Republika Turska

tramvajtrojka

#33351 Re: Republika Turska

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 10/04/2022 12:56
tramvajtrojka wrote: 10/04/2022 12:46

slazem se al mordorci ce i na njih udariti jer oni kao rusi ne znaju ići u bitke mozgom nego silom zato ce i popusiti dole a mi mi smo uspjeli u trideset godina od divljenja zapada i mezimceta svojim budalastinama postati kusur i sredstvo za namirivanje susjeda i komšija zato nam se cini da smo prodani od sviju . Nismo prodani jer niko ne zeli da pomogne narodu koji sam ne zeli sebi dobro niti koji hoce da se bori za državu. Kakve nam koristi sto ovdje turkofilu pišu da ce babo erdogan ugasiti na dugme srbijanske bajre hoce al kad ovi preoru nasu omladinu po bosanskim vrletima

znas nas jebo nas :run:
štaš ljudi vole da se tješe bajkama i supermoćima...valjda uticaj Marvela i internet foruma na nove generacije :lol:

ozbiljni ljudi se organizuju, uvezuju, opremaju i obučavaju i tako to rade Albanci...ušli u NATo, imaju USA iza sebe, bazu na Kosovu, a NATO baza će se graditi u Albaniji i velika vjerovatnoća da će naredni Gensec NATO-a biti Edi Rama

mi samo laprdamo da nam je turska prijatelj...đe i bila izradili smo ih...primjer izvoza mesa u Tursku...Amere smo davno izdigli i ne smatraju nas ozbiljnim partnerima. Faktički smo sami sebe izolovali, ne pratimo tokove i za očekivati je da opet pušimo :sad: realno za svakoga su SR i HR kredibilnije opcije
debili bili i ostali umjesto da smo amerima suhim zlatom placali da ostanu u Tuzli mi vjedva docekali da im vidimo noge :zoka: oruzane snage nam kombinacija dobar dan Vijetnam i JNA 1971 godine i to prvim pucnjem se raspada

bas me zanima sta ce ljubitelji drzave Turkiye da kažu za ovo nesto ih nema plaho su se usutili nama makete tih dronova Srbima real deal :thumbup: :thumbup: najzalosnije mi je ove moje generacije od 25-35 koja ce popusiti svoje zivote zbog nesposobnih debila jer ovi ne uzimaju dronove da idu u razgledanje srbije i bacanje balona iznad Beograda s njima na nekome to moraju istresti a niko od nas ovdje ne zeli da gleda scene onih armena koji su kao glineni golubovi bili
Lopez1981

#33352 Re: Republika Turska

Post by Lopez1981 »

"Real deal" trenutno je jedino vrijedna Turska donacija za OSBiH koja treba uskoro da stigne. Mogli smo izabrati bilo sta iz njihove vojne industrije pa i Bayraktare. Masovic i Podzic su isli i odabrali opremu.

Sto se tice ove Vuciceve izjave, pa sacekajmo da vidimo sta ce biti od toga. Turska javnost je apsolutno protiv toga, citajte komentare na Turskim portalima koji su prenijeli izjavu Vucica. Hajmo i od njih praviti neprijatelje na rekla kazala price, ko' kad nemamo dovoljno neprijatelja pa daj i Tursku guramo tu. Ko im jebe mater, ako vidimo da rade protiv nas otvoriti ambasadu Kurdistana u Sarajevu, istetovirao bih Odzalana na celo ako treba, ali ne treba ni na neke gluposti praviti od njih neprijatelje dok cekamo iz Turske jednu od najvećih donacija za OSBiH od kad postoje.
@mba

#33353 Re: Republika Turska

Post by @mba »

sad odjednom Pravoslavac preko drine lik kojem se vjeruje, jer eto kurir je nest napisao bombasticno!

nikad a ni tada nece te dronove dobiti nema teoretske sanse!
@mba

#33354 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Lopez1981 wrote: 10/04/2022 13:24 "Real deal" trenutno je jedino vrijedna Turska donacija za OSBiH koja treba uskoro da stigne. Mogli smo izabrati bilo sta iz njihove vojne industrije pa i Bayraktare. Masovic i Podzic su isli i odabrali opremu.

Sto se tice ove Vuciceve izjave, pa sacekajmo da vidimo sta ce biti od toga. Turska javnost je apsolutno protiv toga, citajte komentare na Turskim portalima koji su prenijeli izjavu Vucica. Hajmo i od njih praviti neprijatelje na rekla kazala price, ko' kad nemamo dovoljno neprijatelja pa daj i Tursku guramo tu. Ko im jebe mater, ako vidimo da rade protiv nas otvoriti ambasadu Kurdistana u Sarajevu, istetovirao bih Odzalana na celo ako treba, ali ne treba ni na neke gluposti praviti od njih neprijatelje dok cekamo iz Turske jednu od najvećih donacija za OSBiH od kad postoje.

kad stigne to sto treba da stigne, najmanje sto ocekujem od dezurnih kriticara svega turskoga je da se barem ovde izvine svima! :-D
Garak

#33355 Re: Republika Turska

Post by Garak »

Ja ne znam šta je tu problematično. Turska vojna industrija nije dobrotvorna organizacija, ljudi rade za novac. Uostalom rat i oružje su uvijek bili najprofitabilnija industrija.

Sutra da BiH kontaktira Francuze, Tursku, SAD ili bilo koga ko proizvodi dronove ili mlaznjake i kažu spremni smo platiti desetine miliona svako će ti isporučiti proizvod. Onaj ko je spreman platiti on će i imati i to je tako.

Ne znam kako nas više nije sramota primati donacije i sadaku, jebote kao da smo još uvijek u ratu. I onda se nerviramo što nas ostatak svijeta posmatra kao bijednike i sirotinju.
toska

#33356 Re: Republika Turska

Post by toska »

Turkofilstvo Bošnjaka je zanemarivo i neuporedivo u odnosu na rusofiliju Srba.
Bosanac sa dna kace

#33357 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

Garak wrote: 10/04/2022 13:59 Ja ne znam šta je tu problematično. Turska vojna industrija nije dobrotvorna organizacija, ljudi rade za novac. Uostalom rat i oružje su uvijek bili najprofitabilnija industrija.

Sutra da BiH kontaktira Francuze, Tursku, SAD ili bilo koga ko proizvodi dronove ili mlaznjake i kažu spremni smo platiti desetine miliona svako će ti isporučiti proizvod. Onaj ko je spreman platiti on će i imati i to je tako.

Ne znam kako nas više nije sramota primati donacije i sadaku, jebote kao da smo još uvijek u ratu. I onda se nerviramo što nas ostatak svijeta posmatra kao bijednike i sirotinju.
A sta nije?
Ljudi grade politicku karijeru na nama!
Predstavljaju se neki zastitnici islama i muslimana, pa onda najvecim koljacima i ubicama muslimana u regiji dadnu oruzje.
Jos se palamudaju kako im je Alija ostavio Bosnu u amanet.
Ne, nije samo naš defetizam i našasmotanost!
Dodju ljudi u Bosnu da izvoze meso ili ne znam ti ja orahe, hoce ih ma'l te ne dzabe. A u Srbiji su spremni da plate bruku para za sve isto.
U Srbiju salju investicije, a nama sadaka kurbane i odrede za džerašenje čuna.
Ne mogu da shvate što nam je Ziraat Banka u Bosni žnj banka, a Rajfajzen nam kao jedna od najboljih...Mogli Austrijanci, Nijemci, Italijani sve s nama da se dogovore i da budu prezadovoljno sa svakim biznisom koji rade sa nama, a Turci ne mogu.
Ali zato u Srbiji mogu sve...ne znam...haman da je i do vjere...
Haris.ba

#33358 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 14:16 Dodju ljudi u Bosnu da izvoze meso ili ne znam ti ja orahe, hoce ih ma'l te ne dzabe. A u Srbiji su spremni da plate bruku para za sve isto.
Je li imas konkretne informacije o ovome? Mozes malo detaljnije.

Moje iskustvo sa Turcima je da imaju veoma lose misljenje o nama kao poslovnim saradnicima. Uglavnom ih nesta slazemo, zavalimo, prevarimo.
HarTar

#33359 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Vučko kupuje Bayraktare ima dvije godine :lol: Da imamo para i nama bi Rusi prodali i S-400 i SU-35 uprkos Srbiji i Srbima, isto kao što su i Azerima uprkos armenskoj braći :lol:
sumirprimus

#33360 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Svejedno dan kad im i ako im proda , to je kraj turske politike u bih .i kraj svih veza sa turskom i poloticarima prvenstveno bakir akoji je vezan za erdoogana.
Btw ne mislimo ni mi o njima mista bolje. Realno da ne idemo u dalju istoriju i sta su radili dovoljno je 92 95. I sad sa ekonomijom.
Bangalore_

#33361 Re: Republika Turska

Post by Bangalore_ »

Turska ima masovan genocid na svom računu što bi bilo veoma pogubno i razočaravajuće da se nađemo na strani koja ga negira ako postane pitanje opredjeljenja gdje si ili na jednoj ili na drugoj strani. Pokvarenjak Izdajbegović bi vjerovatno davao glupave izjave i svrstao nas pogrešno.
Lopez1981

#33362 Re: Republika Turska

Post by Lopez1981 »

sumirprimus wrote: 10/04/2022 14:59 Svejedno dan kad im i ako im proda , to je kraj turske politike u bih .i kraj svih veza sa turskom i poloticarima prvenstveno bakir akoji je vezan za erdoogana.
Btw ne mislimo ni mi o njima mista bolje. Realno da ne idemo u dalju istoriju i sta su radili dovoljno je 92 95. I sad sa ekonomijom.
Ako se desi da prodaju Srbiji, jedino ih moze oprati da nama posalju isti broj koliko su njima prodali. ;-)
Haris.ba

#33363 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 10/04/2022 14:59 Svejedno dan kad im i ako im proda , to je kraj turske politike u bih .i kraj svih veza sa turskom i poloticarima prvenstveno bakir akoji je vezan za erdoogana.
Ne funkcionise tako politika. Turci su nas prodali za desetogodisnji porezni prihod AU, pa opet vidis da te neke veze opstaju.

Nema potrebe zatvarati vrata straznjicom. Kada zagusti, sta znas ko ce zatrebati. U odnosima drzava interesi su prvi, pa onda sve ostalo.

Evo, oko Bajri. Turci su nam dali mnogo povoljniji dil nego ovaj sa Srbijom. Ali, Bosnjo nece.
Bosanac sa dna kace

#33364 Re: Republika Turska

Haris.ba wrote: 10/04/2022 14:20
Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 14:16 Dodju ljudi u Bosnu da izvoze meso ili ne znam ti ja orahe, hoce ih ma'l te ne dzabe. A u Srbiji su spremni da plate bruku para za sve isto.
Je li imas konkretne informacije o ovome? Mozes malo detaljnije.

Moje iskustvo sa Turcima je da imaju veoma lose misljenje o nama kao poslovnim saradnicima. Uglavnom ih nesta slazemo, zavalimo, prevarimo.
Nahod'o, nasluš'o i nagled'o se svega.

Kaže jednom jedan "investitor" nakon boravka u Tešnju "pa vidi ovi šta god proizovode, oni proizvode kvalitetno i skupo, i sve ode za Europu, nama ništa ne ostaje".
Sjeti se samo one kreditne linije Ziraat banke, sigurno znaš bolje od mene koje tu sve hajrvov'o i ko je to kako dijelio.
Bosanac sa dna kace

#33365 Re: Republika Turska

Haris.ba wrote: 10/04/2022 15:13Evo, oko Bajri. Turci su nam dali mnogo povoljniji dil nego ovaj sa Srbijom. Ali, Bosnjo nece.
Đe, kad, šta, kako?
Haris.ba

#33366 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 16:18
Haris.ba wrote: 10/04/2022 15:13Evo, oko Bajri. Turci su nam dali mnogo povoljniji dil nego ovaj sa Srbijom. Ali, Bosnjo nece.
Đe, kad, šta, kako?
Da je proslo, bilo bi na vjestima. Ali, MI nit znamo, nit hocemo.
Kad treba operacionalizirati, sve padne na sitnosicarstvu.

Zato treba uvijek iz prve kriviti nas, pa tek onda druge.
A, i svrsishodnije je. Turke mijenjati cemo tesko. Samo sebe mozemo.
Ludzak

#33367 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Nas narod je smiješan, necu da ih imenujem nacionalno. Veću korist Turska ima sa Srbijom, nego sa Bosnom i Bošnjacima. Logično je da će Srbiji prije nesto pokloniti nego Bosni. Šta je Bosna? Nista. Nevažna državica sa tri konstutivna naroda i sa tri nevažna predsjednika. Država koja još ne zna ni na koju stranu da povuce, istocnu ili zapadnu.
Bosanac sa dna kace

#33368 Re: Republika Turska

Haris.ba wrote: 10/04/2022 16:21
Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 16:18
Đe, kad, šta, kako?
Da je proslo, bilo bi na vjestima. Ali, MI nit znamo, nit hocemo.
Kad treba operacionalizirati, sve padne na sitnosicarstvu.

Zato treba uvijek iz prve kriviti nas, pa tek onda druge.
A, i svrsishodnije je. Turke mijenjati cemo tesko. Samo sebe mozemo.
Znam, jednom pirlikom bio na sastanku kad jedan "naš" doš'o na poseban sastanak o GRAS-u, posebna večera, samo taj "naš" sa još par osoba iz nekog ministarstva u kojem radi i jedan stariii gospodin s turske strane, vrlo uticajna ličnost, "stara garda", iz svih Erdoanovih partija bio glavni za Istanbul, između ostalog jedan je od onih koji su osmislili prevoz u Istanbulu, i posadio taj "čiko" "našeg" ispred sebe, i tako objašnjava taj čiko šta sve treba da urade da reformišu GRAS, koliko da subvneciraju, koji su potnecijali iz budžeta, to se sve vraća kroz karte, tako se zadržava stanovništvo, a ovaj naš ni ne sluša i svako malo "de ima'l šta za onih 26 autobusa što su rekli donirat"...ja preplan'o od stida, čiko je inače našeg porijekla, pa i razumi kao nešto...tad su bili voljni pomoći oko GRAS-a, ne znam šta se kasnije desilo, mislim da su nakon tog sastanka i reakcija dotičnog gospodina lagano odustali...
Bosanac sa dna kace

#33369 Re: Republika Turska

Ludzak wrote: 10/04/2022 16:26 Nas narod je smiješan, necu da ih imenujem nacionalno. Veću korist Turska ima sa Srbijom, nego sa Bosnom i Bošnjacima. Logično je da će Srbiji prije nesto pokloniti nego Bosni. Šta je Bosna? Nista. Nevažna državica sa tri konstutivna naroda i sa tri nevažna predsjednika. Država koja još ne zna ni na koju stranu da povuce, istocnu ili zapadnu.
Ma ja, znam ja nas, *eb'o nas....trebamo se poklupit' i šutit' kad bajre budu zujale izna glave...kaki smo, dobro i postojimo.
Haris.ba

#33370 Re: Republika Turska

Post by Haris.ba »

Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 16:35
Znam, jednom pirlikom bio na sastanku kad jedan "naš" doš'o na poseban sastanak o GRAS-u, posebna večera, samo taj "naš" sa još par osoba iz nekog ministarstva u kojem radi i jedan stariii gospodin s turske strane, vrlo uticajna ličnost, "stara garda", iz svih Erdoanovih partija bio glavni za Istanbul, između ostalog jedan je od onih koji su osmislili prevoz u Istanbulu, i posadio taj "čiko" "našeg" ispred sebe, i tako objašnjava taj čiko šta sve treba da urade da reformišu GRAS, koliko da subvneciraju, koji su potnecijali iz budžeta, to se sve vraća kroz karte, tako se zadržava stanovništvo, a ovaj naš ni ne sluša i svako malo "de ima'l šta za onih 26 autobusa što su rekli donirat"...ja preplan'o od stida, čiko je inače našeg porijekla, pa i razumi kao nešto...tad su bili voljni pomoći oko GRAS-a, ne znam šta se kasnije desilo, mislim da su nakon tog sastanka i reakcija dotičnog gospodina lagano odustali...
Turci su veoma prijateljski nastrojeni prema nama. Naravno, posao je posao. Ali, neke stvari bi pustili gdje drugdje nebi.

Ali, sto ga mi znamo zaguliti...

Nije problem kad mi nesta imamo da valja, i imamo drugo trziste. Pa i Turcin prodaje gdje se moze zaraditi bolje.
Samo, padamo. Koliko sam se naslusao price, ko ga j..., doci ce drugi. Cim je on dosao, doci ce i drugi...

Za jedan projekat u istocnom dijelu BiH toliko su nasi love uzeli na razne papire da je to horor. Ono logika, kad je vec ovca dosla - sisaj. A, ne razumiju da moze jednu ovcu osisati, ali nikada onda nece imati stado.
Bosanac sa dna kace

#33371 Re: Republika Turska

Haris.ba wrote: 10/04/2022 16:43
Bosanac sa dna kace wrote: 10/04/2022 16:35
Turci su veoma prijateljski nastrojeni prema nama. Naravno, posao je posao. Ali, neke stvari bi pustili gdje drugdje nebi.

Ali, sto ga mi znamo zaguliti...

Nije problem kad mi nesta imamo da valja, i imamo drugo trziste. Pa i Turcin prodaje gdje se moze zaraditi bolje.
Samo, padamo. Koliko sam se naslusao price, ko ga j..., doci ce drugi. Cim je on dosao, doci ce i drugi...

Za jedan projekat u istocnom dijelu BiH toliko su nasi love uzeli na razne papire da je to horor. Ono logika, kad je vec ovca dosla - sisaj. A, ne razumiju da moze jednu ovcu osisati, ali nikada onda nece imati stado.
Ja samo kažem da ni Turci nisu sjajni, kao što nismo ni mi.
Bajre su trebale ostati tajna...ali eto...

Jah, imaju i oni što su došli da obrađuju drvo pa rekli "ali nama je Bakir rek'o da moremo posjeći svako drvo" a ono se zaletili sjeći tuđu privatnu šumu...
HarTar

#33372 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

♦️Kompanije FNSS i Otokar iz Turske učestvovale su na višemilionskom tenderu za oklopna vozila koji je otvoren u Maleziji. FNSS je ponudio prodaju vozila PARS 6x6 Maleziji, a Otokar je ponudio prodaju vozila ARMA 6x6. Turska, koja je prije 10 godina čekala na kapijama zapadnih zemalja da kupi oružje, danas se takmiči sama sa sobom u prodaji vozila Maleziji!

Image
HarTar

#33373 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Njemačke novine Die Welt:
Bespilotna letjelica Bayraktar TB2 turske proizvodnje ima superiorne karakteristike od bespilotne letjelice Heron izraelske proizvodnje. Njemačka bi trebala kupiti Baytaktar TB2 umjesto 60 Heron dronova.

Image
tramvajtrojka

#33374 Re: Republika Turska

Post by tramvajtrojka »

HarTar wrote: 10/04/2022 17:00 Njemačke novine Die Welt:
Bespilotna letjelica Bayraktar TB2 turske proizvodnje ima superiorne karakteristike od bespilotne letjelice Heron izraelske proizvodnje. Njemačka bi trebala kupiti Baytaktar TB2 umjesto 60 Heron dronova.

Image
Image

mogao si i ovu vijest prenijeti kad hoces da budes objektivni turski telal vojne industrije :zjev: :zjev: ne trebas preskakati vijesti iz majcice ne valja to zelimo objektivno izvjestavanje
HarTar

#33375 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@tramvajtrojka Ne znam onda o čemu su kolege forumaši cijelo vrijeme diskutovali ako ovo već nije preneseno :-D
Post Reply