Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
spinel_ wrote: ↑12/04/2022 11:05
Mislim da nisu ali ne mora znaciti da nece biti.
Uostalom iako ne kupujem ne znam kad je bilo koji Kinder bio na akciji?
Kako god koriste situaciju jer znaju da ljudi vjerovatno nece kupovati pa onda spusti cijenu mozda se nesto i proda.
Nece biti ... Bueno se ne proizvodi u Arlon-u (Belgija) ... Tvornica je zatvorena i svi proizvodi koji se tamo proizvode su povuceni :
Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini-Eggs, Schokobons, Kinder Mini Eggs, Kinder Mix Plush, Kinder Schokobons White, Kinder Happy Moments i Kinder Mix Advent Calendar ...
Prodaja je 100 % pala pogotovo ako su pri isteku roka ...
NediM17 wrote: ↑12/04/2022 11:26
Sjeba ih konkurencija pred uskrs.
A jesu navaljali onih cokoladnih zeka , pogotovo u Benelux-u ... nisi mogao proci od njih u supermarketu .. dobro ce ih potopit ... 7 % svjetske godisnje proizvodnje dolazi iz Arlona
I ja sam iskreno kesicu pojeo ... nista sad za sad ... valjda imunitet poslije IKARA i onog keksa
Last edited by Bullet Tooth Tony on 12/04/2022 11:33, edited 1 time in total.
teskeredzic_22 wrote: ↑12/04/2022 09:39
Visoki predstavnik treba jednim dekretom posmjenjivati SVE VLADE , MINISTRE I MINISTARSTVA , RASPUSTITI SKUPŠTINE do izbora, amandmanima izbornog zakona zabraniti svim dosada izabranim dužnosicima kandidovanje narednih 8 godina zbog javašluka i štete.
Hitno , hitno , hitno.
Pa je li normalno da kilogram fileta u Austriji i Holandiji se kreće oko 5 do Max 7 eura. Većinom je 5 E
Dok je kod nas 14 KM. Pa je li to skuplje u BiH uzgajati nego kod njih?
spinel_ wrote: ↑12/04/2022 10:44
Gledaj ovih Bingo prevaranata i lopova.
Kad citava Evropa povlaci salmonela proizvode ovi cigani riskiraju necije zdravlje da bi zaradili...
Mislim da kinder bueno nije povucen nigdje nego one kinder shcocle bombone cokolade kako se vec zovu, ovo za kinder bueno je Bingov direktan odgovor za akcije u Mega diskontu ili ti Yimoru gdje navlace potrosace sa ovakmvim i slicnim akcijama jer ih Mega diskont ubija sa cijenama koliko su jeftiniji od Binga.
nlt wrote: ↑12/04/2022 11:37
Pa je li normalno da kilogram fileta u Austriji i Holandiji se kreće oko 5 do Max 7 eura. Većinom je 5 E
Morate svatiti jednu stvar dok god je potraznja vec od potrosnje cijene ce ici gore, onog trenutnka kad raja prestane kupovati file po cijeni od 14-15 km cijena ce u narednim danima morati pasti, ja sam presao sa pileceg mesa na junetinu imam svog mesara koji po selima kolje svaki dan kilogram junetine izrezane masinski 12 km, kupim 10 kg i mjesec rahat.
I ovo je laz.. Skocili su i mnogo vise.. https://www.klix.ba/biznis/privreda/osn ... /220412048
Sa dvije prosjecne plate ne moze se ni primirisati potrosackoj korpi Kojom magijom prezivljavaju ljudi od jedne prosjecne plate?
9 eura je u Austriji u Lidlu ... Ne "Bio", ne bas kvalitetno ...
Eeee, nasi pilici cijeli dan provedu napolju, jedu sta nadju, piju izvorsku vodu, ne sopaju ih hemijom...zato je razlika u cijeni izmedju te vase hibridne i nase piletine.
Vjerovatno jeste..
Budzet EU za poljoprivredu je oko 40% ukupnog budzeta, sto je nekih 230ak milijardi eura godisnje.
Mnoge stvari oko poljoprivrede za proizvesti/uzgajati jeste skuplje u EU nego u BiH, ali subvencije EU to izravnaju.
Morate svatiti jednu stvar dok god je potraznja vec od potrosnje cijene ce ici gore, onog trenutnka kad raja prestane kupovati file po cijeni od 14-15 km cijena ce u narednim danima morati pasti, ja sam presao sa pileceg mesa na junetinu imam svog mesara koji po selima kolje svaki dan kilogram junetine izrezane masinski 12 km, kupim 10 kg i mjesec rahat.
laik1981 wrote: ↑12/04/2022 11:57
I ovo je laz.. Skocili su i mnogo vise.. https://www.klix.ba/biznis/privreda/osn ... /220412048
Sa dvije prosjecne plate ne moze se ni primirisati potrosackoj korpi Kojom magijom prezivljavaju ljudi od jedne prosjecne plate?
A tek penzioneri gdje zive recimo sa jednom minimalnom penzijom od 384 km, sad zamislite kakav je to zivot i patnja.
Penzioneri koje ja znam UZIVAJU
Neki su dulje u mirovini nego sto su radili
Drugi malo havaji malo ibica
Zdravi cili vise energije od mene
Dvoja kola...3 razvoda 5 razvoda po kuci
5 djece po 8 unucadi
Ovi jedni imaju po 70 a vec praunucad imaju
Jeste penzija je 400 al je pomoc djece i unucadi 1400