Svaki put upadnes na temu na glavu i zaspamas vjestima koje smo već vidili. Covjece je li toliki problem baciti oko malo na temu da vidis sta se pisalo dok te nije bilo.HarTar wrote: ↑06/04/2022 00:07 IMAJU VELIKE GUBITKE
Mediji pišu da Rusija raspoređuje vojnike stare 60 godina i daje vojnicima puške iz 19. vijeka. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/medi ... X1QRmols20
Ukrajina
-
Lopez1981
#74201 Re: Ukrajina
- agnostic_front
#74202 Re: Ukrajina
Nesto mi ovaj broj od 150 aviona izgleda velik. Nije da bi mi bilo zao da je istinaOtto_13 wrote: ↑05/04/2022 22:25manuchao91 wrote: ↑05/04/2022 21:47 Imal igdje pouzdan izvor o broju poginulih Rusa u UA
Nesto ne vjerujem Wikipedija
Nato kaze izmedju 39 i 40 hiljada do sad
Meni to stvarno djeluje nevjerojatno
- Kikibombona
#74203 Re: Ukrajina
Bajraktari su truba za iole ozbiljniju PVO. Ukrajinci su imali oko 50 Bajraktara a cini se da im nije puno ostalo jer se veoma rijetko koristi.
Bajraktar je dobar za jedinice u pokretu, koje ne prati jaka PVO. Tu moze napraviti veliku stetu. Kod postavljene odbrane i vece ofanzivne formacije nema sta traziti.
I dalje je avijacija bog i batina, samo su se tu Rusi momacki obrukali. Sto neko rece, jebo avion koji lola sa ramena obori.
Bajraktar je dobar za jedinice u pokretu, koje ne prati jaka PVO. Tu moze napraviti veliku stetu. Kod postavljene odbrane i vece ofanzivne formacije nema sta traziti.
I dalje je avijacija bog i batina, samo su se tu Rusi momacki obrukali. Sto neko rece, jebo avion koji lola sa ramena obori.
- Leopard_SA
#74204 Re: Ukrajina
Pa Boga mi je u Nagorno Karabakhu Bayraktar unistavao i tehniku sa jakom PVO zastitomKikibombona wrote: ↑06/04/2022 00:14 Bajraktari su truba za iole ozbiljniju PVO. Ukrajinci su imali oko 50 Bajraktara a cini se da im nije puno ostalo jer se veoma rijetko koristi.
- HarTar
#74205 Re: Ukrajina
Ne budi smiješan, rusi su se žalili Turskoj zbog ukrajinskih objava uništene ruske tehnike i ljudstva od strane TB2, onda su Turci zamolili ukrajince da ne objavljuju više takve snimke da bi zadržali ulogu nekakve "neutralnosti", i to su fakti, a ti možeš misliti šta hoćeš.Kikibombona wrote: ↑06/04/2022 00:14 Bajraktari su truba za iole ozbiljniju PVO. Ukrajinci su imali oko 50 Bajraktara a cini se da im nije puno ostalo jer se veoma rijetko koristi.
- Nespin
- HarTar
#74207 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
#74208 Re: Ukrajina
@Nespin
E jbg sad ogadio si mi Bimal prelazim na Maslinovo trajno
Inace Bayraktar je misterija, bilo je par slika dejstava.
Ali nema potvrdjenih kilova sem 2.
A s druge strane Ukrajinci sami prestali objavljivati jer je Turska navodno trazila to od njih.
E Sad ili lete uredno ili ne lete saznacemo za par mjeseci ili godina
E jbg sad ogadio si mi Bimal prelazim na Maslinovo trajno
Inace Bayraktar je misterija, bilo je par slika dejstava.
Ali nema potvrdjenih kilova sem 2.
A s druge strane Ukrajinci sami prestali objavljivati jer je Turska navodno trazila to od njih.
E Sad ili lete uredno ili ne lete saznacemo za par mjeseci ili godina
- Nespin
- Kikibombona
#74211 Re: Ukrajina
I Armeni su oborili nekoliko Bajraktara, sto je pokazatelj da nije neuhvatljiv za armiju skromnije PVO i manje iskusnih operatera.Leopard_SA wrote: ↑06/04/2022 00:17Pa Boga mi je u Nagorno Karabakhu Bayraktar unistavao i tehniku sa jakom PVO zastitom
Ruski PVO je mnogo robusniji, modernizovaniji, te vjerovatno sa boljim operaterima.
...
Najbolji pokazatelj neučinkovitosti je da Ukrajinci veoma malo koriste Bajraktare, jer ih ne zele uzalud zrtvovati. Koriste ih da love manje grupe koje ne prati jaka PVO.
...
Za Ukrajince ce biti prava stvar kada od Amera dobiju kamikaza dronove. Od toga bi Rusi mogli imate velike muke. Ameri su navodno vec odobrili isporuku.
...
Mislim da su sve te cinjenice natjerale Ruse da se povuku oko Kijeva i zbiju redove. Ipak je 200k vojnika prilicno malo za tako veliku zemlju i veoma ozbiljnog i motivisanog protivnika koji nema tako mocno oruzje ali ima duplo veći broj vojnika. Kada su Rusi zbijeni, na manje prostoru, opasnost od dronova i ostalih visokopreciznih oruzja je znacajno umanjena.
- Nespin
- Nespin
- Kikibombona
#74214 Re: Ukrajina
Koliko ih je palo na teritorij pod kontrolom Ukrajine?
...
Da Bajraktari lete imali bi gomile dokaza jer na terenu ima par miliona reportera posto svaki covjek ima telefon sa kamerom. Bajraktare vise niko ne spominje jer su uglavnom izvan igre, te ih Ukrajinci mudro dizu tamo gdje ruska PVO nije ojacana.
...
I to malo sto lete mogu zahvaliti aljkavosti i nesposobnosti Rusa. Da je Bajraktar kontra Izraela ne bi ostao 30 sekundi u zraku.
- HarTar
#74215 Re: Ukrajina
Ne razumijem pitanje? Rusi imaju dokaze za samo tri oborena i na sva zvona se hvale sa tim, a na srbijanskim forumima i fb stranicama doživljavaju ekstazu. Ja sam ti odgovorio, zašto više nema snimaka. Što se tiče Izraela i on je precijenjen kao i svi....Kikibombona wrote: ↑06/04/2022 00:43Koliko ih je palo na teritorij pod kontrolom Ukrajine?
...
Da Bajraktari lete imali bi gomile dokaza jer na terenu ima par miliona reportera posto svaki covjek ima telefon sa kamerom. Bajraktare vise niko ne spominje jer su uglavnom izvan igre, te ih Ukrajinci mudro dizu tamo gdje ruska PVO nije ojacana.
...
I to malo sto lete mogu zahvaliti aljkavosti i nesposobnosti Rusa. Da je Bajraktar kontra Izraela ne bi ostao 30 sekundi u zraku.
-
Lopez1981
#74216 Re: Ukrajina
Najtraženiji dron na svijetu truba
Definitivno nema snimaka puno, sta je razlog ne znam. Pitanje je i koliko Ukrajinci imaju raketa za njega. Pa ono gazenje aerodroma u Hersonu je Bayrino navodjenje, pa ako je ista branjeno sa pvo to je aerodrom. Bayro artiljeriju navodio perfektno a pvo ni mukajet
Definitivno nema snimaka puno, sta je razlog ne znam. Pitanje je i koliko Ukrajinci imaju raketa za njega. Pa ono gazenje aerodroma u Hersonu je Bayrino navodjenje, pa ako je ista branjeno sa pvo to je aerodrom. Bayro artiljeriju navodio perfektno a pvo ni mukajet
-
Nierika
#74217 Re: Ukrajina
cnn wrote:Russian forces launched missile strikes in western and northeastern Ukraine Tuesday, hitting what Russian Ministry of Defense spokesperson Maj. Gen. Igor Konashenkov described as military facilities.
In a statement, Konashenkov said Russia launched precision air-launched missiles at targets in the vicinity of Zolochiv in western Lviv oblast and Chuhuiv in northeastern Kharkiv oblast.
He claimed the strikes destroyed a command post of a territorial defense unit, a fuel storage facility and an armored vehicle repair plant.
- Nespin
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#74219 Re: Ukrajina
ruska posla
- swordmaster
#74220 Re: Ukrajina
Ovo je samo "ono" da se ne zaboravi.. https://m.youtube.com/watch?v=LzUqQxNb8qw&feature=share
-
Comanche
#74221 Re: Ukrajina
Vjerovatno Legija Stranaca, nismo mi jedini sa ljiljanima.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#74222 Re: Ukrajina
Ja bih rekao da ovo prije iz discipline bacanje kupole u dalj. Inače kandidat za medalju.
-
mishic
#74223 Re: Ukrajina
Obaraju se i avioni i rakete kao i dronovi pa niko ne odustaje od njihova korištenja. Svaki oružani sukob je nadmetanje u korištenju čitavog niza elemenata s ciljem da seprotivničkoj strani nanesu što veći gubici kako u ljudstvu tako i u MTS i da se ostvari taktička ili strateška prednost sve do konačne pobjede ili ostvarenja ograničenog cilja. Nije baš najsretnije poređenje ali moglo bi se reći da je slično jednom fudbalskom meću. Jako puno detalja utiće na konačan rezultat. I tenkovi su nekada bili presudni a sada vidimo da je obzirom na njihovu cijenu njihovo korištenje postalo luksuz.
Raspravlja se i o starosnoj dobi boraca ili naoružanju koje se koristi. Sve ima svoje prednosti ali i mane. Sjetih se jedne linije iz našeg ambijenta gdje su mahom bili 50+ linijaši i maksimalno insistirali na korištenju Tanđare M48. Za mnoge bilo žalosno pogledati ali za one koji su vidjeli kako to funkcionira sigurnost je bila neupitna a neprijatelj stalno pod pritiskom i uz znatne gubitke. Oni su bili maksimalno posvećeni zadatku, dan noć utvrđivali liniju i konstantno držali na nišanu i kažnjavali svaki pokret neprijatelja tako da... Iza njihovih leđa je bilo daleko sigurnije nego tamo gdje je omladina ali njih naravno niste mogli povesti u ofanzivna dejstva.
Raspravlja se i o starosnoj dobi boraca ili naoružanju koje se koristi. Sve ima svoje prednosti ali i mane. Sjetih se jedne linije iz našeg ambijenta gdje su mahom bili 50+ linijaši i maksimalno insistirali na korištenju Tanđare M48. Za mnoge bilo žalosno pogledati ali za one koji su vidjeli kako to funkcionira sigurnost je bila neupitna a neprijatelj stalno pod pritiskom i uz znatne gubitke. Oni su bili maksimalno posvećeni zadatku, dan noć utvrđivali liniju i konstantno držali na nišanu i kažnjavali svaki pokret neprijatelja tako da... Iza njihovih leđa je bilo daleko sigurnije nego tamo gdje je omladina ali njih naravno niste mogli povesti u ofanzivna dejstva.
-
moee
#74224 Re: Ukrajina
U Srbiji ne bi ostao ni 5 min u zrakuKikibombona wrote: ↑06/04/2022 00:43Koliko ih je palo na teritorij pod kontrolom Ukrajine?
...
...
Naprijed "naši"!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#74225 Re: Ukrajina
ne treba bajraktar, ima javelin za divlje horde
bajro bije ovu sirotinju po planinama
bajro bije ovu sirotinju po planinama