Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sjećam se jedne davne nesreće, ima možda i 20 godina, kada su momci sa BMW-om poginuli u mjestu između Doboja i Gračanice. Izgleda da je vozač umjesto kočnice pritisnuo gas, naravno brzo je vozio. Bar tako su pričali, a navodno su momci malo prije nesreće svratili u pekaru (koja radi 24h) i produžili. Mladi momci, brzina i panična reakcija.
A prije par godina je kolegica imala blagi sudar, ali se iz nekog razloga aktivirao zračni jastuk. U prvom trenutku je mislila da joj je zapalio auto jer je bilo dosta oslobođenog gasa iz airbaga.
Sta je sa zenama i gasom/kocnici
Meni npr noga od kvacila pocne trzati koliko ja drzim kvacilo...znaci nije normalno
Ako parkinga nema noga mi otkaze poslusnost isama krene drndati...kao tik...srklet me uhvati...
Ovo sa BMW-om je bio momak, a u slučaju kolegice je vozilo ispred naglo i bez najave usporilo, ona nije stigla na vrijeme zakočiti.
Ima i muških koji ne vladaju kvačilom, a još više onih koji nisu u stanju držati pravac. To bi se trebalo naučiti u prvih par sati obuke ili odustati od vozačke dozvole ako mu baš ne ide.
Laplace wrote: ↑13/04/2022 11:36
Nije Amerika i ne mo0raju bacati ježeve, ali bi ipak trebali imati neku obuku za dinamičnu vožnju u uslovima potjere kroz gust saobraćaj u gradu. Ili se ne upuštati u potjere, snimiti prekršaj i registarsku oznaku i kasnije sudski goniti vlasnika vozila (ako nije ukradeno).
Bas insistiras. Ako na vozilu se ne nalaze pripadajuce tablice? Ako je neko sa potjernice sa drogom ? Bjegunac bilo sta.
Staces onda?
Imaju razlog sto su poletili za tim autom navodno ako je to u pitanju.
Navodno je u pitanju prolazak kroz crveno. Šteta je što ga nije neka druga patrola preuzela (ako nije) pa da mu naplate svu ovu štetu.
Mislim, neka su oni njega ganjali. Naš narod bi da se nesavjesne vozače kazni i uhvati u prekršaju a kad policija to pokuša onda ih kritikujemo (kao ovdje ja - mada je ovo više kritika države koja ne obuči policajce za ove potjere).
Bas insistiras. Ako na vozilu se ne nalaze pripadajuce tablice? Ako je neko sa potjernice sa drogom ? Bjegunac bilo sta.
Staces onda?
Imaju razlog sto su poletili za tim autom navodno ako je to u pitanju.
Navodno je u pitanju prolazak kroz crveno. Šteta je što ga nije neka druga patrola preuzela (ako nije) pa da mu naplate svu ovu štetu.
Mislim, neka su oni njega ganjali. Naš narod bi da se nesavjesne vozače kazni i uhvati u prekršaju a kad policija to pokuša onda ih kritikujemo (kao ovdje ja - mada je ovo više kritika države koja ne obuči policajce za ove potjere).
Nastavio sa cinjenjem prekrsaja oglusio se logicno da imaju razloga da ga ganjaju i lise slobode jer ne znaju motiv prolaska kroz crveno. Neki obicni vozac koji je ispusio bi stao a neko ce da dalje bjezi ako je 100% neregularan, na primjer bez vozacke,sa drogom,drogiran,pjan itd...ukradeno neregistrovano,bahata siledzija itd
Nastavio sa cinjenjem prekrsaja oglusio se logicno da imaju razloga da ga ganjaju i lise slobode jer ne znaju motiv prolaska kroz crveno. Neki obicni vozac koji je ispusio bi stao a neko ce da dalje bjezi ako je 100% neregularan, na primjer bez vozacke,sa drogom,drogiran,pjan itd...ukradeno neregistrovano,bahata siledzija itd
Šteta. Zato sam pristalica da se cijeli gradovi pokriju video nadzorom, da se policija specijalno obuči, da imaju uvijek spremne jurilice i motocikle da preuzmu ovakve pa - što da ne - pokrenuti potjeru kao u američkim filmovima. A onda ovima koji bježe odrezati kaznu da im i oči i uši otpadnu od šoka.
Ako je vjerovati komentarima, policajci su jurili nekog audija, koji je ranije prošao kroz crveno i bježao od njih. Čisto sumnjam da je naša policija posebno obučena za te potjere pa ovo ne čudi.
Edit: A i naši vozači ne obraćaju pažnju na rotacije i sirene (ni u slučaju hitne, vatrogasaca pa ni policije) - čast izuzecima.
Nije Amerika da svaki dan bacaju jezeve i bacve sa ciljem sprecavanja bijega
Bice prije da su gonili a da delegat nije obratio paznju na rotaciju i zvucne signale
Ljudi kad sjednu naprosto su gluhonjemi u autu isto ko da su u nekom vakuumu trubio im,mahao niko da se dohaviza
Ja bih prije rekao da rotaciju nisu niti palili u toku akcije vec onda kada je akcija zavrsena (stala), koliko puta ste bili svjedocima da strumpfovi upale rotaciju da obidju kolonu i lagano mile dalje do "pekare"
Kakva li je ovdje brzina bila da ovalav udes bude....poprilicno je putna komunikacija frekventna
Da stvar bude gora poprilicno je djece bilo u autobusu
vjeshalica wrote: ↑14/04/2022 17:20
Kakva li je ovdje brzina bila da ovalav udes bude....poprilicno je putna komunikacija frekventna
Da stvar bude gora poprilicno je djece bilo u autobusu
I naravno puna linija, koja za VW vozace uglavnom ne predstavlja nista.
Stoka i treba da gine
Srecom niko neduzan nije stradao
"Agresivno ponašanje i nedostatak saobraćajne kulture u saobraćaju imaju samo glupi ljudi i loši vozači. Kad vidite takve vozače, oni dakle imaju dvije bitne karakteristike: manjak inteligencije i manjak opće kulture."
Takoe zemljace