Ukrajina

lajkujMe

#76701 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nadam se da ima MLRS i samohodki tu i americke Haubice.
Daj svega :D
karanana

#76702 Re: Ukrajina

Post by karanana »

u kerson se ulazi ima 15 dana. rusi bjeze, rusi opkoljeni, podanut im ultimatum da se predaju ili....
dok ne vidim nesto konkretno, ne vjerujem jer cujem i s druge strane da su rusi ustvari tamo malo i napredovali.

evo nisam ni znao da us u ovom krivom rihu koji je poprilicno desno od rijeke dnipra. po vijestima od prije nekoliko dana rusi haman ocisceni sjeverno od kersona tj sa desne obale dnipra. nake se hidrocentrale oslobodile i sta vec ne....
Last edited by karanana on 12/04/2022 20:48, edited 1 time in total.
Piaty

#76703 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

pepermint wrote: 12/04/2022 20:41
sumirprimus wrote: 12/04/2022 20:29
Spoiler
Show
Jel ovo onaj nas kapetan brko
Super Brko ne vadi,bas lijepi prizori🥰

Slava Ukraine💫
moa

#76704 Re: Ukrajina

Post by moa »

sumirprimus wrote: 12/04/2022 20:32
Od silnih rokada zavrtoglavace se i nama a ne rujama :lol:
Uglavnom ko god misli da u ukr ne ulazi svadta vara se.
Ma navlace ih ko malu djecu, zato i "kukaju" da im treba naoruzanje. Mislim da ih svi filuju svim i svacim ali se to naravno ne prica javno. Go ukraine go
lajkujMe

#76705 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Evo Zagrebackog drona opet :D
pepermint

#76706 Re: Ukrajina

Post by pepermint »

Bilo pa proslo..

Slava Ukraine❤
karanana

#76707 Re: Ukrajina

Post by karanana »

pa nosi ukr uniformu. ne kontam.
biglebovski

#76708 Re: Ukrajina

Post by biglebovski »

drndalo wrote: 12/04/2022 20:03
biglebovski wrote: 12/04/2022 19:49

Nije trebalo tako da bude.

Odjavljujem se, evo već pozivaju na cancel-ovanje, dobiću ban, šta će jež bez mene, imajte milosti.

Javim se opet sljedeće sedmice.
Jebga, cudno na ljude zna djelovati kada ga pokusas ubiti tenkom, zenu i kcer silovati, sina zaklati, babu opljackati, kucu srusiti.... Kada covjek koji je s druge strane prodje prvi sok, a ispostavi se da ima cime makar i neproporcionalno uzvratiti, a slabo sta vise ima izgubiti, osim mozda zivote spasiti, onda mir vise nije opcija nego prezivljavanje, a jako mu je nebitno sto u tom prezivljavanju mozda 3-4 "mirotvorca" iz Arhangelovska treba da podjubre livadu...
Evo da ti odgovorim, iste te priče, u kojima najviše nevini stradaju, pričaju i oni pobunjenici na istoku. Nakon što sam 96e prošao Sarajevom, Mostarom, Derventom, ne stresiraju me previše fotografije razaranja, ogluvio valjda nakon četrdeset godina konstantnih ratova u mom životu plus jednog doživljenog. Jasno je meni da ja previše očekujem ali shatite da ima i ljudi, velika večina, koji žele da požive i prožive ovo života u miru i kakvom takvom prosperitetu.
Niti Rus iz Rusije niti Amerikanac nisu imali niti sad imaju šta da rade u Ukrajini, a Ukrajinci i ukrajinski Rusi su se upecali na spiku koju smo i mi zagrlizli i prošli kroz šta smo prošli. Ljepa zemlja, fini ljudi. Zvuči poznato?
Iskeno vjerujem da bi malo neutralnijih, stručnijih pogleda podiglo kvalitet ove teme. :run:
toska

#76709 Re: Ukrajina

Post by toska »

JoseMujica wrote: 12/04/2022 20:01
toska wrote: 12/04/2022 19:42
takav DJI bi bio 10 do 15k dolara + termo kamera od 5 do 10k vrhunska.
nije džaba, ali nije ni neka para
pa što se tiče cijena vojne opreme to je džaba, a sigurno bolje od onog ruskog smeća Orlan-10, čiju cijenu procjenjuju između 87 i 120k USD :shock: što znači da dobiješ 5 ovakvih za jednog Orlana, koji je za kurac, pardon samo za dnevnog osmatranja i to samo ako je fino vrijeme :-)
naravno, na samoj kameri već se vidi razlika kvalitete, neko je stavljao slike, ruski Orlan nosi klasični foto-aparat od nekih možda 1000 dolara, a ovaj DJI jasno vidi čovjeka po najvećem mraku, te kamere kupio je i naš kantonalni Mup.
istna da Orlan ima bolji pogon, ali dobre su i baterije za većinu stvari.

Rusi očito nemaju ništa kvalitetno u tom segmentu, njihovi generali to sigurno smatraju glupostima, samo tenk i topove priznaju.
Dugo vremena su ruski masovni mediji i industrijski izvori promovirali stav da su UCAV-ovi nepodesni za upotrebu u visokoefikasnim sukobima; Rusi su ih više smatrali igračkom za vojne operacije u zemljama trećeg svijeta.

surfanje daje indicije da je ovo zaista tačno, predstava za narod u Rusiji pred invaziju:
Image

ovo je njihov arsenal dronova, nauružanje pojedinih... objavljeno malo prije agresije :

https://informnapalm.org/en/russia-lagg ... perations/
palermo

#76710 Re: Ukrajina

Post by palermo »

biglebovski wrote: 12/04/2022 21:05

Evo da ti odgovorim, iste te priče, u kojima najviše nevini stradaju, pričaju i oni pobunjenici na istoku. Nakon što sam 96e prošao Sarajevom, Mostarom, Derventom, ne stresiraju me previše fotografije razaranja, ogluvio valjda nakon četrdeset godina konstantnih ratova u mom životu plus jednog doživljenog. Jasno je meni da ja previše očekujem ali shatite da ima i ljudi, velika večina, koji žele da požive i prožive ovo života u miru i kakvom takvom prosperitetu.
Niti Rus iz Rusije niti Amerikanac nisu imali niti sad imaju šta da rade u Ukrajini, a Ukrajinci i ukrajinski Rusi su se upecali na spiku koju smo i mi zagrlizli i prošli kroz šta smo prošli. Ljepa zemlja, fini ljudi. Zvuči poznato?
Iskeno vjerujem da bi malo neutralnijih, stručnijih pogleda podiglo kvalitet ove teme. :run:
da u pravu si, zar mi nismo dobar primjer.....da nas zapad ne zavadi i da onaj ne ubi onog svata, gdje bi mi sada bili......ihuuuujjjjj
pepermint

#76711 Re: Ukrajina

Post by pepermint »

drndalo wrote: 12/04/2022 20:03

Jebga, cudno na ljude zna djelovati kada ga pokusas ubiti tenkom, zenu i kcer silovati, sina zaklati, babu opljackati, kucu srusiti.... Kada covjek koji je s druge strane prodje prvi sok, a ispostavi se da ima cime makar i neproporcionalno uzvratiti, a slabo sta vise ima izgubiti, osim mozda zivote spasiti, onda mir vise nije opcija nego prezivljavanje, a jako mu je nebitno sto u tom prezivljavanju mozda 3-4 "mirotvorca" iz Arhangelovska treba da podjubre livadu...
Trolas,jednostavno ne mozes da odolis😆

Slava Ukraine🥰
Novosti

#76712 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Ukrajinski graničari pojačali su sigurnost na granici s takozvanim Pridnjestrovljem i Bjelorusijom

karanana

#76713 Re: Ukrajina

Post by karanana »

palermo wrote: 12/04/2022 21:09

da u pravu si, zar mi nismo dobar primjer.....da nas zapad ne zavadi i da onaj ne ubi onog svata, gdje bi mi sada bili......ihuuuujjjjj
ono kad je mislio da je nesto napiso a ustvari nije napiso nista, ni konkretno ni specificno za ovu temu. uopste ne kontam o cemu dude prica.
Novosti

#76714 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Nepoznati autor snimio je video iz Lenjigradske oblasti na kojem se navodno vidi kako vojni kamioni na autocesti za Helsinki prevoze mobilni obalni obrambeni raketni sustav K-300P Bastion-P. Informacije da se kamioni kreću put finske granice još uvijek su nepotvrđene.

Ova nepotvrđena informacija dolazi u trenucima dok Finska ozbiljno razmišlja o ulasku u NATO.
Jutarnji List
Korisničkoime

#76715 Re: Ukrajina

Post by Korisničkoime »

biglebovski wrote: 12/04/2022 19:16
Excel2 wrote: 12/04/2022 18:47

Dakle na strani si Ukrajinaca? Protiv ruske politike, zlocinacke?
Ja sam na strani mira i dogovora, nešto što niko ne spominje evo već 1000 stranica na ovoj temi.
Za mir i dogovor su potrebne makar dvije strane, trenutno ne vidim volju na ruskoj strani ni za jednim od navedenog.
Nekad se ponasate kao djeca, vasa odbojnost prema Americi i Zapadu opcenito iako svakodnevno uzivate blagodeti tog Zapada izmedju ostalog i pravo da mozes slobodno reci i iskazati svoje misljenje na temu rata u Ukrajini bez da ti prijeti dugotrajna robija, pomuti vam pogled na tako jasne stvari. Da li je Amreika od II sv.rata pa na ovamo nacinila 101 gresku u medjunarodnim odnosima jeste da li sada cini pravu stvar - cini. Sada u cemu je problem biti na ispravnoj strani historije za tebe, samo zato sto si na istoj strani kao i Amerika da li je to problem.
Govoriti o miru i dogovoru dok Rusija pokusava da unisti Ukrajinu kao drzavu da je u cijelosti anektira i da zatre bilo kakav pojam o ukrajinskoj naciji i narodu je apsurd. Rusija za navedeno nema opravdanja i opravdanje joj ne moze biti ponasanje Amerike u bliskoj ili dalekoj proslosti. Pored toga ako zivis u BiH ili ako ti je do iste stalo svrstanjem na stranu Rusije i ruskog sveta skaces sam sebi u stomak
Novosti

#76716 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

Belarus accuses Poland of attacking border with slingshot and 'metal balls'

Euro News
Seawolf

#76717 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

lajkujMe wrote: 12/04/2022 20:51

Evo Zagrebackog drona opet :D
Na Zagreb je pao stariji Tu-141 Strizh.

Na ovim fotografijama je njegov nasljednik, Tu-143 Reys.
sumirprimus

#76718 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#76719 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:lol: i da mir u svetu vlada :lol:
sumirprimus

#76720 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Vecina ubijena egzekucija stil metkom izbliza i tako iz mjesta u mjesto. U pravu su, ovako ni nacisti nisu nasumicno ubijali :-)
sumirprimus

#76721 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Opa spojili se
lajkujMe

#76722 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 12/04/2022 21:33
Opa spojili se
To je onaj navodni pokusaj proboja sto su Rusi govorili danas.
Proboj jest al ne van grada nego do Azovstala :lol:
Sad ide rokanje.
Nije Marijupolj jos pao.
Point.

#76723 Re: Ukrajina

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 12/04/2022 21:29

:lol: i da mir u svetu vlada :lol:
Miss Dude :lol:
karanana

#76724 Re: Ukrajina

Post by karanana »

pravi dude je rekao:
“This aggression will not stand, man.”

ovo je fake dude.

kolko onaj stari fol putinov jaran vrijedi marinaca i azovovaca u razmjeni? vjerovatno 0 ali reko da pitam.
Last edited by karanana on 12/04/2022 21:39, edited 1 time in total.
sumirprimus

#76725 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Glqvne tacke putinove bllablablijade
The main points of #Putin's statements:

📍#Ukraine, #Belarus and #Russia are a triune nation. What is happening in Ukraine is a tragedy, but Russia had no choice;

📍Negotiations with Ukraine began mostly thanks to #Lukashenko;

📍The Blitzkrieg by the West didn't happen;
1/3
📍In the current circumstances it is necessary to strengthen the integration of #Russia and #Belarus;

📍 #Kyiv does not comply with the agreements reached at the talks in #Istanbul;

📍The operation in #Ukraine will continue until the goals are fully achieved;
2/3
📍The #Ukrainian #Bucha is as fake as it was with chemical weapons in #Syria;

📍Those who impose sanctions better come to their senses.
3/3
Blabla proslo je i njegovo hem u sedamdesetoj hem zaratio sa civilizacijom ne racunajuc ostale diktature i rezime po svijetu.
Post Reply