billy organ wrote: ↑11/04/2022 01:04
Znaci tvoj problem je lose samopouzdanje. Vuce te to jos iz djetinjstva. Rekao si da su te zlostavljali. Sto znaci vuces tu ranu jos iz ranog perioda svog zivota. Kao rezultat tog zlostavljanje - unisteno samopouzdanje, Eh onda dolazimo do druge stavke. Tako unistenog samopouzdanja mislio si da ne mozes biti voljen ali ipak si se nadao da ces doci do nekog magicnog momenta u kojoj ce se pojaviti dobra vila sa magicnom stapom i koja ce te izvuci iz gabule.
Bio je to klasični bullying,ništa što se ne događa mnogima u toj dobi ali ostavilo posljedice.
Najgore je bilo kasnije gledati te iste kako hodaju sa djevojkama,nema tu pravde.
Ono sto sam primjetio da je da pises kako cesto izlazis sa djevojkama. Samo ti fali ta zavrsnica. Ako djevojka zeli da izadje sa tobom znaci da si joj zanimljiv. Imas u pcoetku vec 50% sanse. Ako se ne buni sto si je uhvatio za ruku znaci sanse su skocile na 95%. Znaci izbij te debile proslosti. Radi na svom samopouzdanju.
Dosta sam više izlazio prije,sada se socijalni krug raspao.Izlazio sam van po kafićima,restoranimai tim govnima godinu dana,sa osobama koje znam godinama,a znao sam biti i prilično pijan,ali nikad nisam ni pokušao ništa zbariti,da budem iskren nisam nikad ni na sekundu pomislio da ikako mogu.
Znam da mi je psihologinja govorila da će godine učiniti svoje i da će brzo doći moje vrijeme,kao da ja samo trebam čekati i ništa ne poduzimati.Naravno da se to nije dogodilo i da je situacija ostala manje-više ista.Što se tiče cura, nikad nisam vjerovao kad bi mi shrink rekao da će doći samo od sebe samo bi bilo poštenije da su i oni starci rekli iskreno-sve ovisi o tebi i trebaš početi DANAS. Jedno vrijeme sam mislio da sam ružan,baš zbog tih nekoliko djevojaka koje su mi se rugale i širile tračeve okolo.
Ti znaš kao i ja da u svakom društvu postoji hijerarhija.Ako si šutljiva pičkica padaš na dno,cure će imati samo oni jači,oni bez kočnica i kompleksa.Na ostalim poljima nisam toliko zakočen,znam se zauzeti za sebe.
Ujutro kad otvorim oči osjećam da mi sve to opet ide u glavu.Nastojim ne pustiti te misli u sebe.