Novi Izborni zakon BiH
-
sumirprimus
#12176 Re: Novi Izborni zakon BiH
da li to opravdava postupke recimo putina u rusiji ili vucica u srbiji nepostojanje opozicije? ili pravljenja opozicije samo u ekstremnijim krugovima.
nravno da ne. to je vas problem. civilizirajte se i prihvatite fakat zivota u normalnoj drzavi u kojoj niste vecina i ne mozete sve odredjivati, ne mozete sporovodit politku karadzica ili martica a ocekivat kompromise na nivou neke normalne drzave, nego jednostavno izadjete na izbore i demokratskim putem pokazete svoju snagu, 1 cojvek 1 glas.
ne zelite? svejedno hdz ili popozicija. mozete i prijetit i eskalitrat , slobodno.
nravno da ne. to je vas problem. civilizirajte se i prihvatite fakat zivota u normalnoj drzavi u kojoj niste vecina i ne mozete sve odredjivati, ne mozete sporovodit politku karadzica ili martica a ocekivat kompromise na nivou neke normalne drzave, nego jednostavno izadjete na izbore i demokratskim putem pokazete svoju snagu, 1 cojvek 1 glas.
ne zelite? svejedno hdz ili popozicija. mozete i prijetit i eskalitrat , slobodno.
- dr_Evil
#12177 Re: Novi Izborni zakon BiH
U sestoj osnovnoj imas pravo da ucis hrvatski i bosanski jezik, zasto, e pa zato jer sesta osnovna radi po federalnom planu i programu. Imas li to pravo u desetoj?!-nemas jer ona radi po hrvatskom planu i programu. Dakle ti mene tjeras da idem medju "svoje". A to je drug treci entitet, i etnicki cista teritorija. Jel ti ista jasnije?, jok jelde?palermo wrote: ↑06/04/2022 11:42Jel to učiš hrvatski u šestoj osnovnoj ? nemoj mi na rende kora, po čemu se ovi tvoji upisi razlikuju od kolindinih upisa.dr_Evil wrote: ↑06/04/2022 11:36
Pa lEpo kolega forumas, govorimo o skolama koje su ostale okupirane od HVO-a, ucis jednostavno hrvatski jezik i nemas mogucnost upisa "bosanski" ili "srpski" u svjedocanstvo. Posto je tek u 2021 bosanski jezik postao sluzbeni u HNK-u ne znam zasto te takvo nesto cudi.
Problem sa sveucilistem na hrvatskom jeziku je ogroman. Sluzbeni jezici u BiH su B,H,S, te javne ustanove su duzne osigurati ravnopravnost isti. Nemas pravo reci da ti je hrvatski SLUZBENI jezik. Svi imaju stav da u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski, a za Mostar, skole i sveuciliste sto bi reko edo maajka, ono "ko ga hehe", nek idu na univerzitet i promijene skolu.
Ne porucujem ja tebi nista, vise Hurdi, sta daje pare za kazaliste.
Ali evo da pojedem i ja govno, promijenio se je zakon, danas sveuciliste ima pravo reci da je hrvatski sluzbeni, el-bake potpisao.
Razlikuju se od cokolindih jer ja zelim da svaki gradjanin ove zemlje ima pravo da mu se upise jedan od sluzbenih jezika ove drzave. I naravno manjine da imaju pravo na svoj jezik kao dodatni.
- Nespin
#12178 Re: Novi Izborni zakon BiH
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:00, edited 4 times in total.
-
palermo
#12179 Re: Novi Izborni zakon BiH
ma to je odvlačenje priče na sporedni kolosijek koje ide u korist samo onima koji ruše ovu zemlju. Ni Bošnjaci nisu cvijeće, imaš vrlo jasne tendencije da gdje su većina nameću svoja pravila....i to je valjda imanentno svakome. I kad počnemo mjeriti takve stvari mi zapravo upadamo u unaprijed pripremljenu zamku.dr_Evil wrote: ↑06/04/2022 11:49U sestoj osnovnoj imas pravo da ucis hrvatski i bosanski jezik, zasto, e pa zato jer sesta osnovna radi po federalnom planu i programu. Imas li to pravo u desetoj?!-nemas jer ona radi po hrvatskom planu i programu. Dakle ti mene tjeras da idem medju "svoje". A to je drug treci entitet, i etnicki cista teritorija. Jel ti ista jasnije?, jok jelde?
Ali evo da pojedem i ja govno, promijenio se je zakon, danas sveuciliste ima pravo reci da je hrvatski sluzbeni, el-bake potpisao.
Razlikuju se od cokolindih jer ja zelim da svaki gradjanin ove zemlje ima pravo da mu se upise jedan od sluzbenih jezika ove drzave. I naravno manjine da imaju pravo na svoj jezik kao dodatni.
Al glavna priča je pokušaj da se za sva vremena uspostavi takav sistem u kojem će hravtska država preko svojih satelita praktički imati mogućnost da kolonizira Federaciju BiH. I zbog toga se izborni zakon, ovakav kakav nam se nameće, ne smije prihvatiti.....a to hoće li Hrvati u svojoj školi učiti samo hrvatski jezik, ili čak i Bošnjaci koji budu smatrali da je tu obrazovanje bolje je efemerno pitanje. odnosno nije efemerno, ali je u domenu rješivog.
- dr_Evil
#12180 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pitanje obrazovanje je vrlo bitno, jer je bitno da djeca idu u mjesane skole, da se druze i upoznavaju. Ako ih razdvojis nema bosne vise. Imas samo tri plemena koja se nastavljaju gledat preko nisana. Prije ces rijesiti izbor predsjednistva nego sto ce Hrvati pristati na zajednicki plan i program, te na mjesane skole. Mada i sa SDA strane je ista prica, taman im fino imaju sve direktore skola.palermo wrote: ↑06/04/2022 12:33
ma to je odvlačenje priče na sporedni kolosijek koje ide u korist samo onima koji ruše ovu zemlju. Ni Bošnjaci nisu cvijeće, imaš vrlo jasne tendencije da gdje su većina nameću svoja pravila....i to je valjda imanentno svakome. I kad počnemo mjeriti takve stvari mi zapravo upadamo u unaprijed pripremljenu zamku.
Al glavna priča je pokušaj da se za sva vremena uspostavi takav sistem u kojem će hravtska država preko svojih satelita praktički imati mogućnost da kolonizira Federaciju BiH. I zbog toga se izborni zakon, ovakav kakav nam se nameće, ne smije prihvatiti.....a to hoće li Hrvati u svojoj školi učiti samo hrvatski jezik, ili čak i Bošnjaci koji budu smatrali da je tu obrazovanje bolje je efemerno pitanje. odnosno nije efemerno, ali je u domenu rješivog.
Ne smije se prihvatiti slazem se s tobom. Ali historija me uci da je vec prihvaceno, nesto kao statut Mostara i gradonacelnik. Navuci ce vec oni to nekako.
-
palermo
#12181 Re: Novi Izborni zakon BiH
mah, naravno, lijepo je da se djeca druže i miješaju među sobom, ali bogami to opet ništa ne znači. Kud ćeš boljeg primjera od moje generacije (prijeratnih školaraca) mi smo se ubili od druženja, miješanja i sličnih stvari pa bi šta bi.dr_Evil wrote: ↑06/04/2022 12:39Pitanje obrazovanje je vrlo bitno, jer je bitno da djeca idu u mjesane skole, da se druze i upoznavaju. Ako ih razdvojis nema bosne vise. Imas samo tri plemena koja se nastavljaju gledat preko nisana. Prije ces rijesiti izbor predsjednistva nego sto ce Hrvati pristati na zajednicki plan i program, te na mjesane skole. Mada i sa SDA strane je ista prica, taman im fino imaju sve direktore skola.palermo wrote: ↑06/04/2022 12:33
ma to je odvlačenje priče na sporedni kolosijek koje ide u korist samo onima koji ruše ovu zemlju. Ni Bošnjaci nisu cvijeće, imaš vrlo jasne tendencije da gdje su većina nameću svoja pravila....i to je valjda imanentno svakome. I kad počnemo mjeriti takve stvari mi zapravo upadamo u unaprijed pripremljenu zamku.
Ne smije se prihvatiti slazem se s tobom. Ali historija me uci da je vec prihvaceno, nesto kao statut Mostara i gradonacelnik. Navuci ce vec oni to nekako.
Nažalost, politika umnogome određuje naše živote. Tako da, jeste u nekom općecivilizacijskom smislu, jako je bitno da se djeca druže, miješaju, obogaćuju svoje živote itd itd. Ne sporim
Al u onom našem, lokalnom, bosanskohercegovačkom najvažnije je da hrvatska politika (kad kažem hrvatska politika uvijek mislim na politiku Zagreba) promijeni svoj kurs djelovanja. A promijenit će ga samo ako joj se dokaže da je put kojim sada ide i opasan i čak i kada bi uspio bi imao vrlo visoku cijenu. Za Hrvatsku, mislim, i previsoku. I da ima, puno logičnijih, smislenijih, i za sve nas boljih puteve
- tandmand
#12182 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne znam od kada je zakon i da li ga uopće ima, da je na sveučilištu službeni jezik hrvatski.dr_Evil wrote: ↑06/04/2022 11:49U sestoj osnovnoj imas pravo da ucis hrvatski i bosanski jezik, zasto, e pa zato jer sesta osnovna radi po federalnom planu i programu. Imas li to pravo u desetoj?!-nemas jer ona radi po hrvatskom planu i programu. Dakle ti mene tjeras da idem medju "svoje". A to je drug treci entitet, i etnicki cista teritorija. Jel ti ista jasnije?, jok jelde?
No znam sigurno da je hrvatski bio službeni jezik i za vrijeme Alije nakon 2000.
- dr_Evil
#12183 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bio je od nastanka sveucilista, tamo negdje ratnih godina. Ali dok sam ja studirao zakonski je bilo da su svi sluzbeni jezici nase domovine jednaki, i da kao takvi moraju biti tretirani.
eh vidim sada u zakonu pise, da mogu izabrati jedan od ili sve sluzbene jezike.
Mah, nebitno je to sada, nije tema o tome. Nego eto, samo naveo kao jedan od malih primjera da gdje HDZ vlada tu drzave nema. Vidi ispod.
Sarajevo:

Mostar - Univerzitet

Tuzla

Sveuciliste

Last edited by dr_Evil on 06/04/2022 15:41, edited 1 time in total.
- tandmand
#12184 Re: Novi Izborni zakon BiH
Potpuno se slažem, još treba dodati da su u ono doba svi imali istu Istoriju, službeni hrvatsko-srpski jezik po Novosadskom sporazumu, a i mimo škole je malo bilo nekih razlika.
Danas to nije slučaj i nakon onoga što je bilo `90tih, teško bi ta djeca mogla u isti razred s obzirom na jezik i istoriju, stalno bi postojala jedna napetost. Istina jeste da je to necivilizacijski, da se vrši segregacija ... ali realnost je takva kakva je. Različito se gleda na prošlost (istorija) a i na budućnost.
Imamo isti problem u Vukovaru. Ne znam kako je u Sjevernoj Irskoj, Belfastu.
Tamo gdje se djeca ne druže sama od sebe po gradu, teško je to silom sastavljati.
Ali ima pozitivnih primjera gdje to prolazi i što jako podržavam a to su razni projekti, radionice NVO, i tu se baš proberu ona djeca i omladina koja imaju toleranciju, koja su već iz kuće ponijela dobar dogoj.
Što se tiče studiranja, to već spada u posao a ne druženje, te mislim da tu može ko gdje hoće i skim hoće ....
- dr_Evil
#12185 Re: Novi Izborni zakon BiH
Evo i dodam, cak i u Banja Luci mozes na "bosnjackom"
oplakah

- JohnnyS
#12186 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja koliko znam studenti na medicinskom fakultetu su najnormalnije govorili hirurgija, kolesterol, jedro i ćelija što nije na hrvatskom jeziku, bili su profesori iz Sarajeva koji su pričali na bosanskom i gle čuda svi su se razumjeli. Činjenica jest da u indexu pišu nazivi kolegija na hrvatskom, ali ne znam piše li u Sarajevu u indexu Hirurgija ili Kirurgija
- BHCluster
#12187 Re: Novi Izborni zakon BiH
Toliko o "majorizaciji" nekakvoj "ugrozenosti" i ostalim umotvorinama velikohrvatske/srBske politike u Bosni i Hercegovini.
- tandmand
#12188 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što bi Šćepo i Kono rekli "nije FER da se mi suprostavljamo legitimnim težnjama hrvatskog političkog estabilišmenta"Reisu-l-ulema Kavazović: Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod
politicki.ba
-
Bangalore_
#12189 Re: Novi Izborni zakon BiH

Nikada neće prežaliti da im UZP nije urodio plodom i prestati biti ljubomorni na četnike
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12190 Re: Novi Izborni zakon BiH
http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/Najave/?id=90814
Danas bilo u sa
Sutra u mostaru
I mimohod sa zastavama
30 godina od osnivanja hvo
Danas bilo u sa
Sutra u mostaru
I mimohod sa zastavama
30 godina od osnivanja hvo
-
Bangalore_
#12191 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tad kada skontaš da je meme suvišan jer je realnost veča blamaža 
- Humljanin
#12192 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako možeš lagati ljude da u Mostaru ne možeš učiti u školi na svome jeziku?dr_Evil wrote: ↑06/04/2022 11:36Pa lEpo kolega forumas, govorimo o skolama koje su ostale okupirane od HVO-a, ucis jednostavno hrvatski jezik i nemas mogucnost upisa "bosanski" ili "srpski" u svjedocanstvo. Posto je tek u 2021 bosanski jezik postao sluzbeni u HNK-u ne znam zasto te takvo nesto cudi.
Problem sa sveucilistem na hrvatskom jeziku je ogroman. Sluzbeni jezici u BiH su B,H,S, te javne ustanove su duzne osigurati ravnopravnost isti. Nemas pravo reci da ti je hrvatski SLUZBENI jezik. Svi imaju stav da u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski, a za Mostar, skole i sveuciliste sto bi reko edo maajka, ono "ko ga hehe", nek idu na univerzitet i promijene skolu.
Ne porucujem ja tebi nista, vise Hurdi, sta daje pare za kazaliste.
Čuj "škole okupirane od HVO-a"
To je ta nadaleko poznata multikultura
Imaš li podatak koliko djece uči na hrvatskom jeziku na istočnoj strani Mostara?
I šta je problem sa Sveučilištem i hrvatskim jezikom? Evo ja sam išao na Univerzitet, i vidi čuda, nisam imao priliku učiti na hrvatskom jeziku nego sam se morao prilagoditi jer mi nitko nije ugađao. Čak je bilo nekih koji su me poprijeko gledali, ali nije to ni bitno s obzirom u kakvoj državi živimo
Da ne pričam sad o tome kako bi se svaki petak oko podne nastava na fakultetu prilagođavala džumi namazu. A i inače na pauzama bi kolege odlazile sa pojedinim asistentima i profesorima u džamiju u krugu Univerziteta. Te kolege bi imale najsvježije informacije šta će biti na ispitima. Pa sam par puta nehotice svjedočio svađama kolega koji ne idu u džamiju sa ovima koji idu u džamiju jer je protekcija bila preočita.
Nećemo sad ulaziti u tu temu šta će džamija uopće u krugu univerziteta i kakva bi medijska graka bila da na Sveučilištu u krugu postoji crkva u koji na pauzu idu profesori i studenti i gdje se dogovaraju ispiti....to nek ostane tema za sljedecu emisiju
I ti sad meni tu dođeš prosipati šuplju kako se u školama "okupiranim od ARBiH" uči na hrvatskom jeziku bez ikakve diskriminacije, a u školama "okupiranim od HVO-a" ne smije učiti ni na jednom osim na hrvatskom jeziku.
Smanji malo jarane, ne moraš baš tako ofiran biti u svojoj mržnji da toliko lažeš.
Btw, imam susjeda u zgradi (btw u zgradi je za vrijeme rata bilo skoro pola muslimana), doselio prije nekoliko godina, sva mu djeca odrasla tu, ali svu djecu svako jutro šalje u školu na istočnu stranu mostara. Toliko o inkulziji i druženju. Ne bi da su škole po hrvatskom planu i programu etnički čiste?
Ja koliko znam Hrvati se na istočnoj obali mostara mogu prebrojati na prste ruke. Tako da nema etnički čistijih škola od "ARBiH škola" u Mostaru
A ti sad nastavi lagati ljude po forumu
- sinuhe
#12193 Re: Novi Izborni zakon BiH
30 godina od rata, 13 godina od presude u Strazburu, 3 godine od misljenja EU komisije o BiH. Sto se nije stiglo obiljeziti prosle godine obiljeziti ove.
- tandmand
#12194 Re: Novi Izborni zakon BiH
U ovom postu si istresao gorčinu opravdano. I meni smeta taj formalni islamizam u javnim ustanovama, dođeš u kancelariju i od tebe se očekuje da nazdraviš "selam", pa poprijeki pogledi ako negdje trzneš pivu, makar uz ručak ... ima dosta toga i to nam je naša borba poslije 1995.god. dala.Humljanin wrote: ↑06/04/2022 19:59 Kako možeš lagati ljude da u Mostaru ne možeš učiti u školi na svome jeziku?
Čuj "škole okupirane od HVO-a"![]()
To je ta nadaleko poznata multikultura![]()
Imaš li podatak koliko djece uči na hrvatskom jeziku na istočnoj strani Mostara?
I šta je problem sa Sveučilištem i hrvatskim jezikom? Evo ja sam išao na Univerzitet, i vidi čuda, nisam imao priliku učiti na hrvatskom jeziku nego sam se morao prilagoditi jer mi nitko nije ugađao. Čak je bilo nekih koji su me poprijeko gledali, ali nije to ni bitno s obzirom u kakvoj državi živimo![]()
Da ne pričam sad o tome kako bi se svaki petak oko podne nastava na fakultetu prilagođavala džumi namazu. A i inače na pauzama bi kolege odlazile sa pojedinim asistentima i profesorima u džamiju u krugu Univerziteta. Te kolege bi imale najsvježije informacije šta će biti na ispitima. Pa sam par puta nehotice svjedočio svađama kolega koji ne idu u džamiju sa ovima koji idu u džamiju jer je protekcija bila preočita.
Nećemo sad ulaziti u tu temu šta će džamija uopće u krugu univerziteta i kakva bi medijska graka bila da na Sveučilištu u krugu postoji crkva u koji na pauzu idu profesori i studenti i gdje se dogovaraju ispiti....to nek ostane tema za sljedecu emisiju![]()
I ti sad meni tu dođeš prosipati šuplju kako se u školama "okupiranim od ARBiH" uči na hrvatskom jeziku bez ikakve diskriminacije, a u školama "okupiranim od HVO-a" ne smije učiti ni na jednom osim na hrvatskom jeziku.![]()
Smanji malo jarane, ne moraš baš tako ofiran biti u svojoj mržnji da toliko lažeš.
Btw, imam susjeda u zgradi (btw u zgradi je za vrijeme rata bilo skoro pola muslimana), doselio prije nekoliko godina, sva mu djeca odrasla tu, ali svu djecu svako jutro šalje u školu na istočnu stranu mostara. Toliko o inkulziji i druženju. Ne bi da su škole po hrvatskom planu i programu etnički čiste?a istina je da je za vrijeme mog školovanja, od osnovne pa nadalje u svakom mom razredu "u HVO školama" bilo minimalno 20% djece muslimana.
Ja koliko znam Hrvati se na istočnoj obali mostara mogu prebrojati na prste ruke. Tako da nema etnički čistijih škola od "ARBiH škola" u Mostaru![]()
I to sa džuma namazom zna iritirati. Ti dođeš, on na doručku - pauza, malo kasnije na džumi sa koje se ne vrati ...
Nikakav sam praktikant kao musliman i osjetljiv sam na etiketiranje Bošnjaka kao prvenstveno "muslimana" jer ih se time svodi na vjersku skupinu, što je daleko niža kategorija od nacije, a niže je još samo identifikacija preko navijačkih grupa.
Pa bi druže ako si već studirao na univerzitetu, do sada se trebao naviknuti da upotrebljavaš naziv "Bošnjak". Znam da Hrvati u međusobnom razgovoru ne koriste dugi izraz osim "musliman, ali ako se već obraćaju nama neka koriste etničku odrednicu, kao što i mi koristimo za katolike.
A da li je neko stvarno katolik ili musliman nemamo pojma, možda je agnostik, ateista, evangelista; i tu se radi obratno, etnička odrednica se prevodi na vjersku.
Drugo ako ćemo jednakost, trebalo je u Mostaru i petak kao nedjelju proglasiti neradnim danom. Ako katolici mogu mirno na misu, trebali bi i muslimani mirno na džumu.
Ponavljam, nikakav sam praktikant, ali pripadam narodu kojem je većinski vjera Islam, pa bilo koju neravnopravnost na vjerskom nivou, doživljavam kao da je nacionalna-etnička. Npr. sabotaža potpisivanja sporazuma države sa Islamskom zajednicom, od strane Dragana Čovića.
-
palermo
#12195 Re: Novi Izborni zakon BiH
Humljanin wrote: ↑06/04/2022 19:59
Kako možeš lagati ljude da u Mostaru ne možeš učiti u školi na svome jeziku?
Čuj "škole okupirane od HVO-a"![]()
To je ta nadaleko poznata multikultura![]()
I šta je problem sa Sveučilištem i hrvatskim jezikom? Evo ja sam išao na Univerzitet, i vidi čuda, nisam imao priliku učiti na hrvatskom jeziku nego sam se morao prilagoditi jer mi nitko nije ugađao. Čak je bilo nekih koji su me poprijeko gledali, ali nije to ni bitno s obzirom u kakvoj državi živimo![]()
Nećemo sad ulaziti u tu temu šta će džamija uopće u krugu univerziteta i kakva bi medijska graka bila da na Sveučilištu u krugu postoji crkva u koji na pauzu idu profesori i studenti i gdje se dogovaraju ispiti....to nek ostane tema za sljedecu emisiju![]()
I ti sad meni tu dođeš prosipati šuplju kako se u školama "okupiranim od ARBiH" uči na hrvatskom jeziku bez ikakve diskriminacije, a u školama "okupiranim od HVO-a" ne smije učiti ni na jednom osim na hrvatskom jeziku.![]()
Btw, imam susjeda u zgradi (btw u zgradi je za vrijeme rata bilo skoro pola muslimana), doselio prije nekoliko godina, sva mu djeca odrasla tu, ali svu djecu svako jutro šalje u školu na istočnu stranu mostara. Toliko o inkulziji i druženju. Ne bi da su škole po hrvatskom planu i programu etnički čiste?a istina je da je za vrijeme mog školovanja, od osnovne pa nadalje u svakom mom razredu "u HVO školama" bilo minimalno 20% djece muslimana.
Ja koliko znam Hrvati se na istočnoj obali mostara mogu prebrojati na prste ruke. Tako da nema etnički čistijih škola od "ARBiH škola" u Mostaru![]()
i da, kao što reče kolega tandmand, Bošnjaci a ne muslimani....
- Bloo
- Globalna šefica
#12196 Re: Novi Izborni zakon BiH
I nedeljom i petkom da ne rade prodavnice.
Btw, pogledaj malo historiju nastanka "vikenda"
Na to sve ubaci i petak i jupi... 3 dana vikenda.
- Haris.ba
#12197 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa vikend u arapskim zemljama je cetvrtak i petak.
A, i svakako imaju uvodjenja cetverodnevne radne sedmice po Skandinaviji.
- Bloo
- Globalna šefica
#12198 Re: Novi Izborni zakon BiH
Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je: Mi muslimani smo svi braća i rođaci; Islamski svijet se još nije digao, ali ako zatreba i oni će biti uz nas
“Dakle, mi muslimani vjerujemo da svi potičemo od jednog para i da smo, ustvari, svi braća i rođaci. Znamo za Kur’anski ajet koji kaže da nema prednost Arap nad nearapom, te da Bog ljude dijeli po bogobojaznosti i koliko se bore za one vrijednosti koje nam je Bog propisao. Za nas muslimane je svaki nacionalizam, naročito rasizam, jedna strana stvar i ne možemo je razumjeti. Za nas je nejasan taj sistem vrijednosti koje Orban zagovara, taj neki evropski nacionalizam. Bošnjaci su evropski narod. Kako reče jedan seljak – mi smo stojnici od vajkada, mi se, ustvari, ne sjećamo našeg dolaska, mi smo tu, jedan od starijih naroda. Bosna i Hercegovina je jedna od najstarijih država u Evropi, dok su Mađari došli sa Urala, iz Azije. Ali, nevažno, na kraju smo svi ravnopravni i jednaki ljudi. Orban i ljudi oko njega zaboravljaju da evropske civilizacije i kulture ne bi bilo bez komponente koju su unijeli muslimani. U svemu, u nauci, kulturi, renesansi, astronomiji, medicini”, rekao je Izetbegović.
Čim glavni u Bošnjaka prestane izjednačavati to dvoje i koristiti kako mu šta zatreba (a Dodo ovo voli <3). Necemo komentarisati mitomaniju u odlomku (Covke likes this od stoljeca sedmog).
-
Lex77
#12199 Re: Novi Izborni zakon BiH
Malo ste otišli office topic
- Bloo
- Globalna šefica
#12200 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hvala.
Nego gdje smo stali...
Ah, da!
Covic, pljuc, pljuc
Nego gdje smo stali...