i @Chmoljopiupiu wrote: ↑04/04/2022 14:18Ovo nema nikakve veze s feminizmom, ne znam odakle ti ideja da moj komentar staviš u taj kontekst. Ne postoji majka koja bi poslala svoje dijete u rat da pogine. Uvijek se sjetim onog jadnog Bahrudina Kaletovića, koji majci poručuje da je živ. Popustite, ljudi, s ratničkom i ONO i DSZ etikom, nema majke koja želi da joj sin pogine u ratu. Meni su ove poruke odvratne - dodji po svoje zarobljeno dijete, dodji po svoje poginulo dijete, čak i ako je od napadnute strane. Misli šta hoćeš o tome. Žene se u i o ratovima svakako ništa ne pitaju.Chmoljo wrote: ↑04/04/2022 12:25 naravno da mu valja, jer je efektna. de ba ptičice, pusti se sad upale feminističkog imana, tamo se dešavaju grozne stvari. da ne govorim da je riječ o čovjeku kojem je sasvim sigurno bliži feminizam nego tim majkama kojima se obraća. ogromna većina njih itekako vjeruje i podržava ovo što se radi u Ukrajini. znamo kako to hoda iz prve ruke.
tako da mnoge jesu poslale svoju djecu u rat, indirektno.
šamar kad ga se gleda izolovano uvijek je nasilje. napad na tjelesni integritet, uvreda, poniženje, bla bla truć.
međutim, šamara se i one koji su pogubljeni i koje pokušavaš dozvati svijesti.
vrlo je nepotrebno ovu izjavu Zelenskog uopšte stavljati ovdje i u ovaj kontekst. čisti elitizam, odsustvo realnosti i otuđenost od ljudske patnje.
da ne govorim koliko je kontraproduktivno.
mogu li se sastaviti vasa dva posta pa da se slozim s oboma?