Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑04/04/2022 21:33
Narsvno da ne, neutralni podrzavaju ruske barbare i agresiju jasno ko dan.
To ne treba ni na ulici pozdrsvljat da je rod rodjeni.
Jer ne misli ni nama onda dobro.jasno ko dan.ko nema to u glavi razjasnjeno isti je ko i takozvani neutralni . Dakle samo ostrovi bez zaiebancije
Slava Ulrajini
Ovim momcima nema ko sta prigovorit.borili su se lavovski i van svih ocekivanja.ovo se moralo desit jedan dan
Sad je na barbarimA
Da se oni nisu na posljednjim pregovorima dogovorili da rusi preuzmu ovaj istocni dio Uk, a ovamo da se povuku iz ostatka drzave? Nisu valjda prodali borce u Mariupolju?
Sumnjivo je ovo sve posljednjih dana.
Last edited by channel10 on 04/04/2022 22:13, edited 1 time in total.
pici wrote: ↑04/04/2022 21:50
Cim su im dosli sa ledja iz pravca krima, trebali su povuc iz Mariupolja sve jedinice.Ovako su grad branili herojski al uzaludno.
Ali su dali vremena dnjepru i okolini,zaporozju donbasu
Pa sad nije bas tako, vezali jesu dosta rusa uz sebe al ce na kraju ipak izgubiti.Hrabro jeste al vojnicki glupo.Svaki ozbiljniji komadant kad vidi da ce se naci u okruzenju, naredi povlacenje.Bolje se sutra boriti sa tim istim vojnicima na fronti nego zalozit zivot u okruzenju.Izgubit ce par hiljada boraca sto je teško nadoknadiv gubitak.
moderna tehnologija protiv ruskih lazi...
"
New York Times je proučavao satelitske snimke Buče i otkrio da su neka tijela ležala na ulicama nekoliko sedmica, od sredine marta.
Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane zvanično saopštava da su ruski vojnici napustili Buču 30. marta. Odnosno, ti ljudi su ubijeni kada je grad bio pod kontrolom ruske vojske"
Moguce da su Migovi letjeli sa Sikorsky aerodroma savrseno mjesto poljetanja blizu linije pod radarima i PVO kao ispomoc i pomocu sa zemlje.
Ja vjerujem da jedna zemlja koja je imala 1500 nuklearnih bombi na svojoj teritoriji ima i podzemne instalacije pa i aerodrome gdje su krili te avione.
moderna tehnologija protiv ruskih lazi...
"
New York Times je proučavao satelitske snimke Buče i otkrio da su neka tijela ležala na ulicama nekoliko sedmica, od sredine marta.
Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane zvanično saopštava da su ruski vojnici napustili Buču 30. marta. Odnosno, ti ljudi su ubijeni kada je grad bio pod kontrolom ruske vojske"
šok i iznenađenje...
meni je samo fascinantno kako je ta propagnandna mašinerija identična srpskoj u ratu. otac ih jebo, da nisu krepali, mislio bih da su Đogo i Guzina glavni urednici.
Priznanje vlastite greške pokazuje veličinu čovjeka.
Hoće li mali pizdun putin reći da je kriv za smrt desetina hiljada mladih ljudi koje predstavlja. Ne mora uopšte Ukrajinu spomenuti. Samo da kaže da kriv što je rusku djecu poslao u smrt i patnje invaliditeta.
Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se odbijaju.
Švabe su nekada bili poznati po onome sto se zove na engleskom "contigency planning" tako da im ne vjerujem da ih je ovo zateklo spuštenih gaća, što kažeš posipanje pepelom.
Hoće li mali pizdun putin reći da je kriv za smrt desetina hiljada mladih ljudi koje predstavlja. Ne mora uopšte Ukrajinu spomenuti. Samo da kaže da kriv što je rusku djecu poslao u smrt i patnje invaliditeta.
ima tu drugi moment. ne može onaj koji je izgradio svoju moć na tome da je uvijek u pravu, da može sve riješiti, da je gotovo nepogrešiv doći pred ruski narod i reć: znate, zajebo sam.
baška što smo mi bliže po mentalitetu rusima nego nijemcima, pa znamo da je priznanje greške u stvari znak slabosti i da za takve ljudi na ovim prostorima ne glasaju.
šta hoćeš da dokažeš sa ovim upitom?
Amerika, Poljska i Baltik govore već 10 godina Njemcima da griješe, narušavaju bezbjednost Europe sa ovim plinovodom čak i sankcije uvode, kvare odnose, da bi Njemački vrh tek danas priznao grešku, kao nisu znali, kako da ne.
“Sjetit ćete se da su me kritizirali kad sam nazvao Putina ratnim zločincem. Vidjeli se što se dogodilo u Buči… On jest ratni zločinac. Moramo nastaviti slati oružje u Ukrajinu kako bi se nastavili braniti, ali moramo i prikupiti sve informacije i detalje da možemo održati suđenje za ratne zločine “, rekao je Biden.
“Putin je brutalan. Ovo što se dogodilo u Buči je užasno, svi su to vidjeli. Ja mislim da je to ratni zločin i da Putin mora odgovarati”, dodao je.
“Biden želi suditi za ratne zločine? Neka počne s bombardiranjem Jugoslavije”
Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ubrzo je odgovorila na izjavu američkog predsjednika.
“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (unatoč sudskoj presudi koja kaže suprotno i brojnim svjedočanstima užasa koji se u Srebrenici dogodio).
A možemo li mi biti neutralni ako Rusi nisu, jesmo li se svrstali ako smo neutralni? Ne može se ovdje biti neutralan, good vs evil!
I opet, dobri Bosnjaci se nece da zamjere Rusima, niti jedan peotest ispred Ruske ambasade, a Rusi em ubijali em sole ranu Srebrenice. Sta moramo iz Tuzle doci da tu stoku istjeramo??? Nije problem, samo recite do koga je!?