Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nepass1

#3026 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nepass1 »

Kod mene je tako, kad bas nista nema onda se makarone naprave.

I mislim da bas moras biti glup da platis tanjir makarona cenera. Ma i one u montani su skupe. Jbt makarone su
selenofil

#3027 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by selenofil »

xoklix wrote: 03/04/2022 02:59
nepass1 wrote: 03/04/2022 00:24

Pa realno kolika budala moras biti da jedes makarone u restoranu
Ustvari uopste da ih jedes osim kad besparica natjera?!
Hoćeš da kažeš da makarone kući jede samo ko nema para?

Solo(sa zaprškom) ili u raznim kombinacijama(sa dimljenim sirom,piletinom u paradajz sosu,napoletanom,gljivama,bolognese) su mi jedno od omiljenijih jela. Ukusno, zdravo, ne treba hljeb,a zasite dobro.
I uvijek su isti, ne moram bacati grah valja'l.
Dok mi se meso zgadi kad potrefim na loš komad.

A to za restoran. Dosta raje jede tjesteninu upravo iz razloga koji sam naveo,ali nijedan vlasnik boljeg restorana nema računicu da ih prodaje za 5-6 KM taman da ih džabe nabavlja.
Imate takvih "restorana", ali oni više ulaze u domen fast fooda nego restorana.
:thumbup:
iceman ze

#3028 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by iceman ze »

40 kermi janjetina u jablanici i niko ih ne pere kroz 3 vode kao ovdje za tanjUr rezanaca i komad zabarskog tijesta :mrgreen:
dječak sa šibicama

#3029 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dječak sa šibicama »

Oni malo skuplji valjani rezanci, 3 do 4 km, moze jesti troje ili cetvero. Paket gljiva 2 i nesto, paket pileceg mesa 5-6, vrhnje za kuhanje moze i mileram, zacini, napravis bogovsko jelo za 3 ili 4 covjeka koliko platis lihvaru za jednu porciju u restoranu.

Inace sam se uvijek pitao ko su ljudi koji u restoranu naruce omlet ili tjesteninu.
iceman ze

#3030 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by iceman ze »

ah da, cuvena pura od suhog zlata u ilĐisu, nadam se da je prop'o k'o onaj fico ispred :mrgreen:
YouAreMyDestiny

#3031 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by YouAreMyDestiny »

iceman ze wrote: 03/04/2022 16:28 ah da, cuvena pura od suhog zlata u ilĐisu, nadam se da je prop'o k'o onaj fico ispred :mrgreen:
To mi takođe nije jasno. Pa nije meso, nego pura. I neko to naruči.
Haris033

#3032 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

namiami wrote: 03/04/2022 16:39 Ljudi rade, ljudi troše. Ja ne kotnam kako neko moze zagledati u moj tanjir, još se ibretiti sta sam naruči. Makarone, lignje, pizze od 30KM su moj izbor. Sto me komentarišete? :mrgreen:

Ne komentarišem niti se zanimam sta vi jedete, pijete, kako pravite. U čemu je problem ako sebi zaradim i svako jutro jedem omelet u restoranu, a popodne platim 7KM dostavu I pizzu od 18 KM

Zašto to vas dotiče I zašto mislite da je to ZA MENE pogrešno?
Sve je stvar ukusa.
Ja npr., više volim pojesti dobru pizzu nego otići bilo gdje na jagnjetinu :izet:
suspect_zero

#3033 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by suspect_zero »

Šta ba makaroni 16 KM :? :shock: .....ja ovom svom za džaba serviram.....tačno ću mu počet uz ručak i račun donosit' :lol:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3034 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by teskeredzic_22 »

namiami wrote: 03/04/2022 16:39 Ljudi rade, ljudi troše. Ja ne kotnam kako neko moze zagledati u moj tanjir, još se ibretiti sta sam naruči. Makarone, lignje, pizze od 30KM su moj izbor. Sto me komentarišete? :mrgreen:

Ne komentarišem niti se zanimam sta vi jedete, pijete, kako pravite. U čemu je problem ako sebi zaradim i svako jutro jedem omelet u restoranu, a popodne platim 7KM dostavu I pizzu od 18 KM

Nije to pogrešno , to je apsolutno potrebno i tačno jer je to individualna stvar.

Pogrešno je to što će neki ulojeni gazda nakon dvadeset godina deranja guzova , stanova , vila i džipova (a gotovo izvjesno stotine hiljada neplaćenog poreza kupovinom i prodajom robe na crno) svoje makarone poskupiti sa 12 na 16 KM i to pravdati "troškovima , poskupljenjina" , k..... , palcima i sl.

Istovremeno , pola onih koji su napustili ovu zemlju su to učinili jer su bili na ivici gladi , da prežive , barem polovina i to su uglavnom svi oni koji su radili jedva plaćene poslove u ugostitetljstvu ili spremanju sa najnižom stručnom spremom.

To je problem jer ćemo ostati bez stanovništva , polako ali sigurno , već smo ostali bez znanja , nauke , proizvodnje ,kulture , sporta , vjere u sud , vjere u vojsku i policiju , bez viška vrijednosti koje proizvodimo , bez planiranih naselja za život , bez majstora , bez samopoštovanja kad se po nama pišaju prosječne evropske zemlje poput Hrvatske ili šta ja znam , Finske...sad ćemo ostati bez stanovništva.

On topic , tvoje je pravo da jedeš šta hoćeš i gdje hoćeš za svoj novac. Sigurno postoje ljudi koji to odobravaju ali nemoj da te čudi da postoje ljudi koji ti se smiju. Uz dužno poštovanje - smiješno je , izbor je svakako tvoj.
Pozdrav.
galia95

#3035 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by galia95 »

Naporan si i patetičan sa branjenjem i opravdavanjem sarajevskih lihvara i lopova koji sebe nazivaju ugostiteljima i biznismenima. 16 maraka za hebene makarone i 18 maraka za pizzu u ovakvom haosu i besparici JESTE bezobrazluk, kurčenje i najobičniji papanluk.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3036 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Velkoski »

niko te ne tjera da jedeš tu, vrlo jednostavno

ne razumijem kukanje na te cijene kada postoje vrlo jeftini restorani. Da ljudi ne jedu tu ne bi ni radilo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3037 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

svima kojima je skupo preporucujem da pokrenu svoje biznise i prave pizze po 3 marke i makarone za 2.5 marke :D
galia95

#3038 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by galia95 »

Svaka vam čast, nismo bolje ni zaslužili :thumbup:
caros

#3039 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by caros »

Prije da si ti mnogo ljubomoran i zaviruješ u tuđe novčanike bez ikakvog posebnog razloga. Kuhaj kući i prestani govoriti drugima šta da rade sa svojim parama.

I šta nismo bolje ni zaslužili? Ako postoji mnogo ljudi kojima nije problem platiti 16 KM za pizzu onda smo u sjajnoj situaciji kao grad.
bitanga_sa_otesa

#3040 Re: Najbolja pizza u SA?

naravno da niste ,jer samo kmecite po forumu ,sve fenseri ,a sve vam skupo...gorivo,ulje filteri,gume,akumulatori,registracija,pizza ,makaroni,ćevapi...
pa ako ti je skupo pokreni se ,ili se bori da zaradjujes duplo da ti ne bude skupo ili dizi seljacku bunu ...treca opcija ne postoji...
scarr

#3041 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by scarr »

xoklix wrote: 03/04/2022 02:59
nepass1 wrote: 03/04/2022 00:24

Pa realno kolika budala moras biti da jedes makarone u restoranu
Ustvari uopste da ih jedes osim kad besparica natjera?!
Hoćeš da kažeš da makarone kući jede samo ko nema para?

Solo(sa zaprškom) ili u raznim kombinacijama(sa dimljenim sirom,piletinom u paradajz sosu,napoletanom,gljivama,bolognese) su mi jedno od omiljenijih jela. Ukusno, zdravo, ne treba hljeb,a zasite dobro.
I uvijek su isti, ne moram bacati grah valja'l.
Dok mi se meso zgadi kad potrefim na loš komad.

A to za restoran. Dosta raje jede tjesteninu upravo iz razloga koji sam naveo,ali nijedan vlasnik boljeg restorana nema računicu da ih prodaje za 5-6 KM taman da ih džabe nabavlja.
Imate takvih "restorana", ali oni više ulaze u domen fast fooda nego restorana.
Da mi je samo znat u kom univerzumu je tjestenina lagana i zdrava :?
agnostic_front

#3042 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by agnostic_front »

Pa nisu svi restorani za svaciji dzep.
I meni je suludo dati 10KM za tjesteninu, nekom cejf i nije mu zao.
Kome je preskupo i misli da gazda lihvari, zaobidje taj restoran i zdravo.
galia95 wrote: 03/04/2022 18:46 Svaka vam čast, nismo bolje ni zaslužili :thumbup:
Evo sta bi ti da se uradi? Gdje smatram da su bezobrazni zaobidjem ga. Necu ici u restoran i govoriti ljudima koji jedu da su debili. Imaju lovu i nek trose kako hoce.
galia95

#3043 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by galia95 »

caros wrote: 03/04/2022 18:50 Prije da si ti mnogo ljubomoran i zaviruješ u tuđe novčanike bez ikakvog posebnog razloga. Kuhaj kući i prestani govoriti drugima šta da rade sa svojim parama.

I šta nismo bolje ni zaslužili? Ako postoji mnogo ljudi kojima nije problem platiti 16 KM za pizzu onda smo u sjajnoj situaciji kao grad.
Čuj da budem ljubomoran na papke i ratne profitere koji se hvale da jedu pizze od 18 maraka i lignje od 30 maraka, dok mnogi rove po kontejnerima?

Kažem opet, svaka vam čast. Toliko od mene :thumbup:
caros

#3044 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by caros »

Ratne profitere?

U pravu, nismo bolje ni zaslužili, ali ne zbog ljudi koji rade i u stanju su sebi priušiti pizzu od 16 KM nego zbog ovakvih poput tebe.
galia95

#3045 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by galia95 »

Ne brini, u stanju sam da kupim pizzu od 16 maraka ali mi ne pada na pamet da punim džepove debelim gazdama koji su iskoristili sItuaciju u državi da nabiju cijene do nebesa. O tome se radi. Nevažno da li je to Bassta od 5 KM ili Spazio od 20 KM, cijene pizze u Sarajevu trenutno su nerealne i bezobrazno visoke. To je poenta čitave polemike. Onaj ko može i želi, neka jede pizzu od 50 maraka što se mene tiče, njegov izbor, ali me vrijeđa kad pojedinci ovdje mantraju kao da je to sasvim normalno, kao da je situacija u zemlji idealna, životni standard na najvišem nivou i kao da svi imamo plate od 2000 eura minimalno.
bitanga_sa_otesa

#3046 Re: Najbolja pizza u SA?

najveci je problem sto ovdje 80% ljudi zivi mimo svojih mogucnosti ,ali to nece sebi da priznaju...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3047 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Entropio »

Dajte ljudi, sta je 18 maraka... sica. Ako nemas, napravi je sam sebi za 5 kod kuce. Ako hoces iz restorana, plati.

Nije skupo nego nemas para.
dječak sa šibicama

#3048 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dječak sa šibicama »

Na rende kora.

Nigdje vise umisljene "gospode" i nepotkovanog bahacenja, kao kod nas.
bitanga_sa_otesa

#3049 Re: Najbolja pizza u SA?

Entropio wrote: 03/04/2022 19:21

Nije skupo nego nemas para.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
galia95

#3050 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by galia95 »

namiami wrote: 03/04/2022 19:23
galia95 wrote: 03/04/2022 18:54 Čuj da budem ljubomoran na papke i ratne profitere koji se hvale da jedu pizze od 18 maraka i lignje od 30 maraka, dok mnogi rove po kontejnerima?
Gdje ovo dvoje spoji? Znači papak sam ako jedem lignje od 30KM, a uz to sam i ratni profiter? :D

Vidi druze, ja kada i ako odem u restoran, ne zanima me čij je, ne zanima me šta će drugi reći. Došao sam da jedem ono što mi se sviđa, a što se tiče cijene, ja zaradio, ja ću platiti. Koji iznos, apsolutno je nebitno, jer JA ODLUČUJEM, i niko me ne tjera.

Što se tiče tebe i sličnih, zabij nos u svoj tanjir, jer je to tvoja briga. Ovo je uopšteno, ne samo za hranu, vec za sve (putovanje, oblačenje, izlazak, etc).

Btw, danas sam jeo grah od 10KM i domaci luk od 8KM, uz sir od brat bratu 20takKM uz domacu piletinu od 20KM. Sve domaci uzgoj, a cijene sam ja odredio :D lazem, hanuma kaze da toliko moram platiti, sta cu :D
Slušaj, tebe niko nije ni spomenuo nego si uletio ko padobranac jer si se očito pronašao u komentarima. Pogledaj dvije stranice ranije, postavio sam nekoliko cijena kao primjer bezobraznog poskupljenja pizze i moja kritika je upućena restoranima a ne onima koji jedu u njima. Pratite polemiku i nemojte izvlačiti samo određene dijelove koji vas pogađaju.
Post Reply