Tacno tako..
Ukrajina
-
sumirprimus
#76426 Re: Ukrajina
- GAU8
#76427 Re: Ukrajina
Putin nije nacista možda na "izvorni" način. Naravno da niko ne može biti Hitler na isti način kao što je to bio sam Hitler.Kikibombona wrote: ↑11/04/2022 21:28Ne slazem se.
Putin i ruska vojska ne bastine ideologiju Adolfa Hitlera. Dakle, nisu nacisti.
Putin je ratni zlocinac, diktator, ubica, monstrum... ali nije nacista.
Sadam Husein takodje nije bio nacista. Nije ni Mao Ce Tung. Josif Staljin je bio veliki zlocinac ali nije bio nacista. Cak se protiv nacizma borio. Ako me razumijes.
Ali da je fašista, u to nema nikakve sumnje.
-
Excel2
#76428 Re: Ukrajina
Pa procitaj ovaj link i reci sta ne ispunjava od svega ovog Putinova Rusija?Kikibombona wrote: ↑11/04/2022 21:28Ne slazem se.
Sadam Husein takodje nije bio nacista. Nije ni Mao Ce Tung. Josif Staljin je bio veliki zlocinac ali nije bio nacista. Cak se protiv nacizma borio. Ako me razumijes.
https://www.openculture.com/2016/11/umb ... scism.html
Napasti drugu drzavu radi prosirenja, osporavati toj drzavi drzavnost, ubijati civile, izrazita militarizacija u drustvu i ubijanje svakog oblika kritike... Sve je ovo slicnost sa Adolfovom politikom, samo sto je ovo jos u pitanju 38. godina. Ni Hitler nije bio tad ono sto je bio poslije, ali je imao iste temelje kao i Putin.
- geralt
#76429 Re: Ukrajina
I meni je zao sto se tim ljudima ne moze pomoci, ali imam povjerenja da ukrajinski generali znaju sta rade, i sta je moguce a sta nemoguce. Zrtva Mariupolja je spasila minimalno dva (Kijev, Harkiv), a mozda i cetiri (Odesa, Dnjipro) milionska grada u Ukrajini.
-
sumirprimus
#76430 Re: Ukrajina
Sustinski putin i rusija sad su istinska nacisticka ideologija .
Naravno da to polupismen svijet ne razumije sustinski.
Jer i jedni i drugi su bastinili ideologiju zla i domibacije nad drugim narodima i prostorom, rasistickom dehumanizacijom krvlju i zlocinom. Uostalom zvuci poznato i nama?Forma oko koje je ta ideologija zla upakovana manje vise..
Jasne su mi ko dan sve srpske i ruske apologete iste te ideologije zla. I ono cuvemo ali, ali i ukri su nacisti. Vidi azov. I slicna bs.
Naravno da to polupismen svijet ne razumije sustinski.
Jer i jedni i drugi su bastinili ideologiju zla i domibacije nad drugim narodima i prostorom, rasistickom dehumanizacijom krvlju i zlocinom. Uostalom zvuci poznato i nama?Forma oko koje je ta ideologija zla upakovana manje vise..
Jasne su mi ko dan sve srpske i ruske apologete iste te ideologije zla. I ono cuvemo ali, ali i ukri su nacisti. Vidi azov. I slicna bs.
Last edited by sumirprimus on 11/04/2022 21:49, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#76431 Re: Ukrajina
Tako je! Upravo taj isti generalstab je organizovao odbranu Kijev, Cernijev, Sumi, Karkiv!!!
Rat je protiv nadmocnijeg neprijatelja da se razumijemo, ne moze se sve odjednom odbraniti!
Da su tako probali ne bi mi pricali danas o Uspjesima Ukrajinaca i njihove herojske borbe!
Nazalost mnogi ce da nastradaju nema nista lijepo u ratu.
Vratice se i Kerson i Melitpol a pogotovo Marijupolj.
A heroji odbrane Marijupolja su usli u svjetsku historiju.
Grad za koji ce znati daleko u buducnosti
Zal je velika za desetinama hiljada mrtvih najvise civila.
I to nece proci nekaznjeno, veliki ratni zlocini, koji su ocrnili Rusiju za dug period.
Nisu oni ni svjesni sta su ucinili sami sebi.
Od herojskog naroda jakog naroda stvorili su govno od drustva govno od nacije.
Koja ce sama sebe da jed kroz naredne godine
Last edited by lajkujMe on 11/04/2022 22:14, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#76433 Re: Ukrajina
Zadnje. Sto im sad treba je unutaranja rasprava i nedaj boze sukobi. Borba je teska svakako. Bice i uspona i padova. No zasad vecinu stvari su uradili odlicno.
-
sumirprimus
#76434 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
Nacizsm je simbol za ono najgore u ljudskoj vrsti.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#76435 Re: Ukrajina
Prerano ste otpisali Mariupolj i Azov.
Ništa još nije gotovo.
Ništa još nije gotovo.
-
geoxx
#76436 Re: Ukrajina
Demantovano je ono za nedostatak municije 36-te brigade.
Al obzirom da je svaki boziji medij prenio vijest, ruska propaganda izdominirala.
Al obzirom da je svaki boziji medij prenio vijest, ruska propaganda izdominirala.
- drug_profi
#76437 Re: Ukrajina
Ako mogu kazati, prva salva ne mora biti precizna, ali ti je parametar za korekcije, druga ili treca direktno pogadjaju.toska wrote: ↑11/04/2022 15:40da, isuviše precizno, rade te stvari i Turci uveliko, evo američke 155mm:
https://en.wikipedia.org/wiki/M982_Excalibur
-
sumirprimus
#76438 Re: Ukrajina
Unutarnji neprijatelj
-
Excel2
-
sumirprimus
#76440 Re: Ukrajina
Bice tenkova
- geralt
#76441 Re: Ukrajina
Ne iskljucujem mogucnost da je neko iz brigade ono stvarno napisao u naletu ocaja, i da su ga sada saborci demantovali radi morala i sklonili od laptopa. U svakom slucaju dramaticni Facebook postovi u ovom trenutku nece nikome pomoci - ni njima, ni Ukrajini generalno.
- emigrazione
#76442 Re: Ukrajina
Ko bi reko prije samo godinu dana da ce fgr sa klix foruma suze roniti za likovima koji su isarani kukastim krstovima i nacistickim simbolima...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#76443 Re: Ukrajina
ma pusti se šuplje leksike Kiki...šta je sadržaj?Kikibombona wrote: ↑11/04/2022 21:28Ne slazem se.
znači ako dignem desnu ruku iz zajebancije, sve da sam volonter, dobrotvor, angažovan u lokalnoj zajednici, pomažem djecu, starce, manjine po tebi sam nacista.
a kontra toga nosam zastavu sfrj, idem redovno na Titov grob, propagiram socijalizam mogu komotno ubijati, mučiti, silovati, pozivati na istrebljenje svih što ne misle ko ja i po tvom rezonu nisam.
ne znam šta bih ti rekao osim da ti se poserem u tu logiku, pa shvati kako god hoćeš
- shape of despair
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#76445 Re: Ukrajina
Dok je čečena i ostale gamadi i nefali im.
-
Excel2
#76446 Re: Ukrajina
Svako malo se javis da svojim komentarom skrenes paznju na cijenu goriva, naciste medju Ukrajincima i slicno.emigrazione wrote: ↑11/04/2022 22:04Ko bi reko prije samo godinu dana da ce fgr sa klix foruma suze roniti za likovima koji su isarani kukastim krstovima i nacistickim simbolima...
Ne javis se za Buchu, da das komentar na ovu proslu sliku majke koja je pronasla svog sina i slicno.
Ako se vec trudis, daj to malo bolje. Ovako je providno.
- drug_profi
#76447 Re: Ukrajina
Strahota jedna sta dron od 500 maraka moze uraditi. Da ne kazem sta mogu skuplji sa vecim dometom.lajkujMe wrote: ↑11/04/2022 15:58 Sto se tice artiljerije, dronovi dronovi dronovi i samo dronovi.
I to najobicniji komercijalni gdje komandir Artiljerijskog voda ima live feed i gleda gdje mu udaraju.
Bukvalno tako, zbog dronova artiljerija je nehotice postala izuzetno precizna.
Neki umirovljeni Americki general zaboravio ko, je jucer rekao kako je sokiran Ukrajinskom Artiljerijom a da Ameri moraju nauciti od njih ovakvo dejstvo.
Bukvalno ko igrica dovoljan je laptop s programom za ciljanje, dron s live feedom i rokaj
U nasme ratu smo imali jednog osmatraca koji je imao tako fino oko da je artiljerija po njegovim korekcijama bila vrlo ubitacna. Dakle osmatra sa neke cuke dvogledom ili rogonjom situaciju udaljenu 4-5 kilometara. i odlicno procjenjuje prebacaj, podbacaj, ugao... a sa ovim nebeskim okom svako odjeljenje ili baterija dobijaju takvog osmatraca.
Zasmisljam kako bi mi bili iskasapljeni da je u nas vakat ovo bilo. Hrabrost i odlucnost ne mogu protiv ovog.
-
Excel2
#76448 Re: Ukrajina
Meni se na ovim svim snimcima ne cini da je neko veliko blato. Nadam se da ce u pravom trenutku nastati.
- Kikibombona
#76449 Re: Ukrajina
Glavna karakteristika nacizma je rasna superiornost germanskog naroda. To je temelj nacizma. Nema toga kod Putina.Excel2 wrote: ↑11/04/2022 21:45Pa procitaj ovaj link i reci sta ne ispunjava od svega ovog Putinova Rusija?
https://www.openculture.com/2016/11/umb ... scism.html
Napasti drugu drzavu radi prosirenja, osporavati toj drzavi drzavnost, ubijati civile, izrazita militarizacija u drustvu i ubijanje svakog oblika kritike... Sve je ovo slicnost sa Adolfovom politikom, samo sto je ovo jos u pitanju 38. godina. Ni Hitler nije bio tad ono sto je bio poslije, ali je imao iste temelje kao i Putin.
Nacisti smatraju da samo etnicki Nijemci imaju pravo na drzavljanstvo, dok je Rusija multietnicka i multikonfesionalna drzava, zapravo FEDERACIJA.
Nacizam se protivi imigracijama dok Rusija privlaci razlicite etnicke i vjerske skupine kako bi povecali populaciju i radnu snagu.
...
Dakle, totalna razlika.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#76450 Re: Ukrajina
ma kakvi...već je Nagorno Karabah promjenio potpuno način ratovanja...ko to nije skontao ostao je u pećini...jebote za ovaj NG konflikt ono naše smećarenje ko gađanje kamenjem, lukovima i strijelama, praćkama itd.drug_profi wrote: ↑11/04/2022 22:10Strahota jedna sta dron od 500 maraka moze uraditi. Da ne kazem sta mogu skuplji sa vecim dometom.lajkujMe wrote: ↑11/04/2022 15:58 Sto se tice artiljerije, dronovi dronovi dronovi i samo dronovi.
I to najobicniji komercijalni gdje komandir Artiljerijskog voda ima live feed i gleda gdje mu udaraju.
Bukvalno tako, zbog dronova artiljerija je nehotice postala izuzetno precizna.
Neki umirovljeni Americki general zaboravio ko, je jucer rekao kako je sokiran Ukrajinskom Artiljerijom a da Ameri moraju nauciti od njih ovakvo dejstvo.
Bukvalno ko igrica dovoljan je laptop s programom za ciljanje, dron s live feedom i rokaj
U nasme ratu smo imali jednog osmatraca koji je imao tako fino oko da je artiljerija po njegovim korekcijama bila vrlo ubitacna. Dakle osmatra sa neke cuke dvogledom ili rogonjom situaciju udaljenu 4-5 kilometara. i odlicno procjenjuje prebacaj, podbacaj, ugao... a sa ovim nebeskim okom svako odjeljenje ili baterija dobijaju takvog osmatraca.
Zasmisljam kako bi mi bili iskasapljeni da je u nas vakat ovo bilo. Hrabrost i odlucnost ne mogu protiv ovog.
tehnologija, know how i dobar IT je danas prevaga kao što je nekada bio barut, puška, top, pa avion ili tenk