SDA-All about

Roccohljup

#72376 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

slika govori više od hiljadu riječi :D

Image
muha_sa

#72377 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Roccohljup wrote: 12/04/2022 09:59 slika govori više od hiljadu riječi :D

Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nekadas ... /220412034
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72378 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
Image

Šaja sa Bakirom i r.Sulejmanom u prvom safu na dženazi Aliji Izetbegoviću
Škobo Habu

#72379 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Image
Osim što je - je l' - Bakir izetbegović kum Erdoganovom zetu, on je, po svoj prilici, kum svakom kriminalu i nepotizmu u ovoj državi.

Ali, što no rekli - dok su pune džamije ne treba brinuti za Bošnjake.

Oni u džamije, a probranim će Sarajlić i Zukić završavati poslove u BH Telecoma i EP-a.

Inshallah - mashallah.
jazzer

#72380 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Škobo Habu wrote: 12/04/2022 10:51 ...

Ali, što no rekli - dok su pune džamije ne treba brinuti za Bošnjake.

Oni u džamije, a probranim će Sarajlić i Zukić završavati poslove u BH Telecoma i EP-a.

Inshallah - mashallah.
A buranija u rovove.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#72381 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Sad se lijepo vidi koji su mediji pod sapom SDA..tj 90% medija u bih
Klix npr nijednog clanka o asimu, nikakve reakcije, a clanako sankcijama je brzo potisnut sa naslovne..
jazzer

#72382 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Klix mudro radi sa zelenom bandom. I kada ih ''kritikuju'' to je kamilica.

A onda se vjerovatno desi da uplata zakasni dan ili dva, tada izvuku negativan tekst na naslovnicu i drze ga pola
dana. U tome dolazi uplata i tekst se uklanja. Svjedocio sam takvim situacijama vise puta.
zippoo87

#72383 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

jazzer wrote: 12/04/2022 11:45 Klix mudro radi sa zelenom bandom. I kada ih ''kritikuju'' to je kamilica.

A onda se vjerovatno desi da uplata zakasni dan ili dva, tada izvuku negativan tekst na naslovnicu i drze ga pola
dana. U tome dolazi uplata i tekst se uklanja. Svjedocio sam takvim situacijama vise puta.
Tako mediji reketiraju stranke znaci 😂
Nista bolji od asima nisu
laik1981

#72384 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Image
Samo je pitanje sto ovaj u sredini nije na crnoj listi?
Roccohljup

#72385 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

ako je pravde, zavrsit ce svi oni i na crnoj listi a i u ćuzi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72386 Re: SDA-All about

Post by Truba »

Ocito baketa pustaju dok nesto ne pptpise
mishic

#72387 Re: SDA-All about

Post by mishic »

GOSPODO!

U ovom trenutku je vrijeme za uzbunu jednaku onoj u Ukrajini kada ruski avioni bombarduju. Umjesto toga ovdje se spava duboki zimski san.
Pitam se jeli moguće da niko ne vidi da su Milorad Dodik i Dragan Čović priveli kraju i praktično dovršili planove i projekte Miloševića i Tuđmana?
RS funkcionira praktično kao samostalna država ali isto tako i HZHB, dok su ostatak Federacije BiH i Država Bosna i Hercegovina blokirane, zarobljene i potpuno nefunkcionalne. Skupština RS-a je potpuno eliminirala Dejtonski mirovni sporazum donoseći zakone koji su mu potpuno suprotni i time smo uvedeni u pravni vakum, bezakonje i anarhiju... Čović nas je zamajavao novim IZ a stvarni cilj mu je bio dodatna homogenizacija i radikalizacija svog biračkog tijela kako bi bio siguran da smije krenuti u opasnu avanturu. Pojedini sufleri iz MZ su im pravili paravan da mogu u miru ostvariti te ciljeve.

Sada smo svi pred novim svršenim činom. Funkcionalne su Genocidna i UZP tvorevine, a blokiran ostatak Države koja eto šaptom pade. I to bez ikakve ozbiljnije reakcije i domaćih tzv. probosanskih, i međunarodnih snaga. Devedesetih na bezakonje i secesionizam imao je ko odgovoriti.

Ima li danas?!

Postoji li u ovom momentu ikakva snaga u Zemlji koja međunarodnoj zajednici može predočiti šta se događa sa Dejtonom, šta je sa Dejtonskom BiH i kakav lukav scenario se realizira uz saglasnost pa i pomoć pojedinih činovnika iz MZ. Gdje je i šta radi onaj ko je po funkciji zadužen da stoji iza DS?

Gospodo, preveslani smo na jedan nevjerovatan način. Preveslani smo isto onako kako je to Milošević uradio sa nama i međunarodnom zajednicom kada je pod agendom očuvanja SFRJ rušio i srušio tu državu i umjesto nje pokušao napraviti Veliku Srbiju pokrečući niz ratova bez ikakve odgovornosti i posljedica po narod i državu u čije ime je djelovao. Činio je to uz podršku nekih fktora u MZ kao što i danas Dodik djeluje a Čović ga u tome slijedi.

Pitam se jesmo li mi to i slijepi i glupi da nas se ovako jeftino još jednom prevesla?

Gospodo, izbori će samo legitimizirati legitimne, entiteti (i genocidni i UZP-ovski) će nastaviti funkcionirati a vlast ni u Federaciji ni u Državi neće se moći formirati jer će ucjene i blokade ostati na snazi. Na takav svršen čin neće biti adekvatnog ni domaćeg ni međunarodnog odgovora. Napetosti će malo potrajati a Srbija i Hrvatska će privremeno kompenzirati eventualne sankcije i pritiske s vana i to će tako završiti.

U BiH više nema snage koja može pokrenuti oružani otpor ovakvom scenariju kao što je bilo devedesetih a i da ima nacionalne teritorije su sada prilično zaokružene i homogene a oba susjeda su legitimizirali svoje pravo da štite sunarodnike. A pri tome i spremajući se za to su se i naoružali. Nama će preostati samo da konstatujemo da je vuk pojeo magarca i da možemo produžiti dalje. Dozvoliti novo zveckanje oružjem poslije iskustva sa Ukrajinom bilo bi suludo od strane međunarodne zajednice. Zato bi i bilo, mir, mir niko nije kriv!

Bundestag i Parlament Velike Britanije su još jedina dva mjesta na kojima bi se eventualno i u zadnji čas moglo nešto postići ali pod uvjetom da se hitno i alarmantno i jednima i drugima do u najsitnije detalje objasni da Dejton ne postoji, da je bezakonje i anarhija dugo na sceni, da iza ovoga plana stoji Putin i njegov režim i da će se on milom ili silom pokušati nametnuti. Drugog efikasnog rješenja naprosto nema.

Hoće li se ko probuditi, hoće li progledati i shvatiti šta se zapravo događa, ostaje da vidimo. Naša dijaspora i ova dva Parlamenta su zadnja nada.
Ova tišina je prijeteća, opasna je i ne sluti na dobro. Mnoge su oči na Ukrajini i jeza podilazi ljude. A čuje se samo muk!!!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#72388 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

A kako drugo skrenuti pricu o sda kriminalu vec pricom o ratu i prijetnjama raspada bosne. Oprobani sda recept vec 30 godina
mirza_15

#72389 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Ja očekujem da Bakir izađe sa saopštenjem, kako je to uradio i sa Inckovim zakonom, i prisvoji zasluge za sebe i stranku. Podlegao Schmidt pritisku SDA i Bakira :mrgreen:
mirza_15

#72390 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

A što ih NiP raskrinka za laži u vezi Janje. Objavili snimak gdje se vidi da je sve što su pričali laž, a oni ponovo slagali pokušavajući da se izvade. Ne mogu iz laži da izađu :lol:
Login77777

#72391 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

mirza_15 wrote: 12/04/2022 20:25 A što ih NiP raskrinka za laži u vezi Janje. Objavili snimak gdje se vidi da je sve što su pričali laž, a oni ponovo slagali pokušavajući da se izvade. Ne mogu iz laži da izađu :lol:
Moze link, hvala. :D
escobar__

#72392 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

Ima ovdje (od 30. minute).
jazzer

#72393 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Ja se ne bih iznenadio da Bakir naruzi Smita u vezi ove odluke. Kao ,"najbolhe je rjesenje kada ga domace vlasti donesu". Ili nesto slicno tome. Helem, sigurno ce naci neki nacin da pruzi ruku prijatelju u ovim teskim vremenima za njega.
escobar__

#72394 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

Uvjeren sam da Živković sve vrijeme radi za srpsku stvar. Ne vjerujem ni trunke u njegove bilo kakve (kamoli dobre) namjere prema ovoj zemlji i našem narodu.
zippoo87

#72395 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

mishic wrote: 12/04/2022 16:54 GOSPODO!

U ovom trenutku je vrijeme za uzbunu jednaku onoj u Ukrajini kada ruski avioni bombarduju. Umjesto toga ovdje se spava duboki zimski san.
Pitam se jeli moguće da niko ne vidi da su Milorad Dodik i Dragan Čović priveli kraju i praktično dovršili planove i projekte Miloševića i Tuđmana?
RS funkcionira praktično kao samostalna država ali isto tako i HZHB, dok su ostatak Federacije BiH i Država Bosna i Hercegovina blokirane, zarobljene i potpuno nefunkcionalne. Skupština RS-a je potpuno eliminirala Dejtonski mirovni sporazum donoseći zakone koji su mu potpuno suprotni i time smo uvedeni u pravni vakum, bezakonje i anarhiju... Čović nas je zamajavao novim IZ a stvarni cilj mu je bio dodatna homogenizacija i radikalizacija svog biračkog tijela kako bi bio siguran da smije krenuti u opasnu avanturu. Pojedini sufleri iz MZ su im pravili paravan da mogu u miru ostvariti te ciljeve.

Sada smo svi pred novim svršenim činom. Funkcionalne su Genocidna i UZP tvorevine, a blokiran ostatak Države koja eto šaptom pade. I to bez ikakve ozbiljnije reakcije i domaćih tzv. probosanskih, i međunarodnih snaga. Devedesetih na bezakonje i secesionizam imao je ko odgovoriti.

Ima li danas?!

Postoji li u ovom momentu ikakva snaga u Zemlji koja međunarodnoj zajednici može predočiti šta se događa sa Dejtonom, šta je sa Dejtonskom BiH i kakav lukav scenario se realizira uz saglasnost pa i pomoć pojedinih činovnika iz MZ. Gdje je i šta radi onaj ko je po funkciji zadužen da stoji iza DS?

Gospodo, preveslani smo na jedan nevjerovatan način. Preveslani smo isto onako kako je to Milošević uradio sa nama i međunarodnom zajednicom kada je pod agendom očuvanja SFRJ rušio i srušio tu državu i umjesto nje pokušao napraviti Veliku Srbiju pokrečući niz ratova bez ikakve odgovornosti i posljedica po narod i državu u čije ime je djelovao. Činio je to uz podršku nekih fktora u MZ kao što i danas Dodik djeluje a Čović ga u tome slijedi.

Pitam se jesmo li mi to i slijepi i glupi da nas se ovako jeftino još jednom prevesla?

Gospodo, izbori će samo legitimizirati legitimne, entiteti (i genocidni i UZP-ovski) će nastaviti funkcionirati a vlast ni u Federaciji ni u Državi neće se moći formirati jer će ucjene i blokade ostati na snazi. Na takav svršen čin neće biti adekvatnog ni domaćeg ni međunarodnog odgovora. Napetosti će malo potrajati a Srbija i Hrvatska će privremeno kompenzirati eventualne sankcije i pritiske s vana i to će tako završiti.

U BiH više nema snage koja može pokrenuti oružani otpor ovakvom scenariju kao što je bilo devedesetih a i da ima nacionalne teritorije su sada prilično zaokružene i homogene a oba susjeda su legitimizirali svoje pravo da štite sunarodnike. A pri tome i spremajući se za to su se i naoružali. Nama će preostati samo da konstatujemo da je vuk pojeo magarca i da možemo produžiti dalje. Dozvoliti novo zveckanje oružjem poslije iskustva sa Ukrajinom bilo bi suludo od strane međunarodne zajednice. Zato bi i bilo, mir, mir niko nije kriv!

Bundestag i Parlament Velike Britanije su još jedina dva mjesta na kojima bi se eventualno i u zadnji čas moglo nešto postići ali pod uvjetom da se hitno i alarmantno i jednima i drugima do u najsitnije detalje objasni da Dejton ne postoji, da je bezakonje i anarhija dugo na sceni, da iza ovoga plana stoji Putin i njegov režim i da će se on milom ili silom pokušati nametnuti. Drugog efikasnog rješenja naprosto nema.

Hoće li se ko probuditi, hoće li progledati i shvatiti šta se zapravo događa, ostaje da vidimo. Naša dijaspora i ova dva Parlamenta su zadnja nada.
Ova tišina je prijeteća, opasna je i ne sluti na dobro. Mnoge su oči na Ukrajini i jeza podilazi ljude. A čuje se samo muk!!!
Drig,vrlo jednostavno.
Sklonimo SDA iz vlasti i automatski si skinuo i HDZ i SNSD i ostale nacionaliste,jer vise nece moci praviti vlast na nacin da svako dobije svoj dio i ne mijesaju se sebi u posao

Kada skines SDA,ako nacionalisti hoce u vlast,onda kazes nema vise ovakvog ponasanja,naprave se programi i mrene se raditi.
Kako trojka radi u Sarajevu?
Svi politicki razliciti a vlast funkcionira i vidi se napredak.Para ima za sve,csk i da se daje drugim kantonima,za subvencije,za porodilje,za nove pruge i tramvaje i sve ostalo.
Sve te pare su bile tu i do sada ,samo ih je neko mrao,umjesto da je ulagao u razvoj.

E zamisli sada da neko normalan i nekriminalan upravlja budzetom FBiH od 6 milijardi,koliko tu ima prostora za napredak.
Te pare imamo i sada ali opet nam ih neko krade i ne ulaze se.

Stvari uopste nisu komplikovane,kada ima volje i zelje i kada se ne krade.

Sve ove velike price,teme,nacionalizam je neformalno dogovoren i isti recept se koristi 30 godina...ali kako vlast slabi kod sve tri etnije,tako oni daju gas svom nacionalizmu,jer osim nacionalizma,nemaju vise nijednu kartu u igri.
A nacionalizam je posljednje utociste hulja,cemu sada svi svjedocimo.
Sve najgore rijeci da upotrijebis o ovoj vladajucoj trojici kriminalaca ne bi bilo ni 20% onog kakvi su oni stvarno.
Sramota i grehota je glasati za SDA i ostale iz tronosca

I samo da ti kazem da aktivnost V.Britanije i Njemacke nisu slucajne,nego su upravo proizvod lobiranja najvise Nase Stranke da se uvedu sankcije.
E zamisli sada kada bi se napravio tim ljudi sa znanjem u diplomatiji i poslao po svijetu,pa da se nasoj dijaspori prezentuju projekti za investiranje.Ljudi bi odmah investirali kada bi se promijenila kriminalna i koruptivns prica i kada bi bili sigurni da im investicija nece propasti.
Ko bi od nas ovdje investirao u drzavu u kojoj su glavni Bakir,Dodik i Cobic?
Odgovor je NIKO...e pa tako nece ni drugi ljudi
Last edited by zippoo87 on 12/04/2022 20:34, edited 1 time in total.
escobar__

#72396 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

To što ti pričaš pije vode u Njemačkoj, ovdje ne - mi smo zemlja u kojoj ne znaš ko je gori, pozicija ili opozicija.

Te priče nacionalisti, fašisti, ovo, ono, to kod mene ne pije vode. Iz grada sam u kom SDP vedri i oblači decenijama, iz entiteta i države u kojoj uglavnom SDA vedri i oblači decenijama (+ metastaze) i moje lično iskustvo je upravo takvo da mi je jako teško za odlučiti ko je tu zapravo lošija varijanta.
zippoo87

#72397 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

escobar__ wrote: 12/04/2022 20:32 To što ti pričaš pije vode u Njemačkoj, ovdje ne - mi smo zemlja u kojoj ne znaš ko je gori, pozicija ili opozicija.

Te priče nacionalisti, fašisti, ovo, ono, to kod mene ne pije vode. Iz grada sam u kom SDP vedri i oblači decenijama, iz entiteta i države u kojoj uglavnom SDA vedri i oblači decenijama (+ metastaze) i moje lično iskustvo je upravo takvo da mi je jako teško za odlučiti ko je tu zapravo lošija varijanta.
Pa zato sto je takav narativ i klima.
Niko od nas ni ostalih ne prica ko je bolji u necemu,nego svi pricamo ko je najgori i oko toga se koplja lome
Kada biramo nekoga,ne biramo najboljeg,nego manje loseg...jer je takva ponuda i potraznja.
Nepismeni ljudi biraju sebi nepismene.
Ne mozes ti staviti na listu intelektualca,strucnjaka koji zna puno toga i ocekivati da pobijedi.Razlog je sto vecina glasaca nece uopste skontati o cemu lik prica i nece ga dozivljavati.
Ovdje je 30 godina taj ratni i neprijateljski narativ i to se mora nekada primijeniti.
Ovdje sve neko nekoga kao napada,ugrozava,ovi drugi te kao stite od ovih trecih a svi zajedno nase pare kradu...tu nema onda ugrozenosti ni neprijateljstva
Ali je opet problem sto ni ovo vecina/masa ne konta,pa opet pusi pricu o ratu i ugrozenosti i tako evo 30 godina.
Ja aktivno pratim politicki scenu u BiH 15 godina i niti jedni izbori do sada nisu imali ekonomski narativ,napredak,obrazovanje,nauku,niti bilo sta sto bi nam svima koristilo.
Nego naprave predratno stanje i onda iz toga profitiraju.
Ako ukinemo SDA,sa kim ce srbi onda "ratovati" pred izbore?
Nece valjda sa Nasom Strankom ?
Pa nece,jer su glasaci te stranke drugaciji i ne primaju se na tu matricu
mirza_15

#72398 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Login77777 wrote: 12/04/2022 20:26
mirza_15 wrote: 12/04/2022 20:25 A što ih NiP raskrinka za laži u vezi Janje. Objavili snimak gdje se vidi da je sve što su pričali laž, a oni ponovo slagali pokušavajući da se izvade. Ne mogu iz laži da izađu :lol:
Moze link, hvala. :D
Evo @escobar__ je postavio link, a ima skraćeno, hronologija, na Dininom Facebook profilu.

Što je najgore, NiP je 2020. pristao na posljednja mjesta na listi za Bijeljinu, pogurao listu na kojoj je SDA dobila glasove. Zajednički nastup u RS-u za SDA znači da sve druge stranke samo treba da poguraju SDA, a ako urade drugačije onda su izdajnici. Umislili sebi da imaju neko sveto pravo da jedini predstavljaju povratničku populaciju
mirza_15

#72399 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

escobar__ wrote: 12/04/2022 20:32 To što ti pričaš pije vode u Njemačkoj, ovdje ne - mi smo zemlja u kojoj ne znaš ko je gori, pozicija ili opozicija.

Meni ovo što Trojka radi u Sarajevu uljeva nadu. Za TK razumijem sve što si napisao.
mirza_15

#72400 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

zippoo87 wrote: 12/04/2022 20:47

Pa zato sto je takav narativ i klima.
Niko od nas ni ostalih ne prica ko je bolji u necemu,nego svi pricamo ko je najgori i oko toga se koplja lome
Kada biramo nekoga,ne biramo najboljeg,nego manje loseg...jer je takva ponuda i potraznja.
Nepismeni ljudi biraju sebi nepismene.
Ne mozes ti staviti na listu intelektualca,strucnjaka koji zna puno toga i ocekivati da pobijedi.Razlog je sto vecina glasaca nece uopste skontati o cemu lik prica i nece ga dozivljavati.
Ovdje je 30 godina taj ratni i neprijateljski narativ i to se mora nekada primijeniti.
Ovdje sve neko nekoga kao napada,ugrozava,ovi drugi te kao stite od ovih trecih a svi zajedno nase pare kradu...tu nema onda ugrozenosti ni neprijateljstva
Ali je opet problem sto ni ovo vecina/masa ne konta,pa opet pusi pricu o ratu i ugrozenosti i tako evo 30 godina.
Ja aktivno pratim politicki scenu u BiH 15 godina i niti jedni izbori do sada nisu imali ekonomski narativ,napredak,obrazovanje,nauku,niti bilo sta sto bi nam svima koristilo.
Nego naprave predratno stanje i onda iz toga profitiraju.
Ako ukinemo SDA,sa kim ce srbi onda "ratovati" pred izbore?
Nece valjda sa Nasom Strankom ?
Pa nece,jer su glasaci te stranke drugaciji i ne primaju se na tu matricu
Ja kako starim sve sam više razočaran u intelektualne sposobnosti ljudske vrste uopšte. Izbori se dobijaju na emocije, jeftine parole, patriotizam, izdajnike, strah... To se najbolje vidi sa neke distance. Recimo, pogledaš RS i vidiš da je tamo samo bitno srbovati. Groteskno to izgleda kada se izmakneš i pogledaš. Nemaju šta jesti, ali se i dalje daju kupiti na te gluposti. To se isto dešava, samo u manjoj mjeri, i u FBiH. Treba reći da ne prolazi to više u onoj mjeri kao prije u ovom dijelu FBiH, ali je i dalje jak faktor na koji se igra.

Mada, ima pozitivnih naznaka, pogotovo u KS, da raja ne dozvoljava da ih neko vucara na te jeftine folove. Teško je i čovjeku kada se tako emotivno veže za nešto da prizna, prvo sam sebi pa onda i svima drugima, da je 10,20,30 godina bio u krivu, i da otvori oči. Neda ego.
Post Reply