Mađarska
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- HarTar
#52 Re: Mađarska
Apatija, kao i kod nas....Black swan wrote: ↑03/04/2022 14:43 https://avaz.ba/globus/svijet/731370/iz ... je-pobjedu
Slaba izlaznost
- video
#53 Re: Mađarska
Mozda kod scepe i njegovog tariguza.
On bi tako i volio pa naredi da se tako i napise.
Elem,
Kao sto sam i predvidio, sve ce se uraditi da se ova putkova pudlica svrge a potom i zavori iza resetaka.
On bi tako i volio pa naredi da se tako i napise.
Elem,
OGROMNA IZLAZNOST NA IZBORE U MAĐARSKOJ: Do 13 sati glasalo 40 posto birača
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... racha.html...Do 13 sati je glasalo 40,01 posto mađarskih birača, saopćio je Državni izborni ured (NVI).
Odaziv u 13 sati bio je najveći (42,2 posto) u regiji Pešta, a najmanji (35,26 posto) u Szabolcs-Szatmár-Beregu, na sjeveroistoku. Odaziv u Budimpešti bio je 42,7 posto...
Kao sto sam i predvidio, sve ce se uraditi da se ova putkova pudlica svrge a potom i zavori iza resetaka.
- Truba
- manuchao91
#56 Re: Mađarska
Uzima Orban i sljedećih 4 godine
Ostaje velika steta mrzitelj BiH i ljubitelj separatisti
Kako je Europa mogla dopustiti ovo
Trebao je neko financirati onog iz opozike liberal 42 godine ima
Prepametan frajer
Ostaje velika steta mrzitelj BiH i ljubitelj separatisti
Kako je Europa mogla dopustiti ovo
Trebao je neko financirati onog iz opozike liberal 42 godine ima
Prepametan frajer
-
laik1981
#57 Re: Mađarska
Madari glasaju kao i mi u regiji.. Sto veci kriminalac to vise glasova.. Orban je jedino legitimniji jer je na izbore izaslo 2/3 Madjara..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#58 Re: Mađarska
Treba ih napenalit iz NATO-a i EU, svakako vode politiku ruskog sveta.
- Truba
#59 Re: Mađarska
Pa nisu izasli sluzbeni podatci za 50% sta kukate
- studiorum_tuzlaensis
#60 Re: Mađarska
Mađarima je izgleda dosta i Zapada, i nisu jedini... jasno su rekli gdje ciljaju u multipolarnom svijetu.
Na sceni je borba liberalne progresivne ljevice (zapad) i konzervativnih tradicionalista i suverenista (istok). Nisu im krediti i EU fondovi više zanimljivi izgleda.
Slika Evrope se mijenja nepovratno. Očekujem izlazak iz NATO pakta za max dvije god. i blokiranje svega što mogu u EU. Niko ih neće tjerati, sami će razgulit.
Na sceni je borba liberalne progresivne ljevice (zapad) i konzervativnih tradicionalista i suverenista (istok). Nisu im krediti i EU fondovi više zanimljivi izgleda.
Slika Evrope se mijenja nepovratno. Očekujem izlazak iz NATO pakta za max dvije god. i blokiranje svega što mogu u EU. Niko ih neće tjerati, sami će razgulit.
- Truba
#61 Re: Mađarska
Haaaa????
Imaju mješoviti izborni sistem, kombinaciju većinskog (106 izbornih jedinica gdje pobjeđuje kandidat s najviše glasova) i proporcionalnog (93 mjesta proporcionalno broju nacionalnih glasova).
Imaju mješoviti izborni sistem, kombinaciju većinskog (106 izbornih jedinica gdje pobjeđuje kandidat s najviše glasova) i proporcionalnog (93 mjesta proporcionalno broju nacionalnih glasova).
- ovo_malo_duse
#62 Re: Mađarska
Ma razgulice karinu. Vidjecemo, Nek mu EU zavrne pipu, a vec su poceli zavrtat, nisu mu odobrili zadnje fondove . Objesice ga za dvije godine. Mislim da su se zajebali. Previse dugo je madzarima padalo s neba pogotvo potsticaji za poljoprivredu . Poznjem ih par komada i pravo su poletjeli a sve da EU parama. Dugo su mu Merkel i Co popustali a bio je i u sjeni Poljaka i Ceha. Sad se malo zajebao. Nema kompromisa ni kod Poljaka ni Ceha kad su Rusi u pitanju a Skandinvci ga cekaju na zicer zbog LGBT prava. Moze probat sjedit na dvije stolice al nece dugo,studiorum_tuzlaensis wrote: ↑03/04/2022 21:28 Mađarima je izgleda dosta i Zapada, i nisu jedini... jasno su rekli gdje ciljaju u multipolarnom svijetu.
- sinuhe
#63 Re: Mađarska
Covjek pobjednik demokratskih izbora a da ga neko kaznjava. Ali moralo bi biti neko racionalno objasnjenje za toliku podrsku tolike godine.
-
tindbe
#64 Re: Mađarska
Mađari su odabrali da se vrate u prošlo stoljeće.
Europi je potrebna dobra šamarčina, da počne kažnjavati sve ruske igrače u svojim redovima. Od političara, novinara, ambasadora i svih ostalih bitnih karika, pa na kraju i naroda koji puši pro-rusku ideologiju maksimalno.
Ako agresija na Ukrajinu nije bila dovoljna, onda ne znam šta treba da se desi.
Svima je potpuno jasno da se Ukrajina trebala brzo završiti, postaviti marionetska vlast, a onda preko Mađarske napraviti koridor za Balkan.
Sreća naša, to se nije ostvarilo. A kakav im je plan B? To ćemo uskoro da vidimo.
Europi je potrebna dobra šamarčina, da počne kažnjavati sve ruske igrače u svojim redovima. Od političara, novinara, ambasadora i svih ostalih bitnih karika, pa na kraju i naroda koji puši pro-rusku ideologiju maksimalno.
Ako agresija na Ukrajinu nije bila dovoljna, onda ne znam šta treba da se desi.
Svima je potpuno jasno da se Ukrajina trebala brzo završiti, postaviti marionetska vlast, a onda preko Mađarske napraviti koridor za Balkan.
Sreća naša, to se nije ostvarilo. A kakav im je plan B? To ćemo uskoro da vidimo.
- skafiskafsnjak
#65 Re: Mađarska
Ljudi...kako ne kontate, kakvi ljudi..biraci...
Kradja, kupovina itd itd.
- Truba
#66 Re: Mađarska
Otac 7ero djece gubi od oca 5ero djece
Izlaznost san za bih
Ujedinjena opozicija san za bih
I opet vodi orban
Parada demokracije
Sacekajmo sluzbene rezultate
Izlaznost san za bih
Ujedinjena opozicija san za bih
I opet vodi orban
Parada demokracije
Sacekajmo sluzbene rezultate
- Ludzak
#67 Re: Mađarska
Bošnje šta god su izjavili povodom globalne politike, pogriješili su. Te sankcije Dodiku. Te sankcije Orbanu. Te sankcije Srbiji. A Europa ne zeli da uvede sankcije Dodiku zbog Orbana. Što znači da je Orban i te kakva zvečka u Europi.
-
Seyfo
#68 Re: Mađarska
Fakat je li taj evropski zivalj toliko nazadan, fasistoidan, desno orjentisan da ne vidi dalje od nosa? Stvarno ne kontam ovo oko Orbana. Ako oni misle da ce ih odvesti u bolje sutra,nista bolje i ne zasluzuju. Ili su ih prepale njegove prijetnje. Ja znam par Madjara,svi redom zbrisali iz drzave,zive po Njemackoj,Holandiji,Belgiji,Americi. Svi redom pobjegli od ludog diktatorskog rezima. Jer su mogli,doduse.
- djugum
#69 Re: Mađarska
Nebi rekao da je to u pitanju, mislim da evropa pomno prati i docekala bi na vole kakvu kradju izbora.skafiskafsnjak wrote: ↑03/04/2022 22:31 Ljudi...kako ne kontate, kakvi ljudi..biraci...
Problem kod madjara je sto je cijeli medijski aparat manje vise u orbanoivim rukama. I jos nesto, ocigledno vecina madjara podrzava ovaj kurs. Koliko god to meni licno bilo apsurdno i nepomljivo, pogotovo uzimajuci u obzir rat u Ukrajini. Haj dok su jos galamili protiv gejeva, muslimana, crnaca itd. to se jos moglo dobro prodati konzervativnom krscanskom stanovnistvu. Pa biti protiv EU je takodjer postalo biti u modi. Ali cak i nakon agresije i Orbanovog protivljenja da se pridruzi EU i cijelom slobodnom svjetu u adekvatnoj reakciji, dobija preko 60% glasova?
- Grean
#70 Re: Mađarska
A gdje ti vidis evropski zivalj?Seyfo wrote: ↑03/04/2022 22:41 Fakat je li taj evropski zivalj toliko nazadan, fasistoidan, desno orjentisan da ne vidi dalje od nosa? Stvarno ne kontam ovo oko Orbana. Ako oni misle da ce ih odvesti u bolje sutra,nista bolje i ne zasluzuju. Ili su ih prepale njegove prijetnje. Ja znam par Madjara,svi redom zbrisali iz drzave,zive po Njemackoj,Holandiji,Belgiji,Americi. Svi redom pobjegli od ludog diktatorskog rezima. Jer su mogli,doduse.
Meni ste nejasni vi koji se cudite sto Madjar, Poljak črvena ili Slovak glasa za desnicu i ima predrasude.
Jebo te ko' da o Skandinavcima pricate a ne o ljudima koji su bili nazadni i zivjeli iza zeljezne zavjese do prije 30 godina. Oni su dio demokratskog svijeta krace nego mi na Balkanu. Mi smo makar imali prelazni period i nikad nismo bili pod Rusima.
- jasib
#71 Re: Mađarska
PretjeruješGrean wrote: ↑03/04/2022 22:49 Meni ste nejasni vi koji se cudite sto Madjar, Poljak črvena ili Slovak glasa za desnicu i ima predasude.
Jebo te ko' da o Skandinavcima pricate a ne o ljudima koji su bili nazadni i zivjeli iza zeljezne zavjese do prije 30 godina. Oni su dio demokratskog svijeta krace nego mi na Balkanu. Mi smo makar imali prelazni period i nikad nismo bili pod Rusima.
-
giannibelif
#72 Re: Mađarska
Na ovim izborima, barem mi iz okruženja smo računali na sentiment straha prosječnog Mađara od prošlosti, sovjetske okupacije, sadašnje nikad bliže saradnje sa ovakvom Rusijom kakva je, ali je očigledno da su i oni prosječno glupi i mentalno nesposobni da vide da ih jedan kriminalac uvlači u nešto iz čega se teško izlazi. Rusi su platili i nema povrata u kupoprodajnom odnosi.
-
Seyfo
#73 Re: Mađarska
Joj sad se vracati u proslost i tumaciti ko je pod kojom cizmom duze bio ...ma dajte molim vas. Ja sam bio i svjedocio naglom ekonomskom i svakom drugom napretku, evropeizaciji,amerikanizaciji,konzumerizmu,qrcu palcu, u drzavama Madjarskoj,Ceskoj,Slovackoj,Poljskoj, baltickim drzavama, od pocetka dvijehiljaditih,da ne kazem od 2004.g kada udjose u EU. Da ne govorim o djeci rodjenoj od tad pa do danas.. Oni su integrisani u EU,njihove pare uzimaju,putuju, posluju. Dio su Evrope itekako. I sad da glasaju cetvrti put za ovog desnicara,putinovu pudlicu,Dodikovog intimusa, najveci problem od svih EU lidera, negatora agresije na Ukrajinu...dzaba,ne kontam. Pa ako uprostimo,svaki Orbanov glasac imao je priliku vidjeti na internetu, na TV-u, na svakom mogucem domacem i stranom mediju,sta se desava u Ukrajini, pa onda i Orbanovu reakciju na to. Pa svakom normalnom, pristojnom i cestitom covjeku bi se zeludac okrenuo i bio bi ga stid da ga takav neko predstavlja. I taman idu izbori da se o tome ocituju,i oni opet zaokruze vecinom Orbana?? Pa kakav je to mentalni sklop,kakva propaganda, kakva predizborna kampanja....
- Grean
#74 Re: Mađarska
I daleko razvijeni osjecaj za fasizam. Znaci ne pretjerujem.jasib wrote: ↑03/04/2022 22:54PretjeruješGrean wrote: ↑03/04/2022 22:49 Meni ste nejasni vi koji se cudite sto Madjar, Poljak črvena ili Slovak glasa za desnicu i ima predasude.
Jebo te ko' da o Skandinavcima pricate a ne o ljudima koji su bili nazadni i zivjeli iza zeljezne zavjese do prije 30 godina. Oni su dio demokratskog svijeta krace nego mi na Balkanu. Mi smo makar imali prelazni period i nikad nismo bili pod Rusima.Mađari, Česi, Slovaci, Poljaci... u demokratskom društvu su posljednjih 30-tak godina. Prije toga, živjeli su komunističkom diktaturom, ali prije toga, do 1. sv. rata i potom daleko iza, bili su kulturno i napredno društvo, onakvo kakvo je bilo Prusko, Francusko, Englesko, itd. "Željezna zavjesa" trajala im je skoro pa najmanje godina, i daleko im je razvijeni osjećaj za demokratiju nego npr. naš, Balkanski, koji "veže konja kako aga kaže"
![]()
Na ovom, ovakvom jadnom Balkanu nikad se nije desilo da neko baci molotovljev koktel u kucu romske familije, da malo nalozi djecu jer su Romi, u Madjarskoj se desava.
Zemlje Visegradskog ugovora su srce evropskog sovinizma i fasizma. Mi smo za njih avangarda po tom pitanju.
Zato ste ti i @seyfo cudniji sto se cudite. Otidjite u Miskolc (ne u Budimpestu) budite koju heftu u najsiromasnijem dijelu Madjarske, popricajte, vidite kako razmisljaju.
Last edited by Grean on 03/04/2022 23:13, edited 2 times in total.
- jasib
#75 Re: Mađarska
Kako Mađari žive pod Orbanom? Kakva je privreda Mađarske, ekonomska moć stanovništva?Seyfo wrote: ↑03/04/2022 23:05 Joj sad se vracati u proslost i tumaciti ko je pod kojom cizmom duze bio ...ma dajte molim vas. Ja sam bio i svjedocio naglom ekonomskom i svakom drugom napretku, evropeizaciji,amerikanizaciji,konzumerizmu,qrcu palcu, u drzavama Madjarskoj,Ceskoj,Slovackoj,Poljskoj, baltickim drzavama, od pocetka dvijehiljaditih,da ne kazem od 2004.g kada udjose u EU. Da ne govorim o djeci rodjenoj od tad pa do danas.. Oni su integrisani u EU,njihove pare uzimaju,putuju, posluju. Dio su Evrope itekako. I sad da glasaju cetvrti put za ovog desnicara,putinovu pudlicu,Dodikovog intimusa, najveci problem od svih EU lidera, negatora agresije na Ukrajinu...dzaba,ne kontam. Pa ako uprostimo,svaki Orbanov glasac imao je priliku vidjeti na internetu, na TV-u, na svakom mogucem domacem i stranom mediju,sta se desava u Ukrajini, pa onda i Orbanovu reakciju na to. Pa svakom normalnom, pristojnom i cestitom covjeku bi se zeludac okrenuo i bio bi ga stid da ga takav neko predstavlja. I taman idu izbori da se o tome ocituju,i oni opet zaokruze vecinom Orbana?? Pa kakav je to mentalni sklop,kakva propaganda, kakva predizborna kampanja....