Ukrajina

dek

#78001 Re: Ukrajina

Post by dek »

Gledam snimke ovih Putinovih Čečena...Kako su mi samo odvratni, da mi je prodrijet u taj mozak, šta je njima pa se guraju da budu u prvim redovima, topovsko meso za najprvljavije vojne operacije kakve su urbane poput Mariupolja.

Valjda je to donekle sudbina malih, manjinskih naroda, bez svoje države, da ginu za svoje gospodare. Koliko njih ima, 1, 2 posto a nesrazmjerno puno su se uključili u ovu sramnu agresiju.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#78002 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#78003 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

corolla02

#78004 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

dek wrote: 16/04/2022 01:40 Gledam snimke ovih Putinovih Čečena...Kako su mi samo odvratni, da mi je prodrijet u taj mozak, šta je njima pa se guraju da budu u prvim redovima, topovsko meso za najprvljavije vojne operacije kakve su urbane poput Mariupolja.

Valjda je to donekle sudbina malih, manjinskih naroda, bez svoje države, da ginu za svoje gospodare. Koliko njih ima, 1, 2 posto a nesrazmjerno puno su se uključili u ovu sramnu agresiju.
ispiranje mozga religijom

cetnici I ceceni, od zla oca jos gore matere :mrgreen:
Helios

#78005 Re: Ukrajina

Post by Helios »

corolla02 wrote: 16/04/2022 02:04
dek wrote: 16/04/2022 01:40 Gledam snimke ovih Putinovih Čečena...Kako su mi samo odvratni, da mi je prodrijet u taj mozak, šta je njima pa se guraju da budu u prvim redovima, topovsko meso za najprvljavije vojne operacije kakve su urbane poput Mariupolja.

Hoces reci nakaradno koristenje religije od strane pojedinim grupa ili pojedinaca u svrhu ispiranja mozgova.Nema tu ni r od religije tu je samo novac u igri te ideologija koju puse polupismeni ceceni.
Koja je onda religije u pitanju kod proUkrajinskih cecena?
GandalfSivi

#78006 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

LuckyLoser wrote: 15/04/2022 23:44
geralt wrote: 15/04/2022 19:56 Prva americka posiljka iz najnovijeg paketa stize sutra: https://www.ukrinform.net/rubric-ato/34 ... s-cnn.html

Navodno, radi se o haubicama, municiji i radarima, jer su to Ukrajinci naznacili da im najhitnije treba.
Nije. Duže traje. Nijedan proizvođač ne drži teško naoružanje na lageru, bar ne u nekom većem broju. Uglavnom sve ide po narudžbi, a to traje.Tako je kod njemački proizvođača a vjerujem i kod drugih.
Jah, kad bi se od proizvodjaca narucivalo… Ovo ide direktno od vojske, zajedno sa dostavom, pa se namiri za par sedmica…
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#78007 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Chisum wrote: 16/04/2022 01:06 :lol: :lol: :lol:

Image
:lol: :lol: :lol:

aaa Revellove makete, burazer ih je brdo imao prije rata :D bio je još neki proizvođač, ne mogu se sjetiti, osim da je bila crvena kutija...

dva tri nosača aviona imao, ruskog lavočkina, F-16, njemačkog wwII polugusjeničara... bezbroj vojnika...

nekad poslije rata je on još kupio Tornado, a ja Tigra... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#78008 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

naša sudbina da nije bilo referenduma.
shalla

#78009 Re: Ukrajina

Post by shalla »

chupacabra

#78010 Re: Ukrajina

Post by chupacabra »

Chmoljo wrote: 16/04/2022 03:09

naša sudbina da nije bilo referenduma.
Gledam ovog kretena Kadirova i sve mislim da smo to mogli biti mi. Srbija protiv Hrvatske do zadnjeg Bošnjaka. Koliko god se ne slažem sa Alijinom politikom, odluka za referendum o nezavisnoj BiH i da narod u BiH neće ratovati za JNA u Hrvatskoj je bila istorijska.
corolla02

#78011 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Helios wrote: 16/04/2022 02:56
corolla02 wrote: 16/04/2022 02:04

Hoces reci nakaradno koristenje religije od strane pojedinim grupa ili pojedinaca u svrhu ispiranja mozgova.Nema tu ni r od religije tu je samo novac u igri te ideologija koju puse polupismeni ceceni.
svaka religija je unosan poso :mrgreen:
Helios

#78012 Re: Ukrajina

Post by Helios »

corolla02 wrote: 16/04/2022 04:44
Helios wrote: 16/04/2022 02:56
svaka religija je unosan poso :mrgreen:
Da ako se s istom manipulira i ako se ista zloupotrebljava.Zli ljudi koji nemaju veze sa religijom, već im je samo ime to koje ih svrstava,najcesce manipuliraju sa tom religijom zarad licnih te ekonomsko-politickih dobiti.
Oprostite za OT, neću vise 😉
ultima_palabra

#78013 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

emmir1 wrote: 15/04/2022 22:35 Čitam komentare

Rusija objavila da im je potpoljen brod Moskva, Srbi kažu nije istina.
Berlin pao, Odzak nije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78014 Re: Ukrajina

Post by pici »

Elitni britanski specijalci u Kijevu obučavaju ukrajinske vojnike, piše Times

PRIPADNICI SAS-a (Special Air Service), najelitnije postrojbe britanskih specijalaca, u Kijevu obučavaju ukrajinske vojnike, objavio je britanski The Times.

Uče ih kako koristiti britanske protutenkovske ručne rakete tipa NLAW. To je prvi put od početka ruske invazije da pripadnici britanske vojske u Ukrajini obučavaju svoje ukrajinske kolege, navodi Times.

Ukrajinski časnici potvrdili Timesu da su ih obučavali SAS-ovci
Dva ukrajinska časnika iz različitih bataljuna, koji se nalaze u Kijevu i oko njega, potvrdila su Timesu da su britanski specijalci obučavali ukrajinske snage u dva navrata u posljednjih 14 dana.

Pripadnici britanske vojske bili su prisutni u Ukrajini od ruske aneksije Krima 2014. godine, ali su se povukli u veljači kad je postalo izgledno da će ruski predsjednik Putin narediti napad na Ukrajinu. Izvještaji o britanskim specijalcima koji obučavaju Ukrajince dolaze u trenutku kad Rusija upozorava da bi uplitanje Zapada u sukob, što se odnosi na slanje oružja Ukrajini i obuku ukrajinskih vojnika, moglo značiti širenje konflikta.

Velika Britanija je u Ukrajinu od veljače poslala više od 3.600 modernih ručnih protutenkovskih raketa tipa NLAW.

Britansko Ministarstvo obrane je u odgovoru Timesu napisalo da neće komentirati te izvještaje u skladu s dugogodišnjom praksom, što je u skladu s politikom britanske vlade da ne komentira aktivnosti specijalnih snaga.
SAS-ovci su ucestvovali u navodjenju i lociranju srbskih polozaja oko sarajeva, gdje su NATO avioni bombardovali.Na Igmanu su bili artijerijske jedinice i navodjenjem od SAS-a, udarale po hresi, borijama, mrkovicima... citavom duzinom sarajeva od hrasnice do starog grada tj visegradske kapije, da niti jedna granata nije pala na grad.Prvi put mi je milina bilo sliusat fijuk i udar granata.SAS su odlicno uvjezbani specijalci.SLAVA UKRAINI!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78015 Re: Ukrajina

Post by pici »

Na ruskoj televiziji vlada sve veća psihoza: "Moramo ostati u Ukrajini 40 godina"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na- ... ajnovije_d

"Ovo je sotonizam, scenarij se piše u Londonu, odobrava u Washingtonu"

"Treba izbrisati ideju bivanja Ukrajincem, ona truje slavenski narod 100 godina"

"Moramo ostati u Ukrajini 30-40 godina i iskorijeniti tu bolest"

"Denacifikacija se provodi tako da se glave kotrljaju"

Ovo je strasno, koji bolesni umovi, pa to ni u srednjem vijeku nije bilo, nacisti su mala maca za ove... strasno, ko hoce da cita nek cita a imaju i postavljena videa... umobolno, strasno, definitivno cisto ZLO.
lajkujMe

#78016 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zanimljiv razlog zasto Kazahstan nece odrzati paradu 9 maja.
Boje se da ne postanu nova Ukrajina strah ih da Rusi mozda napadnu.
Drze vojsku u stanju pripravnosti :lol:

LuckyLoser

#78017 Re: Ukrajina

Post by LuckyLoser »

[quote=GandalfSivi post_id=18072006 time=1650071122 user_id=111889]
[quote=LuckyLoser post_id=18071730 time=1650059097 user_id=241463]

Nije. Duže traje. Nijedan proizvođač ne drži teško naoružanje na lageru, bar ne u nekom većem broju. Uglavnom sve ide po narudžbi, a to traje.Tako je kod njemački proizvođača a vjerujem i kod drugih.
[/quote]

Jah, kad bi se od proizvodjaca narucivalo… Ovo ide direktno od vojske, zajedno sa dostavom, pa se namiri za par sedmica…
[/quote]

Uh, ja sam na pogrešan post replicirao :shock:

Neko je rekao jučer da je Njemačka dala milijardu eura Ukrajini za nabavku nuruzanja i da je to eventualno bolje.
Last edited by LuckyLoser on 16/04/2022 08:48, edited 1 time in total.
istra_hr

#78018 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

RLewis wrote: 15/04/2022 19:40
Kad sve ovo prodje bit ce tu i podvodnih snimaka, nece je doci pa vaditi ...
Podvodni snimci krstarice Moskva?
Ne znam...
Crno more je specifično; jako slaba vidljivost

-Blatno, muljevito dno koje ispušta crnu boju!? Vele mornari da sidra koja podižu prije isplovljavanja, promijene boju u crno
-Crno more je velika "bara", zbog zagađenja i slabe cirkulacije vode-mora kroz Bospor
-Rezultat svega, to je more jako siromašno kisikom, gotovo pred odumiranjem
.. Ispod dubine 400 metara, nema ga ... Ali, istovremeno ima jako puno sumporovodika

Zbog toga sam malo skeptičan za "pronalaženje i snimanje" Moskve na dnu
lajkujMe

#78019 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Pa dobro mozda necemo dobiti fotke kao Titanika u HD ali definitivno se moze snimiti Moskva koliko toliko.
Dovoljno da se vizuelno potvrdi sta je uzrok.

Inace Osint

Radarske slike Moskve prije potonuca, oko 150km daleko od Odese.
Vidljivi su spasilacki brodovi oko Moskve.

Prema Izvjestaju Bugarske brod se prevenuo i trebalo mu par sati da potone.

Ako se prevenuo kao npr u PearlHarboru Arizona onda su mornari ispod palube bili zarobljeni.
A smrt je bila uzasna jer su se vecinom udavili pri potonucu broda.
Last edited by lajkujMe on 16/04/2022 09:03, edited 1 time in total.
istra_hr

#78020 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Ne znam, u jednom dokumentarcu rekli da NEMA nikakve vidljivosti dolje na dnu Crnog mora?!
Mrljavi

#78021 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

HarTar

#78022 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Kupola tenka T-72B3 ruske armije, nakon što je tenk pogođen ukrajinskom protivtenkovskom raketom, a kupola dignuta u vazduh zbog aktiviranja spremnika za municiju.
Image
Leverage

#78023 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 15/04/2022 22:58
Leverage wrote: 15/04/2022 11:11
Ali ne ratuje papir.

UK je sigurno broj 2 u NATO-u, u smislu koliko bi doprinijela da dođe do konkretnog rata.
IMHO, GB i Poljska bi u nekom imaginarnom sukobu NATO sa Rusijom bili najveci fajteri.
Dok Ukraina ne uđe u NATO.
Poljska i zemlje Baltika bi sigurno ozbiljno povukle, što zbog blizine Rusije što zbog želje i odlučnosti da to urade.

Ali, govoreći generalno, samo SAD i UK imaju mogućnost da vode ozbiljan rat na bilo kojoj svjetskoj lokaciji, taj power projection nema niko drugi.

Ukratko, u nekakvom hipotetičkom (konvencionalnom) ratu NATO vs. Kina i Rusija, rat bi se od samog početka vodio na obalama Kine i Rusije, a ni blizu UK ili SAD.
Novosti

#78024 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Znači biti će veći akcija tu čim sklanjaju ljude
Post Reply