Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
dr_Evil

#12151 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 06/04/2022 08:50
U biti ne mijenja puno, ako uzmemo da Kifla priča istinu. Fino su ljudi ponovili više puta da se izbori mogu održati po važećem IZ i da ne treba žuriti sa izmjenama samo da se izmijeni, bolje nikakav dogovor nego loš dogovor.
Niko ga nije opovrgnuo, znaci tesko da laze. Slazem se ja s tobom, ali je samo pitanje kada ce se HDZu ispuniti svi zahtjevi, prije ili poslije izbora.

Ne vjerujem da ce prije, to bi bio potpuni potop El-Baketa, mada nas narod pamti ko zlatna ribica, kad smo tuzbu halalili onda mozemo sve.
BHCluster

#12152 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

dr_Evil

#12153 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

BHCluster wrote: 06/04/2022 09:43
Samo me zanima na kojem jeziku ce ga pitati :D
sinuhe

#12154 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

Jer do sada nije imao priliku da ga pita. :D Covjek iz naroda prati politiku preko TV.
Nespin

#12155 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 11:59, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12156 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

više muslimana živi u bugarskoj nego u bih

a) bih neće nikad u eu jer nas ne žele (nizozemska i francuska)
b) jer eu treba unutarnju rekonstrukciju (konsolidacija francuske i njemačke)
c) imamo sustav koji europa ne želi... a u BiH nema političke volje i snage da se išta promijeni
BHCluster

#12157 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

dr_Evil wrote: 06/04/2022 09:46
BHCluster wrote: 06/04/2022 09:43
Samo me zanima na kojem jeziku ce ga pitati :D
muslimanskom
dr_Evil

#12158 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Black swan wrote: 06/04/2022 09:53 više muslimana živi u bugarskoj nego u bih

c) imamo sustav koji europa ne želi... a u BiH nema političke volje i snage da se išta promijeni
Nije bitan broj muslimana, nego u kakvom su polozaju, vecina ili samo neki zanemarljiv element. ALi iskreno vjerujem da je to sporedno.

BiH nece u EU jer jednostavno u njihovim glavama raspad iste nije gotov. Sa nase (BiH) strane radimo sve da im to i dokazemo.

Oni imaju mogucnost to da promijene, ali nece, oni su svoj dio posla ispregovarali krajem rata u BiH. Ko je jamio, jamio, citaj Hrvatska i Slovenija. Nismo znali, htjeli, mogli, sta bi bilo kad bi bilo.

Ja se samo nadam da u nekom suludom scenariju NATO moze da nas proguta, ali to moze biti samo u slucaju da Rusija se okrene Hrvatskoj i CG pa treba opet neko da bude janje na raznju, kao i devedesetih.
Nespin

#12159 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:00, edited 1 time in total.
dr_Evil

#12160 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Nespin wrote: 06/04/2022 10:05
Pa Bošnjaci u BiH imaju prava na nivou nacionalne manjine jebo ga ti :D
Ne stvarno, Evropa ne želi Bošnjake kao politički faktor u EU jer su "muslimanski strani element", a NATO ne želi Bosnu jer su Srbi "ruski strani element".
Tako da, ideja je valjda da se Hrvatima da neki treći entitet, državljanstva EU svakako imaju i to je to...
A od Rusije i Srbije će nas štititi Christian Schmith :D
kakve crne nacionalne manjine. Nacionalna manjina ima pravo na nacionalnu grupu predmeta u skoli, ja to nisam imao, niti je danas moguce u Mostaru da ucis bosanski, a ne hrvatski. Iznad table, pardon ploce, stoji sahovnica, nema pored nje grb BiH.

Mi smo vise kao neki strani element u svojoj drzavi. Sto rekose, sveuciliste u Mostaru je jedino sveuciliste na hrvatskom jeziku u BiH. Pardon, to nije po zakonu, svi jezici su jednakopravni sto bi rekli susjedi.

Ma znam ja da necemo nikuda, ali eto.

Da je Bosna trebala ikada biti punopravna clanica europske zajednice dobili bi autonomiju na Beckom kongresu. Mi smo uvijek uprkos necemu.
Novak20

#12161 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novak20 »

Nespin wrote: 06/04/2022 08:53
Novak20 wrote: 06/04/2022 08:26

Nema svrhe da te prijavljujem.
Na hercegbosna forum pa prosipaj te milanovićeve fašističko rasističke doskočice. :thumbup:
:lol:

Bezbeli si ti na HB forumu ?

Vidim ti po rječniku.
Styling

#12162 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Styling »

Nespin wrote: 06/04/2022 09:48 Pa nećemo nikad ući u EU zbog populacije muslimana, a u NATO zbog populacije Srba, tako da ne znam šta se uopšte zamaramo sa tim :D
Albanija ima duplo vise muslimana od nas pa je zemlja kandidat. Ne kontam tu mantru da nas nece zato sto smo muslimani. Njemacka prije par godina apsorbova milion muslimana, muskaraca sa bliskog istoka dok si rekao keks, a da mi nekome budemo problem. Ne vjerujem u to.
Truba

#12163 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Novak20 wrote: 06/04/2022 10:15
Nespin wrote: 06/04/2022 08:53

Na hercegbosna forum pa prosipaj te milanovićeve fašističko rasističke doskočice. :thumbup:
:lol:

Bezbeli si ti na HB forumu ?

Vidim ti po rječniku.
Nabijaju rejting poskoku i hercegbosni
Ljudi zive od klikova "neprijatelja"
Nespin

#12164 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:00, edited 1 time in total.
dr_Evil

#12165 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Nespin wrote: 06/04/2022 10:27 Hercegbosanski bojovnici idu na foe.

Što se tiče izbornog zakona po željama Hrvatskog Nacističkog Sabora, Angeline i ostale raje, kad god su stranci gurali neku reformu to je završilo kataklizmom i potopom po ovu državu, tako da taj Čovićev izborni zakon, elektore, selektore, treba to sve u wc školjku i pustiti vodu. I reforma odbrane je bila sranje, jer sad imamo vojsku a ne možemo ni požar da ugasimo. Bolja je bila zasebno Armija BiH i te dvije kvislinške UZP/genocidaške vojne grupacije, pa da znamo na čemu smo.
Image
tandmand

#12166 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

Živi ali su nikakav politički faktor, tj, nisu državotvorni. Dakle samo žive ... ne donose političke odluke.
U Njemačkoj živi 1.5 miliona Turaka, ali samo živi - nemaju svog legitimnog predstavnika, pravo veta u Bundestagu, stranku koja ih okuplja i utiče na političku scenu. Dakle samo žive u nacionalnoj državi Nijemaca.

Primanje Turske u EU je već druga priča, jer bi EU u svojim njedrima imala nacionalnu državu Turaka - muslimana, kojih je oko 80 miliona, i bili bi politički faktor, pitalo bi se i njih nešto u parlamentu EU, mogao bi tamo neki Turčin da zakera ko i Željana Zovko.
palermo

#12167 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 06/04/2022 10:12
Nespin wrote: 06/04/2022 10:05
Pa Bošnjaci u BiH imaju prava na nivou nacionalne manjine jebo ga ti :D
Ne stvarno, Evropa ne želi Bošnjake kao politički faktor u EU jer su "muslimanski strani element", a NATO ne želi Bosnu jer su Srbi "ruski strani element".
Tako da, ideja je valjda da se Hrvatima da neki treći entitet, državljanstva EU svakako imaju i to je to...
A od Rusije i Srbije će nas štititi Christian Schmith :D
kakve crne nacionalne manjine. Nacionalna manjina ima pravo na nacionalnu grupu predmeta u skoli, ja to nisam imao, niti je danas moguce u Mostaru da ucis bosanski, a ne hrvatski. Iznad table, pardon ploce, stoji sahovnica, nema pored nje grb BiH.

Mi smo vise kao neki strani element u svojoj drzavi. Sto rekose, sveuciliste u Mostaru je jedino sveuciliste na hrvatskom jeziku u BiH. Pardon, to nije po zakonu, svi jezici su jednakopravni sto bi rekli susjedi.

Ma znam ja da necemo nikuda, ali eto.

Da je Bosna trebala ikada biti punopravna clanica europske zajednice dobili bi autonomiju na Beckom kongresu. Mi smo uvijek uprkos necemu.
kako nije moguće da u Mostaru učiš bosanski :? Šta je problem sa sveučilištem na hrvatskom jeziku ??....

Kao i juče,opet te isto pitam, šta ti ovdje hoćeš da nam poručiš ?.....
HD_2015

#12168 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by HD_2015 »

Kao što neko reče na forumu, poenta izmjena Izbornog zakona je da nisu pobili dovoljno Bošnjaka, pa im sada uzmi glas.

Čović želi rješenje da HDZ zadrži političku moć, bez obzira koliko bude Hrvata u BiH; 10%, 5%, 1%.
dr_Evil

#12169 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 06/04/2022 11:18
kako nije moguće da u Mostaru učiš bosanski :? Šta je problem sa sveučilištem na hrvatskom jeziku ??....

Pa lEpo kolega forumas, govorimo o skolama koje su ostale okupirane od HVO-a, ucis jednostavno hrvatski jezik i nemas mogucnost upisa "bosanski" ili "srpski" u svjedocanstvo ;). Posto je tek u 2021 bosanski jezik postao sluzbeni u HNK-u ne znam zasto te takvo nesto cudi.

Problem sa sveucilistem na hrvatskom jeziku je ogroman. Sluzbeni jezici u BiH su B,H,S, te javne ustanove su duzne osigurati ravnopravnost isti. Nemas pravo reci da ti je hrvatski SLUZBENI jezik. Svi imaju stav da u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski, a za Mostar, skole i sveuciliste sto bi reko edo maajka, ono "ko ga hehe", nek idu na univerzitet i promijene skolu.

Ne porucujem ja tebi nista, vise Hurdi, sta daje pare za kazaliste.
sumirprimus

#12170 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sumirprimus »

Image

sve sto trebamo znati o novoj rudni pregovora o izbornom zakonu u bih. ko god potpise bilo sta ili se zalozi za ovakvu promjenu izbornog zakona je pocino cin ravan izdajstvu i u narodu mora biti prokazan kao izdajink!
tacka.
nece gradjansku drzavu nece normalno drustvo ko sto su njihova jedan vovjek jedan glas, ok necemo nista onda.
Truba

#12171 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

tandmand wrote: 06/04/2022 11:10

Živi ali su nikakav politički faktor, tj, nisu državotvorni. Dakle samo žive ... ne donose političke odluke.
U Njemačkoj živi 1.5 miliona Turaka, ali samo živi - nemaju svog legitimnog predstavnika, pravo veta u Bundestagu, stranku koja ih okuplja i utiče na političku scenu. Dakle samo žive u nacionalnoj državi Nijemaca.

Primanje Turske u EU je već druga priča, jer bi EU u svojim njedrima imala nacionalnu državu Turaka - muslimana, kojih je oko 80 miliona, i bili bi politički faktor, pitalo bi se i njih nešto u parlamentu EU, mogao bi tamo neki Turčin da zakera ko i Željana Zovko.
jedan amer iz njujorka je na jednoj sarajevskoj lokalnoj tv govorio o sličnostima njujorčana i sarajlija
svi misle da su središte svijeta

eh slično je i sa BIH...nebitna zemlja nebitni narodi nebitno
mikro smo mravi
:mrgreen:
predgrađe milana :thumbup:
sumirprimus

#12172 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sumirprimus »

sve je to super samo 1 covjek 1 glas i da svaki glas isto vazi i ko u ostalim demokratskim drustvima. necemo bit demokratsko gradjansko drustvo, onda cemo se cerati inatom, procentima i brojevima. posteno pa ko koga.
dosta su hrvatski i srpski politicari prijetili, evo ok prijetite cim hocete, mozete i skroz zafutnat i eskalirat nije prolem, i ta cemo tad?
Last edited by sumirprimus on 06/04/2022 11:40, edited 1 time in total.
Truba

#12173 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

HD_2015 wrote: 06/04/2022 11:35 Kao što neko reče na forumu, poenta izmjena Izbornog zakona je da nisu pobili dovoljno Bošnjaka, pa im sada uzmi glas.

Čović želi rješenje da HDZ zadrži političku moć, bez obzira koliko bude Hrvata u BiH; 10%, 5%, 1%.
stvarno vam iskreno želim da imate posla s hrvatskom opozicijom
dovoljno je pogledati stranačka imena

u abecedi je rezervirano samo jedno slovo i nema više slova :D

Hrvatska čista stranka prava - dr. Ante Starčević
Hrvatska demokratska unija
Hrvatska demokratska zajednica 1990
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine
Hrvatska katolička udruga
Hrvatska koalicija (2002.)
Hrvatska koalicija (2006.)
Hrvatska koalicija (2010.)
Hrvatska koalicija za promjene
Hrvatska kršćanska demokratska unija Bosne i Hercegovine
Hrvatska narodna zajednica
Hrvatska republikanska stranka
Hrvatska seljačka stranka Bosne i Hercegovine
Hrvatska stranka prava (Bosna i Hercegovina)
Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine
Hrvatska stranka prava Herceg-Bosne
Hrvatska stranka prava Posavine
Hrvatski narodni savez Bosne i Hercegovine
Hrvatsko zajedništvo
Hrvatsko zajedništvo Herceg-Bosne

N

Nova hrvatska inicijativa PUKO KVAR

P

Pravaštvo u Bosni i Hercegovini

S

Stranka hrvatskog prava

palermo

#12174 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 06/04/2022 11:36
palermo wrote: 06/04/2022 11:18

Pa lEpo kolega forumas, govorimo o skolama koje su ostale okupirane od HVO-a, ucis jednostavno hrvatski jezik i nemas mogucnost upisa "bosanski" ili "srpski" u svjedocanstvo ;). Posto je tek u 2021 bosanski jezik postao sluzbeni u HNK-u ne znam zasto te takvo nesto cudi.

Problem sa sveucilistem na hrvatskom jeziku je ogroman. Sluzbeni jezici u BiH su B,H,S, te javne ustanove su duzne osigurati ravnopravnost isti. Nemas pravo reci da ti je hrvatski SLUZBENI jezik. Svi imaju stav da u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski, a za Mostar, skole i sveuciliste sto bi reko edo maajka, ono "ko ga hehe", nek idu na univerzitet i promijene skolu.

Ne porucujem ja tebi nista, vise Hurdi, sta daje pare za kazaliste.
Jel to učiš hrvatski u šestoj osnovnoj ? nemoj mi na rende kora, po čemu se ovi tvoji upisi razlikuju od kolindinih upisa.
Haris.ba

#12175 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

Black swan wrote: 06/04/2022 11:37

jedan amer iz njujorka je na jednoj sarajevskoj lokalnoj tv govorio o sličnostima njujorčana i sarajlija
svi misle da su središte svijeta

eh slično je i sa BIH...nebitna zemlja nebitni narodi nebitno
mikro smo mravi
predgrađe milana :thumbup:
Pa ako smo nebitni - neka ne salju specijalne izaslanike. I rijesen problem.
Post Reply