Ukrajina
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#75776 Re: Ukrajina
Britanci izbacuju iz upotrebe Harpoon 2023 tko da ce najvjerovatnije u Ukraijinu.
-
lajkujMe
#75777 Re: Ukrajina
Obojca muda do poda.Black swan wrote: ↑09/04/2022 20:50 https://avaz.ba/globus/svijet/733161/iz ... -zelenskim
Dzonson i zelenski setnja kijevom
Dobra produkcija kao da s njima hodam ulicom
Ovo je Zelenskijeva ideja, ovako prikazuje stranicima da je Ukrajina kao i svaka druga europska metropola moderna sa dragim gostoljubljivim ljudima.
Pokazuje ljudskost.
Al mogu mislit ovaj security detachment je bio nervozan do maksa ahahaha
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#75778 Re: Ukrajina
ma ovo je možda prije nego što je počelo...bilo ccca 200-300 ljudi i sve trajalo nekih pola sataDimu1927 wrote: ↑09/04/2022 21:09a u koliko je sati slikana ova slika ?tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2022 11:51
vise novinara nego gradjana Sarajevo uvijek podbaci![]()
![]()
znas nas jebo nas
- video
-
VolimTZ
#75780 Re: Ukrajina
Ovo treba pratiti, i ako se desi stvarno ćemo imati problem. Ne znam na osnovu čega bi ovo dobio, naročito što Turci drže jake veze sa Kosovom i stalo im je da tu drže veći utjecaj nego kod nas. Nebuloza, sad ne znam čija, Vučićeva ili brkina.
- Arachnoidea
#75781 Re: Ukrajina
Eto bas ce nam to napraviti veci problem nego sto imamo trenutno, vojska na papiru.
-
lajkujMe
#75782 Re: Ukrajina
Dobije li Srbija Bayraktar tu smo ga i najebali.
Pricajte vi sta hocete ali da ga oni dobiju to bi bio gamechanger na Balkanu.
Postali bi instant najjaca vojna sila na balkanu.
Pa bi borba ko 90tih po nas izgleda veoma lose.
Mi bi postali Armenci a oni Azeri.
Pod hitno Bake treba zvati Erdogana i jasno i glasno mu reci da ne proda ni komad Bayraktara Srbiji
Pod hitno Bake treba zvati Erdogana i jasno i glasno mu reci da ne proda ni komad Bayraktara Srbiji
-
palermo
#75783 Re: Ukrajina
Pa šta ako dobiju ? Mi ga ne možemo dobiti ?lajkujMe wrote: ↑09/04/2022 22:03 Dobije li Srbija Bayraktar tu smo ga i najebali.
- drug_profi
#75784 Re: Ukrajina
Upravo!
Ovo je zparavo proxy rat između NATO i Rusije, a vode ga Ukrajinci.
Čija borba zapravo odlučuje sudbinu njihove zemlje, a direktno i sudbinu Balkana.
Moje je mišljenje da je Ukrajina svjesna da najviše što može dobiti jeste teritorija koju su kontrolirali do 24. februara. I Zelenski je toga svjestan.
Samo je pitanje kako ce Putin to predstaviti kao pobjedu da bi mogao izaći iz rata.
Dakle na kraju priče će biti Donbas i Krim dati Rusima, ali Rusi za to moraju nešto dati Zapadu.
Daće im ostatak Ukrajine i Balkan. IMHO
- Arachnoidea
#75785 Re: Ukrajina
Jedino ako nam donirajupalermo wrote: ↑09/04/2022 22:09Pa šta ako dobiju ? Mi ga ne možemo dobiti ?lajkujMe wrote: ↑09/04/2022 22:03 Dobije li Srbija Bayraktar tu smo ga i najebali.
-
palermo
#75786 Re: Ukrajina
ma ja hoću ovo reći, ako je butum svijet odlučio da mi ne trebamo postojati, onda nećemo ni postojati.
Ali zašto bi to odlučio ? Imali su priliku, pa opez nisu tako odlučili. Ili Turska, zašto bi ona odlučila da nas nema, a ima Srba. Zašto bi amerika tako odlučila ?
Najvažnije je da mi sami odlučimo da smo spremni boriti se za sebe. Na razne načine. A svijet će nam pomoći. Makar ona bolja polovica svijeta.
Ne bih se ja unaprijed bojao Barjaktara. Pa makar bili i u srpskim rukama.
-
VolimTZ
#75787 Re: Ukrajina
Za razliku od '92 sad imaš kostur uz pomoć kojeg bi izgradio vojsku puno brže. Uz to imaš tri jednonacionalna bataljona koja su spremna i u kojima se radi ozbiljno. Uzmi u obzir nepostojanje vojnog roka, tako da bi u slučajno mobilizacije morao imati personal koji može podučiti osnovnom rukovanju ne samo pješadijskog naoružanja. Treba tu znati i osnove topografije za artiljerijsko gađanje, ima svega. Da ne idem u off, toliko od mene o tome.Arachnoidea wrote: ↑09/04/2022 22:02Eto bas ce nam to napraviti veci problem nego sto imamo trenutno, vojska na papiru.
- derion
#75788 Re: Ukrajina
Nešto slično sam ja već spominjao prije nešto više od mjesec dana. ↓drug_profi wrote: ↑09/04/2022 22:10 Upravo!
Ovo je zparavo proxy rat između NATO i Rusije, a vode ga Ukrajinci.
Čija borba zapravo odlučuje sudbinu njihove zemlje, a direktno i sudbinu Balkana.
Moje je mišljenje da je Ukrajina svjesna da najviše što može dobiti jeste teritorija koju su kontrolirali do 24. februara. I Zelenski je toga svjestan.
Samo je pitanje kako ce Putin to predstaviti kao pobjedu da bi mogao izaći iz rata.
Dakle na kraju priče će biti Donbas i Krim dati Rusima, ali Rusi za to moraju nešto dati Zapadu.
Daće im ostatak Ukrajine i Balkan. IMHO
Mislim da je to i rješenje koje bi bilo koliko-toliko prihvatljivo i jednim i drugima. Ali vidjećemo.
Spoiler
Show
derion wrote: ↑07/03/2022 17:52 Evo, vidim da je treći pregovor između Rusije i Ukrajine u toku. Glavni uslovi Rusije za prekid rata (oni to zovu posebne vojne operacije) su da:
1. Ukrajina prestane vojno djelovanje
2. Ukrajina promijeni Ustav i usvoji neutralnost
3. Ukrajina prizna Krim kao rusku teritoriju
4. Ukrajina prizna nezavisnost Luhanska i Donjecka.
E sada, postaviću moje mišljenje, iako se mnogima vjerovatno neće dopasti, pogotovo ako projektiraju ukrajinsku situaciju na npr. BiH (a mislim da se ne može porediti Donbas sa bh. entitetom RS).
Što se tiče ruskih uslova: Mislim da bi Ukrajinci trebali razmisliti i da pristanu na tačku 2, s tim da se postavi nekakav rok trajanja (npr. 20 godina).
Tačka 3. Krim nije nikada ni bio ukrajinski, i vjerujem da su Ukrajinci i digle ruke od njega.
Tačka 4. Što se tiče Donbasa, možda bi ukrajinska strana trebala tražiti da se priznaju te dvije separatističke republike, ali samo one teritorije prije ruske agresije 24. februara. Alternativa je da se izvrši plebiscit u roku od par godina na cijelom teritoriju Donbasa, pa da se vidi.
Međutim, treba tu biti i jedna tačka u kojem bi stajalo da Rusija plati ratnu odštetu, a možda i predložiti da im Rusija vrati nuklearno naoružanje.![]()
Ali lako je nekome iz vana davati svoje mišljenje o unutrašnjem preuređenju zemlje, ali to je moje stajalište, i mislim kada bi se to sve sprovelo pod jakim internacionalnim prisustvom, da bi se mogao stvoriti trajni mir.
- Kiki_Musampa
#75789 Re: Ukrajina
U kojem svijetu Vi ljudi živite? SDA je na respiratorima pokušala ukrast 8 miliona,a da nabave nešto za BiH.palermo wrote: ↑09/04/2022 22:09Pa šta ako dobiju ? Mi ga ne možemo dobiti ?lajkujMe wrote: ↑09/04/2022 22:03 Dobije li Srbija Bayraktar tu smo ga i najebali.
U suštini,mislim da smo ga mi isp...li,prejake su ovo struje oko BiH,a proBiH strana je maltene mrtva.
- janje_
#75790 Re: Ukrajina
nije da bilo koga reklamiram ili branim, ali na nekoj od slika se vidi pedja kojovic..Dimu1927 wrote: ↑09/04/2022 21:32
osim gradonacelnice i premijera ko je jos od politicara bio na protestima ? gdje su veliki borci za ljudska prava, bakiri, nermini, konakovici, radoncici ? gdje je njihovo glasacko tijelo ? gdje je onaj hadzikadic sto je setao po titovoj, sa onom njegovom svitom ? sto nisu svi po 500 svojih glasaca izvukli ? svima im puna usta pravde, osude, borbe itd, a evo nigdje ih kad se prilika ukaze
udruge one razne, kako to da svi ti kojima je profesija da tako kazem, da organizuju proteste i tako te skupove... oni su zakazali... njihov je zadatak da animiraju javnost, a ne da se ljudi organizuju preko facebooka
doduse isti ti mi i djecu lijecimo sms porukama pa eto, sve je jasno...
- Čitalac
#75792 Re: Ukrajina
Zelenski za AP: Posvećeni smo diplomatiji uprkos zločinima ruske strane
No one wants to negotiate with a person or people who tortured this nation. It’s all understandable. And as a man, as a father, I understand this very well [but] we don’t want to lose opportunities, if we have them, for a diplomatic solution,” Zelenskiy said. “We have to fight, but fight for life. You can’t fight for dust when there is nothing and no people. That’s why it is important to stop this war,” he said. Zelenskiy said he is confident Ukrainians would accept peace despite the horrors they have witnessed in the more than six-week-long war.
-
sumirprimus
#75793 Re: Ukrajina
Tokom setnje ulicama kijeva čupo je zastao da se pozdravi s nekim likom koji mu se zhavalio na svemu u tvitu transkript razgovora
-
geoxx
#75794 Re: Ukrajina
Cuj ovo ako Srbija nabavi Bayraktar imacemo problem. Inace sad smo bara-bara, pa eto Bayraktar im je gamechanger.
De bogati. Imamo karikaturu od vojske. I takvu je dijelis sa tri. Znaci qrac od ovce.
De bogati. Imamo karikaturu od vojske. I takvu je dijelis sa tri. Znaci qrac od ovce.
- Grean
#75795 Re: Ukrajina
Nece nam ni Bayraktari biti sto su nekad bilipalermo wrote: ↑09/04/2022 22:09Pa šta ako dobiju ? Mi ga ne možemo dobiti ?lajkujMe wrote: ↑09/04/2022 22:03 Dobije li Srbija Bayraktar tu smo ga i najebali.
Nisam vidio ove kornete ali 1,3 metra armiranog betona sve govori.
Brku cemo na ovom vidjeti. Bakir neka se ubije ako ovo prodje i zapita s kim se kumio.
Podzic obecava neke turske donacije evo vec mjesecima i nista do sad konkretno.
Last edited by Grean on 09/04/2022 22:31, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#75796 Re: Ukrajina
Iz čupinog ugla
-
sumirprimus
#75797 Re: Ukrajina
Ovakva kakva je trn u oku srbima. I najvise bi volii da je nema nikako. Za mjesec se ona udesetostruci sa obucenom jezgrom. Zato je jezgra os bitna.
- tramvajtrojka
#75798 Re: Ukrajina
ko nije skontao da od Turaka imamo samo selame i renoviranje dzamija i tjt ako treba sutra ce Srbiji prodati i atomsku da na nas bace kakvi suGrean wrote: ↑09/04/2022 22:30Nece nam ni Bayraktari biti sto su nekad bilipostaju antipaticni.
Nisam vidio ove kornete ali 1,3 metra armiranog betona sve govori.
Brku cemo na ovom vidjeti. Bakir neka se ubije ako ovo prodje i zapita s kim se kumio.
Podzic obecava neke turske donacije evo vec mjesecima i nista do sad konkretno.
gledaj sljedeće godine u ovo doba bajre sa srpskim rondelama na njemu i treba nam to kad smo debili mrtvi i ne zaslužujemo drzavu jer ako oni bajre nabave i ovo malo jada sto imamo od os na primjeru ng i Ukrajine mozes komotni na livadi ostaviti
-
sumirprimus
- bronhy
#75800 Re: Ukrajina
Provjeri opet da li se dijeli na tri i kakav je odnos unutar OS BIH.
Last edited by bronhy on 09/04/2022 22:36, edited 1 time in total.