciji zamjeni. Jel šta komplikovano, može li se rizikovat pa odnijeti lokalcima nekim ili je bolje u ovlašteni pa ih čekat mjesec i po...
Preko garancije ti je besplatno ali zakonski rok je ovaj koji si naveo...45 dana pa izgavaj sta ti je bolje.
Nego sam ovo napisao da prijavim kvar...iskreno prvi put cujem da je na nekom Xiaomi modelu prestala raditi tipka za paljenje a i sam koristim Xiaomi modele preko 4 godine i nisam imao nijedan hardwareski kvar nikada
Telefon uzet u avgustu/septembru prošle godine, i odmah na početku je ta tipka povremeno loše radila, pretpostavka bila zbog maske (neka naknadno kupljena).. nekad u januar/februar skroz otišla tipka.
Hvala na info.
-
karabaja989
#18718 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam sa redmi note 9 pro imao problem sa ekranom. Nakon par mjeseci koristenja pocela mi se pojavljivati diskoloracija, zelene prufe preletale preko ekrana, jedan dio ekrana puno svjetljiji od drugog. Desi mi se peh ispadne mi telefon i razbijem kameru. Odnesem direktno u mesc reko napravire displej i dajte procjenu za kameru. Tu postaje zanimljivo. 29 dan zovu me da kazu da je kamera 220 KM. Reko necu hvala napravite samo displej. Kazu ne moze mora se prvo fizicko ostecenje sanirati na sta im objasnjavam da nema veze jedno s drugim. Insistiraju da nece napraviti. Saljem mail inspekciji objasnjavam situaciju. Nakon par dana zovu iz servisa oni ce od sebe popraviti kameru i staklo kamere i zamjeniti displej u garanciji. Pristajem ali ih upozoravam na 45 dana opet. Danima zovem ne javljaju se. 2 dan prije isteka 45 dana zovu me da kazu kako su zamjenili displej, kameru, samo staklo cekaju te mogu preuzeti uredjaj ako hocu. Odbijam to jer nije odradjeno kako je dogovoreno. 46 dan dolazim ujutru po KO (knjizno odobrenje) te vidim da bukvalno nista na telefonu nisu odradili. Izdaju mi KO, telecom zove kasnije popodne i dobijam novi telefon. Novi redmi note 9 pro samo sad sivi.
-
zippoo87
#18719 Re: Xiaomi mobiteli
Iako si se ispeglao,na kraju ti se isplatilo.karabaja989 wrote: ↑18/04/2022 23:44 Ja sam sa redmi note 9 pro imao problem sa ekranom. Nakon par mjeseci koristenja pocela mi se pojavljivati diskoloracija, zelene prufe preletale preko ekrana, jedan dio ekrana puno svjetljiji od drugog. Desi mi se peh ispadne mi telefon i razbijem kameru. Odnesem direktno u mesc reko napravire displej i dajte procjenu za kameru. Tu postaje zanimljivo. 29 dan zovu me da kazu da je kamera 220 KM. Reko necu hvala napravite samo displej. Kazu ne moze mora se prvo fizicko ostecenje sanirati na sta im objasnjavam da nema veze jedno s drugim. Insistiraju da nece napraviti. Saljem mail inspekciji objasnjavam situaciju. Nakon par dana zovu iz servisa oni ce od sebe popraviti kameru i staklo kamere i zamjeniti displej u garanciji. Pristajem ali ih upozoravam na 45 dana opet. Danima zovem ne javljaju se. 2 dan prije isteka 45 dana zovu me da kazu kako su zamjenili displej, kameru, samo staklo cekaju te mogu preuzeti uredjaj ako hocu. Odbijam to jer nije odradjeno kako je dogovoreno. 46 dan dolazim ujutru po KO (knjizno odobrenje) te vidim da bukvalno nista na telefonu nisu odradili. Izdaju mi KO, telecom zove kasnije popodne i dobijam novi telefon. Novi redmi note 9 pro samo sad sivi.
Sa servisima ima svakakvih situacija i to je valjda svugdje tako.
Ali kada im se posalje inspekcija ako nisu u pravu,moraju odraditi po zakonu.Nego smo mi kao narod,sve nam mrsko osim pricati suplju pricu.
-
hamo1977
#18720 Re: Xiaomi mobiteli
E svaka čast buraz!karabaja989 wrote: ↑18/04/2022 23:44 Ja sam sa redmi note 9 pro imao problem sa ekranom. Nakon par mjeseci koristenja pocela mi se pojavljivati diskoloracija, zelene prufe preletale preko ekrana, jedan dio ekrana puno svjetljiji od drugog. Desi mi se peh ispadne mi telefon i razbijem kameru. Odnesem direktno u mesc reko napravire displej i dajte procjenu za kameru. Tu postaje zanimljivo. 29 dan zovu me da kazu da je kamera 220 KM. Reko necu hvala napravite samo displej. Kazu ne moze mora se prvo fizicko ostecenje sanirati na sta im objasnjavam da nema veze jedno s drugim. Insistiraju da nece napraviti. Saljem mail inspekciji objasnjavam situaciju. Nakon par dana zovu iz servisa oni ce od sebe popraviti kameru i staklo kamere i zamjeniti displej u garanciji. Pristajem ali ih upozoravam na 45 dana opet. Danima zovem ne javljaju se. 2 dan prije isteka 45 dana zovu me da kazu kako su zamjenili displej, kameru, samo staklo cekaju te mogu preuzeti uredjaj ako hocu. Odbijam to jer nije odradjeno kako je dogovoreno. 46 dan dolazim ujutru po KO (knjizno odobrenje) te vidim da bukvalno nista na telefonu nisu odradili. Izdaju mi KO, telecom zove kasnije popodne i dobijam novi telefon. Novi redmi note 9 pro samo sad sivi.
I ja sam imao zajebanciju sa BHT servisima i nikada mi nisu završili, odnosno, pravili se da kvar ne postoji a ja slao snimke kvara (periodično se ne možeš javiti na poziv, prekidaju se razgovori itd...). Nešto mi drago kada vidim da ih neko uzme
- Broly_the_Legend
#18721 Re: Xiaomi mobiteli
Instalirao sam ovaj elixir, ista baza ko i evox. Haman da su svi ovi romovi iste baze, isti kernel kod ovog sto ih pravi. Sve uredu, nista za prijavit. Nisam doduse probao derpfest, on je haman najpopularniji trenutno.
-
THEC
#18722 Re: Xiaomi mobiteli
Koristio sam ja taj Derpfest, dok sam imao Note 10 Lite, u biti svi ti romovi su meni slični, evo i zadnjih par dana sam izmjenjao nekoliko na ovom telefonu, i najbolje mi se pokazao Paranoid, stvarno fluidan ali iz nekog razloga COD mobile mi počeo štopati strašno, a pošto igram počesto morao sam mijenjati ROM, sad sam na Hellas (u biti Xiaomi EU) i ok je, nešto manje fluidan u odnosu na te Pixel OS romove ali ok, i u biti jedini problem koji imam još uvijek s tim romovima je nedostatak MIUI kamere jer hajde slikanje je ok na Gcam, tačnije još i bolje nego na stock kameri ali video snimanje nije ni blizu, i iako ima ANX camera, još uvijek za ovaj model ne radi pa ću sačekati, valjda će neko napraviti i taj modBroly_the_Legend wrote: ↑20/04/2022 08:30 Instalirao sam ovaj elixir, ista baza ko i evox. Haman da su svi ovi romovi iste baze, isti kernel kod ovog sto ih pravi. Sve uredu, nista za prijavit. Nisam doduse probao derpfest, on je haman najpopularniji trenutno.
- preselio na ahiret
#18723 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je elixir nekako bolji od derpe-aBroly_the_Legend wrote: ↑20/04/2022 08:30 Instalirao sam ovaj elixir, ista baza ko i evox. Haman da su svi ovi romovi iste baze, isti kernel kod ovog sto ih pravi. Sve uredu, nista za prijavit. Nisam doduse probao derpfest, on je haman najpopularniji trenutno.
- preselio na ahiret
#18724 Re: Xiaomi mobiteli
anx camera ti je miui camera,ja je na 12 ne mogu instalirat jer mi nece nikako magiskTHEC wrote: ↑20/04/2022 14:32 u biti jedini problem koji imam još uvijek s tim romovima je nedostatak MIUI kamere jer hajde slikanje je ok na Gcam, tačnije još i bolje nego na stock kameri ali video snimanje nije ni blizu, i iako ima ANX camera, još uvijek za ovaj model ne radi pa ću sačekati, valjda će neko napraviti i taj mod
-
THEC
#18725 Re: Xiaomi mobiteli
Znam da je ANX ustvari Miui kamera, kod mene neće jer nije napravljen mod za ovaj telefon, tj ima neki, ali ni na jednom Romu A12 ne radi, a što se.magiska tiče, ja flashujem prvo 23.0 verziju i onda kroz app apdejtujempreselio na ahiret wrote: ↑20/04/2022 16:14anx camera ti je miui camera,ja je na 12 ne mogu instalirat jer mi nece nikako magiskTHEC wrote: ↑20/04/2022 14:32 u biti jedini problem koji imam još uvijek s tim romovima je nedostatak MIUI kamere jer hajde slikanje je ok na Gcam, tačnije još i bolje nego na stock kameri ali video snimanje nije ni blizu, i iako ima ANX camera, još uvijek za ovaj model ne radi pa ću sačekati, valjda će neko napraviti i taj mod