Zavisi od toga koliko si pozeljan. Kod muskarca je pozeljnost uvjetovana nekom kombinacijom izgleda, novca i statusa u drustvu.spinel_ wrote: ↑12/04/2022 22:54 Neko do 40 nema nijednog partnera.
A neko se do 40 razvede i ostavi zenu i dvoje djece jer je nasao drugu razvedenu koju je ozenio. Ovo je jedan primjer koji znam a ima toga siguran sam jos.
Dakle, nekome ide od ruke da mijenja partnere kako mu je cejf. A neko ne moze ni jednu jedinu osobu da nadje ( pa makar bila i razvedena ) i (p)ostaje vuk samotnjak.
Do koga li je? Ovoga koji zna odnosno kojem je dosadila jedna pa hoce i nadje za cas posla drugu ili ovog koji ne zna?
Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- auspuhc
#226 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
- Ramzess Veliki
#227 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Neko zigu a neko gleda ...spinel_ wrote: ↑12/04/2022 22:54 Neko do 40 nema nijednog partnera.
A neko se do 40 razvede i ostavi zenu i dvoje djece jer je nasao drugu razvedenu koju je ozenio. Ovo je jedan primjer koji znam a ima toga siguran sam jos.
Dakle, nekome ide od ruke da mijenja partnere kako mu je cejf. A neko ne moze ni jednu jedinu osobu da nadje ( pa makar bila i razvedena ) i (p)ostaje vuk samotnjak.
Do koga li je? Ovoga koji zna odnosno kojem je dosadila jedna pa hoce i nadje za cas posla drugu ili ovog koji ne zna?
- madesa
#228 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ovi sto do 40 nisu nasli partnera, te osobe uopste ne zanimaju zene. Imaju prioritete druge npr samo rade ili se druze sa mudonjama i sl.Oni ocekuju da im se neka javi i ostat cce u tom svom svijetu nekom. Ja samo ne kontam kako ljudi ne mogu do 40 npr da nadju partnera a da imaju prosjecan izgled .spinel_ wrote: ↑12/04/2022 22:54 Neko do 40 nema nijednog partnera.
- dr_Evil
#229 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
- Haris.ba
- madesa
- manuchao91
#233 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ni ja to ne kontam.Ono što primjetim likovi 30+ koji nemaju ženske .To su normalni tipovi,imaju auto,posao ,prosječnog izgleda ,ne znam nikod da je ružan (tobejarabi) .Uvijek ali uvijek se kreću u muškom društvu sa 3 + lika.Nikad ih ne vidiš u nekom društvu sa ženskim .madesa wrote: ↑13/04/2022 07:16ovi sto do 40 nisu nasli partnera, te osobe uopste ne zanimaju zene. Imaju prioritete druge npr samo rade ili se druze sa mudonjama i sl.Oni ocekuju da im se neka javi i ostat cce u tom svom svijetu nekom. Ja samo ne kontam kako ljudi ne mogu do 40 npr da nadju partnera a da imaju prosjecan izgled .spinel_ wrote: ↑12/04/2022 22:54 Neko do 40 nema nijednog partnera.
Kao da čekaju da njih zenska startuje.
Ovi što su se malo potrudili oni imaju trebice
- madesa
#234 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.manuchao91 wrote: ↑13/04/2022 09:43ni ja to ne kontam.Ono što primjetim likovi 30+ koji nemaju ženske .To su normalni tipovi,imaju auto,posao ,prosječnog izgleda ,ne znam nikod da je ružan (tobejarabi) .Uvijek ali uvijek se kreću u muškom društvu sa 3 + lika.Nikad ih ne vidiš u nekom društvu sa ženskim .madesa wrote: ↑13/04/2022 07:16
ovi sto do 40 nisu nasli partnera, te osobe uopste ne zanimaju zene. Imaju prioritete druge npr samo rade ili se druze sa mudonjama i sl.Oni ocekuju da im se neka javi i ostat cce u tom svom svijetu nekom. Ja samo ne kontam kako ljudi ne mogu do 40 npr da nadju partnera a da imaju prosjecan izgled .
- manuchao91
#235 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ne znam bogami ja sam iz manjem mjesta 10 k stanovnika i ovakvih slučajeva za izvoza ima.Ono 34 godine ima gleda jebeni Mančester pije pivo,trbuščinu izvalio i mjerka ženske kako ulazi u kafiće.Jebote led,niko s curom izaso nije 4 godine i samo kukaju kako nema trebi a brate trebi bas ima ...Ne znam opetmadesa wrote: ↑13/04/2022 09:51ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.manuchao91 wrote: ↑13/04/2022 09:43
ni ja to ne kontam.Ono što primjetim likovi 30+ koji nemaju ženske .To su normalni tipovi,imaju auto,posao ,prosječnog izgleda ,ne znam nikod da je ružan (tobejarabi) .Uvijek ali uvijek se kreću u muškom društvu sa 3 + lika.Nikad ih ne vidiš u nekom društvu sa ženskim .
- dr_Evil
#236 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Imam kolegicu 33 godine, samo posao, a hoce da se uda, izadje sa nekim samo o poslu prica, svi pobjegnu
tako, zna nekad i zensko da ima potpuno pogresne socijalne antene. A inace pravo je raja, kad ne prica o poslu xD
- manuchao91
#237 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
da li ti ljudi jednostavno odustanu od žena ili jednostavno ih ne zanimaju kao da su aseksual,ja ih sve više i više viđam.Kao da ih boli patka za trebicama ,soliraju godinama i to e to...Neki komentar bace na žensku i to je vrh vrhova
- auspuhc
#238 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Danas ne moras biti u vezi da bi imao seks. Lakih zena na svakom koraku.manuchao91 wrote: ↑13/04/2022 14:33 da li ti ljudi jednostavno odustanu od žena ili jednostavno ih ne zanimaju kao da su aseksual,ja ih sve više i više viđam.Kao da ih boli patka za trebicama ,soliraju godinama i to e to...Neki komentar bace na žensku i to je vrh vrhova
- Ramzess Veliki
#239 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zato i ima para.madesa wrote: ↑13/04/2022 09:51 ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.
- MarlboroGold
#240 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nece ljudi obaveze i slicno i ne mogu sebe prepoznati u takvom zivotu i da se vezu za nekog. Moze biti strah, lose iskustvo od ranije ili su jednostavno shvatili da to nije za njih. Ima i onih koji su aseksualni. Ne moraju biti cudaci i slicno. Grijesite kad na ljude gledate spram sebe ili spram uhodanog kalupa, pa sve sto odstupa od toga mora biti skart. Nije tako. I to je za ljude iako je nasa okolina brutalna po pitanju takvog svjesnog izbora.
- selenofil
#241 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
MarlboroGold wrote: ↑14/04/2022 12:53 Nece ljudi obaveze i slicno i ne mogu sebe prepoznati u takvom zivotu i da se vezu za nekog. Moze biti strah, lose iskustvo od ranije ili su jednostavno shvatili da to nije za njih. Ima i onih koji su aseksualni. Ne moraju biti cudaci i slicno. Grijesite kad na ljude gledate spram sebe ili spram uhodanog kalupa, pa sve sto odstupa od toga mora biti skart. Nije tako. I to je za ljude iako je nasa okolina brutalna po pitanju takvog svjesnog izbora.
- Ateista
#242 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Tako je. Previse se sve gleda kroz stereotipe i kalupe, a toliko je razlicitih ljudi i razlicitih razloga zasto neko nesto hoce ili nece. Svako ima pravo na to.MarlboroGold wrote: ↑14/04/2022 12:53 Nece ljudi obaveze i slicno i ne mogu sebe prepoznati u takvom zivotu i da se vezu za nekog. Moze biti strah, lose iskustvo od ranije ili su jednostavno shvatili da to nije za njih. Ima i onih koji su aseksualni. Ne moraju biti cudaci i slicno. Grijesite kad na ljude gledate spram sebe ili spram uhodanog kalupa, pa sve sto odstupa od toga mora biti skart. Nije tako. I to je za ljude iako je nasa okolina brutalna po pitanju takvog svjesnog izbora.
Znam koliki je pritisak jedno vrijeme na mene vrsen sto se nisam ozenio, zivino skupa i imamo dijete, ali ne vidim nikakav smisao u vjencanju, a nekima smeta cim.neko odskace od sablona.
- MarlboroGold
#243 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Mene su ubijali u pojam sa kad ces se zeniti, a onda kad sam se ozenio bilo je kad cete dijete. Kad smo postali roditelji ubrzo su poceli daviti sa kad cete drugo... neki pretjeruju u toj mjeri kao da zive tudje zivote. To su intimne stvari, ali nema nas svijet osnovne kulture za tako nesto. Kako onda ocekivati da postuju one koji odstupaju od tih sablona... treba imati celicne zivce i imati karakter za odupiranje.
- HowForWhom
#244 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moje je srce kao autobus, ima mjesta za 52 zene
- nepass1
#245 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa jebemu shvatam da ga zena ko zena ne zanima ali zanima li ga vagina? Ili nema sexualnog nagona nikako, cuo sam da i to postoji. Mada ne vjerujem.madesa wrote: ↑13/04/2022 09:51ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.manuchao91 wrote: ↑13/04/2022 09:43
ni ja to ne kontam.Ono što primjetim likovi 30+ koji nemaju ženske .To su normalni tipovi,imaju auto,posao ,prosječnog izgleda ,ne znam nikod da je ružan (tobejarabi) .Uvijek ali uvijek se kreću u muškom društvu sa 3 + lika.Nikad ih ne vidiš u nekom društvu sa ženskim .
- madesa
#246 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
ima vjeruj mi. Toliko muskaraca ima da ih uopste ne zanima zensko. A normalno izlgedaju i sve . NEke druge prioritete imajunepass1 wrote: ↑14/04/2022 13:55Pa jebemu shvatam da ga zena ko zena ne zanima ali zanima li ga vagina? Ili nema sexualnog nagona nikako, cuo sam da i to postoji. Mada ne vjerujem.madesa wrote: ↑13/04/2022 09:51
ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.
- Ateista
#247 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Postoji, vrsta sexualnog poremecaja.nepass1 wrote: ↑14/04/2022 13:55Pa jebemu shvatam da ga zena ko zena ne zanima ali zanima li ga vagina? Ili nema sexualnog nagona nikako, cuo sam da i to postoji. Mada ne vjerujem.madesa wrote: ↑13/04/2022 09:51
ljude jednostavno ne zanimaju zene. Imam dobrog druga 33 godine,zensko nije vidio u zivotu. Prosjecan izgled, para i previse ali zene nista.Gleda kad ce kupiti Iphone novi,nove tene kad izlaze, gdje pojesti hamburger od 10 km i s kim igra Juventus. Polako stari i zanima me kad se priblizi 40 tim sta ce misliti onda.
Treba imati u vidu da kod nas nije bas pozeljno priznati da si gay, ima ih dosta ali to ne govore javno.
- nepass1
#248 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Prije bih rekao da nisu upoznali pravu osobu. Ili nisu iskusili dobar sex.
- nepass1
#249 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
no_sikiriki
#250 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ne samo to, nego se ljudi prave ludi i kao ne prepoznaju da je neko gay. Za dobar dio gay populacije se vidi po ponašanju/priči/izgledu i onda se neko nađe iščuđavati zašto je taj čovjek uvijek sa ženama i nema djevojku i kad kažeš, pa zar ne vidiš da je čovjek gay, ono šokirano kao ma neee, nije, nemoguće. Kao da nikad nisu čuli za homoseksualnost. I kao da su samo Deen i Božo Vrećo gay u ovoj zemlji.
Što se tiče aseksualnosti, mislim da ima više takvih žena. Znam par žena koje otvoreno kažu da ih seksualni odnos interesuje isključivo u kontekstu pravljenja djece i ničega drugog.
A i sa muškarcima i sa ženama, mislim da ako prođu te dvadesete i tridesete i ako su do tada i imali neki seksualni nagon, vremenom opada i ako se nikad ne seksaju/nisu imali odnose, onda nemaju ni želje/interesa za tim, to im postane norma.