Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zomri
#60276 Re: Liverpool FC
Manje se primijete njegove slabosti tu, pa te manje i košta. Ali ako pričamo o najvišem nivou, ne može ti on biti starter, da.
- Edin H.
- drug_profi
#60278 Re: Liverpool FC
Pricate o (do jucer) drugom strelcu lige?
-
convict
#60279 Re: Liverpool FC
ja bih danas i diaza i firmina prije jote. ali jbg, firmino je propustio trening pred utakmkcu, vjerovatno nije na svojih 100%, a diaz je igrao cijelu utakmicu protiv benfice, mozda je bila procjena da je jota svjeziji.
u svakom slucaju, bod kao kuca ako se uzme u obzir pokazano. na kraju ce biti zal zbog prosutih bodova protiv nekog brightona ili brentforda.
- no_sekirli
#60280 Re: Liverpool FC
Ima se jos za igrati decki, i dalje zaostajemo samo jedan bod.
- zomri
- drug_profi
#60282 Re: Liverpool FC
Ma ja sam zadovoljan.
Ali teba utvrditi sta je ono i kakva je ono konfuzija bila u prvom poluvremenu.
A u ovoj se tekmi pokazalo da se na ovom levelu kvaliteta sanse ne smiju propustiti. Zicer za Siti je skinuo Alison, drugi fulio Mahrez. A Jota je usro ogromnu priliku za 2:2 u prvom. Ona salahova sto je skrenuta u nedosuđen korner je isla u gol, i golman je ne bi stigao jer mu je isla previse visoko.
Salah je cini mi se dosao sebi, Mane odigrao jako dobru tekmu. Jota radi ono sto treba, da bude na pravom mjestu.
Sredina je ovdje jedina koja je bila losija od protivnika. Iznosenje nije islo, ali su dugacke lopte zato pravile nesto.
Ali teba utvrditi sta je ono i kakva je ono konfuzija bila u prvom poluvremenu.
A u ovoj se tekmi pokazalo da se na ovom levelu kvaliteta sanse ne smiju propustiti. Zicer za Siti je skinuo Alison, drugi fulio Mahrez. A Jota je usro ogromnu priliku za 2:2 u prvom. Ona salahova sto je skrenuta u nedosuđen korner je isla u gol, i golman je ne bi stigao jer mu je isla previse visoko.
Salah je cini mi se dosao sebi, Mane odigrao jako dobru tekmu. Jota radi ono sto treba, da bude na pravom mjestu.
Sredina je ovdje jedina koja je bila losija od protivnika. Iznosenje nije islo, ali su dugacke lopte zato pravile nesto.
- AmiĐa_Idriz
- BHF_Manijak
#60285 Re: Liverpool FC
Ne znam, mislim da su nam trebala jos 2 Hendersona u veznom redu, neko sa takvom energijom i trkom. Fabinho se definitivno slabo snalazi pod pritiskom i skucenom prostoru, Thiago je pre plemenit za ovakav vid utakmice, a i fali mu brzine.
Nadam se da ce na ljeto se radit na veznom redu i da ce doci neki novi klinci koji nude te dodatne potrebne opcije.
Danas je vezni red "izgubio" utakmicu, na stranu sto je odbrana izgledala porozno.
Nadam se da ce na ljeto se radit na veznom redu i da ce doci neki novi klinci koji nude te dodatne potrebne opcije.
Danas je vezni red "izgubio" utakmicu, na stranu sto je odbrana izgledala porozno.
- Edin H.
#60286 Re: Liverpool FC
Odabrana je igrala ono što je Klopp od njih tražio “visoku liniju” što je riskantno protiv City-ja, pogotovo ako neko napravi presing naprijed. Ali dobro zato Liverpool zabi dva gola, a mogli su još.BHF_Manijak wrote: ↑10/04/2022 23:29 Ne znam, mislim da su nam trebala jos 2 Hendersona u veznom redu, neko sa takvom energijom i trkom. Fabinho se definitivno slabo snalazi pod pritiskom i skucenom prostoru, Thiago je pre plemenit za ovakav vid utakmice, a i fali mu brzine.
- drug_profi
#60287 Re: Liverpool FC
Mane,
Salah,
Alison
Mislim da je tako najpostenije. Mane je po meni bio najkorisnija osoba na terenu, pa Salah.
Alison za skidanje zicera i hladnocu sa kojom je docekivao zadnje pasove pod presingom.
Salah,
Alison
Mislim da je tako najpostenije. Mane je po meni bio najkorisnija osoba na terenu, pa Salah.
Alison za skidanje zicera i hladnocu sa kojom je docekivao zadnje pasove pod presingom.
-
convict
#60288 Re: Liverpool FC
utisci nakon ove utakmice nece se jos ni sleci, a vec nam dolazi benfica. u subotu je benfica pobijedila belenenses, posljednju ekipu portugalske lige, 3:1 uz hat trick darwina.
iskoristili su laganog protivnika da dobro odmore ekipu, cak 6 startera protiv liverpoola nije pocelo utakmicu, samo 2 su igrali zadnjih pola sata, a darwina su izvadili zadnjih 20 minuta. dakle, dolaze vrlo svjezi i sigurno ne spustenih gaca. u slucaju da prvi povedu, moglo bi biti svasta.
s druge strane, mi osim sto moramo sacuvati prednost, moramo sacuvati igrace i za naredni vikend. tu prije svega mislim na ove koji se nikad ne rotiraju - trent, fabinho, robo, virgil. jedva cekam da vidim kako ce to izgledati u srijedu.
iskoristili su laganog protivnika da dobro odmore ekipu, cak 6 startera protiv liverpoola nije pocelo utakmicu, samo 2 su igrali zadnjih pola sata, a darwina su izvadili zadnjih 20 minuta. dakle, dolaze vrlo svjezi i sigurno ne spustenih gaca. u slucaju da prvi povedu, moglo bi biti svasta.
s druge strane, mi osim sto moramo sacuvati prednost, moramo sacuvati igrace i za naredni vikend. tu prije svega mislim na ove koji se nikad ne rotiraju - trent, fabinho, robo, virgil. jedva cekam da vidim kako ce to izgledati u srijedu.
- drug_profi
#60289 Re: Liverpool FC
Necemo izgubiti dva razlike sigurno.
Zabicemo jedan bar, a tri primiti necemo.
-
convict
#60290 Re: Liverpool FC
ma i ja sam siguran u prolaz, samo bih volio da ga sto ranije potvrde i da sto vise igraca dobije sansu da odmori.drug_profi wrote: ↑11/04/2022 01:21 Necemo izgubiti dva razlike sigurno.
-
Plunkett
#60291 Re: Liverpool FC
Nakon prespavane noci nesto kontam ako City nije uspio pobijediti uprkos sokantnih prvih 45 minuta, onda nema brige
Pobjeda u FA cupu
Pobjeda u FA cupu
- BHF_Manijak
#60292 Re: Liverpool FC
Kont'o sam izmorit ce ih Atletico, ali kurko, imaju snage k'o konji! 
Poglefam Jotu umro lik, a onda pigledam De Bruynea npr. - jede covjek teren.
Prestrasno je kakav pressing igraju i kako Liverpool gotovo nikad nema na Etihadu odgovor na to. Hajde na Anfieldu ok, ali na Etihadu se vrlo cesto useru doslovno.
Poglefam Jotu umro lik, a onda pigledam De Bruynea npr. - jede covjek teren.
Prestrasno je kakav pressing igraju i kako Liverpool gotovo nikad nema na Etihadu odgovor na to. Hajde na Anfieldu ok, ali na Etihadu se vrlo cesto useru doslovno.
- King_Kenny
- no_sekirli
#60294 Re: Liverpool FC
Gledao sam sada produženi sažetak.
Pa jebo te sunce, Fab je bio gori nego sam imao osjećaj poslije tekme. Kod prvog gola zakasnio ispratiti, a kod drugog u napadu loptu dodao protivniku. Pored njega, imali smo još par veoma loših pojedinaca, dok su kod njih Ragimaga i Jesus bili prosječni. Silva-Cancelo-Kevin osovina nas je ubila u napadu. One panične reakcije i startovi na rubu isključenja nisu odavno viđeni.
Mane je za divno čudo odigrao odlično i za mene je MOTM.
Sve u svemu, dobro smo prošli, i možemo biti zadovoljni bodom.
Pa jebo te sunce, Fab je bio gori nego sam imao osjećaj poslije tekme. Kod prvog gola zakasnio ispratiti, a kod drugog u napadu loptu dodao protivniku. Pored njega, imali smo još par veoma loših pojedinaca, dok su kod njih Ragimaga i Jesus bili prosječni. Silva-Cancelo-Kevin osovina nas je ubila u napadu. One panične reakcije i startovi na rubu isključenja nisu odavno viđeni.
- King_Kenny
#60295 Re: Liverpool FC
Netsvarno loš Fabinho, ali su forumaši objasnili ranije i zašto, a evo i Telesportov kolumnista o tome piše.
Dvoumio sam se između Salaha i Manea i ipak 3 boda dao Salahu; posebno u drugom poluvremenu je vezao Cancela da rjeđe ide naprijed. I Mane je bio prijetnja desnoj strani Citijeve odbrane.
Dvoumio sam se između Salaha i Manea i ipak 3 boda dao Salahu; posebno u drugom poluvremenu je vezao Cancela da rjeđe ide naprijed. I Mane je bio prijetnja desnoj strani Citijeve odbrane.
- no_sekirli
#60296 Re: Liverpool FC
Ja nisam znalac da skontam ove finese šta pišu analitičari nakon tekme, ali ako je ovo zbilja bila ideja Pepa, onda mu treba skinuti kapu za šahovske poteze koje vuče. Jedan korner smo imali samo
Ovaj na Telegramu opisa taktiku Kloppa u jednoj rečenici, a o Pepovom nadmudrivanju napisa traktat. Možda da je Klopp žrvtovao Trenta i da je igrao Gomez od početka, ili da je izveo Faba, uveo Gomeza a onda gurnuo Hendu na zadnjeg, a da Trent igra baš u sredini... Samo, ne može se igrati 30 ili 40 utakmica na jedan način i onda za jednu utakmicu probati neki experiment.
Treba osigurati nastavak u CL u srijedu, a onda opet ovi roboti. Možda bude više sreće i znanja u kupu.
Ovaj na Telegramu opisa taktiku Kloppa u jednoj rečenici, a o Pepovom nadmudrivanju napisa traktat. Možda da je Klopp žrvtovao Trenta i da je igrao Gomez od početka, ili da je izveo Faba, uveo Gomeza a onda gurnuo Hendu na zadnjeg, a da Trent igra baš u sredini... Samo, ne može se igrati 30 ili 40 utakmica na jedan način i onda za jednu utakmicu probati neki experiment.
Treba osigurati nastavak u CL u srijedu, a onda opet ovi roboti. Možda bude više sreće i znanja u kupu.
- ladacoko
#60297 Re: Liverpool FC
I mahrezovu sansu je on iskreirao s uzasnim pasom prema robertsonu.no_sekirli wrote: ↑11/04/2022 12:43 Gledao sam sada produženi sažetak.![]()
Nas vezni red je 2 klase ispod citijevog
- BHF_Manijak
#60298 Re: Liverpool FC
Hahahahahah bas roboti, otac ih jebo. 
Stare mi isto u crtanim ono kad protiv masine na kraju igras, kao najtezi protivnik.
Vidjet cemo u subotu je li Klopp ista iz ovog naucio. Da se ne lazemo znao je i on Pepa naguzit i to dobro. Sad je ovaj njega, takav je svijet. Ako dooobro izanalizira utakmicu, u sta ne sumnjam kad je rijec o Kloppu, imat ce sta izvuc i popravit. Nek mu urnek bude pocetak drugog poluvremena.
Nadam se samo da ce Pep poceti nesto eksperimentisati u svom stilu u subotu, pa da ga to zajebe.
A inace iako ga ne volim drama, prestrasan trener.
City vanzemaljski nekad izgleda. Mada ove sezone puno rjedje nego ranijih.
Stare mi isto u crtanim ono kad protiv masine na kraju igras, kao najtezi protivnik.
Vidjet cemo u subotu je li Klopp ista iz ovog naucio. Da se ne lazemo znao je i on Pepa naguzit i to dobro. Sad je ovaj njega, takav je svijet. Ako dooobro izanalizira utakmicu, u sta ne sumnjam kad je rijec o Kloppu, imat ce sta izvuc i popravit. Nek mu urnek bude pocetak drugog poluvremena.
Nadam se samo da ce Pep poceti nesto eksperimentisati u svom stilu u subotu, pa da ga to zajebe.
A inace iako ga ne volim drama, prestrasan trener.
City vanzemaljski nekad izgleda. Mada ove sezone puno rjedje nego ranijih.
- AmiĐa_Idriz
#60299 Re: Liverpool FC
Opet Tierney na VAR-u, protiv Uniteda