Dešavanja u Srbiji

Haris.ba

#57501 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 04/04/2022 11:34

Nisam ja nešto upoznat sa političkom scenom u Srbiji....al tvoj post mi jako liči na postove koje ja čitam ili na ovom forumu ili na nekim drugim BH portalima.....ta pirča ujedinjenje opozicije, apstinetni i slično....to sve svodi stvar na tehnikalije, a nije problem u tehnikalijama nego se jednostavno treba mijenjati ono što se danas zove mindset naroda...

I ja lično mislim da ne treba nikad biti nezadovoljan izborima (čak i kada gubiš) to su zaista samo izbori, al pred tobom je četiri godine u kojem imaš (i kao gubitnik) prostora i vremena da mijenjaš taj mindset....malo, pa malo više....

Umjesto toga sve opozicije na ovim prostorima se bave nekim tehnikalijama, apstinentima....i tako to...

Naravno Srbija je jedna posebna priča.....barem za nas koji gledamo sa ove strane Drine
Kazes mijenjati razmisljanje naroda u Srbiji?

Pa lakse zamijeniti narod. Uzaludan je to posao.
palermo

#57502 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 04/04/2022 12:01
palermo wrote: 04/04/2022 11:34

Nisam ja nešto upoznat sa političkom scenom u Srbiji....al tvoj post mi jako liči na postove koje ja čitam ili na ovom forumu ili na nekim drugim BH portalima.....ta pirča ujedinjenje opozicije, apstinetni i slično....to sve svodi stvar na tehnikalije, a nije problem u tehnikalijama nego se jednostavno treba mijenjati ono što se danas zove mindset naroda...

I ja lično mislim da ne treba nikad biti nezadovoljan izborima (čak i kada gubiš) to su zaista samo izbori, al pred tobom je četiri godine u kojem imaš (i kao gubitnik) prostora i vremena da mijenjaš taj mindset....malo, pa malo više....

Umjesto toga sve opozicije na ovim prostorima se bave nekim tehnikalijama, apstinentima....i tako to...

Naravno Srbija je jedna posebna priča.....barem za nas koji gledamo sa ove strane Drine
Kazes mijenjati razmisljanje naroda u Srbiji?

Pa lakse zamijeniti narod. Uzaludan je to posao.
Ma ovo mijenjati je onako uslovno. Nešto malo nabolje ja zadovoljan.....mada, nije da nisi u pravu.....

U suštini, nas treba da zanima samo njihov odnos prema nama, a on će umnogome ovisiti od nas samih....
giannibelif

#57503 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Ma ide Đilas, Moramo i ovaj novi brend DSS-a Nada skupa u Beogradu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57505 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:59 Pobijedi Vučko još jednom...
A bilo je neizvjesno
:D
Cak sta vise sekunde u produzetcima su odlucivale.Jebem ti frizider, dobio sam fobiju.
Mr.Sojic

#57506 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr.Sojic »

pici wrote: 04/04/2022 13:11
duh_sa_sjekirom wrote: 04/04/2022 11:59 Pobijedi Vučko još jednom...
A bilo je neizvjesno
:D
Cak sta vise sekunde u produzetcima su odlucivale.Jebem ti frizider, dobio sam fobiju.
Pa pVaVi pVeCednik je moVao da pobEdi :mrgreen:

Ko mu je bio učitelj :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57507 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

Image
doktor78

#57508 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by doktor78 »

Dobra analiza Aleksandra Trifunovića:
Vučić neprestano u svom političkom proizvodi radikalnu desnicu, da preuzmu siledžijske sukobe sa neistomišljenicima i govore ono što on misli, ali ne želi da kaže zbog kakve takve slike o sebi kao reformatoru u zapadnim političkim krugovima. Zapad zna da je ta slika lažna, ali je sasvim dovoljna za nivo očekivanja koji ima od Srbije, a to su sankcije Rusiji i priznanje Kosova. Ispunjenjem ta dva zahtjeva, što se tiče Zapada, Vučić može da radi sa Srbijom iznutra šta god hoće.

Zabluda koju je imao je da može takvu desnicu da drži ispod izbornog cenzusa, na marginama tabloida i da može da je kontroliše, obila mu se o glavu. Političko oružje koje je stvorio, nije više bijesni pitbul na uzici koju čvrsto drži, slobodno je, u Parlamentu je i okrenuće se protiv njega. Rat u Ukrajini, radikalizavao je dodatno političke odnose u Srbiji i proizveo agresivni proruski narativ kao novi politički korektiv svih budućih poteza što su Vučiću došli na naplatu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57509 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Putin čestitao Vučiću
Vladimir Putin uputio je čestitku srpskom kolegi Aleksandru Vučiću povodom ubedljive pobede na predsedničkim izborima, navodi se na sajtu Kremlja.
evo keksić pudlici...
Vitezanin

#57510 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vitezanin »

Može li mi neko objasniti kako je ovo uspjeh za SNS? Mislim konkretno na parlament: pa imaju 69 mjesta manje u odnosu na prethodne izbore.
Bloo
Globalna šefica

#57511 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

doktor78 wrote: 04/04/2022 13:59 Političko oružje koje je stvorio, nije više bijesni pitbul na uzici koju čvrsto drži, slobodno je, u Parlamentu je i okrenuće se protiv njega.
Bumo vidjeli, bumo vidjeli...
video

#57512 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by video »

Vitezanin wrote: 04/04/2022 14:54 Može li mi neko objasniti kako je ovo uspjeh za SNS? Mislim konkretno na parlament: pa imaju 69 mjesta manje u odnosu na prethodne izbore.
Prosle je bojkotirala opozicija.
Kikibombona

#57513 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

laik1981 wrote: 04/04/2022 11:02 Vucic je kamilica za 80% opozicije u Srbiji..
Kaže Vučić sinoć da je zabrinut jer je Srbija skrenula u desno :shock: :? :lol: :lol: :lol: :lol:

I on tu nije računao sebe, valjda smatra da je 'centar', već Dveri, Zavetnike i Nada. :D

I sto je najzalosnije, nije puno ni pogrijesio. Sve tri desne stranke koje su kao opozicija ušli u parlament se zalazu za obnovu monarhije, vraćanje dinastije Karadjordjevica. :D Sve tri stranke se OTVORENO protive ulasku u EU. Sve tri stranke otvoreno govore o srpskim ambicijama u Crnoj Gori i BiH. Sve tri stranke su osudile Vučića jer je rusku invaziju na agresiju okarakterisao kao agresiju. Sve tri stranke smatraju da je Vuciceva politika prema Kosovu izdajnička.

Zavetnici sinoć kažu da je njihov ulazak u parlament pobjeda za Srbe u Crnoj Gori i BiH. :roll:

...

I Vučić spram njih zaista izgleda kao umjerena i progresivna opcija. :D On se protivi obnovi monarhije, zalaže se za ulazak u EU i ne govori o spajanju Srbije sa CG i BiH. Makar je deklarativno umjereniji. :D
Kikibombona

#57514 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 04/04/2022 11:13
palermo wrote: 04/04/2022 11:11 [/b]

Pa izlaznoszt je bila više nego dobra.....i pkazalo se da se unutar tih apsitentskih glasova krije veliki rezervoar glasova za desnicu, kako ovu umivenu tako i radikalnu. Ta priča o apsitentima koji bi da su izašli na izbore promijenili njegov ishod je jedna od velikih šarenih laža. Kako u Srbiji tako i ovdje kod nas.
Upravo.
Ljudi ne kontaju, smatraju da su apstinenti nekakvi liberali. :D

Veliki broj ljudi ne glasa jer Vucica smatraju izdajnikom, a Djilasa i ostalu opoziciju NATO agentima. I kada se pojavi ekstremna stranka poput Zavetnika animiraju odredjen procenat apstinenata.

I pored toga postoji izmedju 10-20% stanovnistva koje politika uopste ne zanima. Recimo, moju mater i jos neke članove porodice politika apsolutno ne zanima. Nikad nisu glasali, ne prate politiku, ne znaju niti ih zanima ista o politici itd.
SamoVasGledam

#57515 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

Kikibombona wrote: 04/04/2022 15:21
Ljudi ne kontaju, smatraju da su apstinenti nekakvi liberali. :D

Veliki broj ljudi ne glasa jer Vucica smatraju izdajnikom, a Djilasa i ostalu opoziciju NATO agentima. I kada se pojavi ekstremna stranka poput Zavetnika animiraju odredjen procenat apstinenata.

I pored toga postoji izmedju 10-20% stanovnistva koje politika uopste ne zanima. Recimo, moju mater i jos neke članove porodice politika apsolutno ne zanima. Nikad nisu glasali, ne prate politiku, ne znaju niti ih zanima ista o politici itd.
Nisam znao da ti je majka iz Srbije. :shock:
Nacionalisti u velikoj meri smatraju Milicu za Vučićevu pudlicu i ne veruju joj. Redovno gostuje na Vučićevim televizijama i nisam nešto primetio da se isticala napadima na njega.
Što se tiče DSS nisam ih nešto ispratio u Beogradu, ali vidim po komentarima da su neki pisali da bi DSS tamo rado uskočio SNS-u u pomoć ako zatreba.
ultima_palabra

#57516 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

doktor78 wrote: 04/04/2022 13:59 Dobra analiza Aleksandra Trifunovića:
Vučić neprestano u svom političkom proizvodi radikalnu desnicu, da preuzmu siledžijske sukobe sa neistomišljenicima i govore ono što on misli, ali ne želi da kaže zbog kakve takve slike o sebi kao reformatoru u zapadnim političkim krugovima. Zapad zna da je ta slika lažna, ali je sasvim dovoljna za nivo očekivanja koji ima od Srbije, a to su sankcije Rusiji i priznanje Kosova. Ispunjenjem ta dva zahtjeva, što se tiče Zapada, Vučić može da radi sa Srbijom iznutra šta god hoće.

Zabluda koju je imao je da može takvu desnicu da drži ispod izbornog cenzusa, na marginama tabloida i da može da je kontroliše, obila mu se o glavu. Političko oružje koje je stvorio, nije više bijesni pitbul na uzici koju čvrsto drži, slobodno je, u Parlamentu je i okrenuće se protiv njega. Rat u Ukrajini, radikalizavao je dodatno političke odnose u Srbiji i proizveo agresivni proruski narativ kao novi politički korektiv svih budućih poteza što su Vučiću došli na naplatu.
Isto kao i Milosevic, kopira ga u svemu.
giannibelif

#57517 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Pa Milica se zavetovala na vernost kralju Aleksandru od Bugojna, zato je zavetnica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57518 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by JoseMujica »

Image
giannibelif

#57519 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Neuspjeh je u tome što mu ide izvjesni pritisak da prizna Kosovo i da se koliko god može odmakne od uticaja Rusije i nastavi pregovore o pristupu EU, a ovamo sad u parlamentu ima cijele klubove ekstremnih desničara. I u svojoj stranci on ima svega, od bivših DS-ovaca, bivših ljevičara, ekstremnijih elemenata, a glavninu funkcionisanja njegove poslaničke grupe čine idioti koji javnost zabavljaju svojom skromnom inteligencijom, povodljivošću i bolesnom servilnošću što on politički koristi. Dolaze mu u skupštinu oni koji bacaju kletve, pljuju, tuku se kao nekad dok je i on sam nosio radikalsku majicu sa likom ratnog zločinca.
stakasa

#57520 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stakasa »

giannibelif wrote: 04/04/2022 19:22 Neuspjeh je u tome što mu ide izvjesni pritisak da prizna Kosovo i da se koliko god može odmakne od uticaja Rusije i nastavi pregovore o pristupu EU, a ovamo sad u parlamentu ima cijele klubove ekstremnih desničara. I u svojoj stranci on ima svega, od bivših DS-ovaca, bivših ljevičara, ekstremnijih elemenata, a glavninu funkcionisanja njegove poslaničke grupe čine idioti koji javnost zabavljaju svojom skromnom inteligencijom, povodljivošću i bolesnom servilnošću što on politički koristi. Dolaze mu u skupštinu oni koji bacaju kletve, pljuju, tuku se kao nekad dok je i on sam nosio radikalsku majicu sa likom ratnog zločinca.
Gradanski rat u najavi
sumirprimus

#57521 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

:izet:
SamoVasGledam

#57522 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

SNS izgubio skoro 400 000 glasova za samo dve godine.
SamoVasGledam

#57523 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

sumirprimus wrote: 04/04/2022 19:36
:izet:
Ako će Zvezda da strada zbog pogrešnog političkog pristupa onda bi trebali i Žalgiris isto. Šta će NATO zastava na košarkaškoj utakmici?
breuer

#57524 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

da provocira fašiste
costacurta

#57525 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

24h kasnije :izet:
Escobar je ocenio da je Srbija prošla teško razdoblje u vreme režima Slobodana Miloševića, ali je dodao da iskreno veruje da će sledeća generacija građana Srbije biti sklonija EU.

"Znamo to, jer kad odu iz zemlje, ne idu u Rusiju ili Kinu, već idu u Evropu i Ameriku", dodao je Eskobar.

On je kazao da to zna i rukovodstvo Srbije, jer inače ne bi otvarali nova poglavlja i napredovali na evropskom putu.

Podsetio je da je i Srbija na Opštoj skupštini UN osudila rusku invaziju, što je, kako je ocenio, seizmička promena.
:lol:
Post Reply