Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

tranquil

#28501 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Karikaturist wrote: 14/04/2022 10:15
tranquil wrote: 14/04/2022 10:08

Eno u postu iznad mog najnoviji primjer.

Ups.
Ali pazi ti njegov pitanja ko..Lik operisan od teme izgleda a visi na njoj..
A da ne pričamo o tome kakvi rezultati pretrage foruma će izaći ako se traži pojam "potkapacitiran"
Last edited by tranquil on 14/04/2022 10:17, edited 1 time in total.
GAU8

#28502 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

tranquil wrote: 14/04/2022 10:08

Eno u postu iznad mog najnoviji primjer.

Ups.
Najlakse se praviti blesav. Ali ostaje sve zabiljezeno
Karikaturist

#28503 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Karikaturist »

GAU8 wrote: 14/04/2022 10:17

Najlakse se praviti blesav. Ali ostaje sve zabiljezeno
Bas si se dobro opisao u prvoj recenici. Ti kao glas razuma na temi a gledaj ti pitanja. Daj ba, ne mazi nam oci..
GAU8

#28504 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

tranquil wrote: 14/04/2022 10:17

A da ne pričamo o tome kakvi rezultati pretrage foruma će izaći ako se traži pojam "potkapacitiran"
Ja sam mislio na mnogo odvratnije stvari.
Potkapacitiran je civilizirana rijec u usporedbi...

Pitaj vjesalicu i bitangu na sta mislim

I par banovanih sa teme
tranquil

#28505 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

GAU8 wrote: 14/04/2022 10:19
tranquil wrote: 14/04/2022 10:17

U usporedbi sa "zatupnica" u kontekstu porodice ubijenog? Eto da se složimo...
GAU8

#28506 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

tranquil wrote: 14/04/2022 10:20

Kako nazvati nepismenu osobu
uglavnomja

#28507 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

u kotekstu neradnog mjesta gdje prima 4 prosjecne plate za obavljanje privatnih stvari
pare koje daju svi gradjani ks

kakva patetika :roll:
izvrtanje i vadjenje iz konteksta

neobrazovana i nekulturna osoba kojoj tamo nije mjesto
tranquil

#28508 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

GAU8 wrote: 14/04/2022 10:21

Kako nazvati nepismenu osobu
Evo jednog prijedloga: "nepismena osoba".

Napominjem međutim, da ako osoba zna čitati, i ako je pismena, onda je i izraz "nepismena osoba" netačan, i namjerna uvreda.

Vidi kako si spreman pravdati uvrede koje dijelite ti i tvoji istomišljenici. Imaš naravno pravo na to, ali time gubiš pravo da se žališ na tuđe uvrede. Mislim, možeš i to, ali u tom slučaju si izrazito dvoličan. A u tom slučaju "dvoličan" čak nije ni uvreda, nego doslovan opis.
denden

#28509 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Zla neinteligentna potkapacitirana ubleha, koja je odsustvo smislenosti i kapaciteta kompenzirala agresivnom manipulativnom pokvarenoscu, raspada se.

Svi oni koji su je podrzavali, slijepi pored ociju na sve raskrinkane lazi i besmislice koje vrijedjaju inteligenciju, tom su podrskom sami sebe opisali.

I u moralnom i u kapacitativnom smislu. ;)

:bih:
tranquil

#28510 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 14/04/2022 10:29 Zla neinteligentna potkapacitirana ubleha, koja je odsustvo smislenosti i kapaciteta kompenzirala agresivnom manipulativnom pokvarenoscu, raspada se.

Svi oni koji su je podrzavali, slijepi pored ociju na sve raskrinkane lazi i besmislice koje vrijedjaju inteligenciju, tom su podrskom sami sebe opisali.

QED
YouAreMyDestiny

#28511 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Nije u kontekstu porodice ubijenog, nego u kontekstu zastupnika u skupštini.

Samo izvrćete i manipulirate.
YouAreMyDestiny

#28512 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 14/04/2022 10:29 Zla neinteligentna potkapacitirana ubleha, koja je odsustvo smislenosti i kapaciteta kompenzirala agresivnom manipulativnom pokvarenoscu, raspada se.

Svakoj laži kad-tad dođe kraj. :)
Vidiš, kako se koprcaju u svojoj nemoći.
bitangeIprinceze

#28513 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljana ... /220414049

Da ti @klix nisi kojim slucajem Zeljana?
YouAreMyDestiny

#28514 Re: Slučaj Dženan Memić

Da ti nisi Dodik, pa hoćeš da otjeraš OHR?
bitangeIprinceze

#28515 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 14/04/2022 12:11 Da ti nisi Dodik, pa hoćeš da otjeraš OHR?
Hahhahahaaaaaa skoro pa jesam :thumbup: svaka cast, super dobra intuicija :bih:
kakotakonikako

#28516 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

bitangeIprinceze wrote: 13/04/2022 17:37
denden wrote: 13/04/2022 17:33

Trolaš debilnije od onog šeširdžije sa dvojicom njegovih imaginarnih prijatelja, koji se oba zovu Suljo i bivši su "Titini drotovi", a jedan je, po šeširdžiji, udovac i zato "tambura naku sa suda", a drugi nije udovac i imaginarnoj supruzi imaginarnog drugog drota krivo što je šeširdžija lagao da je mrtva (supruga negira da ju je poštar ubio zvukom zvona :lol: )

Ali očito ti takva direktiva iz centrale, da glupavim trolanjem opstruišeš temu, nakon što se moderacija oglušila o bolno-cvileći vapaj td majke i sljedbenika za cenzurom i zatvaranjem teme. :lol:
Malo te pecnulo to što ne mariš za 1600 ubijene djece. Dobre ti te bobe a dobro se i bobaš
:thumbup:

denden, ti si najveci LAZOV na ovoj temi. To ti kaze ziva Suljina, bivseg Titinog milicajca zena, koju si ti proglasio mrtvom ( kakav lazovcina moras biti da to izjavis. Allahu dragi ). A uz to ti izgleda krivo sto Suljo, bivsi Titin milicajac tambura jednu sa suda ( moze se pomisliti da ima veze sa tobom :lol: ) .

Ako je istina ovo za bobe, onda to objasnjava neke stvari.

Last edited by kakotakonikako on 14/04/2022 12:32, edited 1 time in total.
ArmandiHose

#28517 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Visoki Predstavnik u BiH CHRISTIAN SCHMIDT  v.s.  Visoki Savjetnik Oštećenih advokat IFET FERAGET

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... vam-750479

“Ono što sam ja iznio možda kao jedini osnovni zahtjev je što skoriji sastanak Christiana Schmidta, visokog predstavnika sa Ifetom Fergetom. Ne sa mnom i Murizom. Ove sedmice ili sljedeće sedmice da Ifet Feraget predoči sva svoja saznanja o korumpiranosti Tužilaštva i ostalih institucija, vrha entiteta, države BiH uz zataškavanje očigledna dva ubistva. I ono što je posebno važno što sam prenio sada, strpljenja nemamo više. Strpljenja nemamo, upozorio sam i zamjenicu visokog predstavnika da moraju biti svjesni da je ovo stvarno zadnje upozorenje svima njima iz međunarodnih institucija pred veliki skup, koji će biti skup pravde ako ne budu uradili konkretnije stvari. Uvjeravanja da oni rade, oni vjerovatno rade nešto ali to je apsolutno nedovoljno jel oni rade na političarima… riječ zabrinutost ja više neću da čujem…”

Hame je bio u pravu (a kad to nije).

Bila je u ime OHRa Visoka Dotična u službenoj posjeti oštećenom DRAGIČEVIĆ DAVORU koji je protokolarno primio u Šatoru  u Švrakinom selu, na adresi Sarajevo, ulica Kraljice Jelene 88 (na travnjaku kod desnog ćoška Kompleksa državnih pravosudnih institucija) jučer ili prekjučer, kako je to Hame mahalanjem ranije saznao i to nesebično podijelio sa nama.

Ono što smo nakon toga saznali iz medija je:

Susret je održan bez Ifeta, ali i bez  Muriza (Murizov je suncobran, ako se to računa?).

Genijalni um, strateg Ifet, koji je uvijek najmanje dva troskoka ispred svih!

Odlučio Ifet, “pro bono savjetnik” oštećenih Muriza i Davora,  da ne prisustvuje toj posjeti, poručio Davoru (Oštećeni No2) da tom sastanku neće prisustvovati ni on Ifet, niti Muriz, da se Visokoj Dotičnoj od njega dostojanstveno poruči - kad se Visoki Predstavnik u BiH, njegova ekselencija  CHRISTIAN SCHMIDT  nije udostojio da ga primi u salonima OHRa, niti da pod Šatorom uveliča taj sastanak svojim ličnim prisustvom, da onda ni on, Visoki Savjetnik Oštećenih advokat IFET FERAGET neće nazočiti tom sastanku pod Šatorom zajedno sa drugim klijentom, oštećenim Murizom (Oštećeni No1).

I kako je genijalni Ifet uputio Davora da u saopštenju pomene visokopozicioniranog političara iz pozicije kojeg je USA Administracija proglasila korumpiramim (sa njihovom pravosudnom heroinom zaštitnicom Gordanom), stvarajući kontekst u kojem su oni, Muriz i Davor, žrtve dokazane korupcije, i dr i sl.

Genijalno, kako je Ifet sebi priskrbio dodatni značaj i težinu, stavljajući sebe u istu ravan sa Visokim predstavnikom, najavljujući time da će pregovori biti teški i beskompromisni, visokorizični, deco, sine, tako je to kad se prije  spavanja i nakon buđenja čita literatura od Makijavelija, De Sada i drugih mislitelja ličnog probitka, vještina mećanja protivniku, tehnika europskih lukavstava, a ne Vesela Sveska i Politikin Zabavnik.

Da se podsjetimo:

Muriz: protesti, ali ovaj put “bez žena  djece”; … na krivičnoj prijavi 45 lica, da ne zna sada na koga krenuti, da ne može sve stići, ali da će uraditi to što će uraditi..;  

Dragičević je poslao i jasne poruke visokom predstavniku Christanu Scmidtu: “Ovo je znači prvo upozorenje i nemojte me dovoditi u situaciju da pred ovu zgradu dovodim 10.000, 20.000, 30.000 pa i 50.000 građana BiH. Sigurno vam kažem bit ćete istjerani'” :run:

Bravo Davore, neka si joj reko’: nek’ se uvjeri Dotična, ako do sada nije  – da smo svi u BiH  krdo neciviliziranih balkanskih divljaka koje oni stranci uvijek moraju držati na oku u trajnom procesu našeg pripitomljavanja i dresure.

Prepoznajemo takođe i lukavstvo Ifeta, poručuje tim činom (odbijanjem da nazoči na travnjaku pod Šatorom) između redova, otprilike ovo:

ja sam samo za fine fensi razgovore u diplomatskim salonima u kožnim foteljama na tepihu sa kavom, cigarom i konjakom,  i nemam veze sa ovim Šatorom, posebno ne sa moguće problematičnim demonstracijama koje moji klijenti najavljuju, tzv (advokatsko) odricanje od odgovornosti (to je ono što uvijek piše mikroskopski sitnim slovima na dnu ugovora, garancija  i sličnim dokumentima kojima se smrtnici zavaljuju), ali otvoren sam za sve opcije, ja sam ipak civiliziran, za razliku od mojih poludivljih klijenata koji su tokom posljednjeg rata u BiH bili pripadnici bivših sukobljenih ratnih strana u BiH i gledali se preko nišana, ja sam se civilizirao u SR Njemačkoj, etc, etc.. “cijena je sitnica” kako bi rekao onaj “poslovni tip sir Oliver u Alan Fordu, sve tako fino fensi opušteno…

Genijalno od majstor Ifeta! Tko zna, možda nakon susreta  na visokom nivou ne dobijemo novo VSTV BiH, novi Sud BiH, novo Tužilaštvo BiH, niti konačno riješene predmete Memić, Dragičević, možda dobijemo novog  namjesnika bh. Pravosuđa, VD Predsednika Saveta/Vijeća…

tranquil

#28518 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

klix wrote: 14/04/2022 12:07

Rekao sam da je u pitanju osoba koja je član porodice ubijenog. Kažeš da izvrćem. Dakle, ti kažeš da ta osoba nije bliska rodbina ubijenog?

I ja sam taj koji izvrće?

:lol:

Usput, s obzirom na to da si nedavno imala uklonjene postove s ove teme s prilično ogavnim sadržajem, možda najodvratniji sadržaj koji sam vidio na ovom forumu, a nagledao sam se svega za deceniju i po, na tvom mjestu ja se ne bih uključivao u dio rasprave koji govori o uvredama.
YouAreMyDestiny

#28519 Re: Slučaj Dženan Memić

tranquil wrote: 14/04/2022 12:38
klix wrote: 14/04/2022 12:07

Rekao sam da je u pitanju osoba koja je član porodice ubijenog. Kažeš da izvrćem. Dakle, ti kažeš da ta osoba nije bliska rodbina ubijenog?

Usput, s obzirom na to da si nedavno imala uklonjene postove s ove teme s prilično ogavnim sadržajem, možda najodvratniji sadržaj koji sam vidio na ovom forumu, a nagledao sam se svega za deceniju i po, na tvom mjestu ja se ne bih uključivao u dio rasprave koji govori o uvredama.
To što je ona nepismena i bezobrazna nema veze sa tim, što je sestra ubijenog.

Idi na njihovu fb stranicu, da vidiš šta je odvratno.
tranquil

#28520 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

klix wrote: 14/04/2022 12:41
tranquil wrote: 14/04/2022 12:38

Tebi je očito sve sa čime se ne slažeš "potkapacitirano" - preuzela si terminologiju gurua - pa tako da ti ne mogu vjerovati na riječ kada počneš dijeliti uvrede drugima, ili ukazivati na uvrede drugih.

Svakako, igrokaz iz tvog uklonjenog posta koji sam pomenuo je daleko odvratniji od bilo čega što su Memići ikada rekli ili objavili. I ti to znaš :)

I na kraju krajeva, oni su izgubili člana porodice, a država nije uspjela da riješi slučaj već preko pola decenije, tako da, iako ne podržavam takav način komunikacije, mogu razumjeti njihovu frustraciju.

Ne znam koje je tvoje opravdanje.
MensurM

#28521 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

“Imamo mi podršku naroda, ali opet nekako sve to oni prešute. Ovdje se mora uraditi nešto konkretnije, a ne samo klimati glavom. Nešto ćemo poduzeti. Mi nikako ne spavam od posljednjeg ročišta. Počeo sam da gubim strpljenje, ne znam ni kako da objasnim. Dozvoliti na kraju da nas poraze, to ne bih mogao nikako. Ja ću na kraju uzeti pravdu u svoje ruke, ja to ne krijem. Šta sada uraditi? Njih je 45 po krivičnoj prijavi. Prema kome ću ja sada krenuti. Ne mogu ih sve stići. Ali uradit ću na kraju, šta ću uraditi. Ne smiju se igrati sa nama. Neću dozvoliti da budem ponižen. Neću sutra da kažu pokušao je, ali eto nije uspio”, kazao Memić.

Jel on ovo otvoreno prijeti da će poubijati njih 45? Tj. par njih, a da ostale neće stići?
bitangeIprinceze

#28522 Re: Slučaj Dženan Memić

Mescini zafalilo para pa daj da se sta zaradi :thumbup:
YouAreMyDestiny

#28523 Re: Slučaj Dženan Memić

tranquil wrote: 14/04/2022 12:49
klix wrote: 14/04/2022 12:41

Tebi je očito sve sa čime se ne slažeš "potkapacitirano" - preuzela si terminologiju gurua - pa tako da ti ne mogu vjerovati na riječ kada počneš dijeliti uvrede drugima, ili ukazivati na uvrede drugih.

Svakako, igrokaz iz tvog uklonjenog posta koji sam pomenuo je daleko odvratniji od bilo čega što su Memići ikada rekli ili objavili. I ti to znaš :)

I na kraju krajeva, oni su izgubili člana porodice, a država nije uspjela da riješi slučaj već preko pola decenije, tako da, iako ne podržavam takav način komunikacije, mogu razumjeti njihovu frustraciju.

Ne glumi moralnu gromadu. ;) :-)
YouAreMyDestiny

#28524 Re: Slučaj Dženan Memić

MensurM wrote: 14/04/2022 13:38 “Imamo mi podršku naroda, ali opet nekako sve to oni prešute. Ovdje se mora uraditi nešto konkretnije, a ne samo klimati glavom. Nešto ćemo poduzeti. Mi nikako ne spavam od posljednjeg ročišta. Počeo sam da gubim strpljenje, ne znam ni kako da objasnim. Dozvoliti na kraju da nas poraze, to ne bih mogao nikako. Ja ću na kraju uzeti pravdu u svoje ruke, ja to ne krijem. Šta sada uraditi? Njih je 45 po krivičnoj prijavi. Prema kome ću ja sada krenuti. Ne mogu ih sve stići. Ali uradit ću na kraju, šta ću uraditi. Ne smiju se igrati sa nama. Neću dozvoliti da budem ponižen. Neću sutra da kažu pokušao je, ali eto nije uspio”, kazao Memić.

Jel on ovo otvoreno prijeti da će poubijati njih 45? Tj. par njih, a da ostale neće stići?
Da, to se može pročitati između redova.
tranquil

#28525 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

klix wrote: 14/04/2022 13:41
tranquil wrote: 14/04/2022 12:49

Ne glumi moralnu gromadu. ;) :-)
Nemam pojma o čemu ti, čak ni ne pričam o sebi. Ali vidim da tebe žestoko žulja kada neko pomene tvoje aferime. Možda su one tvoje ogavštine izbrisane, ali dosta nas je vidjelo šta si napisala. To ne može napisati neko ko racionalno pristupa ovom slučaju. Tako da, kada već prigovaraš drugima da glume, nemoj ni ti glumiti da si neko ko je hladne glave utvrdio činjenice o ovom slučaju. I ti i guru i mnogi drugi pišete zajapurene ostrašćene emocionalno nabijene postove, a znamo da, kada nadvladaju emocije, tada razum šuti, i teško je procesirati i najočiglednije činjenice, i suočiti se sa stvarima koje su u kontradikciji sa trenutnim emocionalno baziranim ubjeđenjima.

Imam vijest za vas koji u slučaj ulazite emocionalno, bez obzira na to kojoj strani pripadali. Činjenice boli briga za vaše emocije.
Locked