Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#22851 Re: Danasnji "feminizam"
cutanje je odobravanje.
nije ni mene komsija izbacio iz moje kuce u ratu, ali jeste gledao i sutio.
nije ni direktor bratunackih puteva pobio hiljade ljudi u genocidu, ali jeste obezbijedio masineriju za premetanje kostiju.
itd itd.
ne svidja mi se zazivanje majki da kupe kosti svoje djece koja god to i cija god djeca bila. rat je prljava rabota i u njemu ginu necija djeca.
ne svidja mi se ni sutnja naroda koje salje izvrsioce masovnih zlocina da ih cine.
razumijem sta je Zelenski ovim htio reci. meni se od recenice ledi krv u zilama. evo zbog ovog gore.
nije ni direktor bratunackih puteva pobio hiljade ljudi u genocidu, ali jeste obezbijedio masineriju za premetanje kostiju.
itd itd.
ne svidja mi se zazivanje majki da kupe kosti svoje djece koja god to i cija god djeca bila. rat je prljava rabota i u njemu ginu necija djeca.
ne svidja mi se ni sutnja naroda koje salje izvrsioce masovnih zlocina da ih cine.
razumijem sta je Zelenski ovim htio reci. meni se od recenice ledi krv u zilama. evo zbog ovog gore.
Last edited by hadzinicasa on 04/04/2022 16:10, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#22852 Re: Danasnji "feminizam"
Gospodine, zar Vi niste završili debatu.dale cooper wrote: ↑04/04/2022 15:57 A koji je tvoj argument? Zgroženost nad izjavama Zelenskog? To nije argument.
Zgrožena sam njegovim konkretnim govorom, ne svim njegovim izjavama.
Obrazložila sam, što se sad praviš malkice blesav.
-
KraljicaIzJajca
#22853 Re: Danasnji "feminizam"
Ti si potpuno nesposoban za argumetiranje.Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 16:01dale cooper wrote: ↑04/04/2022 15:57 A koji je tvoj argument? Zgroženost nad izjavama Zelenskog? To nije argument.![]()
biti uvrijeđen ne znači da si u pravu.
al džaba pričaš.
ali je možda, puno, puno, puno zgrožena. toliko zgrožena, da je to sad u stvari argument.![]()
-
broj dva
#22854 Re: Danasnji "feminizam"
Zalenovski koristi svo oružje u svome arsenalu i trenutno je u toj privilegovanoj poziciji da može iskreno reći da ne razmišlja o feminističkom aspektu oružja. Njegovo prozivanje ruski majki je oružje i pametan je što ga koristi. Da je bogda naš predsjednik u ratu bio Zelenski.KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 15:50Vi branite Zelenskog sa trenutnim brojem od nula argumenata u vezi konkretne prozivke majki.![]()
-
KraljicaIzJajca
#22855 Re: Danasnji "feminizam"
Pa i amerikanci stalno negdje ratuju, pa se nitko nije sjetio ovdje reci, oh, wow, ove majke amerikanke su baš šutljive.hadzinicasa wrote: ↑04/04/2022 16:04 cutanje je odobravanje.
itd itd.
ne svidja mi se ni sutnja naroda koje salju izvrsioce masovnih zlocina da ih cine.
Zelenski tim svojim prozivanjem nije u pravu.
-
KraljicaIzJajca
#22856 Re: Danasnji "feminizam"
broj dva wrote: ↑04/04/2022 16:06Zalenovski koristi svo oružje u svome arsenalu i trenutno je u toj privilegovanoj poziciji da može iskreno reći da ne razmišlja o feminističkom aspektu oružja. Njegovo prozivanje ruski majki je oružje i pametan je što ga koristi. Da je bogda naš predsjednik u ratu bio Zelenski.KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 15:50
Vi branite Zelenskog sa trenutnim brojem od nula argumenata u vezi konkretne prozivke majki.![]()
Nije to nikakvo oružje, debil na kvadrat!
- dale cooper
#22857 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinicasa wrote: ↑04/04/2022 16:04 cutanje je odobravanje.
itd itd.
ne svidja mi se ni sutnja naroda koje salju izvrsioce masovnih zlocina da ih cine.
I meni je ovo što je rekao brutalno, ali ga razumijem sa obzirom na trenutne okolnosti. Po svemu sudeći strašan se zločin desio
u Buči, one snimke su čisti horor na koje bi i najprisebniji čovjek izgubio razum.
-
Guadalajara
#22858 Re: Danasnji "feminizam"
Da se i ti i ja jednom složimo. (Ne ko cigle)KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 16:09broj dva wrote: ↑04/04/2022 16:06
Zalenovski koristi svo oružje u svome arsenalu i trenutno je u toj privilegovanoj poziciji da može iskreno reći da ne razmišlja o feminističkom aspektu oružja. Njegovo prozivanje ruski majki je oružje i pametan je što ga koristi. Da je bogda naš predsjednik u ratu bio Zelenski.
Nije to nikakvo oružje, debil na kvadrat!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22859 Re: Danasnji "feminizam"
ama svi razumijemo.hadzinicasa wrote: ↑04/04/2022 16:04 cutanje je odobravanje.
itd itd.
gledao sam klip kada su ukrajinci od ubijenog rusa uzeli telefon, nazvali mu porodicu na video call i cerekali se. javila se šokirana žena, najvjerovatnije majka.
odvratno za vidjeti, ali ipak, to su posljedice. ima tu zavedenih, ima tu zalutalih, ima tu ko što spomenu ptičica Bahrudina, koji samo gledaju kako da se kući živi vrate. ali to su pojedinačne priče.
Zelenski se obratio kolektivnoj svijesti. pa ko se pronađe... njegovi motivi su jasni. i sasvim sigurno govorimo o čovjeku koji je svjesniji pozitivne strane feminizma od jedne prosječne ruskinje, gledajući stanje u njihovom društvu. tako da je ovo razapinjanje njega mimo konteksta vrlo degutantno.
- Chmoljo
#22860 Re: Danasnji "feminizam"
- Chmoljo
#22861 Re: Danasnji "feminizam"
wow, kakav argument!KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 16:07Pa i amerikanci stalno negdje ratuju, pa se nitko nije sjetio ovdje reci, oh, wow, ove majke amerikanke su baš šutljive.hadzinicasa wrote: ↑04/04/2022 16:04 cutanje je odobravanje.
itd itd.
Zelenski tim svojim prozivanjem nije u pravu.
sve povlačim, sve si u pravu!!!
- Chmoljo
#22862 Re: Danasnji "feminizam"
pročitaj svjedočanstva iz Potočara. izgubićeš razum od teksta...dale cooper wrote: ↑04/04/2022 16:11hadzinicasa wrote: ↑04/04/2022 16:04 cutanje je odobravanje.
itd itd.
razumijem sta je Zelenski ovim htio reci. meni se od recenice ledi krv u zilama. evo zbog ovog gore.![]()
I meni je ovo što je rekao brutalno, ali ga razumijem sa obzirom na trenutne okolnosti. Po svemu sudeći strašan se zločin desio
u Buči, one snimke su čisti horor na koje bi i najprisebniji čovjek izgubio razum.![]()
-
KraljicaIzJajca
#22863 Re: Danasnji "feminizam"
Sad sacekajmo novu poruku ruskim majkama, Zelenski ih šalje intervalima, svakih 10 dana.
- dale cooper
#22864 Re: Danasnji "feminizam"
Ma znam sve, ovo u Ukrajini sve više podsjeća na scene iz našeg rata.Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 16:16pročitaj svjedočanstva iz Potočara. izgubićeš razum od teksta...dale cooper wrote: ↑04/04/2022 16:11
![]()
u Buči, one snimke su čisti horor na koje bi i najprisebniji čovjek izgubio razum.![]()
- Chmoljo
#22865 Re: Danasnji "feminizam"
ako se spirala zla dovoljno jako zavrti... sve je moguće nažalost.dale cooper wrote: ↑04/04/2022 16:17Ma znam sve, ovo u Ukrajini sve više podsjeća na scene iz našeg rata.
želim im da ne dočekaju strijeljanje svakog muškarca, a ne "samo" onih koji su nan neki način bili ili jesu povezani sa vojskom.
-
crveni_makovi
#22866 Re: Danasnji "feminizam"
Nasumicno uzimam dio tvog posta. Znam da sam po pitanju negledanja vijesti i svjesnog izbjegavanja da svojom voljom gledam brutalne sadrzaje mimo ljudi, ali me zanima zasto tacno ljudi gledaju ovakve sadrzaje? Je li to dio nekog opsteg informisanja, drustvene odgovornosti ili sta je to?
- Capajebo
#22867 Re: Danasnji "feminizam"
Jer postoji realna šansa da se ovo sutra ponovi kod nas.crveni_makovi wrote: ↑04/04/2022 16:21Nasumicno uzimam dio tvog posta. Znam da sam po pitanju negledanja vijesti i svjesnog izbjegavanja da svojom voljom gledam brutalne sadrzaje mimo ljudi, ali me zanima zasto tacno ljudi gledaju ovakve sadrzaje? Je li to dio nekog opsteg informisanja, drustvene odgovornosti ili sta je to?
-
KraljicaIzJajca
#22868 Re: Danasnji "feminizam"
Aha, empatija zbog sopstvene guzice, pda, to se m9glo zaključiti i sa upisima prethodnih postova punih razumijevanja.Capajebo wrote: ↑04/04/2022 16:24Jer postoji realna šansa da se ovo sutra ponovi kod nas.crveni_makovi wrote: ↑04/04/2022 16:21
Nasumicno uzimam dio tvog posta. Znam da sam po pitanju negledanja vijesti i svjesnog izbjegavanja da svojom voljom gledam brutalne sadrzaje mimo ljudi, ali me zanima zasto tacno ljudi gledaju ovakve sadrzaje? Je li to dio nekog opsteg informisanja, drustvene odgovornosti ili sta je to?
Zato ne uzdišemo empatično tokom NATO misija van Europe.
-
KraljicaIzJajca
#22869 Re: Danasnji "feminizam"
IsuseChmoljo wrote: ↑04/04/2022 16:14
Zelenski se obratio kolektivnoj svijesti. pa ko se pronađe... njegovi motivi su jasni. i sasvim sigurno govorimo o čovjeku koji je svjesniji pozitivne strane feminizma od jedne prosječne ruskinje, gledajući stanje u njihovom društvu. tako da je ovo razapinjanje njega mimo konteksta vrlo degutantno.
Ti si se hvalio prije nekoliko tjedana o mjenjanju pelena i razmišljanju budućeg osobnog odgoja svog djeteta,
danas pišeš da je prihvatljivo obratiti se isključivo ruskim majkama od strane ukrajinskog feministe.
- vjeshalica
#22870 Re: Danasnji "feminizam"
Mora materama kad su im ocevi umislili da se muskost lijeci cinjenjem zlocina po Ukr.
- Chmoljo
#22871 Re: Danasnji "feminizam"
Nedokuciva si u svojoj ogranicenosti. Da ne govorim o tome kako to dvoje nikako nije povezano osim toga da sam ja to rekao.KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 17:28IsuseChmoljo wrote: ↑04/04/2022 16:14
Zelenski se obratio kolektivnoj svijesti. pa ko se pronađe... njegovi motivi su jasni. i sasvim sigurno govorimo o čovjeku koji je svjesniji pozitivne strane feminizma od jedne prosječne ruskinje, gledajući stanje u njihovom društvu. tako da je ovo razapinjanje njega mimo konteksta vrlo degutantno.![]()
Ti si se hvalio prije nekoliko tjedana o mjenjanju pelena i razmišljanju budućeg osobnog odgoja svog djeteta,
danas pišeš da je prihvatljivo obratiti se isključivo ruskim majkama od strane ukrajinskog feministe.![]()
Baska sto nisi u stanju interpretirati ono napisano. Pa tako tvrdis da sam rekao da je Zelenski feminista, sto nisam, iki da sam rekao da je ruskinjama drago sto salju svoju djecu u rat, sto takodjer nisam.
Sva rasprava sa tobom svodi se na to da pokusas razumjeti napisano od strane sagovornika sto je izuzetno tezak posao, jer ti izazov predstavlja i nekoliko prosto prosirenih recenica.
-
KraljicaIzJajca
#22872 Re: Danasnji "feminizam"
Aha, aha, a kakve to veze ima sa mojim prethodnim postom.Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 18:22Nedokuciva si u svojoj ogranicenosti. Da ne govorim o tome kako to dvoje nikako nije povezano osim toga da sam ja to rekao.KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 17:28
Isuse![]()
danas pišeš da je prihvatljivo obratiti se isključivo ruskim majkama od strane ukrajinskog feministe.![]()
Baska sto nisi u stanju interpretirati ono napisano. Pa tako tvrdis da sam rekao da je Zelenski feminista, sto nisam, iki da sam rekao da je ruskinjama drago sto salju svoju djecu u rat, sto takodjer nisam.
Sva rasprava sa tobom svodi se na to da pokusas razumjeti napisano od strane sagovornika sto je izuzetno tezak posao, jer ti izazov predstavlja i nekoliko prosto prosirenih recenica.
Aha, nema nikakve veze, naravno, osim da nemaš nikakvo obrazloženje u vezi svog kontradiktornog stava.
- Chmoljo
#22873 Re: Danasnji "feminizam"
Kakav kontradiktorni stav? Opet se posvadjala sa logikom?KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 18:26
Aha, aha, a kakve to veze ima sa mojim prethodnim postom.
Aha, nema nikakve veze, naravno, osim da nemaš nikakvo obrazloženje u vezi svog kontradiktornog stava.![]()
![]()
Jos pise kakve veze ima sa njenim prethodnim postom ono sto je spominjala u svom prethodnon postu...
-
KraljicaIzJajca
#22874 Re: Danasnji "feminizam"
Joj kako se bezmudo udaljavaš od debate.Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 18:31Kakav kontradiktorni stav? Opet se posvadjala sa logikom?KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2022 18:26
Aha, aha, a kakve to veze ima sa mojim prethodnim postom.
Aha, nema nikakve veze, naravno, osim da nemaš nikakvo obrazloženje u vezi svog kontradiktornog stava.![]()
![]()
Jos pise kakve veze ima sa njenim prethodnim postom ono sto je spominjala u svom prethodnon postu...
- Chmoljo
#22875 Re: Danasnji "feminizam"
Dosadna si i bezobrazna. Nije ti cilj raspravljati ili nesto novo saznati, nego tjerati svoje.
Evo, jos jedna bezobraznica se poigravala sa osjecajima ruskih majki. A posto je nije ubio, ovdje se jasno vidi da je ta ruskinja dobro odgojila svoje dijete.Žena iz Buče prepričala je kako su joj ruski vojnici upali u kuću, prenosi Sky News. 78-godišnja Natalija kaže da su joj ruski vojnici nakon zauzimanja grada provalili u kuću i prijetili da će je ubiti.
"Rekla sam: 'Dobro, pucaj u mene ako te majka zato rodila'", prepričala je žena. "Rekao mi je da napustim podrum, ali odbila sam. Rekla sam mu da ako me mora upucati, neka me upuca. Onda su počeli okolo trčati kao žohari", sjeća se žena.
Ergo Zelenski je bezobraznik sto se vidi iz datog primjera.
Nemam ni najmanje sumnje da ces previdjeti sarkazam u mom postu i opet ces bubnuti neku glupost, al ja se ne namjeravam vracati na tvoje nebuloze. Najvise iz razloga sto tvoji stupidni komentari pomijesanisa mojim uzaludnim pokusajima objasnjavanja guse temu.