Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Distortion

#57101 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Da li ce raditi i ispod maksuzije onaj dio? Vakat je da se i ono malo sredi kad se vec Londza 1 radi. Nije sto je moj kvart al stvarno onaj dio treba srediti.
N.N.

#57102 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Treca ta gore slika je Maksuzija :)
Radi se taj cijeli dio.
channel10

#57103 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sevapa ce zaraditi ako zamijene one plocice ispod maksuzije...
Distortion

#57104 Re: Zeničani

Post by Distortion »

:thumbup: :thumbup:
I ja kazem sevap za ovo ispod Maksuzije, bas je taj dio za renoviranja. Nisam obracao paznju na slike niti sam upoznat detaljno ali mi je drago ako ce i dio ispod maksuzije srediti.
Taj dio je pjesacki jako prometan, centar je grada i zasluzuje da se renovira.

Drago mi je da nasa firma iz Zenice to radi i da pare ostaju u Zenici.
Bolonjeze

#57105 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Zna li neko postoji li na smetovima neka staza za šetanje, onako malo duža a da se završava kod doma ili spomenika, i koja je lokacija tačna ako postoji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57106 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Image
N.N.

#57107 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kada vidim ovu sliku i vidim Begu uzivo odmah me neka muka obuzme :mrgreen:
Umjesto ciscenja, zamijene npr ovih bijelih fasadnih panela i poplocavanja okolo, mi smo dobili zatvoreni zeleni kontejner.

Kud je Bingo ne kupi, i on pravi pismenije objekte od ovih kvazi investitora sto nas u Ze zapadnu :-) :D
channel10

#57108 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Eh da mi je uci makar na 5 minuta u onu begu iz recimo 88.-89. da me zelja mine :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#57109 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kako je mocna stara, prava Beogradjanka :(
karanana

#57110 Re: Zeničani

Post by karanana »

mozda ste je vec spominjali, ne dolazim na ovu temu......prvi put maloprije pogledam srpsku verziju kviza potjera/potera i lovkinja onako relativno solidna pichoka i haj reko da zagooglam ko je i sta je....milica jokanovic. zenica. sa 10 godina pobjegla iz zenice dok joj je paljena kuca. ali sjeca se dobrih ljudi u zenici.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57111 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Bolonjeze wrote: 03/04/2022 16:22 Zna li neko postoji li na smetovima neka staza za šetanje, onako malo duža a da se završava kod doma ili spomenika, i koja je lokacija tačna ako postoji.
Ma znam prije, gomila planinarski staza oznaceni onim krugovima, i kad se penješ na Smetove...nama vazda na pola puta dojadi pa udarimo prečicom :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57112 Re: Zeničani

Post by Bobi »

karanana wrote: 04/04/2022 22:18 mozda ste je vec spominjali, ne dolazim na ovu temu......prvi put maloprije pogledam srpsku verziju kviza potjera/potera i lovkinja onako relativno solidna pichoka i haj reko da zagooglam ko je i sta je....milica jokanovic. zenica. sa 10 godina pobjegla iz zenice dok joj je paljena kuca. ali sjeca se dobrih ljudi u zenici.
Pisali smo o njoj :D, prelistaj, mala je malo onako neposložena :D.
Bosanski_pastuh

#57113 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

channel10 wrote: 04/04/2022 21:44 Eh da mi je uci makar na 5 minuta u onu begu iz recimo 88.-89. da me zelja mine :)
Vratio si me u to doba djetinjstva. Stari prica s drugom u Begi, gleda neku tehniku, cini mi se oko nekih gramofona, ploca i cekam da me vodi da gledamo film Indio sa cuvenim bokserom Marvin Haglerom. Sjecam se kroz maglu da je robna kuca odisala finom ponudom... I onda u neko moderno doba dobijes robnu kucu kao da si se vratio iz 80-ih u 50-e proslog vijeka, a ne presao u novi milenij.

Robna kuca vapi da je fino uredjena, moderna, ali da se uklapa, otvorena sa pogledom na carsiju, da ima neke terase, da ljudi tu uzivaju, da uljepsava centar grada, da se trg poploca i da se fino uredi, stavi neki mobilijar, da lici na grad kako i zasluzuje, a ne na vukojebinu. I ona ulica do muzeja je uzas. Valjda nekad na vlasti budu neki Zenicani koji vide dalje od livade...
channel10

#57114 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bosanski_pastuh wrote: 04/04/2022 22:29
channel10 wrote: 04/04/2022 21:44 Eh da mi je uci makar na 5 minuta u onu begu iz recimo 88.-89. da me zelja mine :)
Vratio si me u to doba djetinjstva. Stari prica s drugom u Begi, gleda neku tehniku, cini mi se oko nekih gramofona, ploca i cekam da me vodi da gledamo film Indio sa cuvenim bokserom Marvin Haglerom. Sjecam se kroz maglu da je robna kuca odisala finom ponudom... I onda u neko moderno doba dobijes robnu kucu kao da si se vratio iz 80-ih u 50-e, a ne presao u novi milenij.

Robna kuca vapi da je otvorena sa pogledom na carsiju, da ima neke terase, da ljudi tu uzivaju, da se uklapa i uljepsava centar grada, da se trg poploca i da se fino uredi, stavi neki mobilijar, da lici na grad kako i zasluzuje, a ne na vukojebinu. I ona ulica do muzeja je uzas. Valjda nekad na vlasti budu neki Zenicani koji vide dalje od livade...
Koliko se sjecam, kad udjes od krasa odmah lijevo bilo nekih dzidza u staklenim izlozima visine do pasa. Tu je bilo onih digitalnih satova, malih videoigrica i ostalih dzidza. Dalje lijevo u cosku bile djecije igracke. Desni dio prema uglovnici je bila odjeca zenska,djecija (ako se dobro sjecam). Gore na spratu odmah sa stepenica pucao pogled na sportske artikle. Tegovi,bicikla. Pravo stapovi za pecanje. Odmah desno hitech patike, adidas torzionke. Mislim da je gore i tehnika bila i muska odjeca i obuca.
Pa onda zanatski i stara carsija. Do onih stepenica za Colegium bio salon video igara. Pa bilo ih je barem 20-30. Bomb jack, oni tenkici, wonderboy itd :).. Eh da je samo jedan dan vratiti se :)

Ili uci u kras i osjetiti onaj miris prodavnice i svih onih slatkisa :)
Last edited by channel10 on 04/04/2022 22:42, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#57115 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 04/04/2022 22:18 mozda ste je vec spominjali, ne dolazim na ovu temu......prvi put maloprije pogledam srpsku verziju kviza potjera/potera i lovkinja onako relativno solidna pichoka i haj reko da zagooglam ko je i sta je....milica jokanovic. zenica. sa 10 godina pobjegla iz zenice dok joj je paljena kuca. ali sjeca se dobrih ljudi u zenici.
Laze da joj je paljena kuca, ali oprostit cemo ako je dobar pichich.
Bosanski_pastuh

#57116 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

channel10 wrote: 04/04/2022 22:38
Bosanski_pastuh wrote: 04/04/2022 22:29

Vratio si me u to doba djetinjstva. Stari prica s drugom u Begi, gleda neku tehniku, cini mi se oko nekih gramofona, ploca i cekam da me vodi da gledamo film Indio sa cuvenim bokserom Marvin Haglerom. Sjecam se kroz maglu da je robna kuca odisala finom ponudom... I onda u neko moderno doba dobijes robnu kucu kao da si se vratio iz 80-ih u 50-e, a ne presao u novi milenij.

Robna kuca vapi da je otvorena sa pogledom na carsiju, da ima neke terase, da ljudi tu uzivaju, da se uklapa i uljepsava centar grada, da se trg poploca i da se fino uredi, stavi neki mobilijar, da lici na grad kako i zasluzuje, a ne na vukojebinu. I ona ulica do muzeja je uzas. Valjda nekad na vlasti budu neki Zenicani koji vide dalje od livade...
Koliko se sjecam, kad udjes od krasa odmah lijevo bilo nekih dzidza u staklenim izlozima visine do pasa. Tu je bilo onih digitalnih satova, malih videoigrica i ostalih dzidza. Dalje lijevo u cosku bile djecije igracke. Desni dio prema uglovnici je bila odjeca zenska,djecija (ako se dobro sjecam). Gore na spratu odmah sa stepenica pucao pogled na sportske artikle. Tegovi,bicikla. Pravo stapovi za pecanje. Odmah desno hitech patike, adidas torzionke. Mislim da je gore i tehnika bila i muska odjeca i obuca.
Pa onda zanatski i stara carsija. Do onih stepenica za Colegium bio salon video igara. Pa bilo ih je barem 20-30. Bomb jack, oni tenkici, wonderboy itd :).. Eh da je samo jedan dan vratiti se :)

Sigurno si nesto stariji od mene cim si detaljnije zapamtio. Bio sam dijete, ne sjecam se bas previse detalja, ali se sjecam ugodnog ambijenta. Iskren da budem sad kad udjem i u Zenicanku i u ovaj danasnji VF zlo mi bude. Asocira na sve sto jedan fin grad ne bi trebao biti. Zastarjelost, zapustenost, oskudna ponuda, tuga. Osjecaj da seljadija vlada gradom od rata do danas, da im nije nimalo stalo do Zenice, ne razmisljaju zenicki da je podizu vec da ne rade nista da se grad unapredjuje. Samo neke svoje sitne interese. Zalosno.
channel10

#57117 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bosanski_pastuh wrote: 04/04/2022 22:50
channel10 wrote: 04/04/2022 22:38

Sigurno si nesto stariji od mene cim si detaljnije zapamtio. Bio sam dijete, ne sjecam se bas previse detalja, ali se sjecam ugodnog ambijenta. Iskren da budem sad kad udjem i u Zenicanku i u ovaj danasnji VF zlo mi bude. Asocira na sve sto jedan fin grad ne bi trebao biti. Zastarjelost, zapustenost, oskudna ponuda, tuga. Osjecaj da seljadija vlada gradom od rata do danas, da im nije nimalo stalo do Zenice, ne razmisljaju zenicki da je podizu vec da ne rade nista da se grad unapredjuje. Samo neke svoje sitne interese. Zalosno.
Drzava se u sve to pretvorila. Samo sitni interesi i ja i samo ja. Nikoga drugi ne interesuje. Udaljili se jedni od drugih. Niko nikome ne zeli pomoci.

Seljaci davno preuzeli grad. Gradjani odavno napustaju grad i slabo ko je ostao. Uz to dodas izbjeglice koji su ne svojom krivicom i zeljom dosli u nas grad ali je i to dosta utjecalo na cjelokupnu sliku grada.

Ali naviklo se vec i moze biti samo gore. Bolje sa ovakvim nema sanse.
addiction
Grijem se na: ze toplana ba ze

#57118 Re: Zeničani

Post by addiction »

_BataZiv_0809 wrote: 04/04/2022 22:41
Da je tropicka ne bi je pored sebe, totalno antipaticna i nekako sve po matrici prica bez ikakve empatije i suosjecanja sa onim sto govori. Previse klasicnih strucnih izraza i previse formalno za takav tip emisije. Mozda je mozete povalit ako joj nabrojite sve glavne gradove svih drzava ko iz topa :skoljka:
Ajs_Nigrutin

#57119 Re: Zeničani

Post by Ajs_Nigrutin »

Raja, preporuka za majstora “za leđa” u Zenici?
Sydnor

#57120 Re: Zeničani

Post by Sydnor »

Ajs_Nigrutin wrote: 08/04/2022 12:56 Raja, preporuka za majstora “za leđa” u Zenici?
Imaju dvojica koje svijet hvali. Neki Hamzić i Damir Uzunović. Ja sam bio kod Uzunovića i pomogao mi je više nego fizioterapeuti, doktori i fizikalne terapije zajedno.

Ako želiš ostavim ti broj na pp.
Ajs_Nigrutin

#57121 Re: Zeničani

Post by Ajs_Nigrutin »

Sydnor wrote: 08/04/2022 13:00
Ajs_Nigrutin wrote: 08/04/2022 12:56 Raja, preporuka za majstora “za leđa” u Zenici?
Imaju dvojica koje svijet hvali. Neki Hamzić i Damir Uzunović. Ja sam bio kod Uzunovića i pomogao mi je više nego fizioterapeuti, doktori i fizikalne terapije zajedno.

Ako želiš ostavim ti broj na pp.
Daj, molim te. Hvala ti puno!
apsidejzi

#57122 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

_BataZiv_0809 wrote: 04/04/2022 22:41
Autizam. Rekao bih.
likce

#57123 Re: Zeničani

Post by likce »

Zelim da cestitam na gluposti gradskoj upravi i svima koji su imali ideju da zatvore parking na kamberovicu na prostoru autopijace.
Sad sam prolazio, valjda imaju neka takmicenja u Areni pa ima dosta ljudi koji su dosli iz drugih gradova sa autima. Ono je je opca katastrofa i sramota za Zenicu.
Pored svega, jos nema nikoga u onoj kucici da radi naplatu nego je potpuno zatvoreno tako da ako bi neko htio i platiti nemoze uci.

Mene je stid ispred onih ljudi koji su dosli u Zenicu a kretenima koji stoje iza ovoga zelim da im se ispred kuce pocne naplacivati parking.
Ci-Nick

#57124 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Da, s obzirom na to da je to javna površina, odnosno površina data na upravljanje javnom preduzeću,.. sramota je da nam je uskraćeno korištenje te površine, iako realno ne postoje nikakvi razlozi, ni troškovi koji bi utjecali na poslovanje JP za upravljanje sportskim terenima.
Dakle parking nije zatvoren samo za ljude koji dolaze u tržni ili dolaze u grad,.. nego je zatvoren i za korisnike sportskih terena koji to korištenje plaćaju.
Mogu onda fino zatvoriti i sportske terene pa da imaju još manje posla,.. a grad će im isplaćivati plate iz budžeta "onako", za sjedenje u prostorijama na atletskom stadionu.
N.N.

#57125 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Danas ubise kaznama kod centra.
:mrgreen:
Post Reply