mk ultra wrote: ↑07/04/2022 21:50
zippoo87 wrote: ↑07/04/2022 21:30
Ma pustiti cu 10 koka neka se ganjaju po dvoristu,em imam jaja em meso...samo im necu placati toliko
Ali fakat,piletina je ono uvijek bila jeftina i sigurica varijanta,moze na 100 nacina da se pravi i uz nju sve moze kao prilog i kao salata.
Sada ispade kao da je teletina.
Inace ja nisam toliko ni kupovao pileca prsa...posebno zimi,vise volim krilca i batke...ali ljeti sa povrcem jedem najcesce pileci file .
I cijena od 9 KM za prsa je astronomska u odnosu na prijasnje cijene...
Samo kad se uzme suha tvar, ispadne i skuplja od junetine skoro ko teletina...
Previse je to
Najprecijenjenije meso, ne zove se dzaba tursko krme. Jeste iskoristivo na 100 načina, ali apsolutno ne vrijedi. Danas svratio onaj Konzum Wisa, dosta je stvari na akciji, ali ne i piletina i hrana, generalno. File je bio 12.90, onaj s hrabatom 9.80. Ribe je bilo na akciji. Abc sir, onaj Stanicev sok od jabuke 1.00, Milka 80g marka,neke hemije, dezodoransi 4.45, kaladonti i šamponi, vlazne maramice,itd. Primjetio sam da su isti artikli sniženi i u Mercatoru. Vjerovatno narod na tome malo štedi,pa su neki proizvodi otisli dolje.Sad je povecana potrosnja zbog Ramazana, dosta se hrane bespotrebno i kupuje, ali kad spadne hype, ici ce cijene dolje.