Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#28026 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

bojim se da dvije trecine najvise eksponiranih ne bi znale ko je gorepomenuti citirani lik
ArmandiHose

#28027 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Nisam štreber, već obrazovan u bivšoj i sada mnogima mrskoj i nepoznatoj Titinoj SFRJ, pa se ponešto pročitalo, naučilo...

...https://youtu.be/HM3hsVrBMA4...

Ima odlična filmska adaptacija (crno bijela), gore navedeni film koji je režirao jedan od braće Coen, za one koji preferiraju film. U filmu glumi  Denzel Washington...
dzolix

#28028 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

ArmandiHose wrote: 04/04/2022 18:31 Kada je u pitanju predmet Dragičević o tom predmetu znam iz medija manje nego što mislim da znam iz medija o predmetima Memić (i Mutap), pa mi je teško taj predmet komentarisati. Istina, imao sam par zajedljivih komentara, ali je to bilo na račun njihovog zajedničkog punomoćnika Ifeta i tužitelja Tužilaštva BiH za koja lica mislim da nisu iskreni i profesionalni, ni u jednom, niti u drugom predmetu.
Iz medija cesh dobiti vecinom dezinformacije pogotovo BN i od Davora ces dobiti iskrivljenu neobjektivnu sliku, nesto slicno ko i Muriz.
Najbolje informacije mozes dobiti od lokalaca i lokalnih novinara koji dugo poznaju teren i znaju kako sta funkcionise.

Da ne bi lutali ovo je slika Davida nakon sto je izvucen iz rijecice Crkvene na uscu kod Vrbasa, naselje Dolac u BL

Image
.
uglavnomja

#28029 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ArmandiHose wrote: 04/04/2022 19:11 Nisam štreber, već obrazovan u bivšoj i sada mnogima mrskoj i nepoznatoj Titinoj SFRJ, pa se ponešto pročitalo, naučilo...

+1
bitangeIprinceze

#28030 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

dzolix wrote: 04/04/2022 19:31
ArmandiHose wrote: 04/04/2022 18:31 Kada je u pitanju predmet Dragičević o tom predmetu znam iz medija manje nego što mislim da znam iz medija o predmetima Memić (i Mutap), pa mi je teško taj predmet komentarisati. Istina, imao sam par zajedljivih komentara, ali je to bilo na račun njihovog zajedničkog punomoćnika Ifeta i tužitelja Tužilaštva BiH za koja lica mislim da nisu iskreni i profesionalni, ni u jednom, niti u drugom predmetu.
Iz medija cesh dobiti vecinom dezinformacije pogotovo BN i od Davora ces dobiti iskrivljenu neobjektivnu sliku, nesto slicno ko i Muriz.
Najbolje informacije mozes dobiti od lokalaca i lokalnih novinara koji dugo poznaju teren i znaju kako sta funkcionise.

Da ne bi lutali ovo je slika Davida nakon sto je izvucen iz rijecice Crkvene na uscu kod Vrbasa, naselje Dolac u BL

ttps://i.imgur.com/UCE64Qx.pn
.
Joj pa sreća je pa si ti tu, objektivan, neutralan, nepristrasan, bez interesa. Samo tebi vjerujemo :thumbup: Nego te samo malo jebu planete.
YouAreMyDestiny

#28031 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

uglavnomja wrote: 04/04/2022 19:49
ArmandiHose wrote: 04/04/2022 19:11 Nisam štreber, već obrazovan u bivšoj i sada mnogima mrskoj i nepoznatoj Titinoj SFRJ, pa se ponešto pročitalo, naučilo...

+1
E džaba to sve... Sada su neke druge stvari potrebne, da bi neko, recimo, sjedio u skupštinskim klupama. :(
dzolix

#28032 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 04/04/2022 19:53
dzolix wrote: 04/04/2022 19:31

ttps://i.imgur.com/UCE64Qx.pn
.
Joj pa sreća je pa si ti tu, objektivan, neutralan, nepristrasan, bez interesa. Samo tebi vjerujemo :thumbup: Nego te samo malo jebu planete.
Pitaj Davora koji ubica je toliko glup da ostavi, polozi tijelo na maloj rijecici a 20 metara nize je Vrbas sa brzacima koji su mogli odnjeti tijelo sve do Save i tako zamesti svaki trag.

Davor ne zeli da prizna da mu je sin tu noc bio na Lausu i da je opljacko kucu i da je Crkvena mogla odnjeti tijelo 1300 m nizvodjo prema Dolcu.
bitangeIprinceze

#28033 Re: Slučaj Dženan Memić

Šteta što nije 2016.-a I što ne možeš sebi zamisliti i nacrtati želju.
dzolix

#28034 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 04/04/2022 20:06 Šteta što nije 2016.-a I što ne možeš sebi zamisliti i nacrtati želju.
Znas onu pjesmu: al je lijepo biti lud.

Sto znaci da neki ljudi u kriznim situacijama zamisljaju extravagantne gluposti.
dzolix

#28035 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

denden wrote: 04/04/2022 17:21 Radi se o tome što je FERAGET i neki dan, 31.03.2022., novinarima pred Sudom BiH ponovio svoju višegodišnju LAŽ.

SLAGAO je, tvrdeći da je nakon tima Dizdarević-Vegar-Đelilović formiran neki treći (zadnji) tim koji je vršio vještačenje i utvrdio postojanje amnezije.
Da li je moguce da je Dizdarevic bio samo onako testiran prilikom sastavljanja drugog tima pa su trazili njegovo misljenje .
U drugom timu nije bio ali je kasnije u treci primljen i zato njegova izjava da ostaje pri svom ranijem stavu.
Zato ispada kao da je bio u drugom.
denden

#28036 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 04/04/2022 21:19
denden wrote: 04/04/2022 17:21 Radi se o tome što je FERAGET i neki dan, 31.03.2022., novinarima pred Sudom BiH ponovio svoju višegodišnju LAŽ.

SLAGAO je, tvrdeći da je nakon tima Dizdarević-Vegar-Đelilović formiran neki treći (zadnji) tim koji je vršio vještačenje i utvrdio postojanje amnezije.
Da li je moguce da je Dizdarevic bio samo onako testiran prilikom sastavljanja drugog tima pa su trazili njegovo misljenje .
U drugom timu nije bio ali je kasnije u treci primljen i zato njegova izjava da ostaje pri svom ranijem stavu.
Zato ispada kao da je bio u drugom.
Nije moguće, jer su sastavi prva dva tima određeni naredbama Kantonalnog tužilaštva.

Radi se o tome da FERAGET USTVARI LAŽE GODINAMA. ISTU LAŽ PONOVIO JE PRED SUDOM BIH 31.03.2022.-LAŽ DA JE NAKON TIMA DIZDAREVIĆ-VEGAR-ĐELILOVIĆ (a koji je ustvari bio zadnji, treći) FORMIRAN TREĆI KOJI JE UTVRDIO AMNEZIJU.

Evo imaš članak od 02.08.2018. gdje Feraget istim lažima obmanjuje javnost.

https://nap.ba/news/47255
FERAGETOVE LAŽI OD 02.08.2018. GODINE:
Posebnu težinu ovom slučaju predstavljaju kontradiktorni nalazi vještaka neuropsihijatara o navodnoj amneziji Alise Mutap. Na pretresu održanom 07.02.2017. godine tim prof. dr. Abdulaha Kučukalića (dr. Alma Bravo-Mehmedbašić i psiholog Elvedina Dervović) je naveo da je prema nalazu iz marta 2016. godine Alisa mogla imati samo fragmentarnu amneziju ali da se takva sjećanja brzo vraćaju, zbog čega je ona parcijalnu amneziju mogla koristiti samo kao psihološku odbranu ali da takva amnezija nije vjerodostojna.

Nakon toga Tužilaštvo KS je tražilo novo vještačenje i ugledni doktori specijalisti neurolozi dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović su utvrdili da se na osnovu CT mozga ne postavlja dijagnoza potresa mozga jer je potres mozga klinička dijagnoza koju prati uredan CT nalaz, zbog čega su isključili postojanje potresa mozga i amnezije kod Alise Mutap. Međutim, nakon toga je došlo do promjene u ljekarskom timu KCUS-a i iz istog tima su isključeni dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović. Nakon toga, na glavnom pretresu 07.02.2017. godine, novoformirani tim u sastavu neurolog Jasminka Đelilović, neurolog Alajbegović Azra i neurolog Savić Žarko je naveo da je nalazom iz aprila 2016. godine utvrđeno da je Alisa imala teški potres mozga, a kao posljedicu toga amneziju. Ovdje se postavlja logično pitanje ako je Alisa Mutap imala amneziju kao posljedicu traume onda bi se ona morala sjećati svega što se desilo prije te traume, a ona se čak ni toga ne sjeća jer kaže da se ne sjeća da je vidjela svjetla automobila, niti da je čula zvuk motora itd.

Dakle, to je ciljano smišljena višegodišnja obmana od strane Ferageta gdje, iako zna redoslijed timova, LAŽE I PODVALJUJE kako je NAKON tima u kojem su bili Dizdarević i Vegar NOVOFORMIRAN treći tim (Đelilović-Alajbegović-Savić) koji je utvrdio amneziju.

A razlog Feragetove podmukle laži je da bi napravio teoriju zavjere u smislu "tražio se, nakon Dizdarevića i Vegar, nagodan tim, koji će potvrditi amneziju i na kraju ga, kao trećeg, našli".

A taj tim je ustvari bio drugi, a Vegar-Dizdarević-Đelilović treći.

Istu LAŽ smišljeno vrti i 31.03.2022. godine, iako je savršeno svjestan da je to LAŽ.

Jer njihova ubleha i pliva na LAŽIMA koje podvaljuju potkapacitiranoj ciljnoj publici.
bitangeIprinceze

#28037 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 04/04/2022 20:40
bitangeIprinceze wrote: 04/04/2022 20:06 Šteta što nije 2016.-a I što ne možeš sebi zamisliti i nacrtati želju.
Znas onu pjesmu: al je lijepo biti lud.

Sto znaci da neki ljudi u kriznim situacijama zamisljaju extravagantne gluposti.
Ne znam tuu pjesmu al mi je drago da je ti znas :thumbup:
denden

#28038 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

A pravi je gušt gledati kako hladno Feraget kulira na svjedočenje doktorice Vegar-Zubović.

:-)

Kaže Feraget ne može dovoljno naglasiti koliko je bitan njen nalaz koji kod Alise nije prikazao traume mozga (CT) niti lobanje, te što je ona rekla da je potres mozga klinička dijagnoza.

A to u stvarnosti znači da ona nije ni utvrđivala ima li Alisa potres mozga i amneziju, nego da se to utvrđuje kliničkom dijagnozom (koju ona nije provodila)
Klinička dijagnoza: dijagnoza koja se postavlja izravno na bolesniku, a temelji se na objektivnim simptomima i dodatnim laboratorijskim i drugim nalazima
Drugim riječima, svjedočenje Vegar nije ni u korist ni na štetu Alise Mutap. Ali samim tim što nije na štetu, je u korist, jer sud po zakonu mora uvijek "neutralne stavove" vrednovati kao da su u korist optuženih.

Dizdarević nije isključio amneziju niti potres mozga, nego ih na osnovu dokumentacije nije mogao potvrditi.

Propušteno je u noći događaja da se forenzički utvrdi da li Alisa ima amneziju, prosto to niko nije utvrđivao, o tome je govorio vještak Karan, u smislu da je Alisa, ako nije bila pijana ili drogirana, a povraćala je, dobila udarac u glavu i tvrdi da se ne sjeća, svakako mogla imati potres mozga i amneziju, ali da je propušteno da se to utvrdi te noći.

Dizdarević i Vegar su radili isključivo na osnovu dokumentacije i na CT snimku se nije vidjela trauma mozga (što potvrđuje i tim Đelilović), što se u pravilu i ne vidi, u 80-90% slučajeva CT ne pokaže potres mozga.
DIZDAREVIĆ: Otvoreno sam izrazio sumnju u postojanje amnezije i obrazložio razloge za to.
...
I nakon pet godina osjećam ljudsku potrebu da razjasnim, u nalazu sam spomenuo da bi se za amneziju moralo ispuniti nekoliko faktora. Alisa je imala uredan CT nalaz, to je tako kod većine pacijenata sa amnezijom, ali u slučaju ovakvih događaja mora se tražiti magnetna rezonanca. 25% pacijenata ima pozitivan magnet nakon kontuzije mozga, naglasio je dr. Kemal Dizdarević.

Dizdarević nije isključio mogućnost amnezije, nego je izrazio sumnju u nju, tj. nije ju mogao potvrditi. U slučaju i kad bi to bilo jedino vještačnje, pred sudom to ide u korist Alise Mutap.

Drugo je spin ili elementana potkapacitiranost murizovaca i medijsko pristajanje doktora na njeg. Ali, nalaz kao nalaz ne isključuje amneziju, nego je ne potvrđuje.

To je u suđenju u korist Alise Mutap. Jer Vegar i Dizdarević ne kažu da Alisa nema potres mozga/amneziju, nego da to oni ne mogu na osnovu dokumentacije potvrditi.
dzolix

#28039 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

denden wrote: 04/04/2022 21:40 Evo imaš članak od 02.08.2018. gdje Feraget istim lažima obmanjuje javnost.
Postoji li videosnimak da bas tako nesto tvrdi.
denden

#28040 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

FERAGET: Nakon toga Tužilaštvo KS je tražilo novo vještačenje i ugledni doktori specijalisti neurolozi dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović su utvrdili da se na osnovu CT mozga ne postavlja dijagnoza potresa mozga jer je potres mozga klinička dijagnoza koju prati uredan CT nalaz, zbog čega su isključili postojanje potresa mozga i amnezije kod Alise Mutap
Evo gdje Feraget podvaljuje.

Vegar i Dizdarević nisu isključili postojanje potresa mozga i amnezije kod Alise Mutap, nego ga nisu mogli potvrditi na osnovu dokumentacije.
bitangeIprinceze

#28041 Re: Slučaj Dženan Memić

E baaš je amneziju teško dijagnosticirati. Samo komisije i komisije i timovi za pravno-sudsku prdimahovinu. Jebo tu bolest, bez pameti si najrahatniji
denden

#28042 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 04/04/2022 21:56
denden wrote: 04/04/2022 21:40 Evo imaš članak od 02.08.2018. gdje Feraget istim lažima obmanjuje javnost.
Postoji li videosnimak da bas tako nesto tvrdi.
Da, pa već sam ti to napisao par puta, snimak od 31.03.2022. godine, pred Sudom BiH. Mislim da je negdje pri kraju snimka, gdje Feraget par puta ponavlja da je nakon tima Dizdarević-Vegar-Đelilović, gde se Đelilovićka, kako kaže, nije slagala s njima, formiran treći tim, u kojem je bila Đelilovićka i koji je utvrdio amneziju.

Dakle, SLAGAO je, vrlo podmuklo, tim u kojem je bila Đelilovićka i koji je utvrdio amneziju je bio 29.04.2016., dakle prije tima Dizdarević-Vegar-Đelilović koji je bio u julu 2016.
denden

#28043 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 04/04/2022 22:10 E baaš je amneziju teško dijagnosticirati. Samo komisije i komisije i timovi za pravno-sudsku prdimahovinu. Jebo tu bolest, bez pameti si najrahatniji
Dijagnosticiramo mi nešto drugo ovdje, Feragetove, Memićeve i vas murizovaca-beskonačne laži i ublehe, vrlo pažljivo smišljene i ciljane.
dzolix

#28044 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Posebnu težinu ovom slučaju predstavljaju kontradiktorni nalazi vještaka neuropsihijatara o navodnoj amneziji Alise Mutap. Na pretresu održanom 07.02.2017. godine tim prof. dr. Abdulaha Kučukalića (dr. Alma Bravo-Mehmedbašić i psiholog Elvedina Dervović) je naveo da je prema nalazu iz marta 2016. godine Alisa mogla imati samo fragmentarnu amneziju ali da se takva sjećanja brzo vraćaju, zbog čega je ona parcijalnu amneziju mogla koristiti samo kao psihološku odbranu ali da takva amnezija nije vjerodostojna.

Nakon toga Tužilaštvo KS je tražilo novo vještačenje i ugledni doktori specijalisti neurolozi dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović su utvrdili da se na osnovu CT mozga ne postavlja dijagnoza potresa mozga jer je potres mozga klinička dijagnoza koju prati uredan CT nalaz, zbog čega su isključili postojanje potresa mozga i amnezije kod Alise Mutap. Međutim, nakon toga je došlo do promjene u ljekarskom timu KCUS-a i iz istog tima su isključeni dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović. Nakon toga, na glavnom pretresu 07.02.2017. godine, novoformirani tim u sastavu neurolog Jasminka Đelilović, neurolog Alajbegović Azra i neurolog Savić Žarko je naveo da je nalazom iz aprila 2016. godine utvrđeno da je Alisa imala teški potres mozga, a kao posljedicu toga amneziju. Ovdje se postavlja logično pitanje ako je Alisa Mutap imala amneziju kao posljedicu traume onda bi se ona morala sjećati svega što se desilo prije te traume, a ona se čak ni toga ne sjeća jer kaže da se ne sjeća da je vidjela svjetla automobila, niti da je čula zvuk motora itd.
Međutim, nakon toga je došlo do promjene u ljekarskom timu KCUS-a i iz istog tima su isključeni dr. Kemal Dizdarević i dr. Sandra Vegar-Zubović.
Koliko mi je poznato Dizdarevic je napustio KCUS. Dizdarevicevo vjestacenje nije bilo na sudu,,,, bila su 2 pretresa i ni na jednom nije bio Dizdarevic, izmedju ta 2 pretresa on je bio u timu ali nije bio na sudu jer je napustio KC.
zijancer

#28045 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Zabunu oko redoslijeda je unio sam Dizdarević. On nije ni znao za vještačenje (niti postojanje) prvog tima, a zatim je u huji pretpostavio da je nakon vještačenja njegovog tima, formiran još jedan tim sa Đelilovićkom a bez njega.
To su podaci iz februara 2021. (članak sa radiosarajevo od 15 feb.), a da li ih je on preuzeo iz štampe nekad ranije, nije poznato.

p. s. pa vidiš da je nalaz tima2 iz aprila 2016.g.
Dizdarević valjda zna kada je datiran njegov izvještaj
Last edited by zijancer on 04/04/2022 22:29, edited 1 time in total.
denden

#28046 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zijancer wrote: 04/04/2022 22:23 Zabunu oko redoslijeda je unio sam Dizdarević. On nije ni znao za vještačenje (niti postojanje) prvog tima, a zatim je u huji pretpostavio da je nakon vještačenja njegovog tima, formiran još jedan tim sa Đelilovićkom a bez njega.
To su podaci iz februara 2021. (članak sa radiosarajevo od 15 feb.), a da li ih je on preuzeo iz štampe nekad ranije, nije poznato.
Hahaha, da, pošto je Feraget u 2018. lagao da je bio još jedan tim iza Dizdarevićevog, moguće da mu je Dizdarević povjerovao i ponavljao to 2021. godine za medije :lol:

Ne želim vjerovati da bi Dizdaravić svjesno lagao Feragetove laži za ublehu Feraget-Memić :-)

Ergo:
1. Tim 03.03.2016. godine, imenovan od strane Kantonalnog tuzilastva
Kučukalić neuropsihijatar, subspec. forenzičke psihijatrije
Bravo-Mehmedbašić psihijatar
Dervović psihijatar

2. Tim 29.04.2016. godine, imenovan od strane Kantonalnog tužilaštva
Đelilović-Vranić neuropsihijatar
Savić neurolog
Alajbegović neurolog

3. Tim 19.07.2016. godine, imenovan od strane KCUS-a (po nalogu Kantonalnog tužilaštva)
Vegar-Zubović radiolog
Dizdarević neurohirurg
Đelilović-Vranić neuropsihijatar
bitangeIprinceze

#28047 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 04/04/2022 22:13
bitangeIprinceze wrote: 04/04/2022 22:10 E baaš je amneziju teško dijagnosticirati. Samo komisije i komisije i timovi za pravno-sudsku prdimahovinu. Jebo tu bolest, bez pameti si najrahatniji
Dijagnosticiramo mi nešto drugo ovdje, Feragetove, Memićeve i vas murizovaca-beskonačne laži i ublehe, vrlo pažljivo smišljene i ciljane.
Pa iz priloženih textova baš i nije tako?! A i ako da onda Ima li potrebe za takvom dijagnostikom?
zijancer

#28048 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Znaš šta, mislim da se u huji nije ni sjetio da pogleda datum na svom izvještaju. :D
denden

#28049 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zijancer wrote: 04/04/2022 22:31 Znaš šta, mislim da se u huji nije ni sjetio da pogleda datum na svom izvještaju. :D
:D

Da, Dizdarević je na TV-u djelovao raspamećen od mržnje prema Sebiji Izetbegović, vrlo neprofesionalno i vrlo jadno i bezvezno.

A u ovom članku iz 2013. godine, mislim da ga je dzolix ranije postavljao, opisan kako "mamin sin" , da maltretira ljekare koji nisu "njegovi", čak i da neki obavezni staž nije obavio.

Isti opisi kao za Sebiju :D

I još ispade da je maltretirao rahmetli Aliju Čelju, koji je prvi primio Dženana u bolnici.

"Ako čujem još jednu ružnu riječ o mom sinu, uništit ću Klinički centar!", doslovno je prijetnja koju je Zehra Dizdarević, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, uputila Upravnom odboru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Njena reakcija uslijedila je nakon što je naš magazin prošle sedmice objavio svjedočenja vodećih neurohirurga o profesionalnoj diktaturi koju njen sin dr. Kemal Dizdarević sprovodi na Klinici za neurohirurgiju, čiji je i šef.

Podsjetimo, dr. Abdulah Hasanagić, dr. Merim Omerhodžić, dr. Eldin Burazerović i dr. Alija Čeljo u nekoliko navrata su se obraćali direktoru KCUS-a dr. Farisu Gavrankapetanoviću, te Ismetu Ceriću, predsjedniku Etičkog komiteta, povodom "strahovlade koju je dr. Kemal Dizdarević uveo na Klinici za neurohirurgiju te gotovo privatizirao tu javnu ustanovu": "Pozicija ljekara i drugog osoblja, profesionalni dignitet, a često i ljudsko dostojanstvo, gotovo su svakodnevno ugroženi verbalnim i neverbalnim istupima dr. Kemala Dizdarevića. Svjesno i tendenciozno se marginalizira uloga drugih ljekara na vizitama, a često smo potpuno isključeni iz mogućnosti participiranja u operacijama. Ovakav koncept omogućio je dr. Dizdareviću jednu neprihvatljivu i neprimjerenu zloupotrebu položaja i samopromociju vlastite pozicije."

Kvazimedicina i kvazisamoupravljanje Nakon žalbi, uslijedio je udar Kemala Dizdarevića na pomenute doktore koji je za njih tražio otkaze ili premještaje što je u jednom slučaju i učinjeno - dr. Alija Čeljo proveo je pet mjeseci na CUM-u, odnosno - kako to njegove kolege žargonski objašnjavaju - u magarećoj klupi. Međutim, nakon što je u Kliničkom centru pukla bruka te se za nju i novinari zainteresirali, direktor Gavrankapetanović potpisuje rješenje i dr. Čeljo se vraća na Neurohirurgiju. Dr. Čeljo kaže da u objašnjenju stoji kako "za takvo nešto nije bilo razloga ni na samom početku"?!

Tekst su, navodno, sročile Dizdareviću lojalne koleginice, njegova zamjenica Nermina Iblizović te glavna sestra Tanja Jeremić, a jedan od liječnika, koji nas je zamolio da sačuvamo njegov identitet, kaže: "Bukvalno se tražio potpis - od čistačica do neurohirurga. No, niko neće da ponudi anonimni upitnik o tome šta mislimo o menadžmentu klinike i kako im je raditi u ovakvim uslovima. Cijele sedmice je prisutan jak strah i nelagoda."

Kad se SDA i SBiH dogovore I Danima je javljeno kako će u odbranu "najboljeg šefa Neurohirurgije otkako ona postoji" stati sve čistačice i medicinske sestre, te pokoji liječnik (dr. Dizdarević je, kako smo već pisali, prepolovio neurohirurge, dijeleći ih na svoje i tuđe). I zaista - pismo su potpisali svi uposlenici Klinike i dva ljekara - oba stažista i bez stalnog radnog odnosa?! Valja reći i ovo: afera koja potresa Klinički centar zapravo najzornije slika razmjere neometane zloupotrebe javnog položaja unutar zdravstvenih institucija. A koliko je takvo ponašanje uzelo maha, dovoljno govori reakcija ministrice zdravstva koja se, čim je saznala o "odlivu informacija" u javnost, nije libila priznati "da će i pod cijenu svoje pozicije učiniti sve da zaštiti lik i djelo svoga sina", a Danima je poslala stav koji donosimo u prilogu.

Činjenica da se dr. Zehra Dizdarević prijetnjama direktno upliće u rad vodeće zdravstvene ustanove još više pokopava mladoga ljekara i dovodi u pitanje čak i njegovu inače solidnu biografiju: da li je najmlađi šef jednog odjela na Klinici postao zahvaljujući akademskim ili pak "majčinskim" preporukama? Naši izvori tvrde da je ponajviše poznat kao rijetki neurohirurg koji nakon studija nije uopće odradio dvije obavezne godine staža koje su uvjet za obnašanje minimuma medicinskih dužnosti. Međutim, niko ne krije da ga sve to nije spriječilo da se profilira kao "vrhunski neurohirug": a i kako ne bi kad je sve moguće simpozijume, treninge i seminare u svijetu od Mayo klinike u USA preko Tokija, Sidneya, do Londonauspio obići - opet je pitanje da li svojom ili maminom zaslugom?!

Nije nevažno reći da dr. Kemal Dizdarević i pored silnih obaveza na Klinici ima vremena i za članstvo u Upravnom odboru - opet kao najmlađi - Medicinskog fakulteta. Što recimo i ne bi bilo sporno da već sada nije javna tajna kako njegova mama gaji stanovite ambicije spram te ustanove - uskoro treba da se raspiše konkurs za dekana, a kadrovska križaljka je ovako zamišljena: aktualna ministrica Dizdarević bi da naslijedi dekana prof. dr. Osmana Durića, a zauzvrat bi u kabinetu kantonalnog ministra zdravlja od narednih izbora stanovala prof. Amira Durić, inače supruga dekana Durića, predsjednica UO-a JU Domovi zdravlja i šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra.
bitangeIprinceze

#28050 Re: Slučaj Dženan Memić

Znači i Dr. Dizdareviću upitna licenca? :-)
Locked