RUSIJA
- jeza u ledja
#12651 Re: RUSIJA
Izraelci imaju ogromnu rusku imigraciju. Ruski je prakticno drugi jezik tamo. Ja mislim ovako nesto svaki peti Izraelac je porijeklom Rus.
I to svi su redom, tj. vecinom zesci desnicari. Isti mentalni sklop, drugo pakovanje. O tome sam pisao jednom vec, izraelska politika je zaokrenula zesce na desno od pojave ruske imigracije tamo. Ove ultra-giga-fasisticke stranke tamo uglavnom imaju podrsku upravo te ruske imigracije. Onaj fasista Avigdor Lieberman je Rus i njegova stranka je prakticno bila stranka Rusa u Izraelu, jedno vrijeme treca najjaca stranka dole.
Tako da...mislim da to donekle ima veze sa politikom Izraela prema Rusiji.
No naravno nije samo to, Izrael pametno uvijek sjedi na vise stolica, no nije jedini americki saveznik po tom pitanju. Saudijska Arabija, Indija, se isto tako drze neutralno.
I to svi su redom, tj. vecinom zesci desnicari. Isti mentalni sklop, drugo pakovanje. O tome sam pisao jednom vec, izraelska politika je zaokrenula zesce na desno od pojave ruske imigracije tamo. Ove ultra-giga-fasisticke stranke tamo uglavnom imaju podrsku upravo te ruske imigracije. Onaj fasista Avigdor Lieberman je Rus i njegova stranka je prakticno bila stranka Rusa u Izraelu, jedno vrijeme treca najjaca stranka dole.
No naravno nije samo to, Izrael pametno uvijek sjedi na vise stolica, no nije jedini americki saveznik po tom pitanju. Saudijska Arabija, Indija, se isto tako drze neutralno.
- HarTar
- HarTar
#12653 Re: RUSIJA
Na koga drugog misliš?Black swan wrote: ↑07/04/2022 08:14 Zasto se u slucaju njega i svena alkalaja naglasava koje je nacije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12654 Re: RUSIJA
Pa predsjendika ukrajine
- HarTar
#12655 Re: RUSIJA
Najvjerovatnije zato što većina vidi neku židovsku zavjeru... Lično bih bez problema glasao za Alkalaja...
- AliceInChains
#12656 Re: RUSIJA
Jao priče. Jbg., bila bi struktura stanovništva Izraela znatno demokratičnija, da ih ostatak Evrope / pretežno današnje EU nije sve “oslobodio” u koncentracionim logorima. Mislim, oslobođeni Poljaci su ih nakon završetka WW2 i dalje maltretirali i proganjali. Mani se šuplje.jeza u ledja wrote: ↑07/04/2022 16:19 Izraelci imaju ogromnu rusku imigraciju. Ruski je prakticno drugi jezik tamo. Ja mislim ovako nesto svaki peti Izraelac je porijeklom Rus.
Last edited by AliceInChains on 07/04/2022 18:53, edited 1 time in total.
- HarTar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12659 Re: RUSIJA
ma nema to veze sa zavjerom
prvo je forumska šuplja nacija nije bitna nemojte nas prebrojavati ovo ono broje krvna zrnca
onda se sven usprotivi dodiku u UN...i glasuje mimo odluka predsjednistva
počne priča o njegovoj naciji
dogovorimo se je li bitno ko je ko ili nije bitno ko je ko
- HarTar
#12660 Re: RUSIJA
Mene briga ko je ko , tuđe poštujem, svoje ne dam i to je to. Što se tiče drugih forumaša, neki su umislili da je ovo njihov privatni forum, ali i za to me briga....Black swan wrote: ↑07/04/2022 20:11ma nema to veze sa zavjerom
prvo je forumska šuplja nacija nije bitna nemojte nas prebrojavati ovo ono broje krvna zrnca
onda se sven usprotivi dodiku u UN...i glasuje mimo odluka predsjednistva
počne priča o njegovoj naciji
dogovorimo se je li bitno ko je ko ili nije bitno ko je ko
- HarTar
#12661 Re: RUSIJA
Ukrajinci i Ukrajina ne postoje i nisu nikada ni postojali...
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2354317
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2354317
- GandalfSivi
- manuchao91
#12663 Re: RUSIJA
Ja sam do prije godinu dana mislio da je RUS ultra mega giga extra vojna sila
Medjutim koprcaju se u UA s velikim gubicima u ljudstvu i masineriji
Propadoše ko muda kroz gaće
Ako je Rusija ovako podbacila zamisli onda vojne moci naših susjeda da napadnu nekog hahaha
Ako je Rusija ovako podbacila zamisli onda vojne moci naših susjeda da napadnu nekog hahaha
- escobar__
#12664 Re: RUSIJA
Isto kao što se raja prije agresije na Ukrajinu smijala američkim obavještajnim podacima koji su još u novembru mjesecu govorili o pripremanju ruske invazije na tu zemlju.
- Bloo
- Globalna šefica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- HarTar
#12668 Re: RUSIJA
Rusija isključena iz Vijeća UN-a za ljudska prava, Bosna i Hercegovina glasala "za". https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi ... /220407142
Zanimljivo da je jedino Turska od većinski muslimanskih država glasala za... I Srbija je glasala za
Zanimljivo da je jedino Turska od većinski muslimanskih država glasala za... I Srbija je glasala za
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#12669 Re: RUSIJA
A Albanija, a BosnaHarTar wrote: ↑08/04/2022 00:21 Rusija isključena iz Vijeća UN-a za ljudska prava, Bosna i Hercegovina glasala "za". https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi ... /220407142
Zanimljivo da je jedino Turska od većinski muslimanskih država glasala za... I Srbija je glasala za![]()
- HarTar
#12670 Re: RUSIJA
Kažem većinski, Bosna i Albanija su relativna većinasime_cipol wrote: ↑08/04/2022 00:27A Albanija, a BosnaHarTar wrote: ↑08/04/2022 00:21 Rusija isključena iz Vijeća UN-a za ljudska prava, Bosna i Hercegovina glasala "za". https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi ... /220407142
Zanimljivo da je jedino Turska od većinski muslimanskih država glasala za... I Srbija je glasala za![]()
![]()
- Freamon Lester
#12671 Re: RUSIJA
Nemoj tako. Jaki su protiv zena na biciklu i vojno sposobnih muskaraca ako su im ruke svezane iza ledja.manuchao91 wrote: ↑07/04/2022 21:51 Ja sam do prije godinu dana mislio da je RUS ultra mega giga extra vojna sila
Putleri nikad nece shvatiti sustinu jacine zapada. Ono sto su uspjeli od Ukrajine napraviti za manje od 10 godina da ih pripreme na ovo. Nezavisne institucije. Vojska koja radi svoj posao i odana ne lideru vec instituciji Predsjednika. Oni su ocekivali brzi vojni udar, a u sustini dobili ozbiljnu vojnu silu za protivnika. I to vojnu silu koja se tuce FER. Za razliku od Putlerovih polucetnika i psihopata.
Da ih se ozbiljno naoruza i da krenu u napad do Moskve bi dosli.
-
zilog
#12672 Re: RUSIJA
To sto je Rusija "ispuhala k'o dusica", mi je drago ne samo zbog Ukrajinaca, nego i zbog komsijskih mokrih snova o "malim zelenim supervojnicima", rasporedjenim u BiH, na Miletov poziv. Trenutno, bez silne artiljerije i raketa, izgledaju, kao da se ne bi mogli tuci ni sa malo boljim lovackim drustvom - u mamurnom stanju...
Mozda, za desetak godina, kada se izmisle silni izgovori, "da je Sojgu bio MI-6, a Lavrov CIA igrac"
i pocne plesti nova mitomanija o cudutvornom ruskom oruzju, napravljenom po Teslinim planovima, koje im je Seselj dostavio, se ponovo pocnu pricati bajkice za malu djecu.
Sto se tice nuklearki, ne bih bas provjeravao, ali me uopste ne bi iznenadilo, da vecina tog oruzja ne radi, a da ono sto radi, vec nekih 20 godina, ima negdje ukucano:
Если цель — Вашингтон, то цель — Москва.
Salu na stranu, od kako je potpisan moratorijum na nuklearne testove, Amerikanci su pitanje upotrebljivosti nuklearnog oruzja, rijesili simulacijama na superkompjuterima. Naime, nakon decenija izlozenosti radijaciji subkriticnog Plutonijuma, unutar bojeve glave, sastav i karakteristike komponenti se mijenja. To se, u jednoj mjeri, moze rjesavati testiranjem na inertnoj jezgri, ali nije dovoljno. Potrebna je detaljna simulacija do nivoa kvantne hemije.
Danas, nesto tako, za ovakve Ruse izgleda kao SF. Jedno je drzati farme trolova, ili hakera (Brazilci su ipak bolji), a sasvim drugo voditi ozbiljan projekat i razvoj. Ne citamo svaki dan o stotinama brilijantnih ruskih doktoranata, koji su se odrekli americkih miliona, zarad jahte nekog oligarha...
Mozda, za desetak godina, kada se izmisle silni izgovori, "da je Sojgu bio MI-6, a Lavrov CIA igrac"
Sto se tice nuklearki, ne bih bas provjeravao, ali me uopste ne bi iznenadilo, da vecina tog oruzja ne radi, a da ono sto radi, vec nekih 20 godina, ima negdje ukucano:
Если цель — Вашингтон, то цель — Москва.
Salu na stranu, od kako je potpisan moratorijum na nuklearne testove, Amerikanci su pitanje upotrebljivosti nuklearnog oruzja, rijesili simulacijama na superkompjuterima. Naime, nakon decenija izlozenosti radijaciji subkriticnog Plutonijuma, unutar bojeve glave, sastav i karakteristike komponenti se mijenja. To se, u jednoj mjeri, moze rjesavati testiranjem na inertnoj jezgri, ali nije dovoljno. Potrebna je detaljna simulacija do nivoa kvantne hemije.
Danas, nesto tako, za ovakve Ruse izgleda kao SF. Jedno je drzati farme trolova, ili hakera (Brazilci su ipak bolji), a sasvim drugo voditi ozbiljan projekat i razvoj. Ne citamo svaki dan o stotinama brilijantnih ruskih doktoranata, koji su se odrekli americkih miliona, zarad jahte nekog oligarha...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12673 Re: RUSIJA
o ovima više ne treba ni diskutovatiYaroslav Trofimov, dopisnik The Wall Street Journala, je objavio fotografiju za koju kaže da prikazuje ostatke rakete koje je pala na postaju u Kramatorsku. Kaže da na raketi piše: "Za djecu".
- jeza u ledja
#12674 Re: RUSIJA
Veze nemam sta je pisac htio da kaze, niti da si uopse shvatio moj post.AliceInChains wrote: ↑07/04/2022 18:50Jao priče. Jbg., bila bi struktura stanovništva Izraela znatno demokratičnija, da ih ostatak Evrope / pretežno današnje EU nije sve “oslobodio” u koncentracionim logorima. Mislim, oslobođeni Poljaci su ih nakon završetka WW2 i dalje maltretirali i proganjali. Mani se šuplje.jeza u ledja wrote: ↑07/04/2022 16:19 Izraelci imaju ogromnu rusku imigraciju. Ruski je prakticno drugi jezik tamo. Ja mislim ovako nesto svaki peti Izraelac je porijeklom Rus.
Ovo sto sam napisao iznad je fakat poznat onima koji prate politiku Izraela. Imas ogroman priliv imigracije iz postsovjetskih zemalja koji su izmjenili politiku Izraela. Znaci to su ljudi koji su godinama zivjeli u sovjetskom mentalitetu. Ti su ljudi znacajno izmjenili politicke odnose u Izraelu.
Radi se o imigraciji koja je pocela dolaziti krajem 80-ih, pocetkom 90-ih. Zadnji put je ljevica u Izraelu vladala pocetkom 90-ih. Nije to pitanje “demokraticnosti”, vec politickog opredjeljenja.
I naravno, ovo se posebno u ovom trenutku odnosi na politiku Izraela prema Rusiji. Ti ljudi su prakticno Rusi. Milion ljudi u malom Izraelu prica ruskim jezikom.
Ako te zanima vise o tome izvoli pa guglaj.
- AliceInChains
#12675 Re: RUSIJA
Russia cuts interest rates as financial system stabilizes
https://www.wsj.com/amp/articles/russia ... 1649411183
Izgleda imaju kompetentan tim u centralnoj banci.
https://www.wsj.com/amp/articles/russia ... 1649411183
Izgleda imaju kompetentan tim u centralnoj banci.