SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#56101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zapravo je ovo vjerovatno kompleksniji slucaj, jer ima tu jos kojecega. Nije sve u distribuciji CBD.
A da je taj dio optuznice i hapsenje po tom osnovu prilicno smijesno - jeste.
Drzava mora prihvatiti misljenje struke, apdejtovano. Parlamentarci nisu ni svjesni koji procvat bi imala hercegovina od te legalizacije.
Nema boljeg podneblja za uzgoj, pa prerada, izvoz...
A da je taj dio optuznice i hapsenje po tom osnovu prilicno smijesno - jeste.
Drzava mora prihvatiti misljenje struke, apdejtovano. Parlamentarci nisu ni svjesni koji procvat bi imala hercegovina od te legalizacije.
Nema boljeg podneblja za uzgoj, pa prerada, izvoz...
-
NediM17
#56102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ne bude k'o sa smiljem. 
- drug_profi
-
NediM17
#56104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad je mog'o podbjel i jorgovan sto ne bi moglo i smilje.
- Qler
#56105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moraš biti debil posebne vrste i neinformisan debelo pogotovo sad u doba interneta, da kažeš da ulje od kanabisa ne djeluje. I da Bog da nikad ne saznali da djeluje...
- Laplace
#56106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čitanje lažnih svjedočanstava ili svjedočanstava nije obrazovanje., Tako se "edukuju" antivakseri.namiami wrote: ↑01/04/2022 11:39 Je li vi shvatate da niko ne brani XY likove koji su uhapšeni, već ulje kanabisa i njegovo djelovanje? Za ove što kažu da je placebo, nadam se da nikada neće trebati takav "placebo".
Guglajte Irfan Ribić i recite momku koji je ležao u krevetu zbog ms i kojeg su svi otpisali da je u pitanju placebo što danas živi normalno. Šta živi, aktivnij je od većine!
Toliko mi se neki gade, da ne smijem napisati šta mislim, jer mi je ovaj profil fin s ogromnom foe listom.
Baš je jadno da ti kao nastavnik i neko ko prenosi znanje kažeš "poslije par kapi". Niko to ne govori, niti su to svjedočenja ljudi kojima je pomoglo. Sramota da ti pokušavaš prenijeti znanje. Ne volim na forumu lično se obraćati, ali tvoj komentar nije dostojan učenika koje obrazuješ, jer ni sam sebe ne obrazuješ, što je dokaz komentar gore.
Ako nemaš dvostruko slijepu randomiziranu naučnu studiju koja podupire tvoje tvrdnje, one nemaju nikakvu težinu.
Svojim učenicima ne prenosim teorije zavjera nego dokazane naučne činjenice.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Laplace
#56108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo, obzirom da ovo nije bila klasična saobraćajna nesreća. Čak nije slučaj bahate vožnje (kao u slučaju onoga koji je dobi sedam godina). Ovo je namjerno ubistvo, s jedinom razlikom što je kao oružje korišten automobil.Black swan wrote: ↑01/04/2022 15:46 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/73 ... na-zatvora
12 godina za ono gazenje autom
-
vrbas1979
#56109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
.zdruzdjo wrote: ↑31/03/2022 00:00vrbas1979 wrote: ↑30/03/2022 13:02
Klinac bi ti dokazao da nisi ti.
Pregledaju snimke sa kamera, vide registraciju, pronađu vlasnika koji se potom mora izjasniti da li je on upravljao vozilom ili da kaže ko je. Uglavnom, vozač nema šanse da se izvuče i trebao bi biti kažnjen. U tvojoj zamisli možeš ići na sud gdje ne postoje nikakve šanse u tvoju korist pa dodatno rizikuješ i veće kazne kao i troškove suđenja. Stvarno ne shvatam kako se misliš izvući ukoliko postoje video snimci kao jasan dokaz.
Burazeru jesi ti skontao sta sam ja rekao?
Apsolutno se slazem da mu treba jexxx mater. I neka su. Volio bih da su i auto mu u presu odvukli.
Takodje sam rekao da ukoliko postoji jasan snimak(dokaz) na kojem se vidi da ja(ili neko)neko vozim(vozi) auto sa jasnim regsitracijama u tom i tom trenutku toliko i toliko, nema tu zbora, kriv ko djete na tuti. Znaci ono sto ja kazem je: dokazi jasno da sam ja vozio, i nema frke. Sjeci glavu.
E sad ukoliko se liku ne vidi faca na snimku ili nesto sto jasno baca krivicu na njega/njegovo auto, znaci da policija u sustini nema nista i lov je u mutnom pa ako se upeca. Izgleda da je lik klasican glupavi SOM koji se upecao i koji se vjerovatno sam "inkriminirao" nekim priznanjem ili slicno. Na portalima se pojavila vijest koja je bila nesto kao "Policija otkrila identitet vozaca i pozvan je na razgovor".
Sve su prilike da je razgovor liku dosao glave(novcanika). Da je kojim slucajem otisao sa advokatom na taj razgovor, sigurno bi ishod bio bolji po njega. Naravno na opstu stetu obicnog i normalnog covjeka.
Dati cu ti primjer. Prije xy godina tacnije tamo nekih ranih 2000-tih godina, policija je imala radare koji nisu imali atest.
Ako si to znao i prilikom susreta sa policijom koja te zaustavila zbog brzine, trazio atest na uvid, koji nisu imali validan, na sudu su te mogli povuci za spolovilo pa da si isao 300 na sat. Ukoliko sam ne kazes da jesi vozio 300 km/h, sve je padalo u vodu.
E isto tako znam par ljudi koji "preuzmu" krivicu za radar kamere na sebe za odredjenu svotu cvrste valute, jer nema sanse da policija dokaze da je taj i taj bas vozio ili nije to i to auto u vrijeme pocinjenja prekrsaja.
Opet, tvrdim da nema nikakve šanse da se izvuče.
I danas kada nekoga snimi kamera, pogotovo u noćnim satima, ukoliko se snimi vozilo sa zadnje strane, vozač ima naočale i masku (što je za vrijeme korone bilo gotovo pravilo), odbljesak sunca na šoferšajbi i milion drugih razloga i tada se glava vozača se uopšte ne vidi niti mogu utvrditi identitet. Niti policija utvrđuje identitet na taj način. Sve se radi na osnovu registracija i po njoj traže krivca.
Dakle, kamera snimi vozilo u prekršaju i na osnovu registracije se utvrdi vlasnik kojem šalju mu obavijest da se izjasni da li je on upravljao vozilom taj dan i u to vrijeme ili neko drugi kojeg je obavezan navesti (u tom slučaju krivica ide na tu osobu). Rok za to je nekih 8-10 dana i ukoliko se ne izjasni - po automatizmu je kriv vlasnik vozila. Ovo pravilo vrijedi i u policiji i na sudu.
Ista situacija ovdje, snimljen luđak, utvrđen je vlasnik vozila na osnovu registracije koji se mora izjasniti da li je on upravljao vozilom ili neko treći. Dokaz postoji i jednostavno ne razumijem kako misliš da luđak ima ikakve šanse (izuzev korupcijom). Definitivno nema šanse da se izvuče sa advokatom ili bez njega čak i da traže sudsko odlučivanje.
- salik79
#56110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto lazes?! Salik se nikada nije hvalio da je zavrsio potvrdu, nego da bi je zavrsio ako bi bio primoran pelcovati se. To smece, aBd, nikada nece u salika.last mohicans wrote: ↑31/03/2022 14:31Koji? Strah me @salik79 nije zaplatio. On se falio da je zavrsio potvrduzla_kraljica wrote: ↑31/03/2022 14:27 Ma jel moguce da je od svatkice haver pao.
https://crna-hronika.info/pala-grupa-ko ... iji/349725Fakat, kolika budala moras biti da das 200-300 eura za papir ograničenog trajanja, a ne primis vakcinu.
Salik, od pocetka plandemije, hvala Bogu, kahnuo nije
-
Trappist
#56111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto pušten i strasni opasni diler Mahir (koji je ustvari regularan momak koji ima jebenu bolest). Ne puštajte djecu vani, mogu i oni sad gdje kupiti kanabisovo ulje 
- zla_kraljica
#56112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda na kraju ce svi biti pusteni i bice djaba se sprovodila akcija. Do sad je cetvero pusteno (Memija, manekenka, Mahir i neki lik iz Visokog). Na kraju ce ostati samo onaj pedofil sto je nedostupan organima gonjenja.
-
90minut
#56113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Inace hodam i trcim navece kasno poslije 12 pretezno gledam da uletim u formu i samo cu napisati da nije jedna noc prošla da neko nije proletio ovom brzinom pored mene.Chmoljo wrote: ↑28/03/2022 23:39 Pa papanluk jebemumajku. Imas manje od 30, dakle rodjen si bar 92, i ti pored sve dostupne muzike nisi se mentalno pomjerio dalje od Semse.
Pokazuje ogranicenost uma. Da pusta Bacha, nije mu opravdanje, naravno, ali ciljano se kurcis i ovo ti je muzicka podloga.
De ba... Mentalni spajz.
A kružni tok na pofalicima gori od tokyo drift-a ne znam jesam li se potrefio ja u pravo vrijeme ili je to redovna procedura uglavnom uletiše dva auta i okrecu se ala
Inace i dalje me nasmijava kad stave
-
zdruzdjo
#56114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vrbas1979 wrote: ↑01/04/2022 18:01
Opet, tvrdim da nema nikakve šanse da se izvuče.
I danas kada nekoga snimi kamera, pogotovo u noćnim satima, ukoliko se snimi vozilo sa zadnje strane, vozač ima naočale i masku (što je za vrijeme korone bilo gotovo pravilo), odbljesak sunca na šoferšajbi i milion drugih razloga i tada se glava vozača se uopšte ne vidi niti mogu utvrditi identitet. Niti policija utvrđuje identitet na taj način. Sve se radi na osnovu registracija i po njoj traže krivca.
Dakle, kamera snimi vozilo u prekršaju i na osnovu registracije se utvrdi vlasnik kojem šalju mu obavijest da se izjasni da li je on upravljao vozilom taj dan i u to vrijeme ili neko drugi kojeg je obavezan navesti (u tom slučaju krivica ide na tu osobu). Rok za to je nekih 8-10 dana i ukoliko se ne izjasni - po automatizmu je kriv vlasnik vozila. Ovo pravilo vrijedi i u policiji i na sudu.
Ista situacija ovdje, snimljen luđak, utvrđen je vlasnik vozila na osnovu registracije koji se mora izjasniti da li je on upravljao vozilom ili neko treći. Dokaz postoji i jednostavno ne razumijem kako misliš da luđak ima ikakve šanse (izuzev korupcijom). Definitivno nema šanse da se izvuče sa advokatom ili bez njega čak i da traže sudsko odlučivanje.
Podvukao sam ono sto ne drzi vodu. A to policija ocigledno da NEMA jer su isli dugim putem.
Ali, ok hajdemo ovako
Vozi lik auto obalom 140 km/h i snima se. na snimci nema face. snimak iz unutrasnjosti auta ne pokazuje neke "only one of the kind" oznake.
Znaci astra kao sto ih ima par stotina. Nema slike sa "speed-kamera" koje ce dokumentovati prekrsaj/zlocin i vezati ga za neki odredjen auto sa tablicama.
Ne znamo kada vozi jer na snimci nema datuma niti bilo cega sto daje neki "time frame" po kojem ce se ravnati pregledanje snimaka na nekim od nadzornih kamera u gradu(koje nemaju mogucnost dokumentovanja brzine).
znaci mogao je voziti prije dan, pet dana, mjesec, godinu, pet godina....itd sto daje ogroman time frame za eventualno pregledanje. Tu vidimo samu kompleksnost svega toga jer je to ogromna kolicina materijala koju treba izprocesuirati.
Znaci pretpostavka je da je policija na osnovu vremena objavljivanja videa na instagramu i portalima, pregledala neki okvirni time frame i vidjela da je tog i tog datuma taj i taj vozio neku astru brzo. Koliko brzo, ne moze se utvrditi jer nema cvrstog dokaza u smislu snimka sa speed kamere ili nekog slicnog radara. opet je tu previse varijabli koje se ne mogu bas striktno povezati sa njegovom astrom/njim, voznjom od 140 sa njegovog profila, i onom sa snimke koju su zbavili sa nadzorne kamere.
Onda je vjerovatno poceo lov u mutnom. zovnes lika na informativni razgovor (kao sto je bila prva vijest) i zabcujes dok ne upecas "soma". da je tu bio advokat, zacepio bi im usta time sto u stvari nemaju nikakav cvrst dokaz da je njegov klijent bio onaj sa "smoking gun" u ruci.
Ali lik, neiskusan i glup, otisao sam mahajuci spolovilom u ruci i dobio sto je dobio.
Kao sto si rekao, dokazi postoje ali nista solidno da bi se pozvezalo da je 1+1=2 nego je vise ono "ma moze biti 3 ili 4". Vise su indicije.
Znaci ako ja nemam dokaza da to nisam ja na kameri, ni policija ne moze dokazati da jesam. Sve se svodi na indicije koje nisu dovoljne za neku sankciju. A to zahtjeva jos dodatnog rada policije.
Da podvucem i zavrsim: DRAGO mi je sto je lik najebao. Mozda je sacuvan neciji zivot.
- drug_profi
- zla_kraljica
#56116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki portal je pisao da se jos osoba u BiH bavi prodajom kanabis ulja na crno i da se 5 mililitara krece po cijeni od 500 KM, ali da je kod Ocuza bilo jeftinije. Sve mi lici da je bio konkurencija nekome i smetao u biznisu, a opste je poznato da su kod nas pojedini i sluzbenici MUP-a, tuzilastva i suda u "biznisu" i talu sa osobama sa druge strane zakona.Black swan wrote: ↑01/04/2022 22:00Mozda nisu organima gonjenja dali procenat pa ovo bila samo opomenazla_kraljica wrote: ↑01/04/2022 21:15
Izgleda na kraju ce svi biti pusteni i bice djaba se sprovodila akcija. Do sad je cetvero pusteno (Memija, manekenka, Mahir i neki lik iz Visokog). Na kraju ce ostati samo onaj pedofil sto je nedostupan organima gonjenja.
-
BadBoy
#56117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo im nije određen pritvor jer za određivanje istog nije postojala osnova.zla_kraljica wrote: ↑01/04/2022 21:15Izgleda na kraju ce svi biti pusteni i bice djaba se sprovodila akcija. Do sad je cetvero pusteno (Memija, manekenka, Mahir i neki lik iz Visokog). Na kraju ce ostati samo onaj pedofil sto je nedostupan organima gonjenja.
-
zdruzdjo
#56118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prodaja kanabisovog ulja po visokim cijenama????
Hmmmm
Ne znam da li je ikad iko vidio proces kako se to pravi i koja je kolicina kvalitene organske "zeljaste materije....." potrebna za kolicinu od 30-ak mililitara.
Zakon je naravno glup jer doktori prepisuju dosta opasnije i teze lijekove za mnogo bezazlenije stvari kao "lijek".
Supruga dobija zaldiar(tramadolklorid) za bolove u ledjima. Dva puta dnevno po tabletu. Kada bi uzimala toliku kolicinu bila bi ravna narkomanu za mjesec. Ali znas ulje je opasno. I nezakonito.
Lijek koji omogucava koliko toliko funkcionisanje za MS je betaferon koji se daje inekcijama i koji je ultra bezobrazno skup. Malo ko uspije dobiti to za lijecenje preko zavoda.
Tako da sve je jasno zasto je ulje kanabisa "nelegalno".
Hmmmm
Ne znam da li je ikad iko vidio proces kako se to pravi i koja je kolicina kvalitene organske "zeljaste materije....." potrebna za kolicinu od 30-ak mililitara.
Zakon je naravno glup jer doktori prepisuju dosta opasnije i teze lijekove za mnogo bezazlenije stvari kao "lijek".
Supruga dobija zaldiar(tramadolklorid) za bolove u ledjima. Dva puta dnevno po tabletu. Kada bi uzimala toliku kolicinu bila bi ravna narkomanu za mjesec. Ali znas ulje je opasno. I nezakonito.
Lijek koji omogucava koliko toliko funkcionisanje za MS je betaferon koji se daje inekcijama i koji je ultra bezobrazno skup. Malo ko uspije dobiti to za lijecenje preko zavoda.
-
MMM1977
#56119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zdruzdjo wrote: ↑02/04/2022 12:38 Prodaja kanabisovog ulja po visokim cijenama????
Hmmmm
-
laik1981
#56120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Marihuanu treba legalizovati i dozvoliti koristenje i u medicinske i u rekreativne svrhe..
-
BadBoy
-
laik1981
- drug_profi
#56123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trava da bude legalna, svakako. Kontroliran uzgoj i sve. Hercegovina majka, snabdjevala bi cijelu Evropu.
Sto se tice teških narkotika, ja bih i heroinske ovisnike stavio na terapiju u kliniku.
Hoces biti biljka, bujrum na sut sa knjizicom. Heroin je relativno jeftin za proizvodnju.
Razbio bi cijeli jedan biznis mafiji, i smanjio kriminal vezan uz ovisnost.
-
Dimu1927
#56124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas me zanima da li ce sad policija upasti danisu tanovicu da vide od koga on nabavlja ovo ulje ?
Lik hladno izjavi da to koristi, iako je ilegalno... ne znam malo mi je licemjerno a recimo zali se na sistem koji je omogucio onom vozacu da vozi sa neplacenim kaznama...
Lik hladno izjavi da to koristi, iako je ilegalno... ne znam malo mi je licemjerno a recimo zali se na sistem koji je omogucio onom vozacu da vozi sa neplacenim kaznama...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija