Saslušane su i dvije drugarice Alise Ramić, čija se imena takođe ne smiju objaviti, a govorile su o posjeti optuženoj nakon što su čule da je povrijeđena sa momkom Dženanom.
Prva drugarica je rekla da je Alisa ispričala kako se okrenula prema Dženanu da ga nešto pita i kako se više ne sjeća šta se dešavalo dok se nije probudila u kolima hitne pomoći.
Druga drugarica je slično navela...
Alisino prvo sjećanje nakon događaja je na kola hitne pomoći. Iako znamo od svjedoka da je pronađena razbijene glave, s povredom koja je obilno krvarila, preplašena i izgubljena, ali pri svijesti. Znala je svoje ID podatke, a u prvi mah je rekla da ih je udario auto koji je otišao brzo prema Vrelu Bosne, dok se za minut-dva, na ponovno pitanje policajca, nije sjećala ni auta ni da ga je spominjala.
To je klasični simptom post-traumatske amnezije.
Međutim, ona je izgubila sjećanje i na taj period od trenutka kad su ih policajci pronašli, do dolaska kola Hitne i transporta nje kolima druge ekipe, što je oko pola sata. A unutar tih pola sata je bila svjesna i komunicirala sa policijom, ocem, osobljem Hitne. Međutim, toga se kasnije nije sjećala.
Skoro identičnu situaciju imamo u slučaju Rasima Ljajića koji je stradao prije par dana u saobraćajnoj nesreći u Srbiji.
RASIM LJAJIĆ: lider SDPS i bivši ministar kaže i da ima poptuni prekid filma i da se ničeg iz nesereće i dalje ne seća:
Ljajić kaže i da mu je doktor objasnio da je moguće da mu se vremenom vrati sećanje, ali da to sve zavisi od toga koji je stepen kontuzije zadobio.
- Sećam se samo tog trenutka kad smo ušli u auto, pričam s Brankom o tome kakvo je vreme...Sledeći trenutak kog se sećam je bolnica..ja ležim, oko mene lekari, sestre.
Dakle, on se sjeća trenutka koji prethodi događaju u kojem je zadobio povrede, i sljedeće sjećanje je na bolnicu i doktore.
Međutim, on je u međuvremenu, a neposredno nakon događaja u kojem je zadobio povrede, imao period u kojem je bio pri svijesti, jer je pronađen svjestan kako sjedi pored uništenog auta.
A svedoci koji su prvi došli do automobila su, navodno, zatekli Ljajića kako sedi pored havarisanog vozila. Nejasno je da li je ispao iz kola dok su se prevrtala ili je sam izašao iz njih
.
Ali se tog perioda u kojem je bio svjestan, identično kao i Alisa, kasnije nije sjećao.