Ne proziva se ovdje svako ko jede precijenjene makarone i pizze, nego vlasnici pizzerija koji određuju takve cijene.namiami wrote: ↑03/04/2022 19:31 ma nisam se ja pronašao, već sam vas pronašao u svakodnevnom okruzenju. Fino sam naveo šta mi smeta, a to je mi neko govori šta ću raditi i kako bi trebao nešto da radim.
Evo ovdje se proziva svako ko jede makaarone od 16KM ili pizzu od 18KM. Ne kontam zašto, šta je bit toga? To je nečij izbor koji ne treba da nas zanima. Mozemo konstatovati da nije realno i odlučiti da to ne podržimo, ali zamjeriti i prozivati nekoga što mu je to ok? Nema logike.
Ali tada ste ti i još nekoliko likova uletili sa bahatom pričom: Šta je, šta hoćete, može mi se. Trošiću pare kako ja želim
I to je sve okej, ali nemoj se ovdje hvaliti time i usput mijenjati poentu čitave rasprave.
Pričao sam o vlasnicima sarajevskih pizzerija koji su zloupotrijebili situaciju u državi kako bi cijene svojih pizza podigli na nivo šprdancije sa građanima.
Ponavljam, minijaturna pizza margherita u Bassti, sa najjeftinijim biljnim sirom i paradajz sosom u tragovima, ne vrijedi 5 KM.
Isto tako, "napolitanska pizza" u Margheriti na Marijin Dvoru, koja se raspadne čim je uzmeš u ruke, niti je možeš odrezati nožem koliko je tanka, definitivno ne vrijedi 18 ili 20 KM, dok u samom Napulju, kolijevci te pizze, možeš pojesti autentičnu margheritu za 5 eura.