Ukrajina
-
mishic
#73876 Re: Ukrajina
Ne postoji ni jedna ljudska i društvena mana, prostakluk i perverzija koja nije došla do punog izražaja među Rusima od vrha, Putlera koji je javno lagao o vježbi dok je spremao okupaciju , preko najviših oficira, diplomata do obične vojske koja je ono baš dno dna.
Da krenemo od kalabuhare i njegovih perverznih stavova nad kojima se čudi svaka normalna osoba jer gleda u lice i mrtvo hladno laže, izmišlja, prijeti i glumi gospodina, naziva se diplomatom a vrhunski je pokvarenjak kakav se među normalnim ljudima teško može sresti.
O Lavoru za koga čitav svijet ima podug spisak njodvrtnijih izraza koje koristi da opiše taj cinizam, izopačenost, megalomaniju, umišljenost, prijetnje i jednostavno sve ono najgore što teško može stati i naći se samo kod jednog pokvarenjaka ako to nije Putlerov Lavor koji je manijak sam po sebi.
Ovu glasnolajavicu ne treba ni komentirati nego se čudim ovim momcima koji prema njoj upučuju one seksističke izjave i pitam ih da li zaista misle tako, dali bi mogli i zar im se nebi gadilo?
O vojsci, ovim zlodjelima, pljački, primitivizmu, nesposobnosti, jadu i bijedi koja izbija na svakom detalju koji se pogleda suvišno je pričati.
U svemu tome vidim jednu reprizu koja se sada do u detalje samo ponavlja znatno masovnije i na znatno većem prostoru od onoga na kome smo se mi izravno sreli sa istom takvom bijedom, jadom, sramotom, primitivizmom, prostaklukom, zvjerskom i zločinačkom logikom, bijesom, krvoločnošću, plačkaškim manirima, rušilačkim nagonom, neciviliziranošću i primitivizmom koji se ne može povezati sa ljudskim rodom do unazad nekoliko ne stotina, nego hiljada godina.
Normalnom čovjeku mozak staje i nemože da pojmi da ima takvih recidiva zla i pokvarenosti u vrijeme kada civilizovan svijet ostaje zbunjen pred tim.
Zlobnici bi rekli ko Milorad Dodik, da prostite na izrazu jer i on je baš zbir svega najgoreg što je ikada postojalo i što postoji. Pravi pravcati kasapin i to onaj sa lošim ocjenama i u toj poljoprivrednoj, kasapsko mesarskoj...
Da krenemo od kalabuhare i njegovih perverznih stavova nad kojima se čudi svaka normalna osoba jer gleda u lice i mrtvo hladno laže, izmišlja, prijeti i glumi gospodina, naziva se diplomatom a vrhunski je pokvarenjak kakav se među normalnim ljudima teško može sresti.
O Lavoru za koga čitav svijet ima podug spisak njodvrtnijih izraza koje koristi da opiše taj cinizam, izopačenost, megalomaniju, umišljenost, prijetnje i jednostavno sve ono najgore što teško može stati i naći se samo kod jednog pokvarenjaka ako to nije Putlerov Lavor koji je manijak sam po sebi.
Ovu glasnolajavicu ne treba ni komentirati nego se čudim ovim momcima koji prema njoj upučuju one seksističke izjave i pitam ih da li zaista misle tako, dali bi mogli i zar im se nebi gadilo?
O vojsci, ovim zlodjelima, pljački, primitivizmu, nesposobnosti, jadu i bijedi koja izbija na svakom detalju koji se pogleda suvišno je pričati.
U svemu tome vidim jednu reprizu koja se sada do u detalje samo ponavlja znatno masovnije i na znatno većem prostoru od onoga na kome smo se mi izravno sreli sa istom takvom bijedom, jadom, sramotom, primitivizmom, prostaklukom, zvjerskom i zločinačkom logikom, bijesom, krvoločnošću, plačkaškim manirima, rušilačkim nagonom, neciviliziranošću i primitivizmom koji se ne može povezati sa ljudskim rodom do unazad nekoliko ne stotina, nego hiljada godina.
Normalnom čovjeku mozak staje i nemože da pojmi da ima takvih recidiva zla i pokvarenosti u vrijeme kada civilizovan svijet ostaje zbunjen pred tim.
Zlobnici bi rekli ko Milorad Dodik, da prostite na izrazu jer i on je baš zbir svega najgoreg što je ikada postojalo i što postoji. Pravi pravcati kasapin i to onaj sa lošim ocjenama i u toj poljoprivrednoj, kasapsko mesarskoj...
- Nespin
-
sumirprimus
#73878 Re: Ukrajina
lajkuj, u gostomelu su zarobili ukr oklopnjake, mislim da je na jednom snimku od juce njih 5 6.. neki su unisteni a neki ce se moci spasiti..
-
sumirprimus
#73879 Re: Ukrajina
Jimmy
@JimmySecUK
Interestingly it seems the Stugna-P gunner avoids directly designating the target until the very last moment - meaning the Ka-52's L140 laser warning sensors would have little to no chance to alert to the crew to the incoming missile.
kolega lajukj vec primjetio

@JimmySecUK
Interestingly it seems the Stugna-P gunner avoids directly designating the target until the very last moment - meaning the Ka-52's L140 laser warning sensors would have little to no chance to alert to the crew to the incoming missile.
kolega lajukj vec primjetio
-
splinter
#73880 Re: Ukrajina
Ispadne da su zrobili ukrajinske oklopnjake. Valjda su ukrajinci zarobili oklopnjake. Fino i razumno piši brate Sumiresumirprimus wrote: ↑05/04/2022 13:01 lajkuj, u gostomelu su zarobili ukr oklopnjake, mislim da je na jednom snimku od juce njih 5 6.. neki su unisteni a neki ce se moci spasiti..
-
sumirprimus
#73881 Re: Ukrajina
da rusi zarobili ukrajinske oklopnjake. i sad kad su ukri usli naletili na iste. neke ce moci spasiti neke ne.splinter wrote: ↑05/04/2022 13:04Ispadne da su zrobili ukrajinske oklopnjake. Valjda su ukrajinci zarobili oklopnjake. Fino i razumno piši brate Sumiresumirprimus wrote: ↑05/04/2022 13:01 lajkuj, u gostomelu su zarobili ukr oklopnjake, mislim da je na jednom snimku od juce njih 5 6.. neki su unisteni a neki ce se moci spasiti..![]()
ma radim i ovo kucam, ovde imam prostora za gresku .--
-
Seyfo
#73882 Re: Ukrajina
Zelenskom želim dobro zdravlje, da ostane u pameti, da preživi rat, da ne bude zarobljen i da ne bude ni ranjen.
Abd da tako bude, kad rat stane, biće predsjednik za primjer svijetu.
Idol generacijama.
U školskim knjigama će se učiti o njemu i pjevati pjesmice.
Možda može očekivati i Nobelovu nagradu.
S druge starne, Putler je garant bio zlostavljan u djetinjstvu zbog svog niskog rasta i te frustracije su ga dalje odredile. Čitav život je pokušavao biti opasan i zajeban, mučio ljude u podrumima, uvijek se bolesno nametao kao neki macho što jaše konje a medvjedi mu se lafo sklanjaju " jer se nije s njim zajebavati". Ko je gledao film "diktator" od Sasche Baron Cohena, prepoznaće ga.
Ko se njemu danas divi nije sav svoj, definitivno.
Abd da tako bude, kad rat stane, biće predsjednik za primjer svijetu.
Idol generacijama.
U školskim knjigama će se učiti o njemu i pjevati pjesmice.
Možda može očekivati i Nobelovu nagradu.
S druge starne, Putler je garant bio zlostavljan u djetinjstvu zbog svog niskog rasta i te frustracije su ga dalje odredile. Čitav život je pokušavao biti opasan i zajeban, mučio ljude u podrumima, uvijek se bolesno nametao kao neki macho što jaše konje a medvjedi mu se lafo sklanjaju " jer se nije s njim zajebavati". Ko je gledao film "diktator" od Sasche Baron Cohena, prepoznaće ga.
Ko se njemu danas divi nije sav svoj, definitivno.
-
lajkujMe
#73883 Re: Ukrajina
Zapratite ovaj kanal.
The dirty dozen
Preporucio ga onaj Amer Vasques.
Radi se o medjunarodnoj jedinici prvenstveno sastavljena od Amerikanaca ali ima i Norvezanka jedna imate na kanalu njihove klipove.
Inace onaj Javelin snimak od prije 3 dana je njihov
The dirty dozen
Preporucio ga onaj Amer Vasques.
Radi se o medjunarodnoj jedinici prvenstveno sastavljena od Amerikanaca ali ima i Norvezanka jedna imate na kanalu njihove klipove.
Inace onaj Javelin snimak od prije 3 dana je njihov
-
splinter
#73884 Re: Ukrajina
Pa koncentriši se na ovu temu, nemoj u isto vrijeme pisati i na temi maDŽarska pa nećeš griješitisumirprimus wrote: ↑05/04/2022 13:05da rusi zarobili ukrajinske oklopnjake. i sad kad su ukri usli naletili na iste. neke ce moci spasiti neke ne.
ma radim i ovo kucam, ovde imam prostora za gresku .--![]()
-
lajkujMe
#73885 Re: Ukrajina
Jedan zanimljiv Video Dirty dozensa
Kako Ukrajinci masovno dopremaju motore za Ukrajinsku vojsku
-
lajkujMe
#73886 Re: Ukrajina
Inace pokusaj ofanzive kod Izuma prema Barnivonke je propao.
Rusi ocigledno nisu nista naucili, poslali opet kolonu tenkova putem u ravnoj liniji.
Ukrajinci im unistili prvi i zadnji tenk i opet pocelo rokanje.
Nevjerujem da je iko iz Kolone ziv ostao.
Rusi ocigledno nisu nista naucili, poslali opet kolonu tenkova putem u ravnoj liniji.
Ukrajinci im unistili prvi i zadnji tenk i opet pocelo rokanje.
Nevjerujem da je iko iz Kolone ziv ostao.
- Nespin
-
lajkujMe
- drndalo
#73889 Re: Ukrajina
Ups, omakla mu se istina...
-
Dimu1927
#73890 Re: Ukrajina
ovo je rezirano negdje u kijevu snimljeno ispred zelenog platna, ovo su sve glumcibingov buraz wrote: ↑05/04/2022 11:56 Treba imati muda pojaviti se ovako,bilo ko od ovih ljudi može biti ruski agent,čak i pomalo neodgovorno.
ako su isti ti vojnici prije predaje ubijali civile, silovali zene itd, stvarno nema smisla, treba im i medalju datilajkujMe wrote: ↑05/04/2022 12:04 Inace, jucer sam pisao da zbog Buche i ubistava civila bice osvete.
Dolaze izvjestaji da Ukrajinski dobrovoljci (TO) ubija Ruse koji se pokusavaju predati.
Ne podrzavam to, bolje za njih ako im se sto vise ljudstva preda. Osveta protiv vojnika koji se predaje nema smisla.
kmece kad ih uhvate nismo mi mi smo kuhari mi smo ovo mi smo ono, a zlato po dzepovima, tave u ruksacima itd. ma samo po kratkom postupku
- jasib
#73891 Re: Ukrajina
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine objavilo podatke o ruskim gubicima vojne opreme do sada
- Путин - военный преступник!
- Слава Україні, слава героям, смерть ворогу!
- Путин - военный преступник!
- Слава Україні, слава героям, смерть ворогу!
Last edited by jasib on 05/04/2022 13:30, edited 1 time in total.
- drndalo
#73892 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
#73893 Re: Ukrajina
Ja ja krsenje bla bla bla.
Napali naoruzani vojnike tokom ratnog sukoba.
Jedina osoba zasticenija od vojske je Zelensky.
Svaki napad dal bio verbalni ili fizicki na vojnika u doba rata se moze slobodno smatrati izdajom i neprijateljskim djelom
Napali naoruzani vojnike tokom ratnog sukoba.
Jedina osoba zasticenija od vojske je Zelensky.
Svaki napad dal bio verbalni ili fizicki na vojnika u doba rata se moze slobodno smatrati izdajom i neprijateljskim djelom
- Kyuss
- Nespin
-
Nierika
#73896 Re: Ukrajina
Ne mogu da vjerujem da im je palo na pamet da tvrde da su snimci ubijenih iz Buče lažni a istovremeno sve (pa i ruske) vijesti preplavljene snimcima ruske vojske naoružane do zuba na teritoriju Ukrajine. Nije mi jasno šta onda misle da njihova vojska radi tamo.
- Raigor Stonehoof
#73897 Re: Ukrajina
gledaj ti chetalja kako otvoreno u medijima podrzavaju genocid
-
lajkujMe
#73898 Re: Ukrajina
Uznemirujuci sadrzaj!
Rusi u Buchi cim su usli ubili Njegovatelje starackog doma.
A stare i iznemogle ostavili same bez njege i brige.
Neki od staraca su umrli cekajuci spas
Spoiler
Show
A stare i iznemogle ostavili same bez njege i brige.
Neki od staraca su umrli cekajuci spas
- SanskiBiser
-
Nierika
#73900 Re: Ukrajina
liga.net wrote:Security Service of Ukraine warns that occupants plan to gather corpses of Mariupol residents, killed by Russians themselves, in one place and pretend that they are victims of actions of the Armed Forces of Ukraine.
liga.net wrote:For the last 24 hours the National Police of Luhansk region has documented 51 mortar, artillery, launch rocket systems shellings and airstrikes on Severodonetsk, Lysychansk, Rubizhne, Kreminna, Popasna, Hirske, Zolote, Novodruzhesk. There are victims among civilians.