Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
channel10

#12126 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by channel10 »

pemanapemani wrote: 05/04/2022 17:12
Point. wrote: 05/04/2022 16:28

Znači i dalje šuplja priča, problem je Komšić a ne Čović. Nije problem pristati na Čovićeve ucjene o nejednakosti glasova da bi se nekad u budućnosti ganjala građanska.

Imam vijest za tebe i ostale koji slično misle. Kad jednom pristaneš na ovu sramotnu i anticivilizacijsku uslugu, to više nikad nećeš moći vratiti kasnije. Jer takav IZ je uvod u treći entitet i zapišavanje erničke teritorij. Imaš video Dragana gdje to jasno i sa puno elana govori.
Znaci, je li moram 100 jebenih puta ponoviti - neki drugi sposobniji gradjanski Hrvat umjesto Komsica, i naravno umjesto Covica.

Druga stvar, bas me zanima kako bi napravio treci entitet u Jajcu, Travniku, Fojnici... Mislim da se na ovaj nacin bezobrazno vrijedjaju Bosnjaci, da ne elaboriram dalje.
Video je star 11 godina, tada je u nekim ludim snovima mogao mozda nastati treci entitet na djelicu srednje Bosne, ali danas je to u rangu nadrealista.

Po meni bi bio kompromis 4 clana Predsjednistva i smanjenje ovlasti DN.

Grcevito se drzi za stolicu Predsjednistva i nek sve ide u pm, a sa druge strane svi bi objerucke pristali na indirektan izbor u Parlamentu, ali Dodik nece, a u tom slucaju bi skoro sigurno imao Covica u Predsjednistvu. :-)
Pa tu vidis da nije cilj mjesto u predsjednistvu nego puni DN i treci entitet.
dr_Evil

#12127 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Znaci, je li moram 100 jebenih puta ponoviti - neki drugi sposobniji gradjanski Hrvat umjesto Komsica, i naravno umjesto Covica.
Ne laj. Imali smo Kljujica, Ivu Komsica, pa smo ih poslali na smetljiste historije, do nas je.
Druga stvar, bas me zanima kako bi napravio treci entitet u Jajcu, Travniku, Fojnici... Mislim da se na ovaj nacin bezobrazno vrijedjaju Bosnjaci, da ne elaboriram dalje.
Video je star 11 godina, tada je u nekim ludim snovima mogao mozda nastati treci entitet na djelicu srednje Bosne, ali danas je to u rangu nadrealista.
Granice entiteta se caskom dogovore, ko da zanima Covica Travnik i Fojnica. Pa covjece oni su u ratu otpisali citavu Posavinu, Sarajevo, Konjic, da nece jedan Travnik

Grcevito se drzi za stolicu Predsjednistva i nek sve ide u pm, a sa druge strane svi bi objerucke pristali na indirektan izbor u Parlamentu, ali Dodik nece, a u tom slucaju bi skoro sigurno imao Covica u Predsjednistvu. :-)
Cirkus totalni kako god postavis, i elektori i cetvrti clan predsjednistva. Ono sta Covica zanima jeste da on ima zaokruzen teritorij odakle se bira "hrvatski" clan predsjednistva. Narod koji ima vjeru, jezik i teritoriju moze traziti i nezavisnost. UN. Jel mislis da je bezveze dodikova prica da su narodi nosioci suvereniteta.

Sareno je medjunarodno pravo, nije sve crno i bijelo.

Ako nemamo "tigrovu kozu", onda lako prelazimo da su narodi nosioci suvereniteta.

Polahko jos cete vi u Bosni da vidite sta je planski UZP. Posto mi u Hercegovini smo vidjeli vec :)
Styling

#12128 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Styling »

channel10 wrote: 05/04/2022 14:31
Styling wrote: 05/04/2022 14:27

Odbija smanjenje nadleznosti Doma naroda koje su predlozili Dino i Fahro i izvrsili pritisak na Bakira da i on na tome insistira. Bakir se ponasa kao da se nista njega ne tice. On je tu nako.
Odbijao je legitimni i prije nego sto su poceli ucestvovati ova dvojica izdajnika. Izdajnici bi sad potpisali i ovako, dok opet Bakir je to odbio.

Znam da je sve to nevjerovatno, ali to je tako. To su cinjenice i zato Boga ti ne truni..
Bakir bi potpisao bez uslova da nije bilo njih. A, ti, bujrum, vjeruj sta hoces.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12129 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 05/04/2022 17:21
Ne laj. Imali smo Kljujica, Ivu Komsica, pa smo ih poslali na smetljiste historije, do nas je.
Granice entiteta se caskom dogovore, ko da zanima Covica Travnik i Fojnica. Pa covjece oni su u ratu otpisali citavu Posavinu, Sarajevo, Konjic, da nece jedan Travnik

Cirkus totalni kako god postavis, i elektori i cetvrti clan predsjednistva. Ono sta Covica zanima jeste da on ima zaokruzen teritorij odakle se bira "hrvatski" clan predsjednistva. Narod koji ima vjeru, jezik i teritoriju moze traziti i nezavisnost. UN. Jel mislis da je bezveze dodikova prica da su narodi nosioci suvereniteta.

Sareno je medjunarodno pravo, nije sve crno i bijelo.

Ako nemamo "tigrovu kozu", onda lako prelazimo da su narodi nosioci suvereniteta.

Polahko jos cete vi u Bosni da vidite sta je planski UZP. Posto mi u Hercegovini smo vidjeli vec :)
Znaju i Bosanci šta je UZP, ne boj se. Samo se neko pravi da ne zna.

A za ovo drugo: Smiješno je pričati o tome kako će bilo ko odustati od bilo čega, pa ti u Gornjem Vakufu ili Busovači imaš isto stanje kao i u Mostaru, samo da se o tome ne priča puno.
palermo

#12130 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/04/2022 17:15
palermo wrote: 05/04/2022 17:13
Ti bogami kao da si jedini prezivjeli mostarac.... :mrgreen:
Nisam, samo znam da zaboravljamo vrlo brzo. Vodili smo ja i ti ove razgovore vise puta.
Ti si predmijevam mnogo.mladi od mene, i ne vjerujem da si rat dozivio kao odrastao covjek....ja jesam, u citavoj njegovoj sveobuhvatnosti....od logora , linija, a bio sam blizu i svih dogadanja tada u Mostaru. Kada smo i mi uapjeli tada iz jedne potpuno bezizlazne situacije izaci zivi, kao nekakav politicki faktor onda ovaj izborni zakon je pickin dim. Ti zaboravljas da danas Mostarom setas normalno, da ljudi razlicitih nqcionalnosti rade na obadvije strane.....pa zena predsjednika gradskog odbora SNSD- a radi u Juznom logoru tzv bosnjackoj bolnici, a zena nacelnika Nevesinja radi u SKB Mostar....a na kraju krajeva sutra igramo i polufinale Kupa.

Hocu ti reci, nije bolan tako crno kao sto ti pises.. i ne zaboravljamo...
tandmand

#12131 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

`vako bi se u SBK i HNK išlo na glasovanje, ali šta boli neka stvar Šćepe i Kone za tamo neke daleko ...

Image
Bangalore_

#12132 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bangalore_ »

tandmand wrote: 05/04/2022 17:59 `vako bi se u SBK i HNK išlo na glasovanje, ali šta boli neka stvar Šćepe i Kone za tamo neke daleko ...

Image
To nas nositelji E-U-ropski vrijednosti ubjeđuju, da je suština cijelog problema u BiH to što je Komšić bio izglasan mimo apartheida.
Bangalore_

#12133 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bangalore_ »

Sužen je prostor za izdaju to je jasno. Konjaković i Radončić su otišli glavom gdje se SDA nije usudila ići ni nogom i sada su več istrošeni kao bazeni glasova - a tek će da postanu što više budu nasjedali na HDZ-ov kurac.

Uglavnom su korisne budale istrošene a nikakav dogovor potpisan nije :thumbup:
sinuhe

#12134 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

Escobar opet po starom. Dokle vise sa ovom pricom o izbornom zakonu-
House

#12135 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

imamo izborni zakon. ćao, zdravo
tandmand

#12136 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

sinuhe wrote: 05/04/2022 19:32 Escobar opet po starom. Dokle vise sa ovom pricom o izbornom zakonu-
Neka Escobar izganja da u USA Afroamerikanci i Latinoamerikanci imaju svoga legimnog predstavnika.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#12137 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

Escobara niko nista ne pita, autoritet level Halid Genjac.

Uskoro bivsi kao i njegov BFF Palmer, isto sa rusko-srpsko-hrvatskog platnog spiska.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#12138 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

Point.

#12139 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Point. wrote: 05/04/2022 16:28

Znači i dalje šuplja priča, problem je Komšić a ne Čović. Nije problem pristati na Čovićeve ucjene o nejednakosti glasova da bi se nekad u budućnosti ganjala građanska.

Imam vijest za tebe i ostale koji slično misle. Kad jednom pristaneš na ovu sramotnu i anticivilizacijsku uslugu, to više nikad nećeš moći vratiti kasnije. Jer takav IZ je uvod u treći entitet i zapišavanje erničke teritorij. Imaš video Dragana gdje to jasno i sa puno elana govori.

Nije ni meni problem neki drugi sposobniji građanski Hrvat, Marsovac, Mason svejedno. Problem je što je to problem Čoviću i lopinama okupljenim u HNS. Oni žele isključivo da Hrvat može glasati samomza Hrvata, Bošnjak za Bošnjaka, da glas Hrvata iz jednog kantona više vrijedi od glasa Hrvata iz drugog kantona itd. Je li to korak naprijed i za neku buduću građansku BiH ili je uvod u aparthejd, zapišavanje teritorije i daljnjeg etničkog dijeljenja BiH? Ja mislim da se odgovor sam nameće.
Novak20

#12140 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novak20 »

Eskobar prihvatio onu Milanovićevu. Prvo sapun pa parfem.
Styling

#12141 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Styling »

Bangalore_ wrote: 05/04/2022 19:06 Sužen je prostor za izdaju to je jasno. Konjaković i Radončić su otišli glavom gdje se SDA nije usudila ići ni nogom i sada su več istrošeni kao bazeni glasova - a tek će da postanu što više budu nasjedali na HDZ-ov kurac.

Uglavnom su korisne budale istrošene a nikakav dogovor potpisan nije :thumbup:
Vidi se da pojma nemas sta se desava. Vidis da hoce Zeljka i Niksica da uvuce u sve. Trazi alibij. Dino i Fahro ce se povuci i pustiti ih da pokupe gelere.
Nespin

#12142 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 11:58, edited 1 time in total.
Nikola Testa

#12143 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nikola Testa »

Styling wrote: 05/04/2022 17:31
channel10 wrote: 05/04/2022 14:31

Odbijao je legitimni i prije nego sto su poceli ucestvovati ova dvojica izdajnika. Izdajnici bi sad potpisali i ovako, dok opet Bakir je to odbio.

Znam da je sve to nevjerovatno, ali to je tako. To su cinjenice i zato Boga ti ne truni..
Bakir bi potpisao bez uslova da nije bilo njih. A, ti, bujrum, vjeruj sta hoces.
Brukas se danima, demantuju te Milanovic, Plenkovic, Covic, Zovko itd i sam Dino svojim histericnim reakcijama.
mishic

#12144 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mishic »

GOSPODINU ESCOBARU, SCHMIDTU i ČINOVNICIMA EU,

Escobarova poruka da se o građanskoj BiH može razgovarati tek nakon što ona uđe u EU imala bi smisla da na sceni nisu snage koje svjesne toga čine sve da prodube i zakuju njenu etnizaciju ili da je još dublje dejtoniziraju. Ni današnje stanje u BiH nije onakvo kakvo je projicirano nesretnim Dejtonom nego je rezultat neprovedbe, zloupotrebe i skrnavljenja Dejtona. Kao i Dejtonu i ovom stanju u velikoj mjeri kumovali su stranci a prije svih visoki predstavnici koji su dozvoljavali te zloupotrebe i skrnavljenja isto onako kako i danas pritišću probosanske stranke da dozvole dalju etnizaciju društva sa tendencijom da se to i zakonski zakuje za sva vremena.

Ulazak "Dejtonske BiH" u EU nije moguć prvenstveno s toga što Dejtonska BiH ne postoji. Ponavljam, Dejton nikada nije implementiran počev od opstruiranog povratka pa do niza drugih zloupotreba koje su pod krinkom provođenja Dejtona BiH odvele daleko, daleko od Dejtona. BiH je u post Dejtonskom periodu vraćena na preddejtonske nacionalističko separatističke ratne planove i ciljeve na kojima se i dan danas nalazi. Na sceni je njihova realizacija svim mogućim kako zakonitim tako i nezakonitim sredstvima i to kao i Dejton uz pritisak i nametanje činovnika Zapada koji djeluju potpuno suprotno principima i načelima demokratije po kojima funkcionira sav normalan svijet.
Gospodine Escobar, okvir u kome je danas BiH nije dejtonski nego je Dodikov a Vi to dobro znate.

Lekcije slične ovoj Escobarovoj mi smo slušali i tokom nametanja Dejtona. Trebalo je napraviti privremene ustupke agresoru, nagraditi agrsiju zločine i genocid, a onda se ti privremeni ustupci pretvoriše u "Sveto slovo" i postadoše neprikosnoveni, neupitni i svevremeni. Danas se to ponovo ponavlja. Dodatna etnička podjela nameće se svim mogućim sredstvima uz ubjeđivanje da je to "kompromis". Kako se može uopće nazvati kompromisom neko rješenje za koje od starta jedna strana podvuće, zakuje i odredi "crvenu liniju"? Kako može biti kompromis ono što ide na štetu samo jedne strane? I to decenijama.

Gospodine Escobar, poradite zajedno sa tom EU na našem prijemu u njeno članstvo hitno i odmah ili makar prije nego što zakucate glogov kolac u njen mrtvački kovćeg jer IZ na kojem radite nije ništa drugo do taj glogov kolac. Kako Vam nije jasno da je nama Dejton podvaljen na isti takav način?!
Kako svi mogući kompromisi već decenijama idu na štetu demokratskog, građanskog i u korist nacionalističkog, segregatnog i separatističkog?!

Gospodine Escobar, autori i nametaći nakaradnog Dejtona kasnije su izrazili svoja kajanja i priznali svoje greške, pravdali se da nisu zamišljali da nameću nešto tako nakaradno ali nama od tog njihova priznanja i kajanja nije bilo nikakve koristi. Ostali smo i još smo sa tom luđačkom košuljom na sebi.
Gospodine, Vi je sužavate i dodatno stežete a ubjeđujete nas da je to za naše dobro i da ćemo jednoga dana moći da je skinemo.

Moči ćemo ako nam taj Sveti Izborni zakon i njegovi kreatori kao i Sveti Dejton i njegovi kreatori i implementatori dopuste i smiluju nam se.

A njihovoj milosti nakon dugotrjnog iskustva sa njom radujemo se tačno onoliko koliko i vlastitoj smrti. Ako nas razumijete, Gospodine!
mishic

#12145 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mishic »

Pošto se BiH komšije i sa istoka i sa zapada danonoćno trude da pomognu BiH da uredi društvene odnose u njima susjednoj državi za očekivati je da nam konaćno ponude vlastiti recept i iskustvo. Kako god u BiH žive Srbi i Hrvati tako i u Srbiji i u Hrvatskoj žive Bošnjaci pa bi bilo logično da i Srbija i Hrvatska jednostavno kažu evo preuzmite naš model. I sve bi bilo riješeno i svi podjednako zadovoljni.

Umjesto tog jednostavnog rješenja pokušava se naći hljeba nad pogaćom.
dr_Evil

#12146 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Str0nz wrote: 05/04/2022 20:10 Escobara niko nista ne pita, autoritet level Halid Genjac.

Uskoro bivsi kao i njegov BFF Palmer, isto sa rusko-srpsko-hrvatskog platnog spiska.
Hajde da ponovimo sta rece u Senada neki dan Konakovic. "Dobili smo zvanicni dokument sa pecatom da je ovaj elektorski model zvanicni stav SAD-a".

Optimizam je dobar, ali ga temeljiti na realnim cinjenicama, a cinjenica je da smo ovu bitku izgubili.

Svi zapisite sta rekoh, pa kasnije ako ne budem upravu nabijajte mi na nos, halalolsum.
dr_Evil

#12147 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

tandmand wrote: 05/04/2022 20:10
Neka Escobar izganja da u USA Afroamerikanci i Latinoamerikanci imaju svoga legimnog predstavnika.
Evo svjeza od Borella
Potrebno je očuvati duh Daytona i BiH

Na pitanje zastupnice Željane Zovko o stanju u BiH, Borrell je kazao da je sve rečeno u zaključcima Vijeća te da je potrebno očuvati "duh Daytona: jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda", uz zaštitu prava svih ostalih građana koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici triju naroda.

I da podsjetimo, kada se sve raspalo oko izbornog zakona, ko je pritrcao PLenkiju i Covketu u pomoc, kako ono rece Ivo Komsic za snijeg i trag?

Iskali smo, evo nam ga.
Novak20

#12148 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novak20 »

Nespin wrote: 06/04/2022 00:38
Novak20 wrote: 05/04/2022 23:58 Eskobar prihvatio onu Milanovićevu. Prvo sapun pa parfem.
Nabijem i tebe i Milanovića na sapun (kabaš).
Escobar nam se smije u lice: BiH je nefunkcionalna, a građanska država može postati kad uđe u EU!
Nema svrhe da te prijavljujem.
Point.

#12149 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 06/04/2022 07:19
Str0nz wrote: 05/04/2022 20:10 Escobara niko nista ne pita, autoritet level Halid Genjac.

Hajde da ponovimo sta rece u Senada neki dan Konakovic. "Dobili smo zvanicni dokument sa pecatom da je ovaj elektorski model zvanicni stav SAD-a".

Optimizam je dobar, ali ga temeljiti na realnim cinjenicama, a cinjenica je da smo ovu bitku izgubili.

Svi zapisite sta rekoh, pa kasnije ako ne budem upravu nabijajte mi na nos, halalolsum.
U biti ne mijenja puno, ako uzmemo da Kifla priča istinu. Fino su ljudi ponovili više puta da se izbori mogu održati po važećem IZ i da ne treba žuriti sa izmjenama samo da se izmijeni, bolje nikakav dogovor nego loš dogovor.
Nespin

#12150 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 11:58, edited 1 time in total.
Post Reply