Ne zelim previse da ulazim u te "sbbkbb" scenarije i kako bi se sta konkretno poduzelo, nisam na kraju krajeva ni strucan za to. Na pocetku sukoba bi kao i 92-e vrlo vjerovatno bilo rasulo.elcaliente wrote: ↑07/04/2022 16:37
Hajmo malo da to prodjemo kako bi to izgledalo.
Ovi iz Rs kazu mi smo od 01.05.2022 suverena drzava.
Povuku sve vojnike i oficire iz oruzanih snaga i zadrze naoruzanje u kasarnama po RS.
Hrvatski kantoni kazu na to dobro neka ste sretno vam i oni povuku svoje vojnike iz oruzanih snaga i zadrze naurozanje koje je u kasarnama u njihovim kantonima jer ne zele da ratuju a i svejedno im je sto su u RS proglasili nezavisnost.
Bosnjacki kantoni kazu sta, kako ne moze to tako. Ze-Do, Sa, Gorazdanski i Unsko Sanski se organizuju i sa pripadnicima preostalih oruzanih snaga recimo da ih je oko 3500 hiljade napadnu RS?
Recimo da i ti kantoni izvrse mobilizaciju i pokupe iz shisha barova svu omladinu, kako ce iz okruzenja napasti RS i silom zadrzati taj dio u Bih?
Eh sada znaci kaze npr Bake eto oni su odvojili mi to ne mozemo dopustiti iz nekoga razloga, sutra svi od 18-55 godina da se jave tu i tu, idemo napasti Lukavicu.
I sada ce neki omladinca iz shisa bara na carsiji da baci crijevo iz ruku, lati se se kalasa i ide da oslobadja Han Pijesak?
Jedino sto znam je da bi se nesto moralo uraditi, jer mi ne mozemo dopustiti secesiju iz vise razloga.