Bub
Dodatak
Keep in mind that the casualties sustained by Russian forces disproportionality affect motorized rifle, tank, naval infantry, VDV, recon, and spetsnaz companies, which are the units Russia needs to use to conduct offensives in the JFO.
Ne znamo kako je ubijen, da li je ubijen od strane Ukrajinaca, ne znamo ni kome pripada vojnik vezanih ruku - možda je Ukrajinac ratni zarobljenik ruske vojske. Ne znamo čak ni pouzdano je li vezan, ili su mu ruke vezane da se mišići ne grče...itd. Milion pitanja i milion teza. Samo vidimo da je vojnik mrtav, da ima nešto na rukama, ali prema tome ne možemo donositi zaključke o ratnom zločinu. Čak ni pretpostavkekaranana wrote: ↑06/04/2022 23:48da probam ponovo, mozda sam na foe pa ne vidis: a onaj drugi ubijeni kojem su ruke vezane?jasib wrote: ↑06/04/2022 23:45
Da si pažljivije gledao, ustanovio bi da taj vojnik nema glave, samo tijelo i mjesto glave pokriveno uniformom. Mišići su mu odumirali i pri tome se grčili. Vojnik ga nije pucao da ga "doubije", nego da mu smiri trzaje mišića. Ako je to ratni zločin, onda nema više komentara. "Ratni zločin manjeg značaja"![]()
- Путин - военный преступник!
- Слава Україні, слава героям, смерть ворогу!
po meni je ocigledno da su ova cetvorica bili posada onog transportera i ocigledno su izasli iz njega i zarobljeni i onda porokani. sto se mene tice volio bih da su ukri ili gruzijci roknuli transporter i ispekli ovu cetvoricu, ali ako su se predali i onda ih roknuli, onda je ocigledno ratni zlocin. a mogli su ih mozda i iskoristit za razmjenu.

nekad je ljude lakše sa heroina skinuti nego sa indoktrinirane ideološke matrice...dobiješ hardwer bez softverasumirprimus wrote: ↑06/04/2022 23:49Znaci to je prosto nemoguce.JoseMujica wrote: ↑06/04/2022 23:46
haj bolan...oa jednoga dana kada se budu povlačili i sa Krima Putler će baciti priču kako su ciljevi ostvareni i kako je to kraj specijalne operacije i oni će to slaviti.
da im kaže da ga sami sebi popuše i to bi uradili...tako je kad ti tvoj Svet imaginacija i fikcija ispere mozak. Postaneš retard.
A svaki režim voli retarde i proizvodi retarde jer ti je sa retardima vlast sigurna. A i dobro dresiran retard je korisniji od ćuke. Sjedne kad mu kažeš, laje kad mu kažeš i na koga pokažeš, a svi misle da je čovjek. Ideološki retardi su čudo![]()
![]()
p vrijedi li da barem bude ispitano i istrazeno radije nego da se odmah kaze da zlocina nad zarobljenicima nije bilo?jasib wrote: ↑06/04/2022 23:52Ne znamo kako je ubijen, da li je ubijen od strane Ukrajinaca, ne znamo ni kome pripada vojnik vezanih ruku - možda je Ukrajinac ratni zarobljenik ruske vojske. Ne znamo čak ni pouzdano je li vezan, ili su mu ruke vezane da se mišići ne grče...itd. Milion pitanja i milion teza. Samo vidimo da je vojnik mrtav, da ima nešto na rukama, ali prema tome ne možemo donositi zaključke o ratnom zločinu. Čak ni pretpostavkekaranana wrote: ↑06/04/2022 23:48
da probam ponovo, mozda sam na foe pa ne vidis: a onaj drugi ubijeni kojem su ruke vezane?
po meni je ocigledno da su ova cetvorica bili posada onog transportera i ocigledno su izasli iz njega i zarobljeni i onda porokani. sto se mene tice volio bih da su ukri ili gruzijci roknuli transporter i ispekli ovu cetvoricu, ali ako su se predali i onda ih roknuli, onda je ocigledno ratni zlocin. a mogli su ih mozda i iskoristit za razmjenu.![]()
- Путин - военный преступник!
- Слава Україні, слава героям, смерть ворогу!
Ma kakvi, samo redovno prijete Poljskoj, Litvaniji, Estoniji....
Mozda je bolje sve evidentirati pa vidjwti kad se rat zavrsi jesu li ti ljudi prezivili rat. Mogu oni jos dosta suncokreta poslati pod zemlju.JoseMujica wrote: ↑07/04/2022 00:02 glupa vlast laže ili se pravi da se nije desilo, blamira se i na kraju se time bave međunarodni sudovi
pametna vlast pohapsi i javno osudi, čime:
1. jača povjerenje u svoje institucije
2. jača međunarodni kredibilitet
3. sačuva obraz
a dalje kad se sve smiri ove dilajle pomiluješ ili im smanjiš kaznu na temelju dobrog vladanja i pošalješ u nastavak žetve![]()
Rusa nije, Ukrajinaca da.karanana wrote: ↑07/04/2022 00:13 istorijsko pitaje o kojem sam razmisljo zadnjih dana slusajuci koliko su rusija a posebno ukrajina bitne za globalno trziste hrane. veliki izvoznici ne znam ni ja psenice, jecma, suncokreta, djubriva...... i glavni snabdjevaci i hranitelji mnogo drzava.
kako onda da su 30ih godina proslog vijeka (ako se ne varam) milioni ukrajinaca i rusa umrli od gladi?
Imali zemlju, nisu je imali cime obradjivati.karanana wrote: ↑07/04/2022 00:13 istorijsko pitaje o kojem sam razmisljo zadnjih dana slusajuci koliko su rusija a posebno ukrajina bitne za globalno trziste hrane. veliki izvoznici ne znam ni ja psenice, jecma, suncokreta, djubriva...... i glavni snabdjevaci i hranitelji mnogo drzava.
kako onda da su 30ih godina proslog vijeka (ako se ne varam) milioni ukrajinaca i rusa umrli od gladi?

https://hr.wikipedia.org/wiki/Holodomorkaranana wrote: ↑07/04/2022 00:13 istorijsko pitaje o kojem sam razmisljo zadnjih dana slusajuci koliko su rusija a posebno ukrajina bitne za globalno trziste hrane. veliki izvoznici ne znam ni ja psenice, jecma, suncokreta, djubriva...... i glavni snabdjevaci i hranitelji mnogo drzava.
Ukrajina jeste bila zitnica, ali sa daleko manjim prinosima, nego danas. Nije bilo tehnologije i vjestackiih djubriva, a seljaci su smatrani kulacima...karanana wrote: ↑07/04/2022 00:13 istorijsko pitaje o kojem sam razmisljo zadnjih dana slusajuci koliko su rusija a posebno ukrajina bitne za globalno trziste hrane. veliki izvoznici ne znam ni ja psenice, jecma, suncokreta, djubriva...... i glavni snabdjevaci i hranitelji mnogo drzava.
ako je suditi po dosadasnjim njihovim uspjesima koristeci stare fazone, taktike, tehniku, birvaktile hranu itd, dobro ce im poci za rukom ako i ovo iskopiraju
Izgleda da je to sve sto im je ostalo od vojne pameti - da kopiraju marsale i generale iz WW II...