Ukrajina

Bloo
Globalna šefica

#72551 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Banned user for reason “Off topic, vrijedanje...”
» 90minut
» Mrljavi
» General War
» SpecialOffer
7 dana

Ljudi, spustite loptu. Ako neko piza zasto ljudi leze okolo, a ovaj prolazi, to nije razlog da krenete u prozivanje i vrijedanje.
General War - ako formulises pitanje direktno, a ne uvijeno, bude manje problema.

HarTar

#72552 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

ČUDAN, ALI HRABAR: Sean Penn pozvao milijardere da kupe F-15 ili F-16 Ukrajini
Glumčeva molba da neko dođe i potroši 300 miliona dolara na „12 aviona sa boljom tehnologijom od ruskih MiG-ova ili SU“ odražava zahtjev ukrajinske avijacije.
https://thebosniatimes.ba/73316/cudan-a ... iZ_juhRN2s
nota1969

#72553 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

lajkujMe

#72554 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

HarTar wrote: 02/04/2022 09:12 ČUDAN, ALI HRABAR: Sean Penn pozvao milijardere da kupe F-15 ili F-16 Ukrajini
Glumčeva molba da neko dođe i potroši 300 miliona dolara na „12 aviona sa boljom tehnologijom od ruskih MiG-ova ili SU“ odražava zahtjev ukrajinske avijacije.
Nije problem u novcu problem odakle kupiti sve to.
Nece ni jedna drzava prodati vojne F16 ili F15 privatnim licima

Nego Talibani imaju silu opreme koje ne znaju koristiti.
Mozda bi je prodali Ukrajincima :D
giannibelif

#72555 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Unatoč malim mogućnostima da je ukrajinsko vazduhoplovstvo u mogućnosti da logistički, tehnički i materijalno opsluži eskadrilu F-15 ili 16, to je dokaz koliko ruski razvoj lovačkih aviona zaostaje. Ova dva aviona bez velikih nivoa modernizacije koje su pojedine države radile su na zalasku aktivnog korištenja. I kao takvi su sad sposobniji za zadatke od prosječnog Suhoja 35.
HarTar

#72556 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

lajkujMe wrote: 02/04/2022 09:37
HarTar wrote: 02/04/2022 09:12 ČUDAN, ALI HRABAR: Sean Penn pozvao milijardere da kupe F-15 ili F-16 Ukrajini
Nije problem u novcu problem odakle kupiti sve to.
Nece ni jedna drzava prodati vojne F16 ili F15 privatnim licima

Nego Talibani imaju silu opreme koje ne znaju koristiti.
Mozda bi je prodali Ukrajincima :D
Normalno da je problem, pa nisu žvake u pitanju :D Što se tiče Talibana, čini mi se da se ližu sa rujama :-D
HarTar

#72557 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Spoiler
Show
giannibelif wrote: 02/04/2022 09:47 Unatoč malim mogućnostima da je ukrajinsko vazduhoplovstvo u mogućnosti da logistički, tehnički i materijalno opsluži eskadrilu F-15 ili 16, to je dokaz koliko ruski razvoj lovačkih aviona zaostaje. Ova dva aviona bez velikih nivoa modernizacije koje su pojedine države radile su na zalasku aktivnog korištenja. I kao takvi su sad sposobniji za zadatke od prosječnog Suhoja 35.
F-16 je najbolji avion u historiji, i to su fakti...
Nierika

#72558 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Samprotivsviju

#72559 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

HarTar wrote: 02/04/2022 09:50
Spoiler
Show
giannibelif wrote: 02/04/2022 09:47 Unatoč malim mogućnostima da je ukrajinsko vazduhoplovstvo u mogućnosti da logistički, tehnički i materijalno opsluži eskadrilu F-15 ili 16, to je dokaz koliko ruski razvoj lovačkih aviona zaostaje. Ova dva aviona bez velikih nivoa modernizacije koje su pojedine države radile su na zalasku aktivnog korištenja. I kao takvi su sad sposobniji za zadatke od prosječnog Suhoja 35.
F-16 je najbolji avion u historiji, i to su fakti...
Mislim da je F15 statisticki najbolji lovac presretac sa cca potvrdjenih 105 obaranja ruskih/sovjetskih/ostalih aviona i 0 gubitaka.

A F16 je multifunkcionalni avion prvenstveno namjenjen za izvoz.
HarTar

#72560 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Ubijen suprug potpredsjednice ukrajinske vlade: "Nezamisliva tragedija". SUPRUG potpredsjednice ukrajinske vlade za europske i euroatlantske integracije Olhe Stefanišine ubijen je u ruskom granatiranju, objavila je na društvenim mrežama ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko. https://www.index.hr/vijesti/clanak/ubi ... k3fo7OAYck
emirolini

#72561 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Image

Broj 14. Cetalji su bas glupi.
emirolini

#72562 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Jos malo Rusko cetnicke opreme kod Velyka Doroha

lajkujMe

#72563 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nadam se da cemo danas dobiti vise vijesti sa Juga oko Kersona.
Mislim da ce se tu odrzavati najvece bitke dok ne pocne ofanziva za Donbas.

Sto se tice vijesti sa sjevero zapada Kijeva.
Dolaze nam veoma lose vijesti sto se tice stanja na terenu s gradovima i civilima.
Mnogo zgrada i objekata je zapaljeno.
Mrtvih civila na svakom koraku ubijeni od strane Ruske vojske i ostvaljeni lesevi po sred puteva i unutar objekata.
Pronadjena hrpa civila kojima su bile zavezane ruke s Lisicama i streljani od strane Rusa i ostavljeni da trunu.
Ima slika ali previse brutalno da ovdje stavim

Takodjer mnogo leseva ruske vojske ne taknuti niti vidljivi pokusaji da ih se skupi i odnese nazad u Rusiju.
Ukrajincima to nikako nije jasno kako Ruska vojska ne zeli da kupi svoje leseve.
Uglavnom kako zauzimaju podrucja lesevi na sve strane i zapaljene zgrade i kuce sa vidljivim znakovima kradje.

Ovi sve vise poprima oblike genocida nad narodom.

Gdje su oni sto tvrde da Rusi ne diraju civile?
sahara1428

#72564 Re: Ukrajina

Post by sahara1428 »

LuckyLoser

#72565 Re: Ukrajina

Post by LuckyLoser »

Odnos snaga NATO - RusijaImageImage

Vojni budzet izmedju NATO-a i Rusije, ogromna razlika.

Ovo kad vidim onda nema zime :lol:
Lopez1981

#72566 Re: Ukrajina

Post by Lopez1981 »

lajkujMe

#72567 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Pucanje po demonstrantima u Energodaru.

saimidin

#72568 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

lajkujMe wrote: 02/04/2022 10:56 Nadam se da cemo danas dobiti vise vijesti sa Juga oko Kersona.
Mislim da ce se tu odrzavati najvece bitke dok ne pocne ofanziva za Donbas.

Sto se tice vijesti sa sjevero zapada Kijeva.
Dolaze nam veoma lose vijesti sto se tice stanja na terenu s gradovima i civilima.
Mnogo zgrada i objekata je zapaljeno.
Mrtvih civila na svakom koraku ubijeni od strane Ruske vojske i ostvaljeni lesevi po sred puteva i unutar objekata.
Pronadjena hrpa civila kojima su bile zavezane ruke s Lisicama i streljani od strane Rusa i ostavljeni da trunu.
Ima slika ali previse brutalno da ovdje stavim

Takodjer mnogo leseva ruske vojske ne taknuti niti vidljivi pokusaji da ih se skupi i odnese nazad u Rusiju.
Ukrajincima to nikako nije jasno kako Ruska vojska ne zeli da kupi svoje leseve.
Uglavnom kako zauzimaju podrucja lesevi na sve strane i zapaljene zgrade i kuce sa vidljivim znakovima kradje.

Ovi sve vise poprima oblike genocida nad narodom.

Gdje su oni sto tvrde da Rusi ne diraju civile?
Ja od pocetka govorim da je ovo genocid, koliko uspjesan vidjet cemo kada zavrse ratne operacije, neki us general je procijenio na jesen

Tesko je I zamisliti sta se sve izdesavalo u ovim mjestima kroz koja su horde orka prolazile I sta ce sve jos da urade, narocito sada kada shvataju da ih niko nije docekao kao "oslobodioce", vec kao mrske zlocince, sto I jesu

Uglavnom pitanje da li iko od njih zasluzuje da ostane u zivotu, jedino ako ih imaju I mogu razmijeniti, ostale treba osuditi na vjesala
lajkujMe

#72569 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Strasne strasne scene stvarno.
Jucer kad sam vidio na YT onog lika sto je u Marijupolju i izvlaci civil rasplakao sam se.

Vidi se da su sve siromasni i stari ostali, ocaj je blago receno sto sam vidio.

Cernijev kroz slicno prolazio isto mnogo mrtvih civila.
Nazalost s ovakvim Rusima nema pregovora, samo metav Rus je dobar Rus i sto vise to bolje.
Strasna zvjerstva cine i tek sad razumijem zasto su Ukrajinski borci fanatici u borbi.
Ne cuvaju oni samo slobodu i zemlju nego svoj narod u pozadini od muckih ubistava, izgladnjivanja i silovanja.
Ukrajinac ne moze nazad on mora naprijed da pomogne ljudima zarobljenim od Ruskih agresorakih okupatora zlocinaca.

Inace, ona trudnica iz Djecije bolnice iz Marijupolja je ziva

Oteta u Rusiju! Ne znam sta joj je s bebom.
Ovdje Ruska tv kuca radi interview sa njom.
Koriste je u Propagandne svrhe iako je dala izuzetno negativan stav o Rusiji ali videi je izgleda veoma editovan i isjecen.
Last edited by lajkujMe on 02/04/2022 11:30, edited 1 time in total.
toska

#72570 Re: Ukrajina

Post by toska »

Nema nikakvih dokaza ovo stradanje Ukrajinaca nazivati genocidom.

ratni zločini, zločini protiv čovječnosti su izrazi puno primjereniji trenutnim događajima.
apsidejzi

#72571 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Romanija wrote: 02/04/2022 00:10 Ovo je izgleda danas iz Buce, kako je kisa pocele padati, citao sam da Ukrajinci vec imaju timove za biljezenje ratnih zlocina i da su u kontaktu sa sudom u Hagu, jezivo, 18+, ali svi mi treba ovo gledati i kuda bi da nas vodi Rusko-Srpski svet
Spoiler
Show
Pokusavam skontati kako je ovo moguce odraditi. Ne moralno nego fizicki. Ocito nije u pitanju streljanje gdje su doveli ljude i ubili ih kao sto su srbi radili. Vise mi se cini kao da je neko sa transporterom prosao tom ulicom i pucao na svakoga ko je prolazio. Ima jedan poginuli kraj bicikla sto znaci da je na njega pucano dok je vozio biciklo. Ocito da ovi ljudi nisu ocekivali da ruski vojnici pucaju na njih jer bi se sakrili.

Pada mi na pamet sljedeci scenarij: Rusi su osvojili ovo mjesto odmah na pocetku i uspostavili svoju vlast. Narod se "privikao" na tu novu vlast i vjerovatno je svako gledao svoja posla i sutio. Onda se okrenulo stanje na terenu i rusi su prisiljeni da se povuku. Posto sam gledao par videa u kojima se vidi kako funkcionisu ukrajinski mali operativni timovi, gdje civili dojave vojsci pravac kretanja ruske kolone a onda ovi dodju, posalju dron za tacne koordinate i potvrdu. Nakon toga minobacacem gadjaju kolonu. Moja je pretpostavka da su rusi pri povlacenju odlucili "kazniti civile" tako sto ce ih sve pobiti zbog pomaganja ukrajinskoj vojsci. Ovo nisam siguran ali mi zvuci kao logican argument za nekoga ko na ovakav nacin ubija civile. Ono iz bijesa, huje, gnjeva sto se moraju povuci... BOlesno pa hajd. Sve i da su civili pomagali, ne mozes ih uzeti kao vojne mete. Na tvojoj su teritoriji, stavi ih na sud pa izlozi dokaze da su pomagali.

No to je naucna fantastika za ruse. Moze i ovako, al ako je neko i pomagao ukrajinskoj vojsci, nisu svi... Ovo je definitivno za medjunarodni sud i potjernicu. Zna se koja brigada je bila u ovom gradu i zna se ko je komandir brigade...
Jeremija_Lesina

#72572 Re: Ukrajina

Post by Jeremija_Lesina »

Za gospodu kojima se mežebitno poljuljala vera u ruski i serbski svet, da se malo regenerišu za vrijeme provedeno u banovićima.

https://youtu.be/-uYA7shbsAk

A za ostale da se malo zaibrete i nasmiju.

Znam, dugo traje...al je zabavno
emirolini

#72573 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

A u pm u srbiji svako moze dobiti Doktorsku titulu? Samo je potrebno da je mentalno poremecen i clan vuciceve partije?

A "bratstvo" Ukrajinaca i rusa je gotovo. Ovako ubijanje neduznih civila je uzas, u Marijupolu je genocid! Definitivno.
Nierika

#72574 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

toska wrote: 02/04/2022 11:30 Nema nikakvih dokaza ovo stradanje Ukrajinaca nazivati genocidom.

ratni zločini, zločini protiv čovječnosti su izrazi puno primjereniji trenutnim događajima.
Zašto to misliš tj. koja je ključna razlika? Može li biti da je i jedno i drugo?
xosix93

#72575 Re: Ukrajina

Post by xosix93 »

LuckyLoser wrote: 02/04/2022 11:10 Odnos snaga NATO - RusijaImageImage

Vojni budzet izmedju NATO-a i Rusije, ogromna razlika.

Ovo kad vidim onda nema zime :lol:
Ljudi navijaju ovdje, za NATO ili Rusiju, jedi osuđuju Ruse, drugi NATO... A niko od njih ne vidi dalje od nosa, kakav god omjer snaga da je, mi obični ljudi ćemo nayebat u godinama koje dolaze čak i da ne izbije rat globalnih razmjera.

Od juče u EU cijena energenata a samim time i računa za struju i grijanje skočila za 3x... dok Bošnje i Srbi svršavaju kada Ukrajinci obore ruski avion i obratno. Klasika, uvijek debili bili i nikad svoja posla gledali, kao sav normalan svijet.
Last edited by xosix93 on 02/04/2022 12:10, edited 1 time in total.
Post Reply