Najviši čovjek iz Sarajeva.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kal El

#1 Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Kal El »

Gledajući ovu jednu emisiju o najvišim tinejdžerima u SAD sjetim se čovjeka sa Stupa (predpostavljam jer sam ga tamo pretežno viđao i ulazio bi u tramvaj na Stupu) kojeg sam viđao često, zadnji put prije nekih ~10 godina moram napomenuti. Bio je baš visok (210+ cm sigurno) i ako se ne varam hodao je pomoću štaka jer vidjelo se po njemu da se teško kreće zbog visine a i jer je bio krupan.

Sjeća li se ko čovjeka i šta se desilo snjim?

Isto tako pade mi na pamet stariji čovjek sjede kose koji je isto tako bio visok, kretao se od Pejtona do centra Ilidže, i njega nisam vidio barem 10+ godina.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by bitanga_sa_otesa »

taj iz pejtona se pojavljivao na tv par puta u nekoj emisiji,sad ne sjecam se tacno kojoj,mozda vatrene ulice :?
Haris.ba

#3 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Haris.ba »

bitanga_sa_otesa wrote: 07/04/2022 06:21 taj iz pejtona se pojavljivao na tv par puta u nekoj emisiji,sad ne sjecam se tacno kojoj,mozda vatrene ulice :?
Fadil Karup

Image
Fadil Karup Faćo diplomirani je ekonomista. Trideset i četiri godine radio je kao organizator u Televiziji Sarajevo, nakon toga je penzioniran. “Raja s televizije uvijek su me zezala da sam se zaposlio tako što sam se sklonio s kiše u zgradu tadašnje Televizije Sarajevo i prijavio se na recepciju. A, ja se primio k'o drvo. Prva tri filma u kojima sam igrao režirao je Emir Kusturica: Nevjeste dolaze, Bife ‘Titanik’ i Sjećaš li se Dolly Bell. U TV seriji Tale Derviša Sušića trebao sam igrati naslovni lik. Derviš Sušić, koji je bio moj komšija u Pejtonu na Ilidži, govorio mi je da sam upravo ja taj lik kojeg je on zamišljao dok je pisao tekst. Konj Kulaš mora Taletu biti do pazuha, a ne da glavni glumac bude niži od Kulaša, kazao mi je Derviš Sušić. Reditelj Sulejman Kupusović ipak se odlučio da glavnu ulogu igra Miralem Zupčević”, prisjeća se još jedan naturščik Fadil Karup, koji je igrao, pored ostalog, i u filmovima Miris dunja Mirze Idrizovića, Gazija Nenada Dizdarevića, Sabirni centar Gorana Markovića, TV seriji Kože Aleksandra Jevđevića…(tekst iz Slobodne Bosne, od 30. 8. 2012.)
Radar71

#4 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Radar71 »

Umro je
_Reds_

#5 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by _Reds_ »

Kal El wrote: 07/04/2022 03:38 Gledajući ovu jednu emisiju o najvišim tinejdžerima u SAD sjetim se čovjeka sa Stupa (predpostavljam jer sam ga tamo pretežno viđao i ulazio bi u tramvaj na Stupu) kojeg sam viđao često, zadnji put prije nekih ~10 godina moram napomenuti. Bio je baš visok (210+ cm sigurno) i ako se ne varam hodao je pomoću štaka jer vidjelo se po njemu da se teško kreće zbog visine a i jer je bio krupan.

Isto tako pade mi na pamet stariji čovjek sjede kose koji je isto tako bio visok, kretao se od Pejtona do centra Ilidže, i njega nisam vidio barem 10+ godina.
Ovaj prvi, dali li misliš ana čovjek koji je prosio i nerazgovjetno pričao ?
Kal El

#6 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Kal El »

_Reds_ wrote: 07/04/2022 09:50
Kal El wrote: 07/04/2022 03:38 Gledajući ovu jednu emisiju o najvišim tinejdžerima u SAD sjetim se čovjeka sa Stupa (predpostavljam jer sam ga tamo pretežno viđao i ulazio bi u tramvaj na Stupu) kojeg sam viđao često, zadnji put prije nekih ~10 godina moram napomenuti. Bio je baš visok (210+ cm sigurno) i ako se ne varam hodao je pomoću štaka jer vidjelo se po njemu da se teško kreće zbog visine a i jer je bio krupan.

Ovaj prvi, dali li misliš ana čovjek koji je prosio i nerazgovjetno pričao ?
Vjeruj mi ne znam, nisam ga vidio da ikad prosi a slabo sam ga čuo da priča a kad bi pričao naravno imao je veoma dubok glas.
Kal El

#7 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Kal El »

Haris.ba wrote: 07/04/2022 09:18
bitanga_sa_otesa wrote: 07/04/2022 06:21 taj iz pejtona se pojavljivao na tv par puta u nekoj emisiji,sad ne sjecam se tacno kojoj,mozda vatrene ulice :?
Fadil Karup

Image
Fadil Karup Faćo diplomirani je ekonomista. Trideset i četiri godine radio je kao organizator u Televiziji Sarajevo, nakon toga je penzioniran. “Raja s televizije uvijek su me zezala da sam se zaposlio tako što sam se sklonio s kiše u zgradu tadašnje Televizije Sarajevo i prijavio se na recepciju. A, ja se primio k'o drvo. Prva tri filma u kojima sam igrao režirao je Emir Kusturica: Nevjeste dolaze, Bife ‘Titanik’ i Sjećaš li se Dolly Bell. U TV seriji Tale Derviša Sušića trebao sam igrati naslovni lik. Derviš Sušić, koji je bio moj komšija u Pejtonu na Ilidži, govorio mi je da sam upravo ja taj lik kojeg je on zamišljao dok je pisao tekst. Konj Kulaš mora Taletu biti do pazuha, a ne da glavni glumac bude niži od Kulaša, kazao mi je Derviš Sušić. Reditelj Sulejman Kupusović ipak se odlučio da glavnu ulogu igra Miralem Zupčević”, prisjeća se još jedan naturščik Fadil Karup, koji je igrao, pored ostalog, i u filmovima Miris dunja Mirze Idrizovića, Gazija Nenada Dizdarevića, Sabirni centar Gorana Markovića, TV seriji Kože Aleksandra Jevđevića…(tekst iz Slobodne Bosne, od 30. 8. 2012.)
Jeste to je taj gospodin.
Hvala ti puno!
Kal El

#8 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Kal El »

Radar71 wrote: 07/04/2022 09:47Umro je
Gospodin Karup ili ovaj mlađi sa Stupa?
auspuhc

#9 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by auspuhc »

Kal El wrote: 07/04/2022 13:49
Radar71 wrote: 07/04/2022 09:47Umro je
Gospodin Karup ili ovaj mlađi sa Stupa?
Za Karupa ti izadje smrtovnica kad ga upises u pretrazivac. Prosle godine u 71. godini umro.
darius_maximus

#10 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by darius_maximus »

Ja se sjećam, prije jedno 15-20 godina sam redovno viđao momka u tramvaju koji je trenirao košarku.
Svaki put bi izašao na Skenderiji iz tramvaja.
Bio je toliko visok da se morao saginjati u tramvaju.
Ne znam kako se zove, samo znam da je izgledao kao da pati od prevelike visine.
AtillaS

#11 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by AtillaS »

Sjećam ga se i ja iz tramvaja, visok, sa štakama. Prosio je i trošio na alkohol. Vjerujem da ili nije među živima ili je možda završio u nekom domu i sl. Nije bio star.

A ovaj drugi čovjek čija je slika postavljena nema veze s tim, on nije nosio štake, radio je na televiziji i glumio u par filmova. On je umro.
Sociolog

#12 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Sociolog »

darius_maximus wrote: 07/04/2022 17:01 Ja se sjećam, prije jedno 15-20 godina sam redovno viđao momka u tramvaju koji je trenirao košarku.
Igor Kosarkas...sad ima 35/40.
darius_maximus

#13 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by darius_maximus »

Sociolog wrote: 09/04/2022 15:08
darius_maximus wrote: 07/04/2022 17:01 Ja se sjećam, prije jedno 15-20 godina sam redovno viđao momka u tramvaju koji je trenirao košarku.
Je li se imalo popravilo stanje, znas li?
Bas je izgledao kao da mu kicma ne moze podnijeti teret visine.
Nadam se da je bolje, ili da sam pogresno procijenio tada...
Haris033

#14 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Haris033 »

Sa mnom u vojsci je bio Sead Rikalo. Živio na AP. Ganjao je kosarku, ali nije nesto daleko dogurao.. Mislim da je i on bio preko 2m. 🤔

Evo, nasao sam sliku :-D

Image
Kal El

#15 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Kal El »

Ovaj sa Stupa je više ličio na g. Karupa izgledom, siguran sam da je patio od iste/slične dijagnoze, sad je li gigantismus ili šta već ne znam, ovaj čovjek na zadnjem postu izgleda normalno, jeste visok ali da je sam na slici možda se i nebi vidjelo da je visok. Karupu i ovom drugom se vidi na licu.

Eh sad je li to ovaj Igor Kosarkas ili ne, ne znam jer mu nikad ime nisam znao, nemoguće ga fuliti kad bi ga vidio na ulici.
Bodkin

#16 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Bodkin »

Sociolog wrote: 09/04/2022 15:08
Nije igor nego bojan
jazzer

#17 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by jazzer »

Haris033 wrote: 11/04/2022 17:05 Sa mnom u vojsci je bio Sead Rikalo. Živio na AP. Ganjao je kosarku, ali nije nesto daleko dogurao.. Mislim da je i on bio preko 2m. 🤔

Evo, nasao sam sliku :-D

Image
Znam Seada, bas visok. A vjerovatno znam i tebe ako Seju znas iz vojske :) .
Haris033

#18 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Haris033 »

jazzer wrote: 12/04/2022 09:39Znam Seada, bas visok. A vjerovatno znam i tebe ako Seju znas iz vojske :) .
Treskavica, Pazarić, onda se vjerovatno poznajemo :izet:
jazzer

#19 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by jazzer »

Da, ratni druze. :thumbup:
Haris033

#20 Re: Najviši čovjek iz Sarajeva.

Post by Haris033 »

:thumbup:
Post Reply