jes, jes.....davno smo ga popušiliKiki_Musampa wrote: ↑09/04/2022 22:20U kojem svijetu Vi ljudi živite? SDA je na respiratorima pokušala ukrast 8 miliona,a da nabave nešto za BiH.
U suštini,mislim da smo ga mi isp...li,prejake su ovo struje oko BiH,a proBiH strana je maltene mrtva.
Ukrajina
-
palermo
#75801 Re: Ukrajina
- luckylaka
#75802 Re: Ukrajina
Gdje si bio 92-e da vidis tu,,karikaturu" od vojske koja je takodjer imala problem sa te dvije,tri,cetiri
- djugum
#75803 Re: Ukrajina
Nevjerovatno
-
Milenkov buraz
#75804 Re: Ukrajina
Ovaj Johnson mi je toliko porastao u očima da je to nevjerovatno. Valjda kod njega proradili turski geni 
-
toska
#75805 Re: Ukrajina
Veliki problem kod borbenih dronova je municija,
negdje je bio članak da ni Rusija nema vođene projektile, nesto experimentsu sa Kornetima, a turski MAM projektili su im SF, pritom i jako skupi.
džaba i dobar dron ako nije sve zaokruženo.
negdje je bio članak da ni Rusija nema vođene projektile, nesto experimentsu sa Kornetima, a turski MAM projektili su im SF, pritom i jako skupi.
džaba i dobar dron ako nije sve zaokruženo.
-
Mason74
- karanana
#75807 Re: Ukrajina
Ma ako ih vuchko digne na nas pritisne brat erdogan i zet bayraktar puljku iz ankare i ugasi ih. Ne bi oni dozvolili da im se ono ostavljeno u amanaet unisti.
Vojno pitanje: postoji li neki tako da kazem morski bajraktar? Neka unmanned podmornica koja ide na daljinsku priblizi se brodu i ispuca neke torpede ili se samoubije rokajuci brod?
Vojno pitanje: postoji li neki tako da kazem morski bajraktar? Neka unmanned podmornica koja ide na daljinsku priblizi se brodu i ispuca neke torpede ili se samoubije rokajuci brod?
- quoter
#75808 Re: Ukrajina
U međuvremenu dok nam Bajraktari ne zazuje iznad Trebevića Ukrajinci napadaju na Herson.
- astala_vistala
#75809 Re: Ukrajina
Kada se sjetim "naglog odlaska" US trupa iz Afganistana, kad i kad su oni znali da počinje džumbus u Evropi, moguće da će istok pasti nakon velike ofanzive,ali Zapad od Ukraine pravi Izrael u smislu vojno tehnološke moći, rat traje mjesec dana ako potraje bar pola godine Abramsi i Perdatori će da oru Ukrainske ravnice.
-
Milenkov buraz
#75810 Re: Ukrajina
Sve što Kiki kaže ili podržava znaj da je suprotno ili da će ti koje on podržava najebati, X puta do sada potvrđeno na raznim temama.
-
LuckyLoser
#75811 Re: Ukrajina
Ovo nesto kao Best of.
Pola ovoga nisam vidio
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#75812 Re: Ukrajina
Moze se staviti u ugovor da se smiju koristiti samo na teritoriji Srbije i cao.karanana wrote: ↑09/04/2022 22:55 Ma ako ih vuchko digne na nas pritisne brat erdogan i zet bayraktar puljku iz ankare i ugasi ih. Ne bi oni dozvolili da im se ono ostavljeno u amanaet unisti.
-
saimidin
#75813 Re: Ukrajina
Uk general, ma sve jasno zaustaviti orke moze oruzje, oruzje I samo oruzje, i da je u ua prosle godine, na zalost ali za mnoge civile, pa I vojnike ukrajine vec jeste I biti ce kasno
-
Vedoo
#75814 Re: Ukrajina
Bravo Palermo!palermo wrote: ↑09/04/2022 20:09
Ono što sam hotio reći, a ti možda nisi razumio. Nas je dva miliona, ukrajinaca je 45 miliona. Naravno da su Ukrajinci važniji svijetu nego mi, naravno da su nama ukrajinci važniji nego što smo mi njima. Naša pobjeda protiv velikosrpske ideje, je velika za nas, ali za svijet ne znači mnogo. Pobjeda Ukrajinaca nad Rusima mijenja kartu svijeta. I mnogo više konzekvenci sa sobom nosi. U toj novoj karti svijeta mi postojimo.
Pobjeda Rusa nad Ukrajincima isto tako mijenja kartu svijeta. U toj karti svijeta mi možda i ne postojimo.
Okrenimo se sami sebi, takve rečenice možemo ovdje pročitati. Ova rečenica ima smisla samo ako znači ovo, budimo na strani bolje polovice svijeta, jer je to u našem interesu. Budimo na strani Ukrajine. Ako ni zbog čega drugog, onda makar zbog nas samih.
Slava Ukrajini
- apsidejzi
#75815 Re: Ukrajina
Ne znam jel bio ovaj video postavljen na forumu ranije (ja ga nisam vidio) al evo malo snimaka iz Mariupolja od prije par dana. Ima par teskih snimaka al istovremeno se vidi stepen razaranja grada. Bombe koje naprave krater dubine 5-7 metara...
-
LuckyLoser
#75816 Re: Ukrajina
Par Informacija vezano sa njemačku i naftu. Uglavnom nijemci mogu uvesti embargo, ali bitniji je koji procenat BDP nego ljudski životi. Ruska nafta iznosi oko 1/3 kompletnog uvoza.
"Što se tiče potrošnje primarne energije, mineralno ulje je prošle godine bila najvažnija sirovina Njemačke. A velika većina uvoza dolazi iz Rusije. Prema Federalnom ministarstvu ekonomije, zemlja je 2021. godine isporučila u Njemačku oko 28 milijuna tona sirove nafte i tako opsluživala više od trećine ukupne potrošnje nafte u zemlji.
Slično uglju, i ovdje postoje ambiciozni planovi za izlazak. "Kao rezultat promjena ugovora, ovisnost o ruskoj nafti će ubrzo pasti na 25 posto; promijenjeni lanci opskrbe će, skladno novim ugovorima stupit na snagu u narednim tjednima i mjesecima", navodi se u dokumentu Federalnog ministarstva ekonomije. "Do sredine godine uvoz ruske nafte u Njemačku vjerojatno će se prepoloviti. Do kraja godine želimo biti gotovo neovisni"
Izvor: ARD
Izgleda dok ne bude 0% nema embarga.
Plin je druga stvar ali se ruske nafte mogu odmah kotarisati.
"Što se tiče potrošnje primarne energije, mineralno ulje je prošle godine bila najvažnija sirovina Njemačke. A velika većina uvoza dolazi iz Rusije. Prema Federalnom ministarstvu ekonomije, zemlja je 2021. godine isporučila u Njemačku oko 28 milijuna tona sirove nafte i tako opsluživala više od trećine ukupne potrošnje nafte u zemlji.
Slično uglju, i ovdje postoje ambiciozni planovi za izlazak. "Kao rezultat promjena ugovora, ovisnost o ruskoj nafti će ubrzo pasti na 25 posto; promijenjeni lanci opskrbe će, skladno novim ugovorima stupit na snagu u narednim tjednima i mjesecima", navodi se u dokumentu Federalnog ministarstva ekonomije. "Do sredine godine uvoz ruske nafte u Njemačku vjerojatno će se prepoloviti. Do kraja godine želimo biti gotovo neovisni"
Izvor: ARD
Izgleda dok ne bude 0% nema embarga.
Plin je druga stvar ali se ruske nafte mogu odmah kotarisati.
-
Tyke
#75817 Re: Ukrajina
Cini mi se 2-3 mjeseca po zatvaranju i zadnje baze, Bagrama, te iste firme koje su radile na projektu u Afganistanu su pocele zvati/kontaktirati i zaposljavati u Poljskoj nase ljude koji smo zavrsili sa Afganistanom. Znam par momaka koji su odmah po Afganistanu otisli u Poljsku, a fin broj njih je cekao papire i dozvolu da im se pridruze, ne znam jesu li i zavrsili sve to i otisli, a fin broj ih je i odbio tu ponudu povratka na novi projekat.astala_vistala wrote: ↑09/04/2022 22:59 Kada se sjetim "naglog odlaska" US trupa iz Afganistana, kad i kad su oni znali da počinje džumbus u Evropi, moguće da će istok pasti nakon velike ofanzive,ali Zapad od Ukraine pravi Izrael u smislu vojno tehnološke moći, rat traje mjesec dana ako potraje bar pola godine Abramsi i Perdatori će da oru Ukrainske ravnice.
Bilo mi je cudno to ekspresno pozivanje putem maila i regrutovanje nasih momaka iz Afganistana, dok mi sad vec ima smisla sve to. Itekako oni znaju prilike u Evropi i Balkanu.
-
LuckyLoser
#75818 Re: Ukrajina
Ovo je staro mjesec dana. Ovo je napad na porodilište , bilo već.
-
Mrvice_ba
#75819 Re: Ukrajina
Britanija nikad nije bila istočnije u Evropi. Svaka čast Borisu!
Imperija se vraca, treba joj jos jedan nosac aviona da projektuje silu gdje nece amidza da se zamara.
Imperija se vraca, treba joj jos jedan nosac aviona da projektuje silu gdje nece amidza da se zamara.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#75820 Re: Ukrajina
Kako me nerviraju.ove implikacije o bosnjacko turskom prijateljstvu, kada su nam oni to valjali ?
Ne postoje prijateljstva izmedju drzava, samo interesi a mi nemamo sta da ponudimo. Od Turske mozemo dobiti samo 12 points na evroviziji
Ne postoje prijateljstva izmedju drzava, samo interesi a mi nemamo sta da ponudimo. Od Turske mozemo dobiti samo 12 points na evroviziji
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#75821 Re: Ukrajina
karanana wrote: ↑09/04/2022 22:55 Ma ako ih vuchko digne na nas pritisne brat erdogan i zet bayraktar puljku iz ankare i ugasi ih. Ne bi oni dozvolili da im se ono ostavljeno u amanaet unisti.
ko se u tursku pomoć uzda bolje mu je da se odma mirno naguzi i pripremi vazelina, jal što bi stari latini rekli historia magistra vitae il tako nekako
- janje_
#75822 Re: Ukrajina
Hajd jos sto i nekako, ali kad neko kaze braca turci, dodje mi da povratim.Slo Burner wrote: ↑09/04/2022 23:49 Kako me nerviraju.ove implikacije o bosnjacko turskom prijateljstvu, kada su nam oni to valjali ?
I onda nas neko naziva turcima. Jbt, nidje veze, ko da nam kaze da smo austrijanci ili ugari ili svabe ili rimljani..
- swordmaster
#75823 Re: Ukrajina
To kod njega dandarske cinjeniceMilenkov buraz wrote: ↑09/04/2022 22:59Sve što Kiki kaže ili podržava znaj da je suprotno ili da će ti koje on podržava najebati, X puta do sada potvrđeno na raznim temama.![]()
- Nespin
- ala7
#75825 Re: Ukrajina
Slažem se.janje_ wrote: ↑10/04/2022 00:28Hajd jos sto i nekako, ali kad neko kaze braca turci, dodje mi da povratim.Slo Burner wrote: ↑09/04/2022 23:49 Kako me nerviraju.ove implikacije o bosnjacko turskom prijateljstvu, kada su nam oni to valjali ?
I onda nas neko naziva turcima. Jbt, nidje veze, ko da nam kaze da smo austrijanci ili ugari ili svabe ili rimljani..
Turska je ovdje više zla proizvela nego bilo ko drugi na ovim prostorima.
Promijenila sudbinu tadašnje države.
Sad sa Ukrajinom ima očigledno druge interese, kada spominjete Bajraktare, zato ih i isporučuju tamo.
Zašto Srbija ne bi dobila Bajraktare! Pričamo isto kao početkom 90tih neće, neće! Neće neće pa se desi Srebrenica, okupirano Sarajevo, pokolji i sve ostalo.
Bitno je danas imati x5, audi a3 i prsiti se ulicama Sarajeva, terorisati sopstven narod dok neprijatelji svaki mjesec izvode vježbe!
Tako su Ukrajinci mislili neće neće, dođoše Rusi do kapije Kijeva.
Na jednu ruku off topic ali itekkako poveznica sa Ukrajinom.