Postotak glasova: 53,13%
Postotak zastupnika: 68,18%
Egységben Magyarországért
Postotak glasova: 35,01%
Postotak zastupnika: 28,29%
zanimljiv izborni zakon
je li mađarska građanska država
vrijedi li svaki glas isto svuda
pronadjite najslabiju kariku
To je nazalost tako. Jedino NS ima muda voditi politiku bez koketiranja sa nacionalizmom, pri tome vodeci drzavnicku politiku. Zbog toga od bosanskih orbanovaca dobijaju najgore etikete. Isto prolazi srpska liberalna koalicija Moramo, koju nacionalisti optužuju da je izdajnicka, prozapadna, pro-NATO, proalbanska, prohrvataka, probosanska itd.
Nista onda, pravac Segedin pa ces tamo naci ono sto u Pejtonu nemas.Black swan wrote: ↑04/04/2022 13:09 Fidesz
Postotak glasova: 53,13%
Postotak zastupnika: 68,18%
Egységben Magyarországért
Postotak glasova: 35,01%
Postotak zastupnika: 28,29%
zanimljiv izborni zakon
je li mađarska građanska država
vrijedi li svaki glas isto svuda
pronadjite najslabiju kariku
Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.Black swan wrote: ↑04/04/2022 12:29 ne znam što da ti kažem
kako je zapad čekao 75 godina da padne komunizam na istoku
nek sada čeka da biološki ode orban jer čini se da neće izborima spasti
to kolutanje očima i pihi haha možeš negdje drugdje
bio sam ja na sajmu ljevičarskih stranaka 2011. u austriji u slazburgu
zvijezda vodilja oporezujte bogate (slika britanske kraljice) i zaštita homoseksualaca (dugine boje zastava)
jadna palestinska delegacija ljevičara sjede šute ne znaju što ih je snašlo gdje su došli u kakav paralelni svemir
ni spomena o radnicima, ni spomena o palestini ni spomena o povećanju plaća samo porezi i seks
Pad tradicionalne ljevice (socijaldemokrate) je povezan sa propadanjem nize srednje klase, a i mijenjanjem demografske slike, ukljucujuci i donekle presjek ljudi koji su dio te klase. Vecina tih ljudi su se presaltali na ovu modernu ultra-desnicu.broj dva wrote: ↑04/04/2022 15:25Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.Black swan wrote: ↑04/04/2022 12:29 ne znam što da ti kažem
zvijezda vodilja oporezujte bogate (slika britanske kraljice) i zaštita homoseksualaca (dugine boje zastava)
jadna palestinska delegacija ljevičara sjede šute ne znaju što ih je snašlo gdje su došli u kakav paralelni svemir
ni spomena o radnicima, ni spomena o palestini ni spomena o povećanju plaća samo porezi i seks
A da ce madjarima biti nesto bolje jer je njihov lokalni supak desnicar, nece...
evo vidim i ukrajinci su bili iskreno ne sjećam se vise vjerojatno ima i mađara... sjećam se talijanki i palestinacabroj dva wrote: ↑04/04/2022 15:25 Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.
A da ce madjarima biti nesto bolje jer je njihov lokalni supak desnicar, nece...

Pa sta ako se pomjera vrijeme odrzavanja foruma mladih? Kako je to u suprotnosti sa socijaldemokratijom?Black swan wrote: ↑04/04/2022 11:40šefe ja sam bio član SDP od 2002 do 2012 ne možeš meni šuplju
tamo se pomijera vrijeme održavanja foruma mladih zbog posta![]()
znači vjera obitelj domovinapopulisti centra bajo
a kada je u pitanju zastava i država onda radikalna desnica
u pitanju radništva... neoloberali... boli ih đon
zato sam isticao NS a ne SDP
Smeta smeta......... Ne moze sakriti.......Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 18:34Pa sta ako se pomjera vrijeme odrzavanja foruma mladih? Kako je to u suprotnosti sa socijaldemokratijom?Black swan wrote: ↑04/04/2022 11:40
šefe ja sam bio član SDP od 2002 do 2012 ne možeš meni šuplju
tamo se pomijera vrijeme održavanja foruma mladih zbog posta![]()
znači vjera obitelj domovinapopulisti centra bajo
a kada je u pitanju zastava i država onda radikalna desnica
u pitanju radništva... neoloberali... boli ih đon
zato sam isticao NS a ne SDP
Ljevica je sirok pojam. Valjda dodje sve na svoje, samo mnogo kasne sa prioritetima. Nekad su dugine boje protestvovale, lijevi im izasli u susret, devedestih. Danas ljudi na ulici u Berlinu traze " stanovanje za sve", smanjenje cijena renti, krov nad glavom kao osnovno ljudsko pravo, a ne luksuz. Traze ga i hetero i homo.broj dva wrote: ↑04/04/2022 15:25Ne razumijem danasnju ljevicu. Mogu da biraju politicke platforme, od oporezivanja do preko ekologije do off shore tax havens, neo kanpitalizma i ostalo oni se ufatili dugine zastave, jednog pitanja koje je vec rjeseno u vecini evrope. I onda wokeness i snowlake sindromi ogadise ljevicu ljevicarima.Black swan wrote: ↑04/04/2022 12:29 ne znam što da ti kažem
Fantasticne vjesti!Sarajmen wrote: ↑04/04/2022 18:24 Orban pomeo! Sačuvao dvotrećinsku većinu
politicki.ba
Peter Marki-Zay izgleda nije prošao u svojoj izbornoj jedinici
Stranka Fidesz Viktora Orbana trujumfovala je na današnjim parlamentarnim izborima.
Ona je ostvarila bolji rezultat nego li su im agencije za istraživanje javnog mnijenja davale, pa čak nego li su i sami očekivali.
Jer, samo pola sata prije zatvaranja birališta, funkcioneri Fidesza su novinarima govorili da su zadovoljni sa natpolovičnom većinom.
No, na osnovu 62, 40 posto obrađenog izbornog materijala, Fidesz u mađarskom parlamentu ima 133, od 199 mjesta.
Šestočlana opoziciona grupacija tek 58 mandata, a Naša domovina, treći politički blok osigurao je 8 mandata.
Iako je Fidesz osvojio skoro 57 posto glasova, pripalo mu je više od trećine mandata i zahvaljujući izbornom sistemu.
Opozicija se može zadovoljiti pobjedom u Budimpešti, koja je svakako bila njihova. Osvojili su 31.74 posto glasova.
Lider bloka, Peter Marki-Zay izgleda nije prošao u svojoj izbornoj jedinici, najavio je RTL.hu.
Šta kažu objektivni prozapadno-kvazi-liberalni google-prevodioci-kojima-je-neko-rekao-da-su-novinari na MSM portalima prije par dana, nikad neizvjesniji izbori u Mađarskoj. Buhahahahahaaahhahahahahaa. Kakve analize, kakvi vhunski stručnjaci
Referring to financier George Soros, PM Orbán said “the Hungarian left is Uncle Gyuri’s worst investment; they have done nothing but take money for twelve years.”
Brzo po četvrti fajzerov anti-shock tretman, da se malo smiriš, i onda lagano nastavi pratiti CNN & affiliates te cancel-uj nekoga na twiteru, možda ti bude bolje.