Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sydnor

#151 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Sele ti si dobra osoba, siguran sam da ćeš pronaći svog životnog druga prije ili kasnije. Isto mislim i za Macgradya, čini se kao baš normalan i staložen insan, zalomiće se i njemu neka družica. Treba samo osaburat, ko to može naravno.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#152 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by lmo »

McGradySA wrote: 08/04/2022 09:04 Imam 35 godina i samac sam.Uskoro idem na sezonski rad i kada se vratim želio bih taj status da promjenim.Niko od mojih prijatelja nema curu niti suprugu osim dvojice kojima je to bila obaveza u religijskoj organizaciji,u stvari ih niko nije ni pitao.
Ne tražim nikakvu koja će me tetošiti i niti mi zamjena za majku,želim zdrav odnos zasnovan na međusobnom sviđanju i poštovanju gdje postoji mogućnost zajedničkog rasta u vezi.Znam da nije lako i da ima dosta ljudi koji su u "ozbiljnijim" godinama sami.
Gdje se upisati,kakve kurseve pohađati,gdje izlaziti kako bi se povećala mogućnost nalaženja partnera?
Sve sugestije su dobrodošle.
najlakše ti je osobu spaziti i upoznati onlajn.

kakav ti je lajfstajl? hobi? vizija daljeg života?
pronađeš neki forum/sajt koji se većinski bavi temama iz tvog kruga interesovanja, stupiš u kontakt, progovoriš.

ima bruku nekih onlajn grupnih seminara, časova, kurseva putem zoom i sličnih aplikacija za sadržaje koji te zanimaju, a nisi u prilici fizički otići negdje, pa je i to prilika da ostvariš kontakte.

a možeš i po instagramu lajkat fotke. :P

Desetak puta prišao curama na ulici i kafiću,ništa nije bilo.
pa šta će biti brate s tim načinom prilaženja u četvrtoj deceniji života?

kada tako random lik sa svojih svit sikstin pa eto do ranih dvadesetih priđe curici, to može biti kjut.
Sydnor

#153 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

Mah, online je nemoguće. Najbolje šanse ima ako upozna nekog preko nekog :D ili ovako neposredno. Online 99% ljudi taktizira, valja imat sreće pa naletit na onih 1%.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#155 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Truba »

Samprotivsviju wrote: 10/04/2022 16:26
Sydnor wrote: 10/04/2022 15:29

Davno još sam pročitao rezultate nekog istraživanja koji kaže da je se većina supružnika zapravo upoznala prije 25. godine života.
Kako Elvir Bolic, cura mu jucer srednju zavrsila :D
Govorimo o 85% 90% obicnog svijeta...
McGradySA

#156 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

lmo wrote: 10/04/2022 19:31

najlakše ti je osobu spaziti i upoznati onlajn.

kakav ti je lajfstajl? hobi? vizija daljeg života?
pronađeš neki forum/sajt koji se većinski bavi temama iz tvog kruga interesovanja, stupiš u kontakt, progovoriš.

ima bruku nekih onlajn grupnih seminara, časova, kurseva putem zoom i sličnih aplikacija za sadržaje koji te zanimaju, a nisi u prilici fizički otići negdje, pa je i to prilika da ostvariš kontakte.

a možeš i po instagramu lajkat fotke. :P

pa šta će biti brate s tim načinom prilaženja u četvrtoj deceniji života?

kada tako random lik sa svojih svit sikstin pa eto do ranih dvadesetih priđe curici, to može biti kjut.
Posvetiću se više Tinderu.Bio sam i na tim klix stranicama dok ih nije pregazilo vrijeme,ništa,samo šuplja.
Nemam neki određeni stil mada dobre odjeće imam.Hobiji su mi analize filmova i video igara.A to da lajkam slike po instagramu i da nekome dižem ego mi je jadno.Imao sam ja i prilika sa dista mlađim curama,baš sa tim prilaženjem na ulici i kafićima,ali sam sve upropastio u trenutku kada su očekivale da ih poljubim.Izgledam mlađe pa je to najvjerovatnije fazon.
McGradySA

#157 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

hvala ti drug,ali tokom mog dugogodišnjeg proučavanja PUA-a vidio sam da je to jedna velika laž i marketinški trik.Prošao sam ja to sve od Davida DeAngela do Hypnotice.

@Sydnor hvala drug ali mislim da je atrakcija većinom stvar privlačnosti a ne dobrote.
Sydnor

#158 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

McGradySA wrote: 10/04/2022 22:12 @Sydnor hvala drug ali mislim da je atrakcija većinom stvar privlačnosti a ne dobrote.
Iznenadio bi se koliko velik broj djevojaka cijeni dobrotu u insanu ali ima jedna mala caka, a to je da je vecina takvih zena i djevojaka uglavnom zauzeta. :mrgreen: no, mozda budes imao srece da u zivotu naletis i na jednu slobodnu. Naravno da to nije glavni faktor privlacnosti ali jeste jedna od najbitnijih stavki.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#159 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by konektovan »

Sydnor wrote: 10/04/2022 19:39 Mah, online je nemoguće. Najbolje šanse ima ako upozna nekog preko nekog :D ili ovako neposredno. Online 99% ljudi taktizira, valja imat sreće pa naletit na onih 1%.
Online je odlična stvar, posebno za stidljive i one sa manje sampouzdanja. Iza tastature je čovjek opušteniji, manje treme,...i ne treba to uopšte izbjegavati.
Sydnor

#160 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

konektovan wrote: 10/04/2022 22:29
Sydnor wrote: 10/04/2022 19:39 Mah, online je nemoguće. Najbolje šanse ima ako upozna nekog preko nekog :D ili ovako neposredno. Online 99% ljudi taktizira, valja imat sreće pa naletit na onih 1%.
Online je odlična stvar, posebno za stidljive i one sa manje sampouzdanja. Iza tastature je čovjek opušteniji, manje treme,...i ne treba to uopšte izbjegavati.
To je dobro kad vec upoznas nekoga pa nastavis dalje lagano sa pricom. Ali pokusavat po Instagramima, Tinderima i slicnim aplikacijama, to slobodno mozete zaboraviti ako niste u 10% muskaraca koji imaju predobre slike, napucane profil i neki ugled i status koji se moze vidjeti na tim profilima.
selenofil

#161 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by selenofil »

Sydnor wrote: 10/04/2022 22:37
konektovan wrote: 10/04/2022 22:29

To je dobro kad vec upoznas nekoga pa nastavis dalje lagano sa pricom. Ali pokusavat po Instagramima, Tinderima i slicnim aplikacijama, to slobodno mozete zaboraviti ako niste u 10% muskaraca koji imaju predobre slike, napucane profil i neki ugled i status koji se moze vidjeti na tim profilima.
Ovo isto vazi i za zene, prolaze one napucane i isfilterisane. A takvih je dabome 90% na insta.
Sydnor

#162 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

selenofil wrote: 10/04/2022 22:39 Ovo isto vazi i za zene, prolaze one napucane i isfilterisane. A takvih je dabome 90% na insta.
Ne znam šta bih ti rekao, ja naprimjer nemam nijednu takvu na IG nit me takve zanimaju. Pratim sasvim obične ljude, većinu i poznajem, nisam naročito aktivan pa mi je omjer 170-170 :D

Starlete i influenserice te što ti kažeš napucane i isfilterisane zaista nisu moj stil i moja sfera interesovanja.

Ipak, čak i prosječna ili ispodprosječna djevojka (mislim samo na fizički dio osobe) ima makar 5 ljudi koji joj pišu u svakom trenutku AKO ona to želi.

Sa druge strane imaš mene koji sam na zadnjem dejtu bio prije pandemije :lol:

McGrady najbolju šansu ima uživo. Nije loše ni online ali MORA prvi kontakt ostvarit uživo.
McGradySA

#163 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

Sydnor wrote: 10/04/2022 22:20
Iznenadio bi se koliko velik broj djevojaka cijeni dobrotu u insanu ali ima jedna mala caka, a to je da je vecina takvih zena i djevojaka uglavnom zauzeta. :mrgreen: no, mozda budes imao srece da u zivotu naletis i na jednu slobodnu. Naravno da to nije glavni faktor privlacnosti ali jeste jedna od najbitnijih stavki.
[/quote]

Dobrota se cijeni(a i ne mora)tek kada se uđe u vezu.Znaš kako ide ona pjesma ljube se dobri,loši,zli samo ne inceli :D Ako ti ne ostaviš izvanredan prvi dojam džaba ti cijela dobrota ovoga svijeta.
Zar sam toliko jadan da ne mogu ni curu pronaći?
selenofil

#164 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by selenofil »

@Sydnor @McGradySA Evo vam primjer uleta :lol: :lol:

https://fb.watch/ci-BnmPAJT/
Sydnor

#165 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

McGradySA wrote: 10/04/2022 22:52 Zar sam toliko jadan da ne mogu ni curu pronaći?
Koliko sam ja skontao nisi, imao si haman dosta prilika samo nisi imao hrabrosti nikad preći na viši nivo i konkretizirat situaciju sa nekom.

Sad što je to tako ne bih znao reći. Možda misliš da nisi dovoljno dobar za njih i da im nemaš šta ponuditi, a možda ti se jednostavno nijedna nije svidjela toliko da izađeš iz svoje zone komfora i kreneš u vezu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#166 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by konektovan »

Nisi druze jadan, najbolji si, najljepši, najzgodniji, najpametniji, najdobriji :mrgreen: nemoj crnjake odmah....
Ovako se postavi i sad lagano online i lajkuj slike, sebi privlačnih žena,..naravno neudatih :mrgreen:
Sydnor

#167 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Sydnor »

selenofil wrote: 10/04/2022 22:58 @Sydnor @McGradySA Evo vam primjer uleta :lol: :lol:

Kad izgledaš ko Jake Gylenhaal prolazi i Ćao mačko, ja sam Whiskas.
selenofil

#168 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by selenofil »

Sydnor wrote: 10/04/2022 23:01
selenofil wrote: 10/04/2022 22:58 @Sydnor @McGradySA Evo vam primjer uleta :lol: :lol:

Kad izgledaš ko Jake Gylenhaal prolazi i Ćao mačko, ja sam Whiskas.
Ma jok, njemu same ulijecu, ne mora prstom mrdnuti 😁
Bloo
Globalna šefica

#169 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Bloo »

McGradySA wrote: 10/04/2022 22:52 Dobrota se cijeni(a i ne mora)tek kada se uđe u vezu.Znaš kako ide ona pjesma ljube se dobri,loši,zli samo ne inceli Ako ti ne ostaviš izvanredan prvi dojam džaba ti cijela dobrota ovoga svijeta.
Joj zalopojki. Pubertetskih.
Znaci pocni se baviti planinarenjem - bices na svjezem zraku i upoznati super ljudi i potencijalno partnericu, neki hobi nesto? bilijar? salvete? fotografija? svirke? veceri poezije? izlozbe - tako kulturna desavanja?
b_i_s

#170 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by b_i_s »

Ništa kulturna dešavanja...samo kafana, šank, ti i viski... :mrgreen:
McGradySA

#171 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

Sydnor wrote: 10/04/2022 22:59
McGradySA wrote: 10/04/2022 22:52 Zar sam toliko jadan da ne mogu ni curu pronaći?
Koliko sam ja skontao nisi, imao si haman dosta prilika samo nisi imao hrabrosti nikad preći na viši nivo i konkretizirat situaciju sa nekom.

Sad što je to tako ne bih znao reći. Možda misliš da nisi dovoljno dobar za njih i da im nemaš šta ponuditi, a možda ti se jednostavno nijedna nije svidjela toliko da izađeš iz svoje zone komfora i kreneš u vezu.
Stidljivost,odugovlačenje,traume.Bilo je djevojaka koje su me ružno odbile i rugale se,druženje sa pogrešnom rajom.Pa ovako ama baš svaka cura koju sam pitao bi li htjela biti sa mnom i bi li se htjela naći me je odjebala. Sada je stvar u tome da se bojim uživo pitati curu za izlazak jer to radim preko neta.U tome sam sigurniji.

Jednostavno mi je teško pitati curu za koju sam zainteresiran za vezu a tek je upoznao jer se bojim odbijanja.Radije zaljubljenost držim neko vrijeme u sebi nego da to kažem osobi koja mi se sviđa.
billy organ

#172 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by billy organ »

McGradySA wrote: 10/04/2022 23:10
Jednostavno mi je teško pitati curu za koju sam zainteresiran za vezu a tek je upoznao jer se bojim odbijanja.Radije zaljubljenost držim neko vrijeme u sebi nego da to kažem osobi koja mi se sviđa.
Nemoj tako razmisljati. Znam da je lako reci ali nemoj biti pesimista odmah u startu. Neces znati odgovor dok ne pitas.
McGradySA

#173 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

Bloo wrote: 10/04/2022 23:03
McGradySA wrote: 10/04/2022 22:52 Dobrota se cijeni(a i ne mora)tek kada se uđe u vezu.Znaš kako ide ona pjesma ljube se dobri,loši,zli samo ne inceli Ako ti ne ostaviš izvanredan prvi dojam džaba ti cijela dobrota ovoga svijeta.
Joj zalopojki. Pubertetskih.
Znaci pocni se baviti planinarenjem - bices na svjezem zraku i upoznati super ljudi i potencijalno partnericu, neki hobi nesto? bilijar? salvete? fotografija? svirke? veceri poezije? izlozbe - tako kulturna desavanja?
Svakako sam se mislio baviti planinarenjem,zbog toga sam i pitao za iskustva sa tim.Nikake žalopojke,situacija je takva kakva je i traži rješenje.Išao sam na nekoliko izložbi,slabo se ljudi tu upoznaju jer su došli zbog slika.Slično kada ideš u kino.
billy organ

#174 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by billy organ »

dale cooper wrote: 10/04/2022 14:54

Image

Vođenje ljubavi uz Bryana Adamsa može jedino dovesti do erektilne disfunkcije. :mrgreen:
Ej da vidis kako ide kad pustis Sepultura - ratamahatta :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#175 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Bloo »

McGradySA wrote: 10/04/2022 23:16 Svakako sam se mislio baviti planinarenjem,zbog toga sam i pitao za iskustva sa tim.Nikake žalopojke,situacija je takva kakva je i traži rješenje.Išao sam na nekoliko izložbi,slabo se ljudi tu upoznaju jer su došli zbog slika.Slično kada ideš u kino.
Planinarenje onda. Odmah iduce sedmice se uclani u neki PD. U Sarajevu ih barem ima na bacanje. Preporucujem da pocnes sa nekim "penzionerskim" da te ne sataru oni tipa PD Zeljo. :mrgreen:
Post Reply